Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ"

Την οργάνωση ενός αγώνα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί τίποτα λιγότερο από σιδηρά γροθιά ενάντια στην πρόθεση να περάσουν και να υλοποιήσουν την απόφαση για την πώληση της ΔΕΗ, ξεκινά το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μετά την ένταξη του Σχεδίου Νόμου στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής.

Έπειτα από ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου στην έκτακτη συνεδρίαση του το πρωί της Κυριακής (22/6/2014), με την έναρξη της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου στην Βουλή την Πέμπτη 26/6 θα ξεκινήσουν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με απώτερο στόχο την απόσυρση του επίμαχου σχεδίου που ξεπουλά την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας ρίχνοντάς την στα χέρια των λαίμαργων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σε τούτη την κρίσιμη ώρα, συνεχίζοντας δυναμικά την προσπάθεια που από την αρχή κατέβαλε έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης και των εξελίξεων, προγραμματίζει με συνέπεια και μεθοδικότητα την επόμενη φάση της μητέρας των μαχών καλώντας σε συστράτευση, ουσιαστική συμμετοχή και στήριξη άπαντες τους εργαζόμενους, τους θεσμικούς φορείς, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και κάθε έναν πολίτη τούτης της χώρας.
Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να διασφαλίσει το επιτυχές αποτέλεσμα που επιδιώκουμε.

Περαιτέρω, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προκειμένου να προσδώσει ένταση και αξία στα όσα προγραμματίζονται, πρόκειται να έχει δυναμική παρουσία στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας σε μία προσπάθεια (συνεπεία των ραγδαίων εξελίξεων) να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης με στόχο να υπάρξει, άμεσα, σωστή οργάνωση του κοινού αγώνα που επιβάλλεται να είναι επιτυχής.

Στελέχη του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, σε κιόσκι που θα υπάρχει στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, θα ενημερώνουν τον κόσμο για τις αρνητικές συνέπειες που ενέχει η ενδεχόμενη υλοποίηση του σχεδίου σχετικά με τη ΔΕΗ, ζητώντας την ουσιαστική συμμετοχή και στήριξή του στις επικείμενες κινητοποιήσεις/δράσεις.

Σημ. Υπάρχει περίπτωση σε αλλαγή ημέρας κατάθεσης του νομοσχεδίου να αλλάξουν και οι ημέρες των απεργειών.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες Τετάρτη 2 Ιουλίου θα κατατεθεί τελικά το νομοσχέδιο για την μικρή ΔΕΗ, όπως αποφασίστηκε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η παράταση δόθηκε διότι ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας, Γ. Μανιάτης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο κορυφής.


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ

Έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης), με θέμα:
Θέμα 1ο: Κοινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Επιτροπής Φορέων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εν όψη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Μικρή ΔΕΗ». Ανάληψη δράσεων.
Εισηγητής : Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Δακής


ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ‏

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Ν. Φλώρινας υλοποιούν επιδοτούμενο σεμινάριο πού σκοπό έχει την επιμόρφωση των μελών σε μια εποχή ιδιαίτερα ανταγωνιστική και γεμάτη προβληματισμούς για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Θέμα του σεμιναρίου ‘ Έξοδος από την κρίση, τεχνικές παρέμβασης στην λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας-Η λειτουργία της επιχείρησης στο περιβάλλον τηςε οικονομικής κρίσης’

Το σεμινάριο είναι διαρκείας 40 ωρών και επιδοτούμενο με 5 ευρώ ανά ώρα .Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι του Δήμου Αμυνταίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής και κατάθεση αιτήσεων μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2386023974 κ Μπούτσης Βασίλειος , 2386022241 .κα Γεωργίτσα Αθανασία,23860 κα Λοβάτση Σοφία 2386022335 .  Καθώς και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των μελών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας στην "Οδό Ονείρων"στη Φλώρινα για το "κλείσιμο-απολογισμό" της σχολικής χρονιάς 2013-14 και προγραμματισμό των δράσεων του Συλλόγου για τη νέα σχολική χρονιά 2014-15.
Παρακαλούνται όσα μέλη το επιθυμούν να παρευρεθούν στη Συνάντηση.


ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑ.Σ. ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η ετήσια εκδήλωση αποφοίτησης των μαθητών των ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, με τη επίδοση των Πτυχίων και των Αριστείων, που θα πραγματοποιηθεί στις 25-06-2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου.
Διεύθυνση: 3ο Χιλ. Φλώρινας – Νίκης
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/06/2014 - 10:37