Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
ΤΡΙΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2014 
 
Παρά λοιπόν την προεκλογική περίοδο που βρίσκεται στην κορύφωσή της, Στάση εργασίας αύριο Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι ως και τη λήξη του ωραρίου σε όλες τις υπηρεσίες, κατά των απολύσεων των «διαθέσιμων», καθώς και της αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι στη χτεσινή μαζική γενική συνέλευση έλαβαν απόφαση για κινητοποιήσεις, ενώ για αύριο Τετάρτη το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη του ωραρίου, καλώντας όλους τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην στάση και στην κοινή συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου. Αύριο, συνεδριάζει ξανά η σύγκλητος για το θέμα, ενώ υπάρχει σοβαρή περίπτωση να ανασταλεί ξανά το διοικητικό έργο, προκειμένου να αποτραπούν οι απολύσεις. 
 
Χιλιάδες ηλεκτρονικές υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί σε διάφορες  διαδικτυακές πλατφόρμες μέσα σε λίγες ημέρες με αίτημα  την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει την εκποίηση και τσιμεντοποίηση του αιγιαλού. Μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, 12 Μαΐου, οι ηλεκτρονικές υπογραφές
Το πρωί της Δευτέρας, 12 Μαΐου, οι ηλεκτρονικές υπογραφές στην ιστοσελίδα Avaaz είχαν φτάσει τις 85.000, ενώ το γκρουπ που έχει δημιουργηθεί στο Facebook είχε συγκεντρώσει σχεδόν 30.000 υποστηρικτές.
Μόνο κινδύνους για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής εγκυμονεί η προσπάθεια της κυβέρνησης για εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή του Καλπακίου, τόνισε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων η Εύη Βαϊμάκη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το συνδυασμό της Όλγας Γεροβασίλη. «Το σενάριο είναι καταστροφικό», επισήμανε, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να οργανωθούν κινητοποιήσεις ενόψει της αυριανής έλευσης του Αντώνη Σαμαρά στην περιοχή. Η κα Βαϊμάκη έθεσε και θέμα διαχείρισης των υπόγειων υδάτων, κάνοντας λόγω για υπεράντληση και υπερεκμετάλλευση από τις εταιρείες εμφιάλωσης.
 
Συναντήσεις με το ΚΕΘΕΑ, το Διοικητικό Συμβούλίο του Εμπορικού Συλλόγου και την Ένωση Ξενοδόχων και απογευματινή περιοδεία στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου όπου στις 9 το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πεδινή περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα και των υποψηφίων της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών».
 
Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκακαλεί όλους τους Γιαννιώτες στην γιορτή που διοργανώνει σήμερα στις 9 το βράδυ στο Εκλογικό Κέντρο της, στην οδό Χαρ. Τρικούπη 19). Η γιορτή αυτή αποτελεί μια συμβολική πράξη της παράταξη η οποία θα ήθελε με τον τρόπο αυτό να ευχαριστήσει όλους τους πολίτες του Δήμου που την στηρίζουν σ’ αυτή την πρώτη εμφάνισή και υποψηφιότητα της, γνωρίζοντας ότι η απεμπλοκή από τα κατεστημένα και η υποστήριξη του νέου απαιτεί, πολλές φορές, μεγάλη προσπάθεια από μέρους τους. 
 
Στις 8.30 σήμερα το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, στο εκλογικό της περίπτερο μπροστά από τον παλιό Τσοκάνη, πραγματοποιεί την κεντρική της προεκλογική ομιλία η Αριστερή Παρέμβαση. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Χρήστος Πατσούρας και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Νίκος Ζήκος. 
 
Βετεράνοι της τιμημένης Εθνικής Αντίστασης, αγωνιστές του αντιδικτατορικού κινήματος και της γενιάς του πολυτεχνείου, νέοι και νέες ασυμβίβαστοι μαχητές ενάντια στη σύγχρονη κεφαλαιοκρατική βαρβαρότητα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης. Η παράταξη με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της χτες το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 
 
Στήριξη των δυνάμεων του μαρξιστικού – λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις Ευρωεκλογές, με σύνθημα την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ζήτησε ο Γιαννιώτης υποψήφιος Ευρωβουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Γράβος, καλώντας κάθε εργαζόμενο, δημοκράτη και πατριώτη, κάτω από το φως των οδυνηρών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων της τελευταίας τετραετίας, να παλέψει για να φύγει η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ. 
 
Τη στήριξη του στο Κομμουνιστικό Κόμμα εκφράζει με δημόσια δήλωσή ο Λεωνίδας Γεωργούσης, Γραμματέας του σωματείου εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, επί 20 χρόνια μέλος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι η ψήφος στο κόμμα δεν θα πάει χαμένη θα δώσει αξία και δύναμη να στηρίξουν αυτά που πιστεύω και γω στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ για όλους, στη δικαίωμα για μόρφωση σε όλους τους νέους». 
 
Την ταινία «Δαμάζοντας τα κύματα» του Λαρς φον Τρίερ προβάλλει απόψε η Κινηματογραφική Ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του αφιερώματος στον ψυχαναλυτικό φακό. Η προβολή ξεκινά στις 10 το βράδυ στον κινηματογράφο «Πολυθέαμα» με γενική είσοδο ένα ευρώ. 
 
Συνεχίζονται μέχρι αύριο στο «Πολυθέαμα» οι παραστάσεις του θεατρικού έργου «Η μικρή μας πόλη» του Θόρντον Ουάιλντερ. Το έργο ανεβαίνει από την ομάδα «Σφάλμα επί Γκοντώ». Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ με γενική είσοδο πέντε ευρώ. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 13/05/2014 - 11:07