Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Ακίνητα σε Τόπειρο, Άβδηρα, Σταυρούπολη βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ

Ακίνητα σε διάφορες περιοχές και Δήμους της Ξάνθης φαίνεται ότι ετοιμάζεται να εκποιήσει μέσω δημοπρασιών το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με διεθνή προκήρυξη που έχει κυκλοφορήσει στα αγγλικά και εντόπισε το XanthiPress.grAνάμεσα σε 110 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, βρίσκονται πολλά ακίνητα στην ΑΜΘ και κάποια, ορισμένα από αυτά μειωμένης ή ανύπαρκτης δυνατότητας αξιοποίησης, στην ΠΕ Ξάνθης.Πρόκειται για έκταση 132 στρεμμάτων στην Ποταμιά του Δήμου Αβδήρων (ΑΒΚ 3329), για έκταση 60 στρεμμάτων στο Μικροχώρι του Δήμου Τοπείρου (ΑΒΚ 3661), έκταση 38 στρεμμάτων στη θέση ΓΑΛΗΝΗ στο Δήμο Τοπείρου (ΑΒΚ 3805) καθώς και κτίριο 625 τετραγωνικών στη Σταυρούπολη (ιδιοκτησίας ΤΑΧΔΚ).Γενικότερα στην Περιφέρεια περιλαμβάνονται ακίνητα μεγαλύτερης αξίας όπως το ΞΕΝΙΑ Δράμας, περιοχή στο Νευροκόπι, οι παραλίδες Αρωγής και Φαναρίου, η παραλία Αμμόλοφων της Καβάλας, παραλίες και camping στη Μάκρη και την Αλεξανδρούπολη, η περιοχή ΤΟΞΟΤΕΣ στο Δήμο Νέστου .

Πολιτική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε. στην Ξάνθη για τις ευρωεκλογές

Πολιτική συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιήσει η Κομματική Οργάνωση Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. το απόγευμα (19.30) της Πέμπτης 22 Μάη στην κεντρική πλατεία της πόλης, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλο και Μουράτ Χατζόγλου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του Κ.Κ.Ε., αναφέρονται και τα εξής: Καλούμε το λαό να αντισταθεί στα ψεύτικα διλήμματα "σταθεροποίηση και ανάκαμψη" ή "αποσταθεροποίηση", στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αφού η σταθερότητα και ανάκαμψη θα αφορά το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη μεριά, ούτε θέλει ούτε μπορεί να σώσει το λαό, να ανοίξει δρόμο ανατροπής.

Ο λαός να δείξει εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ, που δεν δεσμεύεται από αντιλαϊκές αποφάσεις, ανέντιμες υπογραφές και επικίνδυνες συναινέσεις, όπως άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του λαού και θέλουν είτε να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο, είτε να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη.Ψήφος στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ σημαίνει ότι χτίζονται προϋποθέσεις αναγέννησης του κινήματος, του λαού, συγκέντρωσης δυνάμεων, σε όφελος του λαού. Δώστε δυναμική στο ΚΚΕ για θετικές διεργασίες που θα μας πάνε μπροστά

Βράβευσε την ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ξάνθης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Σάββας Μελισσόπουλος. Σε μια λιτή τελετή βραβεύτηκε η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου, η οποία κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη.Παρόντες ήταν οι αθλητές-μαθητές, οι γυμναστές, η διεύθυνση του σχολείου και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Ο Σάββας Μελισσόπουλος συνεχάρη τους μαθητές για τη μεγάλη τους επιτυχία και επεσήμανε ότι αυτή φανερώνει σύμπνοια και ομαδικό κλίμα, καλή προετοιμασία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ.

Δήλωση Δημαρχόπουλου για τη δεύτερη Κυριακή: Ζητάμε καθαρή εντολή        

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ», Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, προέβη στην εξής δήλωση:

Ευχαριστώ, μέσα από την ψυχή μου, τους πολίτες της Ξάνθης και της Σταυρούπολης, που μας τίμησαν με την ψήφο και κυρίως με την εμπιστοσύνη τους. Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλοι οι υποψήφιοι με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ», δώσαμε τον προεκλογικό αγώνα μας με εντιμότητα, ειλικρίνεια και κυρίως με σεβασμό στην κρίση των συμπολιτών μας. Η κοινωνία της Ξάνθης και της Σταυρούπολης μας στήριξαν, δίνοντάς μας τη δύναμη της πρωτιάς. Το μήνυμα που έστειλαν είναι δυνατό, είναι ηχηρό και δεσμευόμαστε να το ανταποδώσουμε με σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα για το συμφέρον του τόπου μας.

Η «κρίσιμη μάχη», είναι όμως μπροστά μας. Από αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.          Η κάθε ψήφος θα ενισχύσει τη δύναμή μας. Ζητάμε καθαρή και δυνατή εντολή για να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αλλαγές στο Δήμο μας.Σε αυτή τη «μάχη», έχουν θέση όλοι οι συμπολίτες μας. Ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν στον πρώτο γύρο, εμείς τους θέλουμε και τους καλούμε κοντά μας, γιατί μας ενώνει το όραμα για το μέλλον της Ξάνθης που αγαπάμε και ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών μας.

Ανακοίνωση Τσιακίρογλου περί μη στήριξης στο δεύτερο γύρο

Τη δική του τοποθέτηση μετά την πρώτη Κυριακή τον εκλογών κάνει ο συνδυασμός Τσιακίρογλου, ο οποίος αναφέρει ότι δεν παίρνει θέση στη δεύτερη Κυριακή υπέρ κάποιου.Ως ανεξάρτητος και δημοκρατικός Συνδυασμός που με ήθος, αξίες, αξιοπρέπεια και σεβασμό προς τον Πολίτη διεκδικήσαμε την ψήφο των Ξανθιωτών στις δημοτικές εκλογές, ευχαριστούμε θερμά όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν.Σε μια δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία θέσαμε έναν υψηλό στόχο, ανταποκρινόμενοι στη δυσμένεια των σημερινών συνθηκών διαβίωσης και στην ανάγκη για αλλαγή. Επιδιώξαμε την ανατροπή του κατεστημένου και των συστημικών προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά δεν επιλέξαμε τον δρόμο της ντροπής και της εξαγοράς.Αποδεχόμαστε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας αλλά δεν σταματάμε να επενδύουμε σε υγιή κύτταρα της κοινωνίας μας για να εξυγιάνουμε το πολιτικό σκηνικό της Ξάνθης.Μας ενοχλεί η ιδιοτέλεια και η αρρωστημένη νοοτροπία όσων μας οδήγησαν στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα αλλά θα διεκδικήσουμε μέσα από τον ρόλο της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ξάνθης όσα πιστεύουμε πως αξίζουν στους δημότες.

Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και δεν χαρίζουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν στις 18 Μαΐου, ζητώντας την αλλαγή, διεκδικώντας ένα καλύτερο σήμερα και αύριο για τα παιδιά τους και τους ίδιους.

Προς διάψευση όσων βιάστηκαν να διασπείρουν την πληροφορία πως θα τους στηρίξουμε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ» ενημερώνει δημόσια τους Ξανθιώτες πως δεν προτίθεται να στηρίξει κανένα Συνδυασμό στον δεύτερο γύρο.

Τιμάμε και στηρίζουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν και αυτή την εμπιστοσύνη την διαφυλάττουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την καπηλευθεί και να τους παραπλανήσει

Η πρώτη δήλωση Τσιτιρίδη μετά την πρώτη Κυριακή

              

Στην πρώτη του δημόσια δήλωση προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης. Αναλυτικά αναφέρει:

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Νιώθω την ειλικρινή ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά και την συγκίνησή μου και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλους εσάς και στον καθένα ξεχωριστά, όλους τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, που μας εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας και μας αναδείξατε πρώτη δύναμη στο Δήμο Αβδήρων.Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους που στάθηκαν πραγματικά δίπλα μου και με στήριξαν σε αυτή την δύσκολη εκλογική μάχη. Δώσαμε μαζί ένα αγώνα με πολιτικό ήθος, αξιοπρέπεια ,ειλικρίνεια, εντιμότητα , με καθαρότητα λόγων. Η εμπιστοσύνη που μου δείξατε, εκφράστηκε στις 18 Μαΐου με πολύ γενναιόδωρο τρόπο. Αποτέλεσε για εμένα και τους συνεργάτες μου μεγάλη τιμή και ευθύνη.Όμως, ο αγώνας δεν τελείωσε. Πρέπει να φανούμε ακόμα δυνατότεροι, περισσότερο ενωμένοι. Πιστεύω ότι όλοι μαζί, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, πέρα από θρησκευτικές, πολιτικές ή κομματικές πεποιθήσεις, οφείλουμε και πρέπει να κάνουμε πράξη το όραμα, που γέννησε ο Καλλικράτης για το μέλλον του νέου Δήμου Αβδήρων.Σας καλώ λοιπόν ΟΛΟΥΣ, ακόμα κι εσάς που μέχρι την πρώτη εκλογική μάχη νιώθατε κάποια τυχόν αμφισβήτηση για εμάς, από όποιο χώρο κι αν προέρχεστε, να μας εμπιστευτείτε, να συστρατευτείτε μαζί μας, να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, ακόμα πιο ισχυροί. Για να φτάσουμε στη μεγάλη νίκη την Κυριακή της 25ης Μαΐου. Για να γυρίσουμε σελίδα στο Δήμο Αβδήρων.

Σας ευχαριστώ θερμά από τα βάθη της καρδιάς μου.

Η πρώτη δήλωση Τσολακίδη μετά τις εκλογές

Την πρώτη του δήλωση, μετά τις εκλογές αλλά και πρόσκληση για δημόσιο διάλογο απευθύνει, με ανακοίνωσή του ο Βασίλη Τσολακίδης για το Δήμο Αβδήρων.

Ευχαριστώ από καρδιάς όσες και όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Οι εκλογές της 1ης Κυριακής μας δίνουν τη δυνατότητα να περάσουμε στον δεύτερο γύρο και θα εξετάσουμε με προσοχή το μήνυμα της κάλπης. Με τον συνδυασμό μας, τα στελέχη μας και όλους όσους μας βοηθούν δώσαμε ένα τίμιο αγώνα. Στον επόμενο γύρο πάμε για τη νίκη.

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Εσείς είστε αυτοί που θα αποφασίσετε οριστικά για το μέλλον του τόπου μας. Ο δρόμος προς τη δεύτερη Κυριακή είναι μακρύς και δύσκολος. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ να συμμετέχετε δυναμικά και αποφασιστικά. Σας θέλουμε όλους μαζί μας. Η νίκη του συνδυασμού μας θα είναι νίκη όλων των πολιτών. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη δική σας στήριξη, στις 25 Μαϊου θα γιορτάσουμε την πρώτη ημέρα μιας νέας πορείας για τον Δήμο Αβδήρων. Στόχος μας δεν είναι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές αλλά να προσφέρουμε στον τόπο την εμπειρία μας, τη γνώση και τις ιδέες μας.

Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συμπορευτούν μαζί μας. Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας καλούμε και προσκαλούμε την απέναντι πλευρά σε δημόσια ανοιχτή συζήτηση, όχι αντιπαράθεσης αλλά ανταλλαγής ιδεών και απόψεων για το μέλλον του Δήμου μας. Μια δημόσια συζήτηση με όρους που θα συμφωνηθούν αμοιβαία

Ελένη Λαφτσή, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή «Δώσαμε ένα μεγάλο και ωραίο αγώνα φέραμε στο δημόσιο διάλογο πέρα από τα τοπικά προβλήματα κι ό,τι διαλύει τις ζωές των πολιτών

Με δήλωσή της προς τα ΜΜΕ της περιοχής η κ.Ελένη Λαφτσή, αφού ευχαριστεί τους συνδημότες που συμπαρατάχθηκαν με τον συνδυασμό της και τους συνεργάτες της, συγχαίροντας τον δήμαρχο Κομοτηνής, αξιολογεί τα μετεκλογικά αποτελέσματα, δηλώνοντας ότι «δεν περιμέναμε» να είναι έτσι και δεσμεύεται «ότι μαζί με την παράταξή της θα είναι ενεργά παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο».

Αναλυτικά η μετεκλογική δήλωση της κ.Λαφτσή έχει ως ακολούθως.

«Δώσαμε ένα μεγάλο και ωραίο αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Φέραμε στο δημόσιο διάλογο πέρα από τα τοπικά προβλήματα και τα γενικότερα πολιτικά ζητήματα που διαλύουν τις ζωές των πολιτών και της κοινωνίας. Με βάση αυτά τα ζητήματα θα συνεχίσουμε την αντιπολιτευτική μας δράση καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας θητείας που θα διανύσουμε. Εγώ δηλώνω ότι μαζί με την παράταξή μου θα είμαστε ενεργά παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο. Είναι δεδομένο πλέον ότι αλλάζει ο χάρτης του δημοτικού συμβουλίου. Θα φέρουμε στην επικαιρότητα όλα τα ζητήματα που θα απασχολούν την κοινωνία, θα είμαστε στην πρώτη γραμμή μάχης μαζί με την ενεργή μου ομάδα των συνεργατών και των συμπολιτών που με την ψήφο τους μας εκλέξανε στο δημοτικό συμβούλιο. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που συμπαρατάχθηκε μαζί μας σε αυτή τη μάχη που δώσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου για αυτή την ωραία μάχη που δώσαμε και βεβαίως να συγχαρώ το δήμαρχο Κομοτηνής για τη μεγάλη νίκη που επέτυχε. Οπωσδήποτε, για να είμαι ειλικρινής, δεν περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα. Τα μηνύματα που εισπράτταμε από τον κόσμο και από την κοινωνία ήταν ότι πάμε για δεύτερο γύρο και είμαστε ο δεύτερος ισχυρός πόλος σε αυτή τη μάχη που δώσαμε. Δεν κρίνουμε, αυτό επιζητούσε η κοινωνία, αυτό επέλεξε, αυτό επέτυχε.

Αυτή θα είναι η πρώτη μου παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο και αυτό και μόνο με ευχαριστεί ιδιαίτερα.»

 

Μετεκλογικός απολογισμός από τον Χρήστο Γκαρμπούνη

Σχολιασμό των αποτελεσμάτων σε τοπικό αλλά και πανελλαδικό επίπεδο κάνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Χρήστος Γκαρμπούνης, μιλώντας εφ’ όλης της ύλης των αυτοδιοικητικών εκλογών και για την επόμενη μέρα.

Αναφορικά με τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Γκαρμπούνης συνοψίζει: «Είναι ικανοποιημένη, γιατί εκεί που συμμετείχε σε πλατύτερα σχήματα και ανέδειξε τοπικά ζητήματα προτείνοντας λύσεις, πήρε ικανοποιητικά ποσοστά. Αναφέρομαι όχι μόνο στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και σε Περιφέρειες (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο) ή στη Νίκαια όπου ο Ιωακειμίδης εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή. Στην Περιφέρεια Αττικής είχαμε ένα σαφέστατα δυσμενές αποτέλεσμα, αλλά η αιτία είναι ότι άρχισε πολύ αργά η καμπάνια και η Μαρία Γιαννακάκη ήταν άγνωστη. Αξιοπρεπείς καταγραφές είχαμε στη Στερεά Ελλάδα, στο Βόρειο Αιγαίο αλλά και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου συμμετείχαμε για πρώτη φορά και πετύχαμε τον βασικό στόχο μας που ήταν να εκπροσωπηθούμε στο νέο περιφερειακό συμβούλιο».Σε ό,τι αφορά στον δήμο Ξάνθης «είναι σαφής η θέση μας: στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Κοινωνίας Δημοτών του Χρίστου Πούλιου, στη συγκρότηση του οποίου (αλλά και του προγράμματος) συμμετείχαμε ενεργά» λέει ο Χρήστος Γκαρμπούνης, προσθέτοντας: «Στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. δεν πρόκειται να στηρίξουμε ούτε τον κ. Παυλίδη ούτε τον κ. Γιαννακίδη. Πιστεύουμε ότι είναι λάθος ένα κόμμα να στηρίξει κάποιον από τους δύο συνδυασμούς, με την έννοια ότι αυτό είναι έξω από την πολιτική μας κουλτούρα. Δεν το έχουμε κάνει ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνουμε, δεν θεωρούμε ότι οι πολίτες είναι πρόβατα για να τους πούμε ψηφίστε τον έναν ή τον άλλον». Και καταλήγει λέγοντας: «Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας στον πρώτο γύρο, έχουμε διαμορφώσει μια πρόταση για την Περιφέρεια που θα την θέσουμε στο νέο περιφερειακό συμβούλιο. Και από εκεί και πέρα ο πολίτης ας κρίνει τι θα ψηφίσει, με βάση τα προγράμματα και την αξιοπιστία των προσώπων που συμμετέχουν στους συνδυασμούς του δεύτερου γύρου».

Εκδήλωση στο Νέστο

Η παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης ψαριών έχει οριστεί για τις 24 Μαΐου κάθε έτους, έτσι ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τα προβλήματα που δημιουργούνται στους πληθυσμούς των ψαριών όταν αυτά εγκλωβίζονται από ανθρώπινες επεμβάσεις -όπως τα φράγματα- και έτσι δεν μπορούν να μεταναστεύσουν για την αναπαραγωγή τους.

Ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙνΑλΕ) θα διοργανώσουν εκδήλωση την Πέμπτη 22 Μαΐου στο αρδευτικό φράγμα του ποταμού Νέστου στους Τοξότες, στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν τάξεις από δημοτικά σχολεία των δύο περιφερειακών ενοτήτων που εκπονούν ανάλογα περιβαλλοντικά προγράμματα, ενώ θα προσκληθούν και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Θα γίνει ενημέρωση των μαθητών γύρω από θέματα που αφορούν την μετανάστευση των ψαριών από και προς τα ποτάμια, τους λόγους που το κάνουν και τα εμπόδια που μπορεί να συναντήσουν στην προσπάθεια τους αυτή. Θα αναλυθούν όροι όπως «ανάδρομα» και «κατάδρομα» ψάρια, θα καταδειχτεί το πρόβλημα που αποτελούν για τις μετακινήσεις των ψαριών τα φράγματα που κατασκευάζει ο άνθρωπος και θα υποδειχθούν πιθανές λύσεις για την υπέρβαση του προβλήματος από αντίστοιχες πρακτικές που ακολουθούνται σε άλλες χώρες. Επίσης θα γίνει παρουσίαση των ενδημικών ειδών ψαριών που υπάρχουν στα υδάτινα οικοσυστήματα του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Τέλος θα γίνει επίδειξη δειγματοληψίας ψαριών με τη μέθοδο της ηλεκτραλιείας από ειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας. Της εκδήλωσης θα προηγηθεί επίσκεψη στα τμήματα των σχολείων που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση, όπου θα προβληθεί σχετική με την μετανάστευση των ψαριών παρουσίαση από επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης ΕΠΑΜαΘ, για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες και σχετικό πληροφοριακό υλικό για την προγραμματισμένη εκδήλωση στους Τοξότες αλλά και με αντίστοιχες προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε άλλες περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί κανείς να βρει στον σχετικό με την παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης ψαριών ιστότοπο http://www.worldfishmigrationday.com.

Σημείωση: Ο εορτασμός δεν θα γίνει ταυτόχρονα με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Μαΐου, επειδή λόγω εκλογών δε θα μπορούσαν να συμμετέχουν τα ενδιαφερόμενα σχολεία.

Oι ποδηλατοδράσεις του ΠΗΓΑΣΟΥ μέχρι το τέλος του μήνα

Για τις δράσεις που προγραμματίζονται μέχρι το τέλος του μήνα, ενημέρωσε ο ΠΉΓΑΣΟΣ:

•23/5 Παρασκευή ΠΟΔΗΛΑΤΟ-πάρτυ στην Κομοτηνή (αναχώρηση 19.00 LIDL Δημοκρίτου με ποδήλατα στα αυτοκίνητα, 20.00 Ποδηλατο-ξενάγηση στους ποδηλατόδρομους της πόλης, 21.00 Ποδηλατο-πορεία με μουσική, 21.30 Πάρτυ με αναψυκτικά και μουσική, διοργάνωση On Bike’s Κομοτηνής)

•24/5 Σάββατο Ενημέρωση αναβολής: η ετήσια Πανελλαδική Οινο-εκδήλωση (γευσιγνωσία, οινοξενάγηση) «ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Κτήμα Βουρβουκέλη στις 31/5 και 1/06 ώρες 11.00- 17.00. Η ποδηλατο-βόλτα στις παραπάνω ημέρες και ώρες είναι προαιρετική για όλους τους φίλους του ποδήλατου.

•25/5 Κυριακή «Μαγική» Ποδηλατο-βόλτα (αναχώρηση ώρα 11.00 κ. πλατεία Ξάνθης, Ποδηλατο-εκδήλωση (μπουφέ και αναψυκτικά) και Ποδηλατο-παιχνίδια ώρα 12.00 στην πλατεία του χωριού Μαγικό, διοργάνωση ΚΚ Σ. Χαλιορής).

•28/5 Τετάρτη ώρα 20.00 Βραδινή Ποδηλατο-πορεία «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ«, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος (31/5).

•30/5 Παρασκευή ώρα 20.00 Υπαίθριο αμφιθέατρο έναντι ΟΤΕ (οδός Μ. Βόγδου) ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ και Εναλλακτικών δράσεων. Οι περιβαλλοντικές ομάδες παρουσιάζουν τις εργασίες τους για το ποδήλατο και την Φυσική Αγωγή (ΠΗΓΑΣΟΣ, Γραφείο Φυσικής Αγωγής ΔΔΕ Ν. Ξάνθης)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54