Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΡΙΤΗ 17 Ιουνίου 2014



Ο ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΚΤΑΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας εξελέγη πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε από την επαναληπτική ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τους 2048 εκλέκτορες ψήφισαν 1706(υπήρξαν 61 λευκά).Από αυτούς ο κ. Μήκτας έλαβε 928 ψήφους και ποσοστό 56,41% έναντι του αντιπάλου του, καθηγητή Νανολογίας Στέργιου Λογοθετίδη ο οποίος έλαβε 717 ψήφους και ποσοστό 43,59%.
Ο νέος Πρύτανης αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου, με τετραετή θητεία. Προεκλογικά, είχε ανακοινώσει ως υποψηφίους αναπληρωτές πρυτάνεις τους: Αργυροπούλου – Πατάκα Παρασκευή, καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής, Βαρσακέλη Νίκο, αναπληρωτής καθηγητής- διευθυντής του Εργαστηρίου Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Λαόπουλο Θεόδωρο, αναπληρωτή καθηγητή Ηλεκτρονικής του τμήματος Φυσικής.


ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας μαζί με τα φροντιστήρια μέλη του Συλλόγου στην Φλώρινα, διοργάνωσαν ημερίδα που απευθυνόταν σε μαθητές Λυκείου, υποψηφίους Πανελληνίων γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέμα το μηχανογραφικό, τα επαγγέλματα του μέλλοντος και το νέο λύκειο.
Αναλύθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος για την εύστοχη επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.
Ακολούθησε συζήτηση όπου μαθητές και γονείς είχαν την δυνατότητα να μάθουν έξυπνες πληροφορίες αναφορικά με σχολές και επαγγέλματα.


ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΕΤ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΚΟΝΤΟΣΦΥΡΗ

Στις 16 Ιουνίου τα Γενικά Αρχεία του Κράτους άνοιξαν τις πόρτες τους στο κοινό και πραγματοποιούν την εικαστική έκθεση Γακ-Art.
Η έκθεση πραγματοποιείται με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Αρχείων και των εκατό χρόνων από την ίδρυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους (1914-2014).
Τριάντα ένας καλλιτέχνες επισκέφτηκαν τα ΓΑΚ και εμπνεύστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν νέες εικαστικές γραφές ειδικά για την έκθεση.
Προικοσύμφωνα, ψηφίσματα, χάρτες, παλίμψηστα έγγραφα, γραμμάτια, βιομηχανικά αρχεία, πρόσωπα αρχειονόμων, ιστορικές φυσιογνωμίες, αρχειακοί φάκελοι, φωτογραφίες, προσωπικά αρχεία των καλλιτεχνών αποτέλεσαν υλικό για τη δημιουργία των έργων που εκτίθενται στην έκθεση, που πραγματοποιείται στην Κεντρική Υπηρεσία των ΓΑΚ, εκεί όπου φυλάσσεται ο μεγαλύτερος όγκος δημοσίων αρχείων που εκτείνονται χρονικά από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα.
Εκατό χρόνια από την ίδρυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους ο πλούτος τους γίνεται αφετηρία καλλιτεχνικής έμπνευσης για 31 γνωστούς Έλληνες εικαστικούς.
Το αποτέλεσμα αυτής της «αναμέτρησης» μας περιμένει στην έκθεση «Γακ-Art» μια ιδέα της επιμελήτριας Λουίζας Καραπιδάκη, στον χώρο της κεντρικής υπηρεσίας στο Ψυχικό.


ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΙΩΝΑΝΟΥ

Συνεχίζει τις διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο ο υπεύθυνος του φωτογραφικού τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας Κώστας Παπαιωάννου.
Συγκεκριμένα ο Φλωρινιώτης φωτογράφος κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό Portfolio ενιαίας θεματικής ενότητας της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας με το θέμα του “ In my land” το οποίο αποτελείται από εικόνες που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή Φλώρινας.
Επίσης κατέκτησε και το βραβείο κριτή στον 46ο διαγωνισμό έγχρωμης φωτογραφίας.
Οι ετήσιοι πανελλήνιοι διαγωνισμοί της Ε.Φ.Ε βρίσκονται υπό την αιγίδα της FIAR. Όπως αναφέρει η ΕΦΕ « Οι διεθνείς διαγωνισμοί υπό την αιγίδα της FIAR που διοργανώνει η ΕΦΕ από το 2103 σε ετήσια βάση αναδεικνύουν την Ελληνική φωτογραφία και τα έργα των Ελλήνων φωτογράφων διεθνώς»


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» διοργάνωσε εορταστική εκδήλωση ευγνωμοσύνης και τιμής για τους εθελοντές αιμοδότες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.
Βραβεύτηκαν 80 αιμοδότες με πολυετή προσφορά, καθώς και η τράπεζα αίματος της εκκλησίας Αμυνταίου


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ.Ε.Ο.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού πραγματοποίησε εκδήλωση για να τιμήσει την Μητέρα.
Στα πλαίσια της γιορτής τιμήθηκε η κ. Δήμητρα Καραμητάνη- Κυριακού μητέρα δυο παιδιών με αναπηρία, η οποία καθημερινά αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία.
Στην συνέχει δόθηκε τιμητική πλακέτα στον εξαίρετο επιστήμονα Γυναικολόγο – Χειρουργό κ. Γεώργιο Λαλαγιάννη ο οποίος συνέβαλε ώστε πολλές γυναίκες να γευτούν την μητρότητα, 48 χρόνια δεν πήγε ποτέ διακοπές, δεν γνώριζε αργίες, έχει στο ενεργητικό του 6650 νέες ζωές.


DROSOPIGIRACE BIKE MARATHON RACE 2014

Προπόνηση ευρωπαϊκού επιπέδου για την SMF team και τον Καλογερόπουλο ο αγώνας Bike Marathon DrosopigiRace 2014.
Το DrosopigiRace επέλεξε για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της, πριν τις διεθνές υποχρεώσεις της στην Κροατία η ομάδα της SMF team με τους αθλητές Αντωνιάδη, Μεταλλίδη, και Βροχίδη.
Σε μια διαδρομή, που σύμφωνα με τις δηλώσεις όλων των αθλητών που έλαβαν μέρος, προσομοιάζει αγώνα ευρωπαϊκού επιπέδου τόσο για τα αρίστης ποιότητας μονοπάτια και αναβάσεις όσο και εξαιρετικό γεωγραφικό ανάγλυφο, ο Αντωνιάδης αποδείχθηκε ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ολοκληρώνοντας τον με χρόνο 2.49.22.
Οι διαθέσεις του Έλληνα διεθνή φάνηκαν από τα πρώτα κιόλας ανηφορικά χιλιόμετρα του αγώνα, όπου σε συνεργασία με τον Καλογερόπουλο κατάφεραν να ανοίξουν μια διαφορά 2 λεπτών από τους Μεταλλίδη, Δουβεντζίδη, Παπανίκο, και Σπυρίδη.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17/06/2014 - 10:08