Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας



ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Την περασμένη Δευτέρα, 23 Ιουνίου, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, που ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων παγκερκυραϊκού χαρακτήρα τον Ιούλιο, σε διάρκεια και χρόνο που θα αποφασιστεί κατόπιν σχετικών αιτημάτων που θα προκύψουν από τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων της δύναμής του. Οι κινητοποιήσεις θα επικεντρώνονται στα αναρίθμητα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και φέτος οι εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα και κυρίως όσοι απασχολούνται στο χώρο του Τουρισμού – Επισιτισμού.

Επίσης, προτάθηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Εργασίας να σταλεί μικτό ελεγκτικό κλιμάκιο στην Κέρκυρα, για να προβεί σε εκτεταμένους μισθοδοτικούς και ασφαλιστικούς ελέγχους με τη συνεργασία αντιπροσωπείας του Εργατικού Κέντρου.

Επίσης, επί συγκεκριμένων περιπτώσεων, αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχιστεί η στήριξη στον αγώνα των εργαζόμενων της ΔΕΥΑΚ, καθώς και των εργαζομένων στο συνεργείο καθαρισμού του αεροδρομίου που, όντας απλήρωτοι από την προηγούμενη σεζόν, προέβησαν με τη συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας.



ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΜΑΪΜΟΥ»

Συνελήφθη την Τρίτη το απόγευμα, 42χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος λειτουργίας εμπορικής επιχείρησης στην Κέρκυρα, κατηγορούμενος για πώληση απομιμητικών προϊόντων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης, καθώς και για παραβάσεις των Νόμων Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού και Περί Σημάτων, καθώς όπως διαπιστώθηκε, διέθετε προς πώληση, σε εμπορική επιχείρηση στην Κέρκυρα, προϊόντα (τσάντες, πορτοφόλια και άλλα), απομιμήσεις επώνυμης εταιρείας.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.



ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Συνελήφθη την ίδια ημέρα (Τρίτη), στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας, 48χρονος υπήκοος Ιράκ διακινητής, ενός 21χρονου ομοεθνούς του.

Σε βάρος του 48χρονου σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα του Αερολιμένα κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, με την κατηγορία της διευκόλυνσης της παράνομης εξόδου από την χώρα μη νόμιμων μεταναστών.

Προορισμός του 21χρονου Ιρακινού, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ήταν το Βέλγιο και για την διευκόλυνση τους, ο 48χρονος διακινητής, ταξίδεψε από την Αθήνα στην Κέρκυρα με τον 21χρονο και τον εφοδίασε με πλαστό δελτίο ταυτότητας των Ιταλικών Αρχών.

Και οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών





ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΜΟΪΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

Για τρίτη φορά επανέρχεται, με ερώτησή του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης, στο θέμα ολοκλήρωσης των Εργατικών Κατοικιών του Αγίου Ιωάννη.

Πρόκειται για 176 κατοικίες δικαιούχων, που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί, σύμφωνα με τις υπουργικές δηλώσεις, στις 18 Απριλίου 2014



ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

«Έχουν καταδικάσει τη νεολαία στον 21ο αιώνα να βρίσκει πιο εύκολα ναρκωτικά παρά δουλειά!» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, όπως έχει οριστεί η 26η Ιουνίου.

Ανακοίνωση για την παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών εξέδωσε και η ΚΝΕ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το 9ο Πολιτιστικό και Αθλητικό Φεστιβάλ που οργανώνει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών



ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στη Λευκάδα, θα συνεδριάσει την Παρασκευή και το Σάββατο, 27 και 28 Ιουνίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει την Παρασκευή 20 θέματα, ενώ μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του Σαββάτου είναι η υποβολή πρότασης του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020 της Περιφέρειας.



ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Σε έκτακτη Γ.Σ καλούνται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, την Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο.

Θέματα της συνέλευσης είναι:

·       Εκτίμηση της κατάστασης στα ξενοδοχεία

·       Προκήρυξη απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων

·       Επίδομα ανεργίας, Βαρέα και τοπική σύμβαση εργασίας.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, οι συνελεύσεις θα γίνουν στις 30 Ιουνίου, την 1η και 3 Ιουλίου                                                                                                      



ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΠΟΛΛΑΤΟΥ

Ο Ναυτικός Σταθμός Κέρκυρας διοργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου 8 x 8 με τη συμμετοχή ομάδων του ΝΑ.Σ.ΚΕ, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αδικοχαμένης Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής, Σμηναγού (Δ) Άννας Πολλάτου. 

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή των Καναλίων, στο γήπεδο
του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Σωματείου «ΟΛΥΜΠΟΣ», από τις 25 Ιουνίου έως και τις 9 Ιουλίου, κάθε Τετάρτη, στις 8.00.


Ο μικρός τελικός και ο τελικός θα διεξαχθούν το Σάββατο 12 Ιουλίου

Στο χώρο του γηπέδου κατά τη διάρκεια των αγώνων όπως και στις παραπάνω Υπηρεσίες θα υπάρχει κουμπαράς του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την ενίσχυση του έργου και των δράσεών του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη



ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΞΩΝ

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στους Παξούς, μουσικοί του Συνόλου του Εαρινού Φεστιβάλ Παξών παρουσιάζονται φέτος σε συνεργασία με τη διακεκριμένη μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου, στην Κέρκυρα από τις 25 ως τις 29 Ιουνίου.

Στο διάστημα αυτό θα δώσουν, μέσα από μια σειρά ανοιχτών προβών και workshops, τη δυνατότητα στο κοινό, σε νέους καλλιτέχνες και στους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου να παρακολουθήσουν ενεργά την διαδικασία της προετοιμασίας έργων του 20ου και 21ου αιώνα με ιδιαίτερη έμφαση σε έργα των φοιτητών σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών των καθηγητών κ.κ. Δημήτρη Μαραγκόπουλου και Ιωσήφ Παπαδάτου.

Η συνεργασία των μουσικών με τη Θερινή Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου κορυφώνεται με τη συναυλία στην Ιόνιο Ακαδημία στις 29 Ιουνίου, στις 8.30, όπου θα παρουσιασθεί ένα μεγάλο μέρος των έργων που μελετήθηκαν.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54