Η ώρα των μυθικών "Κομπανιέρος" από τον αυτοδιαχειριζόμενο κινηματογράφο των εργαζομένων της ΕΡΤ3

Πάντα με επιτυχία συνεχίζονται οι προβολές της Ταινιοθήκης της ΕΡΤ-3, που για 40 συνεχείς εβδομάδας κομίζει ψυχαγωγία, άποψη γνώση και αισθητική στους πολλούς Θεσσαλονικείς σινεφίλ που την τιμούν με την παρουσία τους. Οι θρυλικοί Κομπανιέρος (Vamos a matar companeros, έγχρωμο, Ιταλία- Ισπανία- Γερμανία, 1970), το πολύκροτο, γουέστερν- σπαγγέτι του Σέρτζιο Κορμπούτσι, είναι η επόμενη επιλογή της Ταινιοθήκης για το Σάββατο 17 Μαΐου στις 21:00 στον Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) πάντα με δωρεάν είσοδο.


Το φιλμ εντάσσεται στο αφιέρωμα Τιμή στο γαλλικό Μάη και πρωταγωνιστούν οι Φράνκο Νέρο, Τόμας Μίλιαν, Τζακ Πάλανς, Φερνάντο Ρέι. Αξίζει να σημειωθεί πως η εκπληκτική μουσική επένδυση έγινε από τον Ένιο Μορικόνε.

Η εκδήλωση γίνεται με την καλλιτεχνική επιμέλεια του ΚΕΜΕΣ, η χορηγία της ταινίας είναι από τη New Star και τον κ. Βελισσάριο Κοσυβάκη, ενώ η ευγενική παροχή της αίθουσας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας- Κέντρο Πολιτισμού.

Ο πρόλογος και η κριτική ανάλυση που θα διανεμηθεί στους θεατές είναι του Αλέξη Ν. Δερμεντζόγλου, ενώ μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει μακρά συζήτηση με το κοινό.

Στο επαναστατημένο Μεξικό, λοιπόν, ένας τυχοδιώκτης Σουηδός, έμπορος όπλων εμπλέκεται με τους επαναστάτες αλλά και τις δυνάμεις καταστολής. Εκπληκτική δράση, απαισιόδοξο φινάλε, σκηνοθετικό στιλ σε μια κορυφαία δημιουργία του '70.

Υ.Γ. Η επόμενη ταινία της Ταινιοθήκης της ΕΡΤ-3, ενταγμένη πάντα στο αφιέρωμα Τιμή στο γαλλικό Μάη, είναι το αριστουργηματικό, πολιτικό γουέστερν- σπαγγέτι του Νταμιάνο Νταμιάνι Βίβα Μέξικο (έγχρωμο, Ιταλία, 1966).
Παίζουν οι Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Κλάους Κίνσκι, Λου Καστέλ. Η μουσική είναι του Ένιο Μορικόνε.
Η ακριβής ημερομηνία θα ορισθεί εντός των ημερών.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54