ΕΡΑ Σερρών - Παν. Λαφαζάνης: «Πρώτο μέτρο μας να ξανανοίξει η ΕΡΤ»

Ρητή διαβεβαίωση για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στο σύνολο της με την εκλογή κυβέρνησης της Αριστεράς έδωσε από την πόλη των Σερρών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επιλέγοντας ως πρώτο σταθμό της επίσκεψής του στην πόλη των Σερρών τις εγκαταστάσεις της Ερα Σερρων , ο κ.Λαφαζάνης αφού συνεχάρη τους εργαζόμενους για την επιλογή τους να διατηρούν ανοιχτές τις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού και να παράγουν καθημερινά - εδώ και 11 μήνες- ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Θάλεια Καμπουρίδου και Λεωνίδα Κασάπη.
«Τρέφουμε απέραντη εκτίμηση και απέραντο θαυμασμό για την ηρωική προσπάθεια των ανθρώπων που συνεχίζουν ένα πολύ μεγάλο έργο αυτό της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Και δεν το συνεχίζουν μόνο. Το βελτιώνουν καθημερινά και το κάνουν πολύ καλύτερο, γι’ αυτό και η ανταπόκριση που βρίσκετε είναι μεγάλη» υποστήριξε ο κ. Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ως μέσο αποκατάστασης των δημοκρατικών θεσμών, προαγωγής του πολιτισμού και αναβάθμισης της ενημέρωσης.
«Δεσμευόμαστε ότι το πρώτο μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι να ξανανοίξει την ΕΡΤ. Θα ξανανοίξει και η τηλεόραση και η ραδιοφωνία. Και κεντρικά και οι περιφερειακοί σταθμοί. Θα πρέπει να ξαναεπανέλθουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους και όλοι μαζί να κάνουμε μία νέα προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της δημόσιας τηλεόρασης και της δημόσιας ραδιοφωνίας. Αυτό πρέπει να το κάνουμε για την πατρίδα μας, για τη Δημοκρατία, για τον Ελληνισμό, για την πολυφωνία, για τον πολιτισμός μας. Το πρώτο αισιόδοξο μέτρο που θα πάρουμε είναι ν’ ανοίξουμε την ΕΡΤ. Να φύγει επιτέλους αυτό το «μαύρο», που είναι μαύρο και στην ψυχή μας και ν’ ανοίξουμε μια καινούργια σελίδα στην ενημέρωση.»
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54