Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  ΤΡΙΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Απεργίες ενάντια στο ξεπούλημα της μικρής ΔΕΗ

Απόφαση για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την έναρξη της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «μικρή» ΔΕΗ έλαβε ομόφωνα η διοίκηση του σωματείου «Σπάρτακος» εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση βασικών υποδομών της επιχείρησης.Στις υπό πώληση μονάδες της ΔΕΗ συγκαταλέγονται τα δύο μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔΕΗ στον Άραχθο (Άρτα) Πουρνάρι I και II, για τα οποία ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από την περιφερειακή αρχή και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Πορεία διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 26 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα με αφετηρία τον πεζόδρομο της Νικολάου Παπαδοπούλου, μπροστά από την ΕΡΑ Ιωαννίνων, καλείται από τους απολυμένους εργαζόμενους του τοπικού σταθμού, σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της πόλης, κινήσεις αλληλεγγύης, αλληλέγγυους, απολυμένους, ανέργους.


Ερώτηση Χρ. Μαντά για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ

Πληροφόρηση για την μεταβίβαση εκτάσεων και ακινήτων της πόλης των Ιωαννίνων στο ΤΑΙΠΕΔ ζητά με ερώτηση την οποία κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς. Ο κ. Μαντάς ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να δώσουν στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή των Αμπελοκήπων και τον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, ενώ ρωτά για ποιο λόγο, δεν διενεργήθηκε καν δημόσια διαβούλευση, με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το σωστό σχεδιασμό της αξιοποίησης των εν λόγω εκτάσεων και ακινήτων;

Την κατάργηση του τέλους σύνδεσης των νοικοκυριών με το αποχετευτικό της ΔΕΥΑΙ ζητά η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση χαρακτηρίζοντας δήθεν φιλολαϊκή την πρόσφατη πρόταση της δημοτικής αρχή Ιωαννίνων για μείωση του τέλους κατά 20%. «Ο επιβαλλόμενος κεφαλικός φόρος, με τη μορφή του τέλους σύνδεσης, δημιουργεί ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν πανάκριβα τέλη ύδρευσης σε αντίθεση με τις εταιρείες εμφιάλωσης που κερδοσκοπούν από το φυσικό αγαθό εξαντλώντας ταυτόχρονα τον πολύτιμο υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα ο επικεφαλής της παράταξης Στέφανος Σκοπούλης.


Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί τους εκπαιδευτικούς σε γενική συνέλευση σήμερα στις 8το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του 1ου Γυμνασίου. Στη συνέλευση θα συζητηθεί το θέμα της αξιολόγησης για την οποία το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών εκτιμά ότι παρά την πρόσφατη ακύρωσης των σεμιναρίων για τους διευθυντές των σχολείων, ο μηχανισμός του υπουργείου θα συνεχίσει τις προσπάθειες, είτε σε άλλες ημερομηνίες είτε με κατ’ιδίαν (ή ακόμη και διαδικτυακές!!!) ‘επιμορφώσεις’.


Τον Σαπαλίδη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Την απόκτηση του επιθετικού Σταμάτη Σαπαλίδη για τα επόμενα δυο χρόνια ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966. «Έρχομαι σε μια ιστορική ομάδα και γνωρίζω πολύ καλά τις απαιτήσεις που έχει ο κόσμος της. Υπόσχομαι να δουλέψω σκληρά για να τους δικαιώσω», δήλωσε ο 24χρονος ο οποίος την προηγούμενη περίοδο αγωνιζόταν στους Τράχωνες.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/06/2014 - 12:13