Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Προφυλακιστέος ο 30χρονος για το φόνο του αστυνομικού

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή Αμαλιάδας, ο 30χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του Βασίλη Μαρτζάκλη στην Ανδραβίδα.  Ο 30χρονος έμεινε για λίγη ώρα στο γραφείο του ανακριτή και στη συνέχεια πληροφορήθηκε την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Η μεταγωγή του 30χρονου στα δικαστήρια της Αμαλιάδας έγινε μετ' εμποδίων, καθώς έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες που απειλούσαν να τον λιντσάρουν.


 

Παραδίδονται οι εκλογικοί σάκοι

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες, τακτοποίησης των ψηφοδελτίων και των εκλογικών σάκων του δήμου Πύργου, όπου από σήμερα κιόλας θα μπορούν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να τους παραλαμβάνουν από το Πολύκεντρο (για τα εκλογικά τμήματα του Πύργου και των τοπικών κοινοτήτων). Η διαδικασία παράδοσης των σάκων θα ξεκινήσει κανονικά από σήμερα το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι και αύριο το βράδυ,  όπου το Πολύκεντρο αλλά και τα καταστήματα στις Δημοτικές Ενότητες Ωλένης, Ιάρδανου και Βώλακα, θα λειτουργούν ώστε να παραδίδουν στους δικαστικούς αντιπροσώπους τους εκλογικούς σάκους των τμημάτων. Όπως ανέφερε η υπεύθυνη, Αντωνία Παπανικολάου, από τον δήμο του Πύργου παραλήφθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια τόσο των δημοτικών όσο και των περιφερειακών εκλογών τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί μέσα στους ειδικούς εκλογικούς σάκους και πλέον όλα είναι έτοιμα για την παράδοσή τους στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

 

Ανοιχτές οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στις εκλογές

Με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στις 18 και 25 Μαΐου, θα λειτουργήσουν κανονικά το αύριο Σάββατο και την Κυριακή όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με τη διενέργεια των εκλογών. Δημοτολόγια, ληξιαρχεία, ΚΕΠ αλλά και αστυνομικά τμήματα θα είναι ανοιχτά και θα μπορούν να εκδίδουν άμεσα δελτία ταυτότητας, προκειμένου να μπορούν όσοι αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.



Στην Ηλεία αύριο ο Σαμαράς

Στην Ηλεία αναμένεται να βρεθεί αύριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά,ς, προερχόμενος από την Πάτρα. Θα επισκεφθεί το Κατάκολο και άλλες περιοχές του Νομού μας, ενώ το ακριβές πρόγραμμα θα γίνει γνωστό πιθανότατα σήμερα

 

Δέχθηκε τους πρώτους ασθενείς το Ογκολογικό Ιατρείο

Τους πρώτους ασθενείς δέχθηκε χθες  το νεοσυσταθέν Ογκολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Πύργου, το οποίο θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη μετά από ραντεβού, με τη συνδρομή του παθολόγου – ογκολόγου Παναγ. Γκινόπουλου. Χθες ο κ. Γκινόπουλος, μετά την ολοκλήρωση του ιατρείου και την εξέταση των πρώτων έντεκα Ηλείων ασθενών, μίλησε για την πρωτοβουλία αυτή που βρήκε ανταπόκριση από τη Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και για τις προσπάθειες που έχουν ήδη ξεκινήσει για την δημιουργία Ογκολογικού τμήματος, ωστόσο στάθηκε στην ανάγκη λειτουργίας ενός Νοσοκομείου πλήρως στελεχωμένου που θα διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις ενός «σοβαρού, γνήσιου, περιφερειακού, σωστού νοσοκομείου» που όπως χαρακτηριστικά είπε «θα καλύπτει τα πάντα!».

 

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές ο νέος σχολικός χάρτης

Καμιά μεταβολή για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ηλείας, στο νέο σχολικό χάρτη του Νομού μας. Σύμφωνα με αυτόν στην Ηλεία ιδρύεται το Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Πέρσαινας και προάγεται από 4/θέσιο σε 5/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης. Οσον αφορά στα Νηπιαγωγεία, προάγονται από 1/θέσιο σε διθέσιο το 4ο Νηπιαγωγείο Αμαλιάδας, το Νηπιαγωγείο Σαβαλίων, το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Λεχαινών και το 12ο Νηπιαγωγείο Πύργου. Επίσης προάγονται το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κρεστένων, το 2ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ζαχάρως, το 3ο Νηπιαγωγείο Πύργου και το 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πύργου.

Ημερίδα για «καταναλωτική συνείδηση»


«Τοπικά προϊόντα – Διατροφή – Καταναλωτική Συνείδηση» είναι το θέμα της ημερίδας - παρουσίασης των μαθητικών δράσεων 27 σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 20 Μαϊου από τις 9 το πρωί στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, με τη συνεργασία του Σωματείου «Καταναλωτική συνείδηση», υπό την αιγίδα του οποίου υλοποιήθηκε το πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση – ενημέρωση των μαθητών του νομού μας, σχετικά με τα προϊόντα της τοπικής αγοράς, τα οφέλη για την υγεία μας, τον τρόπο με τον οποίο αυτά φτάνουν στο τραπέζι μας, αλλά και η διαμόρφωση σωστής καταναλωτικής συνείδησης.


Μουσική εκδήλωση 2ου Γυμνασίου Πύργου

«2ο Πρόγραμμα ξανά, 2 πελάγη με χορούς», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το 2ο Γυμνάσιο Πύργου την προσεχή Τετάρτη 21 Μαϊου στο προαύλιο του σχολείου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συναυλία με ορχήστρα και χορωδία του σχολείου, και χορούς από το Αιγαίο και τα Ιόνια νησιά.


Καιρός

Κατά περιόδους νεφώσεις με τοπικές μπόρες σήμερα στα δυτικά.. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20 με 21oC στα πεδινά, 15 με 16oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο Δ ΝΔ μέτριοι 5 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54