Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Ορεστιάδα: Πανηγυρισμοί για την επιστροφή της ομάδας βόλεϊ στην Α1

Μέχρι τα μεσάνυχτα κράτησαν οι πανηγυρισμοί φιλάθλων, παικτών και παραγόντων της ομάδας βόλεϊ του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας για την επιστροφή της ομάδας στην Α1, μετά τη νίκη της επί της Αργυρούπολης με 3-1 σετ. Εχθές το απόγευμα, παρουσία δύο χιλιάδων περίπου φιλάθλων στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», στη Νέα Ορεστιάδα, η ιστορική ομάδα του βόλεϊ σφράγιζε τη νίκη ανόδου της στην volleyleague, μετά από επτά χρόνια απουσίας, ενώ μετά τη λήξη του αγώνα ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί μέσα στο γήπεδο για την επιτυχία της ομάδας. Αργά το βράδυ έγινε και συγκέντρωση των παικτών, της διοίκησης της ομάδας και πολλών φιλάθλων στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου γιορτάστηκε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και ρίψη πυροτεχνημάτων η επιστροφή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία. Να σημειωθεί ότι μαζί με την Ορεστιάδα, την άνοδο στην Α1 πέτυχε και η ομάδα της ΜΕΝΤ. «Είμαστε πολύ συγκινημένοι για τη μεγάλη αυτή νίκη, τώρα μας περιμένει μία μεγάλη πρόκληση και πολλή δουλειά να κάνουμε, για να δικαιώσουμε το όνειρο των συμπολιτών μας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΑΟΟ, Βασίλης Γκιζάνης.

 

Στάση εργασίας των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης-διαμαρτύρονται για την αξιολόγηση

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, οι νοσοκομειακοί υπάλληλοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, διαμαρτυρόμενοι για την αξιολόγηση. Αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα επισκεφθεί τα γραφεία των τεσσάρων βουλευτών του νομού προκειμένου να τους επιδώσουν το ψήφισμά τους, στο οποίο χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη διαδικασία της αξιολόγησης, που όπως υποστηρίζουν, στόχο έχει να οδηγηθούν στην απόλυση πολλοί εργαζόμενοι των ήδη αποδυναμωμένων νοσοκομείων. 

 

Επίσκεψη Δ. Αβραμόπουλου στην περιοχή του Δ’ Σώματος Στρατού

Την περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού επισκέπτεται σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα βρεθεί και σε στρατιωτικά φυλάκια καθώς και στη συνοριακή γέφυρα των Κήπων. Τον υπουργό συνοδεύει ο Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς.

 

Λ. Χαμαλίδης: «Παλαιοκομματικά προεκλογικά τερτίπια» τα εγκαίνια της πλατείας, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές

Έντονη κριτική στον δήμαρχο Ορεστιάδας και εκ νέου υποψήφιο, Δημήτρη Μουζά, ασκεί ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Χαμαλίδης, με αφορμή τη χθεσινή τελετή εγκαινίων της κεντρικής πλατείας Νέας Ορεστιάδας, που διοργάνωσε ο κ. Μουζάς μία μόλις εβδομάδα πριν από τις δημοτικές εκλογές. «Δέχτηκα πρόσκληση να παραβρεθώ, όμως αρνούμαι κατηγορηματικά να συμμετέχω σε φιέστες αυτού του είδους, ειδικά αυτήν την περίοδο», αναφέρει ο κ. Χαμαλίδης σε δήλωσή του και προσθέτει: «Δεν μπορώ να δεχτώ, παρόλο που δεν είμαι υποψήφιος, αυτού του είδους τα παλαιοκομματικά προεκλογικά τερτίπια, που δυστυχώς δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζονται ως “πρόβατα”».

 

Ορεστιάδα: Αγωγή κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση του οδικού δικτύου β. Έβρου κατέθεσε ο Μ. Ουζουνίδης

Αγωγή κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί άμεσα η τυχόν ύπαρξη ποινικών ευθυνών για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις κάθε εμπλεκόμενου προσώπου σχετικά με την κατασκευή, αποκατάσταση και συντήρηση του εθνικού επαρχιακού οδικού δικτύου στο βόρειο Έβρο και του τμήματος Μάνδρα Ψαθάδες του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο κ. Ουζουνίδης κατέθεσε την αγωγή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας σήμερα το πρωί.

 

Ορεστιάδα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η γιορτή σπόρων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές, για τέταρτη χρονιά, η γιορτή σπόρων που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας. Οι πολίτες που επισκέφθηκαν τον πευκώνα και συμμετείχαν στη γιορτή, ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, για τις θεραπευτικές και καλλυντικές τους ιδιότητες αλλά και για τα πλεονεκτήματα της συγκαλλιέργειας. Στον ίδιο χώρο έγιναν και βιωματικά εργαστήρια, στα οποία με μεγάλο ενδιαφέρον συμμετείχαν οι επισκέπτες, ενώ στη λήξη μοιράστηκαν φυντάνια διαφορετικών ποικιλιών ντομάτας, μελιτζάνας, πιπεριάς, αγγουριού και άλλων φυτών. Και φέτος, το σύνθημα των διοργανωτών ήταν η υπεράσπιση της ελεύθερης διακίνησης και χρήσης των παραδοσιακών σπόρων, και η ανατροπή των σχεδίων των πολυεθνικών εταιριών αγροχημικών και σποροπαραγωγής, που επιδιώκουν την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού κανονισμού για τους παραδοσιακούς σπόρους, προκειμένου να πετύχουν τον παγκόσμιο έλεγχο της τροφής του ανθρώπου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54