Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-24-6-2014

Εκστρατεία ενημέρωσης από την Βρετανική κυβέρνηση για…ασφαλείς διακοπές των νεαρών Άγγλων στην Ελλάδα και τη Ζάκυνθο, δηλαδή, την περιοχή του Λαγανά!

Τη Ζάκυνθο, είχε ως δεύτερο σταθμό η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από τη Βρετανική Πρεσβεία για ασφαλείς διακοπές των νεαρών Άγγλων στην Ελλάδα και φυσικά στο νησί μας…Ο αναπληρωτής Πρέσβης στην Αθήνα, Άντριου Στόντον επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο και παραβρέθηκε σε ημερίδα με στόχο την προώθηση της εν λόγω εκστρατείας και την παρουσίαση της σε τοπικούς φορείς και υπηρεσίες. Με σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΑ, ο απερχόμενος πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Ζακύνθου και αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Λαγανά, Παναγιώτης Κολύρης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η τουριστική περιοχή του Λαγανά δεν μπορεί να μετατραπεί…σε ησυχαστήριο, αλλά ούτε και πρέπει να επικρατεί εκεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, λόγω της ασυνειδησίας κάποιων κακών επιχειρηματιών που κάνουν τα πάντα για να προσελκύσουν κυρίως νεαρή πελατεία! Πρέπει, όπως είπε, τόσο οι νεαροί τουρίστες, όσο και οι επιχειρηματίες αυτοί, να συμμορφωθούν και να τηρήσουν κάποιους νόμους και κανόνες, προσθέτοντας, ότι έστω και σταδιακά και με πολύ κόπο, έχει βελτιωθεί, ως ένα βαθμό, η κατάσταση, αλλά προέχει να αλλάξει το τουριστικό μοντέλο, για να υπάρξει και ριζική αλλαγή.  

Συλλήψεις ημεδαπών για αρπαγές τσαντών από τουρίστριες και…στοχευμένες εξορμήσεις της αστυνομίας

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών για την αρπαγή τσάντας από μια υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, προχώρησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. Τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής, άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά, εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 24χρονο και έναν 17χρονο-και οι δύο ημεδαποί-με τον πρώτο να παραδίδει το κινητό τηλέφωνο που υπήρχε στη τσάντα της Βρετανίδας υπηκόου. Είναι ένα από τα πολλά παρόμοια περισταλτικά, που…εμπλουτίζει το αστυνομικό δελτίο, δεδομένου ότι η αρπαγή τσαντών από τουρίστριες είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στην περιοχή του Λαγανά και μάλιστα με «πρωταγωνιστές» Έλληνες και συνήθως νεαρούς Ζακυνθινούς, για να αποδειχθεί και στην πράξη ότι δεν τα κάνουν όλα…οι κακοί αλλοδαποί! Κατά άλλα, η αστυνομία σε επίπεδο Ιονίων Νήσων και τοπικά, πραγματοποιεί στοχευμένες εξορμήσεις, κυρίως για την πρόληψη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, καθώς και για την προστασία της οικονομικής δραστηριότητας.  

Ένστολη διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου με αίτημα να τηρηθούν οι υποσχέσεις για ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό…

Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας είχε προγραμματιστεί για χθες το πρωί μπροστά από το κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με κύριο αίτημα την ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν υπάρξουν θετικές εξελίξεις σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού στην Π.Υ. στο νησί μας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, είχε υποσχεθεί ότι θα υπάρξει σχετική μέριμνα από εκείνους που θα αποφοιτήσουν από τη σχολή, αλλά και η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά, στην παρούσα φάση κάνει επαφές με το αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να στελεχωθεί επαρκώς η τοπική υπηρεσία. Άλλωστε, πρέπει να προστατευθούν και τα…εναπομείναντα δάση της Ζακύνθου, δεδομένου ότι τα τελευταία-πολλά χρόνια-έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα, μαζί και καλλιέργειες, όπως και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ενώ, την τελευταία στιγμή σώθηκαν από την πύρινη λαίλαπα ολόκληρα χωριά, κυρίως στην ορεινή ζώνη...

Μποτιλιάρισμα από τις εργασίες στη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπους, μαζί…με μπόχα και αντιδράσεις, εν μέσω καλοκαιριού και τουρισμού!  

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Μποτιλιάρισμα στον τουρισμό και τη ζωή μας», τοπική εφημερίδα περιγράφει παραστατικά το κυκλοφοριακό «έμφραγμα» που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα, εν μέσω καλοκαιριού, αρκετής ζέστης, μεγάλης κίνησης και τουριστικής…κορύφωσης, στο λιμάνι, την παραλιακή ζώνη της πόλης της Ζακύνθου και την ευρύτερη περιοχή, λόγω του κλεισίματος της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπους, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες-είναι γεγονός αυτό-εργασίες αποκατάστασης της συγκεκριμένης και πολυσυζητημένης γέφυρας…Την όλη θλιβερή εικόνα συνοδεύει η…μπόχα και η δυσωδία που αναδύεται στην περιοχή της γέφυρας, που αυξάνεται από τις χωματουργικές εργασίες που είναι απαραίτητες στο ποτάμι που υπάρχει εκεί και το οποίο καταλήγει στη θάλασσα! Η ρίζα του κακού βρίσκεται στις παράνομες συνδέσεις και τα λύματα και ενδεχομένως στην προβληματική λειτουργία του βιολογικού της ΔΕΥΑΖ, με τον αντιπεριφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, να δηλώνει στην τοπική ΕΡΑ, ότι κατανοεί τις αντιδράσεις θιγόμενων κατοίκων, επιχειρηματιών και φορέων γειτονικών τουριστικών περιοχών, αλλά η γέφυρα, έστω και καθυστερημένα, εξαιτίας μιας σειράς προβλημάτων, πρέπει να αποκατασταθεί για να μην πέσει στο ποτάμι!       

….και μια συνέντευξη τύπου, από την Ε.Σ.Α.μεΑ και το σωματείο οι «Ποπολάροι»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και το τοπικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία: «Οι Ποπολάροι», παραχωρούν συνέντευξη τύπου, τη Δευτέρα 30 Ιουνίου και ώρα 11.30 το πρωί, στον πολυχώρο «Κόκκινος Βράχος», στην πλατεία Σολωμού. Ο συμπατριώτης μας και πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., του EDF και της IDA, Ιωάννης Βαρδακαστάνης, θα αναφερθεί στα πεπραγμένα της προεδρίας του, την τελευταία διετία στην Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία (IDA).

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24/06/2014 - 14:18