Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Πολύ κοντά η ώρα της κάλπης για τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών-οι υποψήφιοι των δήμων του Έβρου

Λιγότερες από 48 ώρες μας χωρίζουν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, 18 Μαΐου. Τα σχολεία, όπου θα στηθούν οι κάλπες είναι σήμερα κλειστά και θα παραμείνουν κλειστά και τη Δευτέρα 19 του μηνός.

Στο δήμο Ορεστιάδας την ψήφο των δημοτών διεκδικούν πέντε υποψήφιοι συνδυασμοί: Η «Δημοτική Αλληλεγγύη» του νυν και υποψηφίου για τρίτη φορά, Δημήτρη Μουζά, η «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή», του Βασίλη Μαυρίδη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σταμάτη Γκατζίδη, η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας» με επικεφαλής τον Βαλάντη Παντσίδη και ο συνδυασμός «Τόπος να Ζω» της Μαρίας Γκουγκουσκίδου.

Στην Αλεξανδρούπολη, έξι είναι οι υποψήφιοι συνδυασμοί: «Πόλη και Πολίτες» του Βαγγέλη Λαμπάκη, «Δήμος και Δημότες» του Απόστολου Φωτιάδη «ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη» του Παύλου Μιχαηλίδη, «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Σάββα Δευτεραίο, «ΑλλάΖουμε» του Νίκου Τζανίδη και «ΝΕΟΙ Άνθρωποι» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Γιαννόπουλο.

Στο δήμο Διδυμοτείχου, οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι τρεις: «Ώρα ευθύνης για το Διδυμότειχο» του νυν και ξανά υποψηφίου δημάρχου, Παρασκευά Πατσουρίδη, «Δήμος για όλους» του πρώην δημάρχου, Χρήστου Τοκαμάνη και «Βήμα Εμποστοσύνης» της Βάγιας Καραφεΐζη. Τρεις είναι οι υποφηφιότητες και στο δήμο Σουφλίου: «Νέα Πορεία» του νυν δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου, Βαγγέλη Πουλιλιού, «Συνεργασία-Ανάπτυξη-Συνοχή» του Παναγιώτη Καλακίκου και «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Κυριακίδη. Τέλος, τρεις είναι οι υποψηφιότητες και στο δήμο Σαμοθράκης: Η «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης» του Θανάση Βίτσα, η «Νίκη της Σαμοθράκης» του Παναγιώτη Ατζανού και η «Αναγέννηση της Σαμοθράκης» της Χρύσας Αντωνάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στους 20 υποψήφιους συνδυασμούς των 5 δήμων του Έβρου ξεπερνά τα 1530 άτομα.  




Εννέα οι υποψήφιοι συνδυασμοί για την ΑΜΘ

Εννέα είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν τη διοίκηση της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Πρόκειται για την «Κοινωνική Συμμαχία» του Άρη Γιαννακίδη και την «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη, που περιλαμβάνουν στα ψηφοδέλτιά τους υποψηφίους που προέρχονται και από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» του Κώστα Μορφίδη, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» του Χρήστου Τρέλλη, που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, τη «Μακεδονία-Θράκη Ελλάδας μας» του Τέρενς Κουίκ, που στηρίζεται από τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”, τη «Γνώση και Συνεργασία» του Βασίλη Τραϊφόρου, που στηρίζεται από τη ΔΗΜΑΡ, την «Οικολογία-Αλληλεγγύη» της Κατερίνας Γεροστεργίου, που έχει τη στήριξη των “Οικολόγων Πράσινων”, την «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-Ανταρσία» του Γιώργου Μποτσίδη, που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την «Ελληνική Αυγή ΑΜΘ» του Χρήστου Κιτσόπουλου, που έχει τη στήριξη της “Χρυσής Αυγής”. Εκατόν πενήντα έξι, συνολικά, είναι οι υποψήφιοι της περιφερειακής ενότητας Έβρου των εννέα αυτών συνδυασμών.



Ξεκίνησε η επιστροφή πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης για τη διευκόλυνση μετακίνησης εκλογέων

Ξεκίνησε από εχθές η επιστροφή των αδειών οδήγησης, των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις παραβάσεων που αφορούν την οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, την οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, την παραβίαση σηματοδότη με κόκκινη ένδειξη, την κυκλοφορία ανασφάλιστου οχήματος και την οδήγηση στο αντίθετο ρεύμα.



Νέα επιστολή της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά των χρυσωρυχείων προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

Την οριστική παύση κάθε συζήτησης για χρυσωρυχεία στην περιοχή του Έβρου και της Ροδόπης, ζητά η Διανομαρχιακή Επιτροπή κατά των χρυσωρυχείων, με νέα επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη. Στην επιστολή έχουν συγκεντρωθεί και οι υπογραφές υποψηφίων δημάρχων των δύο νομών, που δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν την επένδυση χρυσού. Από το δήμο Αλεξανδρούπολης την επιστολή υπογράφουν οι πέντε από τους έξι υποψήφιους δημάρχους-αρνήθηκε να υπογράψει ο Νίκος Τζανίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖουμε», ο οποίος έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της επένδυσης. «Σας καλούμε να απορρίψετε τις μελέτες που έχουν υποβάλλει οι εταιρείες χρυσού, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα από την πολύχρονη και επίμονη απειλή των χρυσωρυχείων», αναφέρει στην επιστολή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος η διανομαρχιακή επιτροπή. Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «σε περίπτωση που εγκριθούν οι μελέτες από τη σημερινή ή όποια επόμενη ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, θα υπάρξει αποφασιστική αντίδραση μέχρι την ακύρωση της επένδυσης».



Απάντηση στους ισχυρισμούς Τζανίδη ότι του προτάθηκε να είναι υποψήφιος υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Με έκπληξη και απογοήτευση για το πολιτικό ήθος ενός “νέου” ανθρώπου, ακούσαμε τον κ. Τζανίδη, υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης με τον συνδυασμό “ΑλλάΖουμε”, να δηλώνει πως, δήθεν, του έγινε πρόταση να είναι υποψήφιος δήμαρχος σε ψηφοδέλτιο υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτός αρνήθηκε γιατί ήθελε να είναι ακομμάτιστος». Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η νομαρχιακή επιτροπή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον ισχυρισμό του κ. Τζανίδη ότι του έγινε σχετική πρόταση. «Ουδέποτε έγινε τέτοια πρόταση στον κ. Τζανίδη», ξεκαθαρίζει κατηγορηματικά η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «οι νέοι άνθρωποι που παρακολουθούν τον κ. Τζανίδη, διαχωρίζουν τους εαυτούς τους από αυτές τις ανήθικες πρακτικές καθώς και από τις “χρυσές” απόψεις του».



27 θέσεις “πενταμηνιτών” γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στο Φυλάκιο

Λήγει το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις 27 θέσεις που προκηρύχθηκαν για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών του Φυλακίου. Οι θέσεις αφορούν τις ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών και η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι πεντάμηνη. Ειδικότερα, για την κάλυψη των αναγκών στο Κέντρο Κράτησης θα προσληφθούν εννέα γιατροί, εννέα νοσηλευτές και εννέα διοικητικοί.



Στην εισαγγελέα 33χρονος Βούλγαρος που μετέφερε 3 Πακιστανούς μη νόμιμους μετανάστες

Στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης παραπέμφθηκε ο 33χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη εχθές το πρωί στην κόμβο της Ταύρης, της εθνικής οδού Αρδανίου-Σουφλίου, να μεταφέρει με Ι. Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο τρεις μη νόμιμους μετανάστες από το Πακιστάν.





Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54