Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
ΠΕΜΠΤΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2014
 
 
Σε προειδοποιητική αναστολή λειτουργίας ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις των 48 διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα προχωρά από σήμερα , με απόφαση της Συγκλήτου, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η προθεσμία για τη διαθεσιμότητα λήγει στις 24 Μαΐου και οι εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ Ιωαννίνων οι υπό απόλυση εργαζόμενοι ζήτησαν την αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα τους, ενώ ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων, όπως ανέφερε η πρόεδρος του Ολυμπία Τσαπάρη, προκήρυξε προειδοποιητική απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Εξάλλου, χτες ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μαζί με τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα μεταφέροντας στον κ. Παπούλια το κλίμα της δικαιολογημένα έντονης απογοήτευσης των εργαζομένων στα δύο Ιδρύματα και των αισθημάτων αδικίας που τους διακατέχουν για την άνιση μεταχείριση των Διοικητικών Υπαλλήλων των δύο Πανεπιστημίων σε σχέση με τα άλλα Ιδρύματα. 
 
Ανεπαρκείς είναι οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών σχετικά με τις εταιρίες εμφιάλωσης πόσιμου νερού στα Γιάννενα, όπως κατήγγειλε στην ΕΡΑ ο Τάσος Τόκας, υποψήφιος δήμαρχος Δωδώνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». «Η εταιρεία ΝΕΣΤΛΕ κάνει υπεράντληση των υδάτων και κανένας δεν δίνει σημασία», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης σημείωσε ότι επιχειρείται η ιδιωτικοποίησή του μέσω της εταιρίας «Διάζωμα». 
 
Αθωωτική ήταν η απόφαση του δικαστηρίου της Πρέβεζας, για τις κατηγορίες παρακώλυση συγκοινωνιών με πρόθεση, ηθική αυτουργία κατά συρροή στην πράξη αυτή, παρακώλυση συγκοινωνιών, που κατά περίπτωση αποδόθηκαν σε 19 αγρότες του Νομού Πρέβεζας, για τα μπλόκα του 2009 και του 2010 στο Λούρο. Η απόφασή έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους μέλη σωματείων και αλληλέγγυους που συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη, έξω από τα δικαστήρια της Πρέβεζας. 
 
Αποστάσεις από την πολιτική διαμάχη που έχει ξεσπάσει για τη μονάδα επεξεργασίας λυματολάσπης παίρνει η ΔΕΥΑΙ. Σε ανακοίνωσή της η δημοτική επιχείρηση δεν κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην επένδυση του συζύγου της αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Τατιάνας Καλογιάννη, διαψεύδοντας ταυτόχρονα ότι έχει κάνει καμία συμφωνία με τον συγκεκριμένο ιδιώτη για επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας της λυματολάσπης, που υπάρχει σήμερα σε έκταση δίπλα στο εργοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού. 
 
Την κεντρική προεκλογική της ομιλία πραγματοποιεί σήμερα στις 9 το βράδυ η «Λαϊκή Συσπείρωση». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων με ομιλητές την υποψήφια περιφερειάρχη Ηπείρου Όλυ Τσουμάνη και τον υποψήφιο Δήμαρχο Ιωαννίνων Τάκη Τασιούλα. Σε δήλωσή του ο κ. Τασιούλας επιτίθεται στους συνυποψηφίους του κατηγορώντάς τους ότι «συμφωνούν ότι στο δήμο θα πρέπει να συνεχίσει να υλοποιείται η κεντρική πολιτική της Ε.Ε, που στόχο έχει την ενίσχυση των επιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων’.
 
Τη χρήση κοινόχρηστων χώρων για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων, από γυμναστική και χορό μέχρι σκέιτ ρόλερ και ποδήλατο, αλλά και σχολικών γυμναστηρίων και αυλών, προτείνει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πολίτες για την Ανατροπή», η οποία την Τρίτη το απόγευμα παρουσίασε το πρόγραμμα για τον αθλητισμό σε ειδική εκδήλωση. 
 
Έντονη οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των εργαζόμενων του δήμου Ιωαννιτών από την συνεχιζόμενη λιτότητα και την αντεργατική λαίλαπα των μνημονιακών κυβερνήσεων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο με επικεφαλής το Νίκο Ζήκο. 
 
Στα εξαντλητικά ωράρια και τις εξ αντικειμένου αντίξοες συνθήκες εργασίας που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην «Πίνδο», ήρθε να προστεθεί και το άγχος της επιβίωσης, καθώς τους τελευταίους τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι, επισημαίνει η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση κλιμάκιο της οποίας με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας στο Ροδοτόπι. 
 
Εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου το οποίο βρίσκεται στην οδό Ναπ. Ζέρβα 4-6, πραγματοποιεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών» . Με το πέρας των εγκαινίων, θα ακολουθήσει ομιλία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Ζάψα.
 
Τη θεατρική παράσταση «Η μικρή μας πόλη» παρουσιάζει από σήμερα ως την Τετάρτη, 14 Μαΐου στο «Πολυθέαμα» η θεατρική ομάδα Σφάλμα επί Γκοντώ. Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ με γενική είσοδο 5 ευρώ. Στη 1 σήμερα το μεσημέρι οι συντελεστές της παράστασης μιλούν στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και την εκπομπή «Μικρού Μήκους». 
 
Πρεμιέρα σήμερα στις 9 το βράδυ στο Καμπέρειο Θέατρο για την παράσταση «Καληνύχτα ντε», μία διασκευή του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» και του θεατρικού «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Στο έργο, το οποίο ανεβαίνει στο πλαίσιο του φεστιβάλ Θεατρική Άνοιξη του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, πρωταγωνιστούν οι απόφοιτοι του 2013 του Θεάτρου Τέχνης. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν ως την Κυριακή, 11 Μαΐου. Σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι η ΕΡΑ Ιωαννίνων, χορηγός επικοινωνίας, θα φιλοξενήσει συνέντευξη με τους συντελεστές της παράστασης. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08/05/2014 - 10:57