Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

«Απογοητευτικό το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο δήμο Ορεστιάδας…»

Την απογοήτευσή τους για το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο Ορεστιάδας εξέφρασαν και οι τρεις επικεφαλής των συνδυασμών που αποκλείστηκαν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών για το δήμο Ορεστιάδας, τονίζοντας πως ο κόσμος ψήφισε παραδοσιακά και από συνήθεια, αυτούς που τόσα χρόνια έμαθε να ψηφίζει, χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό κριτήριο. Οι κ.κ. Γκατζίδης, Παντσίδης και η κα. Γκουγκουσκίδου, που φιλοξενήθηκαν το πρωί στο studioτης Ε. ΡΑ. Νέας Ορεστιάδας, σχολίασαν και τις συνθέσεις των ψηφοδελτίων των δύο διεκδικητών του δήμου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη και Δημήτρη Μουζά, παρατηρώντας ότι αυτά καταρτίστηκαν «με όρους κατάληψης της εξουσίας και όχι με όρους πολιτικούς». Κοινή εκτίμηση και των τριών ήταν ότι, ανεξάρτητα από το ποιος από τους δύο υποψηφίους θα εκλεγεί, η διοίκηση του δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει μόνο διαχειριστικό ρόλο, αφού και οι επικεφαλής αλλά και οι υποψήφιοι των συνδυασμών τους δεν έχουν καμία πρόθεση να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών και του δήμου. «Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μοιράσουν τις θέσεις», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Απαντώντας στο ερώτημα για τη στάση που θα τηρήσουν εν όψει δεύτερου γύρου, και οι τρεις απέκλεισαν κατηγορηματικά κάθε περίπτωση υποστήριξης του κ. Μαυρίδη ή του κ. Μουζά. «Η ψήφος των πολιτών θα πρέπει να είναι αρνητική και για τους δύο», σημείωσε η κα. Γκουγκουσκίδου, «να μην υποκύψουν σε διλήμματα», κάλεσε τους δημότες ο κ. Γκατζίδης, «υπάρχει και το άκυρο», υπενθύμισε ο κ. Παντσίδης.



Δήλωση Μ. Γκουγκουσκίδου για το εκλογικό αποτέλεσμα

«Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου στο δήμο Ορεστιάδας είναι απογοητευτικά, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επέλεξε για άλλη μία φορά τις δυνάμεις της αδράνειας, της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης», αναφέρει στο μήνυμα της η επικεφαλής του συνδυασμού «Τόπος να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου που στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών για το δήμο Ορεστιάδας συγκέντρωσε 6,96%. Η κα. Γκουγκουσκίδου ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποστηριχθεί από τον συνδυασμό του οποίου ηγείται κάποιος από τους δύο διεκδικητές του δεύτερου γύρου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το νέο δεν μπορεί να οικοδομηθεί με τα φθαρμένα υλικά του χθες».



Σε γενική συνέλευση καλεί τους δημότες η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας»

Σε γενική συνέλευση καλεί τους δημότες η Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών για το δήμο Ορεστιάδας «Είναι στο χέρι μας», με θέματα τον οικονομικό απολογισμό της προεκλογικής περιόδου, την πολιτική παρουσία-συμμετοχή της Κίνησης στις εκλογές της 18ης Μαΐου και την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Η συνέλευση θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, στις 8.30 το βράδυ.



Ευχαριστήριο μήνυμα Β. Λαμπάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Τις ευχαριστίες του προς τους δημότες που στήριξαν με την ψήφο τους το συνδυασμό «πόλη και πολίτες», εκφράζει σε δήλωσή του ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, που στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών συγκέντρωσε ποσοστό 55,33%. «Ως δήμαρχος έχω συναίσθηση της ευθύνης που θα ανατίθεται. Μπροστά μας υπάρχουν προβλήματα αλλά και προοπτικές που θα αξιοποιήσουμε για το καλό του δήμου και των δημοτών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Λαμπάκης και καλεί τους δημότες «να συμπαραταχθούν στην κοινή προσπάθεια για το καλό του τόπου και του λαού του δήμου Αλεξανδρούπολης».



Δήλωση Π. Πατσουρίδη εν όψει δεύτερου γύρου στο δήμο Διδυμοτείχου

«Επιβραβεύσατε το νοικοκύρεμα και την προσπάθεια. Την Κυριακή ξεκινάμε τη νέα πορεία, με φρέσκα πρόσωπα και νέες ιδέες», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, που πέρασε με ποσοστό 41,97% στον δεύτερο γύρο των εκλογών για το δήμο Διδυμοτείχου, με αντίπαλό του τον κ. Χρήστο Τοκαμάνη. «Έχουμε μόνο μια δυνατότητα, να πάμε μπροστά και μόνο μπροστά», προσθέτει στο μήνυμά του ο κ. Πατσουρίδης.



Δήλωση Β. Καραφεΐζη για τα αποτελέσματα των εκλογών

«Από τη θέση μας στο δημοτικό συμβούλιο θα αγωνιστούμε για το δήμο του 2020», σημειώνει στο δικό της μήνυμα η κα. Βάγια Καραφεΐζη, που συγκέντρωσε ποσοστό 12,99% και αποκλείστηκε από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο δήμο Διδυμοτείχου. Η κα. Καραφεΐζη ευχαριστεί τους πολίτες που στήριξαν τον συνδυασμό του οποίου είναι επικεφαλής και τους διαβεβαιώνει ότι «δεν θα απογοητευτούν» από την παρουσία της ίδιας και ενός ακόμη δημοτικού συμβούλου της ομάδας της στο νέο δημοτικό συμβούλιο.



Αλεξανδρούπολη: Την 1η Ιουνίου η επόμενη συνάντηση για τη σύσταση ομάδας παραγωγών αρωματικών φυτών

Την Κυριακή 1η Ιουνίου θα γίνει η επόμενη συνάντηση παραγωγών αρωματικών φυτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται από την περιφερειακή ενότητα Έβρου και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου για την οργάνωση ομάδας παραγωγών αρωματικών φυτών. Αξιοσημείωτο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν νέοι καλλιεργητές των συγκεκριμένων ειδών στα σεμινάρια που υλοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αλεξανδρούπολη και στη Νέα Ορεστιάδα, με θέμα τα «Ελληνικά Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά και τους τρόπους αξιοποίησης, καλλιέργειας και μεταποίησής τους» Η συνάντηση της 1ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο «Νομαρχείο», κοντά στην πλατεία του Φάρου, στην Αλεξανδρούπολη.



Σαμοθράκη: Καθαρά τα εσωτερικά νερά και πολύτιμη η φυσική βλάστηση του νησιού

Θετικά συμπεράσματα βγαίνουν από την έρευνα που γίνεται στη Σαμοθράκη αναφορικά με την ποιότητα των εσωτερικών υδάτων του νησιού, δηλαδή των πηγών, των ποταμών και των υγροτόπων του. Η έρευνα γίνεται από το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων σε συνεργασία με τον δήμο Σαμοθράκης και πριν από λίγες ημέρες διεξήχθη η δεύτερη φάση της έρευνας, με νέες μετρήσεις και δειγματοληψίες στο σύνολο σχεδόν των ποταμών (22), για την εκτίμηση της οικολογικής ποιότητας των υδρολογικών στοιχείων και της παρόχθιας βλάστησης. Είχε προηγηθεί η πρώτη φάση της έρευνας, τον Αύγουστο του 2013, η οποία είχε δείξει ότι η οικολογική ποιότητα των ποταμών κυμαίνεται μεταξύ άριστης και καλής κατάστασης. Εξαίρεση είχαν αποτελέσει τα ποτάμια Κατσαμπάς και Λάκκωμα, όπου καταλήγουν ανεπεξέργαστα οικιακά λύματα, και για τα οποία κρίνεται επιβεβλημένη η εγκατάσταση μονάδων επεξεργασίας αστικών λυμάτων. Όσον αφορά τα νερά των πηγών, χαρακτηρίζονται ως μαλακά με μικρή περιεκτικότητα σε άλατα και κρίνεται ότι πληρούν τις προϋποθέσεις για πόσιμη χρήση. Ένα ακόμη στοιχείο της έρευνας είναι ότι η Σαμοθράκη είναι ένα από τα λίγα νησιά της Μεσογείου με πλούσια παρόχθια δάση, που συμβάλλουν στον φυσικό αυτοκαθαρισμό των εσωτερικών νερών του νησιού και για το λόγο αυτό η διατήρηση και προστασία της φυσικής βλάστησης είναι επιτακτική. Η έρευνα θα συνεχιστεί για την περαιτέρω διερεύνηση των υδάτων του νησιού, ενώ τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί μέχρι τώρα, θα δημοσιοποιηθούν σε ημερίδες και συνέδρια, καθώς και σε διεθνή έγκριτα περιοδικά.







Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54