Νεκρός ένας από τους δυο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

Σε ισχυρό αστυνομικό κλοιό παραμένει το χωριό Βροσύνα, κοντά στον Καλαμά, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και του δεύτερου εκ των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα. Στο σημείο αυτό είχαν χαθεί τα ίχνη των δύο καταζητούμενων δραπετών πριν από 15 ημέρες.

Το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά τις 6, νεκρός έπεσε ο Μαριάν Κόλα, ένας εκ των δραπετών, κατά τη διάρκεια συμπλοκής με την αστυνομία. Στη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι αστυνομικός των ΕΚΑΜ, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, στα Ιωάννινα, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευροαγγειακές βλάβες.

Στο ρέμα του Ζαλογγοπόταμου, σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο διαβόητος κακοποιός, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα σακίδιο με τρόφιμα.

Τα ευρήματα, θεωρούν οι αστυνομικοί, ότι ανήκουν στον καταζητούμενο αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει.

Από τις 6 το απόγευμα στις έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου, συμμετέχει και ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.

Ο Ιλίρ Κούπα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανόν να έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν οπλισμένοι και τους αντιμετώπισαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, οι οποίοι παρέμεναν στην περιοχή καθώς υπήρχε η βεβαιότητα ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες δεν είχαν κατορθώσει να περάσουν τον ποταμό Καλαμά και να διαφύγουν στην πατρίδα τους. Στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά.

Η εμφάνισή του τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.

Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54