Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  19/6/2014


Ξεκίνησαν οι εργασίες της 54ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες

«Οι Ολυμπιακοί κρίκοι είναι στρογγυλοί και δεν έχουν γωνίες για να απομονώνουν κάποιους. Οι πάντες αγκαλιάζονται από όλους και οι Ολυμπιακοί κρίκοι δημιουργούν μια αλυσίδα μεταξύ μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί η ποικιλομορφία και η διαφορετικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεΐχης Saoud Bin Abdulrahman Al-Thani και Γενικός Γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής του Κατάρ, στην έναρξη των εργασιών της 54ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας. Βασικό θέμα της Συνόδου που ξεκίνησε από χθες στην Ολυμπία και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 28 Ιουνίου είναι οι «Ολυμπιακές Αξίες» ενώ το ειδικό θέμα των φετινών εργασιών είναι «Ολυμπιακές Αξίες: Σεβασμός στη διαφορετικότητα». Στις εργασίες θα συμμετάσχουν 200 μετέχοντες από 96 χώρες, 13 ομιλητές και 27 συντονιστές. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Δημήτρης Βικέλας» με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την παρουσίαση των επισήμων – εκπροσώπων φορέων της Ηλείας αλλά και των ομιλητών από τον Επίτιμο Κοσμήτορα Κων/νο Γεωργιάδη.


Ο δήμαρχος Πύργου για δεματοποιητή και Τριανταφυλλιά

Στο ζήτημα της εγκατάστασης του δεματοποιητή στην Τριανταφυλλιά, αναφέρθηκε χθες, ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος και με ένα άρθρο με τίτλο «Αλήθειες και Ψέμματα για την Τριανταφυλλιά», μιλά για τις ενέργειες που έχει κάνει ο ίδιος, για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ αναφέρεται και στους ισχυρισμούς των δύο δημάρχων Ήλιδας, Χρήστου Χριστοδουλόπουλου και Γιάννη Λυμπέρη, για τον δεματοποιητή. Η δημοτική αρχή ήταν βεβαίως αντίθετη στην ανέξοδη και λαϊκίστικη πρόταση να μεταφέρουμε εδώ και τώρα, τα απορρίμματα και το δεματοποιητή στην έκταση της Τριανταφυλλιάς όπου κατασκευάζονται ο ΧΥΤΥ και το εργοστάσιο του νομού, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Φορέα Διαχείρισης. Γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε με βεβαιότητα στη ματαίωση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης ,για το οποίο παλεύουμε πάνω από τρεις δεκαετίες. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι να εγκατασταθεί ο δεματοποιητής στην Τριανταφυλλιά σε άλλη έκταση εκτός αυτής των 265 στρεμμάτων του Φορέα Διαχείρισης. Και προσπαθήσαμε ,σοβαρά και υπεύθυνα, προς την κατεύθυνση αυτή. Ήδη έχουμε συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία χειρίζεται το θέμα παραχώρησης από την Ι.Μ. Φραγκοπηδήματος έκτασης που υπέδειξε πρόσφατα ο δασάρχης Πύργου, συνορευόμενης Δυτικά και Νότια με την μισθωμένη από τον Φορέα έκταση .Η «ειρωνεία» βέβαια είναι ότι η έκταση αυτή ταυτίζεται με την έκταση που μόλις δυό μήνες πριν επιχειρήσαμε να αγοράσουμε ,αλλά μετά από έλεγχο ο δασάρχης μας απέτρεψε . Εάν τελικά ευοδωθεί η παραχώρηση στο δήμο της έκτασης αυτής ,μπορούμε να ελπίζουμε ότι ο εφιάλτης δεν θα εμφανιστεί ποτέ πιά στο δήμο μας.


Στο Υπουργείο Οικονομικών οι μισθώσεις των παραλιών

Στο Υπουργείο Οικονομικών περνούν πλέον οι μισθώσεις των παραλιών όλης της Χώρας, που «φεύγουν» από τα χέρια των Δήμων. Από την πλευρά τους οι Δήμοι θα μπορούν μόνο να διαπραγματεύονται τις μισθώσεις, μέσω δημοπρασιών, αλλά θα εισπράττουν μόνο τα μισά έσοδα από τη μίσθωση παραλιών. Σύμφωνα με εγκύκλιο προς τις Κτηματικές υπηρεσίες του Δημοσίου, η οποία βασίζεται σε νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, «από 1ης Ιουνίου 2014 οι συμβάσεις της απευθείας παραχώρησης, θα συνάπτονται μόνο από την οικεία Κτηματική Υπηρεσία και τους ενδιαφερομένους, με ποσοστό ανταλλάγματος 50% υπέρ του Δημοσίου και 50% υπέρ του οικείου ΟΤΑ».


Σχολικές καθαρίστριες: «Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;»

Για ακόμα μια φορά, πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου Πύργου Γιάννη Βαρελά, οι καθαρίστριες των σχολείων στον οποίο και εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την αδιαφορία που επιδεικνύει ο δήμος απέναντι τους και κατ’ επέκταση και το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, το οποίο είναι και αρμόδιο για την αποπληρωμή τους. Φανερά αγανακτισμένες από την πολύμηνη αναμονή για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, οι εργαζόμενες ζήτησαν από τον αντιδήμαρχο να τις ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει, για να λάβουν την απάντηση, ότι έχει τη διαβεβαίωση του προέδρου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Φίλιππου Λέντζα, ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα εξοφληθούν. Απάντηση, που προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό τους, μιας και όπως ανέφεραν στον κ. Βαρελά, σε επικοινωνία που είχαν οι ίδιες με τον πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, τους δήλωσε πως τα χρήματα τους θα τα λάβουν από το Δήμο Πύργου! «Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;» διερωτήθηκαν σε έντονους τόνους, ζητώντας επιμόνως να πληρωθούν σήμερα κιόλας


Τα μηχανογραφικά των υποψηφίων

Τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και αμέσως μετά οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά δελτία. Το επόμενο βήμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 24 Ιουνίου, οπότε και θα αρχίσει να λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή του μηχανογραφικού.


Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο της Μίτσης Πικραμένου με τίτλο «Δεν έκαμα στη ζωή όσα ήθελα, μα όσα μπόρεσα» που αποτελεί τη μυθιστορηματική βιογραφία του Ιώνα Δραγούμη παρουσιάστηκε την Τρίτη το βράδυ στο Εδέατρος στον Πύργο. Το βιβλίο παρουσίασε η ιστορικός Ανδρονίκη Π. Χρυσάφη ενώ αποσπάσματα διάβασε, ο Μιχάλης Μανιάτης με συντονιστή της εκδήλωσης τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Φωτεινόπουλο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Μίτση Πικραμένου αποκάλυψε πως έχει ήδη γράψει τη βιογραφία της Λουΐζας Ριανκούρ, της γυναίκας που χρηματοδότησε το ξεκίνημα του Μακεδονικού Αγώνα.


Καιρός

Νεφώσεις κατά περιόδους σήμερα στο Νομό μας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 28 με 29oC με αυξημένη υγρασία Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί έως μέτριοι 5 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/06/2014 - 11:24