Eιδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Πήραν θέση για το «σκουπιδοεργοστάσιο» στην Καλλιρρόη

Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους για την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων πλησίον του χωριού Καλλιρρόη, κλήθηκαν χθες από τους κατοίκους των χωριών της ευρύτερης περιοχής, οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο Δήμο Οιχαλίας. Η συνάντηση έγινε στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιρρόης και στην πρόσκληση των κατοίκων ανταποκρίθηκαν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Νίκος Πατσαρίνος, Παναγιώτης Αλευράς, Παναγιώτης Ξεροβάσιλας, Δονάτος Νίκου, η υποψήφια περιφερειάρχης Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο Κώστας Ρεϊτζόπουλος (υποψήφιος δήμαρχος Οιχαλίας) ως εκπρόσωπος του Νίκου Διασάκου και  ο Αναστάσιος Καντούσης ως εκπρόσωπος του Νικήτα Μανδραπήλια,  οι οποίοι στο σύνολό τους επέκριναν τους μέχρι σήμερα σχεδιασμούς του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ανάλογες ήταν και οι θέσεις των υποψηφίων δημάρχων Οιχαλίας Κώστα Ρεϊτζόπουλου, Ηλία Σακελαριάδη, Κώστα Δημητρακόπουλου, Αριστείδη Σταθόπουλου και Παναγιώτας Γεωργακοπούλου, η οποία δεν ήταν παρούσα και απέστειλε επιστολή. Με επιστολή διατύπωσε τις θέσεις της και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με το συνδυασμό του απερχόμενου περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, Ελένη Αλειφέρη, η οποία υπενθύμισε παλαιότερες θέσεις που είχε διατυπώσει για το θέμα χωρίς να κάνει λόγο για τα σχέδια του συνδυασμού της.

 

Αντικίνητρα στη διακίνηση και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων

Σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση και τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, δημιουργεί απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρη Μανιάτη.

Ο κ. Μανιάτης, σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αθανάσιο Τσαυτάρη, την οποία κοινοποιεί στο γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, τους βουλευτές Μεσσηνίας, όπως και τα άλλα Επιμελητήρια επισημαίνει, μεταξύ άλλων ότι η υπ’ αρίθμ. 225/32352/ΦΕΚ 618/Β απόφαση καθιερώνει αντικίνητρα για την ομαλή λειτουργία διακίνησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων και θεσμοθετεί διαδικασίες τραπεζικών εγγυήσεων με μεροληπτικές διακρίσεις σε βάρος του υγιούς εμπορίου διότι: α) Υποχρεώνει τους εξαγωγείς, εμπόρους που διατηρούν ιδιόκτητα ή μισθωμένα τυποποιητήρια και συσκευαστήρια σε έκδοση και κατάθεση εγγυητικής επιστολής σε αντίθεση με τον αρχικό νόμο 3955/20-04-2011, β) Απαλλάσσει από την υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης εγγυητικής επιστολής, μεσίτες, αλλοδαπούς και άλλους εμπόρους, οι οποίοι αγοράζουν απευθείας από παραγωγούς ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισημαίνει ότι «έτσι δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και μη ισονομίας μεταξύ των εμπλεκομένων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων στην αγορά και εμπορία αγροτικών προϊόντων» και ζητεί να ανακληθεί η απόφαση .

 

Παραχώρηση 35 στρεμμάτων για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Έκταση 35 στρεμμάτων για την επέκταση των εγκαταστάσεων του πολιτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, θα παραχωρήσει το Γενικό Επιτελείο Πολεμικής Αεροπορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Για το θέμα της παραχώρησης ενημέρωσαν το Σάββατο στην Τρίπολη τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, ο διοικητής και ο υποδιοικητής της ΥΠΑ Δημήτρης Κούκης και Βασίλης Αλευράς.

 

Ομιλία Τατούλη στην Καλαμάτα

Σε συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα μιλήσει την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Τατούλης θα παρουσιάσει τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού του, «Νέα Πελοπόννησος» εν όψει των περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

 

Προβολή του ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ»

Εκδήλωση στην οποία θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Φασισμός ΑΕ», οργανώνουν η τοπική Αντιφασιστική Κίνηση και η ΕΡΑ Καλαμάτας – ERTOPEN. Η προβολή θα γίνει σήμερα στις 8:30 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής (Υπαπαντής 25). Στην ταινία οι δημιουργοί της αφηγούνται μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν του φασισμού και αποκαλύπτουν τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής.

 

Εκδήλωση για την επέτειο της Μάχης της Καλαμάτας

Εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη της Καλαμάτας, μεταξύ των Γερμανών εισβολέων και των συμμαχικών δυνάμεων, στις 28 Απριλίου 1941, οργανώνει ο Δήμος αύριο στις 11 το πρωί. Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο που βρίσκεται το μνημείο των πεσόντων συμμάχων (Βρετανών, Αυστραλών, Νεοζηλανδών, Κυπρίων και Ελλήνων), στο δημοτικό πάρκο Σιδηροδρόμων στην οδό Κρήτης. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Φρανκ Τζιλ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με κατάθεση στεφάνων.

 

Έκθεση φωτογραφιών από τα πειράματα του CERN

Έκθεση φωτογραφίας από τα πειράματα του CERN θα λειτουργήσει από αύριο μέχρι τις 30 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Την έκθεση συνδιοργανώνουν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής CERN και ο Δήμος Καλαμάτας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το μεγαλύτερο επιταχυντή σωματιδίων, με περίμετρο 27 χιλιομέτρων και τα πειράματα που έχουν γίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις 10 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 5 μέχρι τις 9 μ.μ.

 

Εκδήλωση για τη σχολική βία

Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, διοργανώνουν αύριο στις 6 το απόγευμα, το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Θέμα της εκδήλωσης είναι «Η βία και ο εκφοβισμός χτυπούν την πόρτα του σχολείου» και θα μιλήσουν οι Β. Θεοδωροπούλου ψυχολόγος του τμήματος κοινωνικής πολιτικής του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Μ. Κωτσέλη διευθύντρια του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων και Α. Καζιάνη υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Μεσσηνίας. Παρεμβάσεις θα κάνει η Γ. Καρούντζου, συντονίστρια δράσεων πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

 

Σουβλάκια… για την ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας

Περίπου 4.000 ευρώ χρειάζονται ακόμη το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας για να συμπληρωθεί το ποσό, που είναι αναγκαίο για την κατασκευή και τον εξοπλισμό «Αίθουσας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης». Στη διάρκεια της χρονιάς οι εκπαιδευτικοί κατάφεραν να συγκεντρώσουν, από εκδηλώσεις και χορηγίες, 8.000 από τις 12.000 ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός για τη δημιουργία της αίθουσας. Το υπόλοιπο ποσό φιλοδοξούν να συγκεντρώσουν από την εκδήλωση που οργανώνουν  σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα, στην πλατεία των Αγίων Αποστόλων στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Γενικός «τίτλος» της εκδήλωσης «Σήμερα δε μαγειρεύουμε, τρώμε στου Τζίμη για το Ειδικό Σχολείο».

Ο «Τζίμης» (Δημήτρης Μελιγκάκος), επαγγελματίας, που διατηρεί κατάστημα στην πλατεία, θα ψήσει σουβλάκια και θα παρασκευάσει διάφορα άλλα εδέσματα και τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για την κατασκευή της αίθουσας.

Για την ψυχαγωγία των φίλων του Ειδικού Σχολείου θα φροντίσουν τα μουσικά σχήματα «Η μέθοδος των Τριών», Αλαμάνου Ρούλα, Σόφη Τσόγκα (πιάνο), Ευτυχία Δημητρακοπούλου (τραγούδι και φλάουτο) και Φιλοθέη Μαστέα (φλάουτο), Μάριος Σαρέλας (κιθάρα) και Δημ. Αθανασακόπουλος (μπουζούκι), Ηλίας Σιαμαρτζής (κιθάρα) και Γ. Τσούλος (μπουζούκι) και ο Τάκης ART Αλέκος Καλαποθάκης (κιθάρα).

Θα υπάρχει και λαχειοφόρος αγορά και  τρεις τυχεροί θα κερδίσουν έργα του γλύπτη Χρ. Ρηγανά και των ζωγράφων Σουζάνας Μουρδουκούτα και Νικ. Παναγιωτόπουλου.    

 

"Hangover IV" στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας

Τρεις παραστάσεις θα δώσουν αύριο και την Τετάρτη, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι συντελεστές της νεανική κωμωδίας "Hangover IV". Το κείμενο είναι του Μάνου Ψιστάκη και η σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ρήγα. Παίζουν οι ηθοπιοί Μάριος Αθανασίου, Σωτήρης Καλυβάτσης, Νικολέττα Καρρά, Πέτρος Λαγούτης, Χρήστος Τριπόδης, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Μαρία Χανιωτάκη, Αλεξία Στολιδάκη. Αύριο η παράσταση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ. Για την Τετάρτη υπάρχουν δυο παραστάσεις στις 7 το απόγευμα και στις 9:30 το βράδυ.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

 

Έχασε στο Μεσολόγγι η Καλαμάτα

Την Α.Ε. Μεσολογγίου εκτός έδρας αντιμετώπισε χθες η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι κέρδισε η ομάδα του Μεσολογγίου με 1 – 0.

 

Έχασε από τον Παναργειακό ο Μεσσηνιακός

Τον Παναργειακό υποδέχθηκε χθες στην Καλαμάτα ο Μεσσηνιακός, σε αγώνα για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι έληξε με ήττα του Μεσσηνιακού με σκορ 2 – 0.

 

Ο ΚΑΙΡΟΣ

 

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες

Αραιές νεφώσεις τοπικά αυξημένες, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 μέχρι 27 βαθμούς Κελσίου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54