Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 12. 06. 2014


Κάλεσμα στους πολίτες να κάνουν δική τους υπόθεση την ΕΡΑ Καλαμάτας

Να κάνουν δική τους υπόθεση τη λειτουργία και το μέλλον της ΕΡΑ Καλαμάτας, κάλεσαν χθες το βράδυ οι εργαζόμενοι, τους πολίτες που βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης που οργάνωσαν για τον ένα χρόνο από την πραξικοπηματική και αδικαιολόγητη κατάργηση της ΕΡΤ, με απόφαση της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, στις 11 Ιουνίου του 2013. Τους ζήτησαν να συνεχίσουν να στηρίζουν ηθικά και πρακτικά το δικό τους τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και να συμμετέχουν ενεργά στην υπόθεση της διαμόρφωσης, της βελτίωσης και της διεύρυνσης του τοπικού προγράμματος.
Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση ήταν πολλοί οι φίλοι της ΕΡΑ Καλαμάτας, που έδωσαν το «παρών» και απαίτησαν την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με διαφάνεια, αξιοκρατία και αντικειμενική ενημέρωση μακριά από κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις.
Στο ψυχαγωγικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν η μουσική ομάδα «Απροσάρμοστοι» με τους Τάκη Νικολόπουλο, Κώστα Σπάλα και Εφη Πολίτη και οι μουσικοί Βαγγέλης Δούβαλης, Κώστας Γκουζούνης, Μάριος Σαρέλας και Δημήτρης Αθανασόπουλος.

«Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας» σήμερα στην ΕΡΑ Καλαμάτας

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις που οργανώνει η ΕΡA Καλαμάτας για τη συμπλήρωση ενός χρόνου, από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2011.
Στις 8:30 το βράδυ θα γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας».Πρόκειται για μια ταινία που ξεκινά με το «μαύρο» που η συγκυβέρνηση έριξε στην ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου του περασμένου χρόνου και συνεχίζει με τους αγώνες, τις μεγάλες κινητοποιήσεις και τις άλλες δράσεις των εργαζομένων, που ακολούθησαν.
Αύριο (Παρασκευή) στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει η συζήτηση για την ΕΡΑ Καλαμάτας και την προσφορά της, από την ίδρυσή της δυο ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό το Σεπτέμβριο του 1986, με προσκεκλημένους εκπροσώπους των τοπικών αυτοδιοικητικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και άλλων φορέων.
Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα του Παναγιώτη Σταθέα
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Στις 8:30 το βράδυ θα ξεκινήσει συζήτηση για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, τις αντισυνταγματικές εκτροπές, τη Δημοκρατία κ.λπ. Προσκεκλημένοι – ομιλητές είναι ο πρόεδρος του Τμήματος Μέσων Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πλειός, ο δημοσιογράφος Γιάννης Σμυρλάκης από την «Εφημερίδα των Συντακτών» και οι δημοσιογράφοι Νίκος Τσιμπίδας και Αλεξάνδρα Χριστακάκη από την ΕRT OPEN.
Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο που βρίσκεται η ΕΡΑ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο και θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΑ Καλαμάτας και διαδικτυακά από την ΕRT OPEN.
Στο χώρο θα λειτουργεί όλες τις ημέρες έκθεση φωτογραφίας από τους αγώνες των εργαζομένων στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε από το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στο πλευρό των εργαζομένων στην ΕΡΤ η νεολαία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ εκφράζει η νεολαία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην Καλαμάτα. σε ανακοίνωσή της για τη συμπλήρωση ενός χρόνου «από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση των Μνημονίων» η οργάνωση αναφέρει: .
«Το βράδυ εκείνο, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έβαλε λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση αφήνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Παρά τη σαφή διαταγή - εμφανή καταδίκη του κλεισίματος της ΕΡΤ - του ΣτΕ για συνέχιση λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, η κυβέρνηση εμμένει στις αντιδημοκρατικές πρακτικές της και συνεχίζει να την κρατά κλειστή. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την πρώτη στιγμή καταδίκασε την παράνομη και αντιδημοκρατική αυτή ενεργεία και στήριξε το δίκαιο αγώνα των απολυμένων. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι προσωπικό κτήμα του εκάστοτε πρωθυπουργού, αλλά δημόσια περιουσία που ανήκει στο λαό. Η ΕΡΤ υπήρξε εκτός των άλλων μια κερδοφόρα επιχείρηση και η επαναλειτουργία της αποτέλεσε εξαρχής προεκλογική δέσμευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο το δικαίωμα σε ελεύθερη ενημέρωση, πλουραλισμό και πολυφωνία ως θεμελιώδη στοιχεία της δημοκρατίας και δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια συνέχισης της λειτουργίας της ΕΡΤ.
Καλούμε λοιπόν όλους/ες τους νέους/ες και γενικά όλους τους πολίτες της Καλαμάτας να στηρίξουν τις εκδηλώσεις των εργαζομένων της ΕΡΑ Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθούν από 11/06 μέχρι και 14/06
Γιατί ο αγώνας για δημοκρατία είναι αγώνας για τη ζωή!»

Απαράδεκτη η επιβολή προστίμων για τα σκουπίδια στους Δήμους

«Απαράδεκτη, άδικη, προσβλητική, προκλητική και υποκριτική» χαρακτηρίζει την επιβολή προστίμων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στους Δήμους, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΔ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της και τονίζει ότι αποκλειστικά υπεύθυνη για την καθυστέρηση εξεύρεσης λύσης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία έχει προκηρύξει το σχετικό διεθνή διαγωνισμό, που όμως δεν προχωράει. Τονίζει επίσης ότι αν κάποιοι θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμα αυτοί είναι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και οι συναρμόδιοι υπουργοί, με ευθύνη των οποίων καθυστερούν οι διαδικασίες. Ζητεί τέλος από την κυβέρνηση να αφαιρέσει την αρμοδιότητα επιβολής προστίμων από τους περιφερειάρχες.

Νέος αγωγός ύδρευσης για Καλαμάτα, Μεσσήνη, Μάνη

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή νέου αγωγού για την υδροδότηση της Καλαμάτας, της Μεσσήνης και μελλοντικά της Δυτικής Μάνης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του νέου ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την τοποθέτηση νέου αγωγού μεταφοράς από τη δεξαμενή Πηδήματος έως την Καλαμάτα μήκους 15.500 μέτρων, νέο αγωγό τροφοδότησης των δεξαμενών της Μεσσήνης μήκους 6.922 μέτρων, νέους αγωγούς σύνδεσης του κλάδου τροφοδότησης της δεξαμενής στην Ανθεια μήκους 126 μέτρων, των δεξαμενών στη Θουρία και Μικρομάνη μήκους 441 μέτρων, νέο αγωγό τροφοδότησης της δεξαμενής στη Σπερχογεία μήκους 1.074 μέτρων, στον Αντικάλαμο μήκους 1.045 μέτρων, στο Καλάμι μήκους 1.504 μέτρων, νέο αγωγό τροφοδότησης της δεξαμενής του Ασπροχώματος μήκους 2.570 μέτρων

Συγκέντρωση για τα χημικά του πολέμου της Συρίας

Έντονη ανησυχία για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή των χημικών όπλων του πολέμου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, εκφράζει η δημοτική κίνηση Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες». Σε ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ενημερωτική συγκέντρωση που οργανώνει και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας.
Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για τα χημικά της Συρίας
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, καλεί τους πολίτες το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση θα γίνει την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ στην προκυμαία του λιμανιού της Καλαμάτας.

70χρονος τουρίστας μαχαίρωσε σκύλο!

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε χθες ένας 70χρονος Ιταλός τουρίστας, ο οποίος μαχαίρωσε και σκότωσε σκύλο! Το περιστατικό συνέβη στο Μάτι Γαργαλιάνων. Ο 70χρονος διέμενε σε τροχόσπιτο και είναι και ο ίδιος κάτοχος μικρόσωμου σκυλιού, που δέχτηκε επίθεση από μεγαλύτερο ζώο το οποίο οι ιδιοκτήτες τους είχαν βγάλει βόλτα στην παραλία. Τότε ο τουρίστας έβγαλε μαχαίρι, επιτέθηκε στο μεγαλόσωμο σκύλο και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Οι ιδιοκτήτες του ζώου έκαναν καταγγελία και αστυνομικοί του τμήματος Γαργαλιάνων συνέλαβαν τον 70χρονο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος ο καιρός αρχικά, νεφώσεις με πιθανές τοπικές βροχές αργότερα

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει η ΕΜΥ αρχικά για σήμερα. Αργότερα θα αναπτυχτούν νεφώσεις και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12/06/2014 - 10:27