Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-14-6-2014

«Καμία συνδιαχείριση με τη νέα δημοτική αρχή», ξεκαθαρίζει η δημοτική κίνηση «Ζακυνθινή Αναγέννηση»

Την ξεκάθαρη θέση, ότι παρά τα όσα διαρρέουν στην τοπική επικαιρότητα, δεν πρόκειται να συμμετέχει στη διαχείριση του δήμου, εκφράζει με ανακοίνωσή της, η δημοτική κίνηση «Ζακυνθινή Αναγέννηση», με αφορμή το «άνοιγμα» του συνδυασμού «Μάχη για τη Ζάκυνθο», ο οποίος κέρδισε στις δημοτικές εκλογές και από την 1η Σεπτεμβρίου, αναλαμβάνει καθήκοντα. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η «Ζακυνθινή Αναγέννηση», η οποία διεκδίκησε το δήμο, με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο, από την επομένη των εκλογών της 18ης Μαΐου, κυκλοφόρησαν φήμες για διαβουλεύσεις, που έγιναν πιο έντονες μετά από τις 28 του ίδιου μήνα, για ανάληψη θέσεων στον διοικητικό μηχανισμό του δήμου, το σύνδεσμο καθαριότητας, τη ΔΕΥΑΖ και σε άλλους φορείς, από μέλη της δημοτικής κίνησης «Ζακυνθινή Αναγέννηση». Η εν λόγω δημοτική κίνηση, δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι τα όποια σενάρια διοχετεύονται δεν ανταποκρίνονται- ούτε κατ' ελάχιστον- στην πραγματικότητα, είναι ιδιαίτερα ευφάνταστα, λειτουργούν αποπροσανατολιστικά ως προς τα υπάρχοντα προβλήματα κι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς. «Οι Ζακυνθινοί δημότες, με την ψήφο τους, μάς έδωσαν συγκεκριμένη εντολή, την οποία θα τιμήσουμε, ως ελάσσων αντιπολίτευση. Ο θεσμικός μας ρόλος προσδιορίζεται από την υποχρέωση και το καθήκον ελέγχου της δημοτικής αρχής. Η αντιπολίτευση που θα ασκήσουμε θα είναι εποικοδομητική και μαχητική, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των χρόνιων και καθημερινών προβλημάτων, με στόχο την αναγέννηση της Ζακύνθου», τονίζει χαρακτηριστικά η «Ζακυνθινή Αναγέννηση.

Αγωνιστικό κάλεσμα απέναντι στη νέα «καταιγίδα» που «σαρώνει» ασφάλιση, συντάξεις και επιδόματα, απευθύνει το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου

«Νέα καταιγίδα έρχεται να σαρώσει την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την υγεία, τα επιδόματα. Οι περικοπές στις επικουρικές μας συντάξεις επιταχύνονται. Αντί Ιανουάριο του 2015 έρχονται Ιούλιο του 2014. Μέχρι το τέλος του έτους προωθείται νόμος για νέες περικοπές σε συντάξεις και παροχές υγείας. Με το νέο τρόπο υπολογισμού, προβλέπεται η μείωση των συντάξεων από 1/1/2015 στο 60% και σε μια πενταετία στο 48% του συντάξιμου μισθού, από 70% σήμερα». Αυτά επισημαίνονται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου, στην οποία αναφέρεται ακόμα ότι: «Η νέα οικονομική αφαίμαξη των επικουρικών μας ταμείων που φτάνει τα 500 εκ. ευρώ, δεν αφήνει αμφιβολίες για την περαιτέρω περικοπή έως και τη οριστική κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και όλα αυτά για τη διατήρηση και τη διεύρυνση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και κερδοφορίας. Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν για την κερδοφορία τους, να αναλάβουν τα επαγγελματικά ταμεία, αντικαθιστώντας τα επικουρικά.Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης παρά τις μέχρι τώρα αλλαγές θα αυξηθούν κι άλλο βάσει του προσδόκιμου ζωής, μαζί με σοβαρούς φραγμούς στην πρόωρη συνταξιοδότηση». Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου, από κοινού με την ομοσπονδία του κλάδου και άλλες συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες μας καλούν όλους και όλες σε γενικό ξεσηκωμό, διοργανώνοντας πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 19 Ιουνίου, στις 18.00μ.μ., στην πλ. Κλαυθμώνος, στην Αθήνα και πορεία στο μέγαρο Μαξίμου, στον Πρωθυπουργό.

Σαφής προειδοποίηση ΕΣΑμεΑ ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία επιβάρυνση των κοινωνικών δομών για τα άτομα με αναπηρία

«Δεν δεχόμαστε καμιά επιβάρυνση στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και στις κοινωνικές δομές», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), με πρόεδρο, τον Ζακυνθινό, Γιάννη Βαρδακαστάνη. Η ΕΣΑμεΑ, τονίζει ότι: «Συντασσόμαστε με την ΚΕΔΕ και τους εργαζομένους των δομών των δήμων. Η ελληνική Πολιτεία έχει την ηθική και τη συνταγματική υποχρέωση αυτήν την περίοδο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα να προστατεύσει τις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, όπως είναι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους, διασφαλίζοντας τη λειτουργία των ΚΔΑΠ - ΜΕΑ τόσο για το επόμενο σχολικό έτος, με τη σωστή χρηματοδότηση και δίχως καμία μείωση στον αριθμό των ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία, όσο και για τα επόμενα χρόνια». Όπως υποστηρίζει η ΕΣΑμεΑ, η Πολιτεία, έχει την υποχρέωση να προστατέψει όλες τις κοινωνικές δομές της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς καμία επιβάρυνση των οικογενειών που έτσι και αλλιώς αδυνατούν να ανταποκριθούν. Για αυτό το λόγο η Ε.Σ.Α.μεΑ, ζητά να διασφαλιστεί για τα επόμενα χρόνια ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας αυτών των δομών που απευθύνονται στις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.  

Στόχος του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως και του προηγούμενου, είναι η υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων, τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ

«Στόχος του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως ήταν και του προηγούμενου, παραμένει η υλοποίηση παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων, που προωθούνται στο πλαίσιο των μνημονίων διαρκείας της ΕΕ και αποτελούν επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου», επισημαίνει με ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ, σχετικά με τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Επίσης, η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, αναφέρει ότι ο λαός έχει πλέον αρκετή πείρα για να αντιληφθεί ότι τα πρόσωπα αλλάζουν με σκοπό να προχωρήσει με πιο αποτελεσματικό τρόπο η ίδια αντιλαϊκή πολιτική και ότι οι ανασχηματισμοί αντιλαϊκών κυβερνήσεων δε μπορούν να αποτελέσουν την πραγματική ελπίδα για τη ζωή και το μέλλον του.

«Εν Ζακύνθω συναντήσεις τέχνης 2014» και φέτος το καλοκαίρι από το δήμο του νησιού

Από το δήμο Ζακύνθου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των «εν Ζακύνθω συναντήσεις τέχνης 2014». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, (το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης του νησιού στην αρχή του δρόμου προς τη μαγευτική τοποθεσία της Μπόχαλης), επίσης, στον ιστορικό Λόφο του Στράνη, (στο ύψος της διασταύρωσης που οδηγεί στην Μπόχαλη), καθώς και στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Δερματούσας, στην περιοχή του Τραγακίου, στη δημοτική ενότητα Αρκαδίων. Πρόκειται για μια πλειάδα εκδηλώσεων, όπως, μεταξύ άλλων, συναυλίες ελληνικού έντεχνου τραγουδιού, παραστάσεις αρχαίου δράματος, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες κλασσικής μουσικής, οι οποίες πραγματοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια, κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, με μεγάλη επιτυχία, δεδομένου ότι υπάρχει ανταπόκριση των Ζακυνθινών και των επισκεπτών του νησιού, με τις τιμές να είναι άλλοτε προσιτές και άλλοτε λίγο…αλμυρές, ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και ελεύθερη είσοδος.  

(Η ΦΩΤΟ είναι από την εκδήλωση της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ζακύνθου, την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014, για τον ένα χρόνο μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ, τη στιγμή που η συνάδελφος Μαρίνα Μάντζου, μπροστά από το δημοτικό κινηματογράφο «Φώσκολος», στην πλατεία Σολωμού, με φόντο το πανό μας και μπροστά σε αρκετό κόσμο, δίνει το «σύνθημα» για να αρχίσει η εκδήλωση, που μετατράπηκε σε μια μεγάλη γιορτή, γιατί αγώνας και γιορτή, πάνε μαζί! Στο βάθος διακρίνεται η καλή συνάδελφος από το ertopen, Νικόλ Λιακοσταύρου, η οποία παίρνει...ανάσες, πριν αναλάβει δράση! )

Συμπαραστεκόμαστε στο Γ.Κασσιμάτη για την άνανδρη επίθεση εναντίον του!

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ζακύνθου, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Γ.Κασσιμάτη που δέχτηκε την άνανδρη επίθεση από το…παλικάρι που έχει ταχθεί να προστατεύει το...ξε..ΝΕΡΙ..Το..κάναλο! Τέτοια περιστατικά μάς πεισμώνουν ακόμα περισσότερο, γιατί εμείς δεν φοβόμαστε και δεν κιοτεύουμε μπροστά σε κανέναν «μπαμπούλα», σε καμία απειλή, σε καμία κυβερνητική, παρα...κυβερνητική ή άλλη κίνηση που αποσκοπεί στην εξαφάνιση του αγώνα μας και σε ότι θυμίζει ΕΡΤ! Η νίκη και το δίκιο ανήκει πάντα σε αυτούς που τολμούν, σε αυτούς που αντιστέκονται με κάθε προσωπική θυσία και η ντροπή σε κάτι φοβισμένα, συμβιβασμένα, ξε..ΝΕΡΙ..Τάκια ανθρωπάκια!      






Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14/06/2014 - 12:41