Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Αλεξανδρούπολη: Εορτασμός της 94ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης


Την 94η επέτειο απελευθέρωσης και ενσωμάτωσής της στην Ελλάδα γιορτάζει σήμερα η Αλεξανδρούπολη. Η κεντρική πανηγυρική εκδήλωση των «Ελευθερίων» θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ στο λιμάνι της πόλης, όπου θα γίνει η τελετή αναπαράστασης της έλευσης της εικόνας της Παναγίας Τρυφώτισσας από την Αίνο, από θαλάσσης.

Παραβάν και κάλπες εμφανίστηκαν στα σχολεία όπου θα διενεργηθούν οι εκλογές


Παραβάν και κάλπες μεταφέρονται από σήμερα στα σχολεία που θα λειτουργήσουν την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαΐου, ως χώροι διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών και της νέας περιφερειακής διοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι λόγω εκλογών τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 16 και τη Δευτέρα 19 Μαΐου. Κλειστά θα είναι και στις 23 και 26 του μηνός, για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Ορεστιάδα: Σύλληψη δύο γυναικών για χρέη άνω των 5,5 εκ. ευρώ


Στον Eισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκαν οι δύο γυναίκες, ηλικίας 30 και 31 ετών, που συνελήφθησαν χθές το πρωί για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος των δύο γυναικών έχουν βεβαιωθεί χρέη που ξεπερνούν τα 5,5 εκ. ευρώ.

Μήνυμα Π. Καμμένου από την Αλεξανδρούπολη για περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές


Από την Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε χθές το απόγευμα η τριήμερη προεκλογική περιοδεία που πραγματοποιεί ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, στην Α.Μ.Θ. «Είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ στην περιφέρεια Α.Μ.Θ., για καθαρά εθνικούς σκοπούς. Τα κόμματα της εξουσίας αλλά και τα κόμματα που θέλουν να γίνουν εξουσία, έχουν μπει στη λογική της διαπραγμάτευσης με το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του από την Αλεξανδρούπολη ο κ. Καμμένος, τονίζοντας πως οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεσμεύονται για την μη πολιτική εκμετάλλευση της Θράκης». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας με νόημα ότι «στις Βρυξέλλες δεν πρόκειται να στηρίξουν τα εθνικά δίκαια τραγουδιστές, επαγγελματίες πολιτικοί, ποδοσφαιριστές, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί ή διευθύνοντες σύμβουλοι διαπλεκόμενων συμφερόντων, αλλά ευρωβουλευτές με εθνική συνείδηση και γνώση για τα εθνικά θέματα». Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» σήμερα επισκέπτεται τη Ροδόπη, την Ξάνθη και την Καβάλα και αύριο ολοκληρώνει την περιοδεία του στη Δράμα.

Έρχονται νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον ΕΛΓΑ


Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα παρέχει στους ασφαλισμένους αγρότες ο ΕΛΓΑ, με την αξιοποίηση λειτουργιών που διαθέτει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σύντομα οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού θα μπορούν, χρησιμοποιώντας τον κωδικό που χρησιμοποιούν και για την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, να εκτυπώνουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις ασφαλιστικής εισφοράς, ασφαλιστικής ενημερότητας, καταβολής αποζημιώσεων και τα έντυπα που αφορούν τους εξωτερικούς συνεργάτες του ΕΛΓΑ. Έτοιμη να διαθέσει τις ηλεκτρονικές της υπηρεσίες στον Οργανισμό δηλώνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ο επικεφαλής της οποίας επικύρωσε τη συνεργασία με τον ΕΛΓΑ σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρό του, Βασίλη Έξαρχο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14/05/2014 - 12:34