Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Μοιράζουν προεκλογικό χρήμα…

Τρεις μέρες και σήμερα απέμειναν μέχρι τις τριπλές εκλογές, για την τοπική διοίκηση, την περιφερειακή και την ευρωβουλή και η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου άρχισαν να μοιράζουν προεκλογικό χρήμα σε σεισμόπληκτους του Νομού μας. Με χθεσινό του δελτίο Τύπου, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι δικαιούχοι παρέλαβαν τις επιταγές, αφού ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τους ΤΑΣ. Υπενθυμίζουμε ότι η κατανομή των 4,3 εκατ. Ευρώ στους τρεις νομούς της Περιφέρειας είχε ανακοινωθεί τρεις μέρες πριν την κάθοδο στην Ηλεία του υπουργού Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοϊδη, χωρίς να διευκρινίζεται πώς θα κατανεμηθούν. Για την κάλυψη των τρεχουσών υποχρεώσεων μόνο στους Ηλείους δικαιούχους οφείλονται 3,5 εκατ. Ευρώ και συνολικά 36 εκατ. Ευρώ για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ως τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και διαλύθηκαν οι Τομείς Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και οι Τομείς Αποκατάστασης Πυροπλήκτων είχε καθιερωθεί η με σειρά προτεραιότητας καταβολή των ποσών που αντιστοιχούσαν σε κάθε δικαιούχο βάσει των αιτήσεών τους. Σήμερα παραμένει άγνωστο ποια διαδικασία ακολουθείται για την υπογραφή των επιταγών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Διδασκάλου στο ίδιο δελτίο τύπου, προανήγγειλε και την καταβολή της κρατικής αρωγής στους πυρόπληκτους 2007.
Εξάλλου, στην προσπάθεια υφαρπαγής ψήφων και εγκλωβισμού των ψηφοφόρων , ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η καταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες.

Κινητοποίηση για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας

Συμβολική κατάληψη και πορεία προς το Δημαρχείο πραγματοποίησαν χθες μαθητές και γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας, διαμαρτυρόμενοι για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα που επλήγη από το σεισμό του Ιουνίου 2008. Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, οι γονείς ζήτησαν για μια ακόμη φορά από τον Γιάν. Λυμπέρη ενημέρωση για τους λόγους που έχει σταματήσει το έργο, τονίζοντας ότι θα προσφύγουν στην Εισαγγελία καθώς, σύμφωνα και με στοιχεία του «Δημόκριτου», οι λυόμενες αίθουσες είναι ακατάλληλες για την υγεία των μαθητών, αλλά και γενικότερα για την εκπαιδευτική διαδικασία. Ο Δήμαρχος, ως συνήθως, για πολλοστή φορά υποσχέθηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί το σχολείο μέσα στο καλοκαίρι. Τόνισε ωστόσο, ότι αν αυτό δεν γίνει θα βρεθεί άλλος χώρος. Από την πλευρά τους, γονείς και μαθητές διεμήνυσαν στον Δήμαρχο πως δεν είναι διατεθειμένοι να ξανακάνουν μάθημα σε λυόμενα από τη νέα σχολική χρονιά.


Μόλις 8 άτομα για τη δακοκτονία


Εξι γεωπόνοι και δύο όλοι κι όλοι εργατοτεχνίτες πρόκειται να προσληφθούν για την εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας 2014 στην Ηλεία, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείο Αγροτικής Αναπτυξης και Τροφίμων. Συνολικά, σε ολόκληρη την Ελλάδα, προσλαμβάνονται 150 γεωπόνοι ως τομεάρχες δακοκτονίας και 251 ως εργατοτεχνικό προσωπικό.


Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

24ωρη πανελλαδική απεργία, πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι και στα Νοσοκομεία της Ηλείας, διαμαρτυρόμενοι για τη διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού. Αν και η συμμετοχή του προσωπικού στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ δεν προβλέπεται να είναι μεγάλη, δεδομένου ότι οι σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζουν οι νοσηλευτικές μονάδες του Νομού δεν επιτρέπουν στο προσωπικό ούτε τις νόμιμες άδειες και τα αναγκαία ρεπό να πάρει, πόσο μάλλον να απεργήσει, το αίτημα ακύρωσης του νόμου που αφορά την αξιολόγηση, αποτελεί απαίτηση από όλους. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ, δεν θα επιτρέψει τις αυθαίρετες και αυταρχικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να καθιερώσει ατομικούς μισθούς στην Υγεία και την Πρόνοια και να θέσει σε διαρκή κινητικότητα τους υπαλλήλους, υποστηρίζοντας ότι αντιτίθεται στη σύσταση μόνιμης δεξαμενής διαθεσιμοτήτων - απολύσεων και τη χειραγώγηση της δημόσιας διοίκησης.


Ξεκινάει τη λειτουργία του το Ογκολογικό Ιατρείο

Πρεμιέρα αύριο για το Ογκολογικό Ιατρείο στο Νοσοκομείο Πύργου, που θα λειτουργήσει με τη συνδρομή του παθολόγου – ογκολόγου Παναγ. Γκινόπουλου. Η λειτουργία του εν λόγω ιατρείου εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου με το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Αγιος Ανδρέας». Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε εβδομάδα μετά από ραντεβού και συγκεκριμένα ημέρα Πέμπτη τις ώρες 09:00 πμ-13:00 μμ. στο χώρο των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων

Στον Ανακριτή σήμερα ο 30χρονος για τη δολοφονία του αστυνομικού

Κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου και με ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα προστασίας πέρασε χθες το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας ο 30χρονος ρομά που το βράδυ της Κυριακής δολοφόνησε τον 35χρονο αστυνομικό Βασίλη Μαρτζάκλη στην Ανδραβίδα. Στον 30χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής, της κλοπής κατά συναυτουργία και της απόπειρας κλοπής. Σήμερα θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή.


Γιορτάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου

Την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων γιορτάζει την Κυριακή το ολοκληρωμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου και ανοίγει τις πύλες του με δωρεάν είσοδο για το κοινό. Η Ζ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων καλεί όλους τους πολίτες να διαβούν την πύλη της πάλαι ποτέ δημοτικής αγοράς του Πύργου και να χαρούν τον «Βενιαμίν των Μουσείων της Ηλείας, το 7ο Αρχαιολογικό Μουσείο που αποκτά η Ηλεία, μετά την μουσειακή τριλογία της Ολυμπίας, τα δύο μουσεία της Ηλιδας και το μουσείο των Ιπποτών και της Φραγκοκρατίας στο Χλεμούτσι.

Καιρός

Αστάθεια σήμερα στα δυτικά με νεφώσεις αλλά και ηλιοφάνεια κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά, 19 με 20 στα ημιορεινά - ορεινά, σε αισθητή πτώση από το απόγευμα. Άνεμοι στο Ιόνιο Ν ισχυροί 6, από το μεσημέρι στρεφόμενοι σε ΒΔ έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/05/2014 - 11:14