Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

«Οι Δήμοι δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση»

«Οι Δήμοι δεν είναι το πρόβλημα, αλλά η λύση» επισήμανε ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος σε δηλώσεις του, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση αρραγoύς μετώπου Δημάρχων αλλά και η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στους ΟΤΑ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παρασκευόπουλος, τα όρια ανοχής και αντοχής των δήμων έχουν τελειώσει και η απόφαση που έλαβαν ομόφωνα κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ σηματοδοτεί την αφετηρία νέων και σκληρών αγώνων που θα διαρκέσουν μέχρι την νίκη.


ΕΣΠΑ: Παιδικοί σταθμοί

Σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το οποίο πρόκειται να χρηματοδοτήσει πλήρως την λειτουργία των παιδικών σταθμών, εντάχθηκε ο δήμος του Πύργου, με το συνολικό ποσό των 238 χιλ. ευρώ να διατίθεται πλέον για την εύρυθμη λειτουργία τους αλλά και την αναβάθμισή τους. Το παραπάνω ανακοινώθηκε χθες στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος της πόλης, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο αντιδήμαρχος, Κώστας Μποσμής και η διευθύντρια των παιδικών σταθμών, Κατερίνα Σιμιτζή. Από αύριο, όπως ανακοινώθηκε χθες στη συνέντευξη τύπου, θα μπορούν οι μητέρες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, στους παιδικούς σταθμούς για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ενώ οι σταθμοί θα λειτουργούν μέχρι και την Παρασκευή, ώρες γραφείου.


Αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων

Το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης της  Αρχαίας  Ολυμπίας για τις διαδρομές τους, θα παρουσιάσει την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 8.30 μ.μ. ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε μία  εκδήλωση - ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του δημαρχείου της πόλης. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ποδηλατική βόλτα με ελεύθερη συμμετοχή και με την συνεργασία των ποδηλατικών συλλόγων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου. Όσοι συμμετέχουν στην ποδηλατική αυτή  βραδιά θα αποκτήσουν και το δικαίωμα συμμετοχής στην κλήρωση ενός ποδηλάτου.


Port Festival - Θεατρικές παραστάσεις στο λιμενοβραχίονα Κατακόλου το προσεχές Σαββατοκύριακο


Δυο θεατρικές παραστάσεις στο λιμενοβραχίονα Κατακόλου το προσεχές Σαββατοκύριακο προαναγγέλλουν το φετινό Port Festival, που ακολουθεί τις τρεις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας στο αλσύλλιο του ΟΣΕ με ένα εξαιρετικά πλούσιο και ποικιλόμορφο πρόγραμμα συναυλιών και εκπαιδευτικών και περιβαλλοντικών δράσεων.  Τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ανοίγει το Σάββατο 27 Ιουλίου στον προσήνεμο μώλο στις 9 μμ. η θεατρική ομάδα του 1ου Λυκείου Πύργου με το «Παραμύθι χωρίς όνομα» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ την Κυριακή 28 Ιουλίου στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα η Θεατρική Ομάδα Πύργου παρουσιάζει τη «Σμύρνη», τη γνωστή παράσταση που ανέβασε τον περασμένο χειμώνα σε σκηνοθεσία της Ευανθίας Στιβανάκη και απέσπασε το θαυμασμό του κοινού.  Όπως και στο περσινό Port Festival, αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να φέρουν μαζί τους τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Πύργου.


Τριήμερο Έκφρασης και Δημιουργίας

Το Τριήμερο Έκφρασης και Δημιουργίας είναι το επίκεντρο των Δράσεων Νέων 2013. Το προσεχές Σάββατο, Κυριακή και την Δευτέρα,  νέες και νέοι της τοπικής κοινωνίας, της Αμαλιάδας και της Ήλιδας, διοργανώνουν στην πλατεία της Κουρούτας έκθεση έργων που θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 8 το βράδυ έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές, γλυπτά, χειροτεχνίες, αγροτικά προϊόντα και άλλες δημιουργίες θα παρουσιαστούν στους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής. 




Αιμόφυρτος στο σαλόνι του σπιτιού του με σοβαρό τραύμα στο λαιμό, βρέθηκε από την μητέρα του, ένας 19χρονος φαντάρος από την ευρύτερη περιοχής της Κρέστενας, ο οποίος εικάζεται ότι προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο. Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τους γονείς του στο Νοσοκομείο Κρεστένων και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54