Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας



Ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της ΕΡΑ Καλαμάτας

Η στήριξη της λειτουργίας της ΕΡΑ Καλαμάτας και η διεύρυνση του τοπικού ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος, είναι το γενικό θέμα ανοιχτής συζήτησης με εκπροσώπους φορέων και αλληλέγγυους πολίτες, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Η συζήτηση θα αρχίσει στις 9 το βράδυ στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Καλαμάτας στο Ανατολικό Κέντρο.

Kαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας και οι φίλοι της ΕΡΑ Καλαμάτας να πάρουν μέρος στη συζήτηση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Καλούνται επίσης όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα με δικές τους ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές ή εκπομπές λόγου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. Καλούνται ακόμη όσοι θέλουν να προσφέρουν τεχνική βοήθεια ή γενική υποστήριξη, για κάποιες ώρες στις καθημερινές δραστηριότητες του σταθμού, να πλαισιώσουν τη λειτουργία του.



Νέες δράσεις για τα χημικά της Συρίας

Νέες δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας κατά της απόρρητης, στρατιωτικής επιχείρησης για την αδρανοποίηση των χημικών του πολέμου της Συρίας στη Μεσόγειο, σε κοντινές αποστάσεις από την Κρήτη και την Πελοπόννησο, θα αναλάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα, οι φορείς που συγκροτούν την Επιτροπή Πρωτοβουλίας στην Καλαμάτα. Σε συνάντηση που έγινε χθες το βράδυ στο προαύλιο της ΕΡΑ Καλαμάτας κατατέθηκαν προτάσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών είναι η διανομή ενημερωτικού υλικού στους πολίτες και ο συμβολικός αποκλεισμός του Διοικητηρίου το μεσημέρι της Δευτέρας. Θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις ενώ, σε συντονισμό με τις επιτροπές πρωτοβουλίας που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη και άλλες περιοχές θα υπάρξει συμμετοχή σε ευρύτερες δράσεις. Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα χημικά έχουν ήδη φορτωθεί από τη Συρία και μεταφέρονται με πλοίο στην Ιταλία, όπου θα μεταφορτωθούν σε πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, επί του οποίου θα γίνει η εν πλω αδρανοποίησή τους με τη μέθοδο της υδρόλυσης. Οι πληροφορίες για το συγκεκριμένο πλοίο αναφέρουν ότι πρόκειται για παλαιό σκάφος, ηλικίας άνω των 40 ετών, το οποίο «επιστρατεύτηκε» για την περίσταση, με όλους τους κινδύνους που αυτό μπορεί να συνεπάγεται.



Διακοπές το χειμώνα θα κάνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας

Υπομονή μέχρι το χειμώνα θα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Καλαμάτας αν θέλουν να πάρουν άδεια για διακοπές. Όποιος είχε σχέδια για διακοπές το καλοκαίρι θα πρέπει να το ξεχάσει, αφού «για λόγους δημοσίου συμφέροντος», όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο. Για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, άδειες θα χορηγούνται μόνο με την υπογραφή του δημάρχου. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ο δήμαρχος ζήτησε απ’ όλους τους υπαλλήλους να βρίσκονται στις υπηρεσίες τους κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, επειδή η πόλη και ο ευρύτερος Δήμος θα υποδεχθούν χιλιάδες τουρίστες και καταγόμενους από την περιοχή μας που διαμένουν αλλού, οι οποίοι πρέπει να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η αρμοδιότητα χορήγησης αδειών αφαιρείται από τα στελέχη του Δήμου και αυτές θα υπογράφονται μόνο από το δήμαρχο και μόνο σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης για τον υπάλληλο».



Προσπάθησε να αυτοκτονήσει όταν άκουσε

την καταδίκη του σε 6 χρόνια φυλακή

Κατηγορούμενος για κλοπή, προσπάθησε χθες να αυτοκτονήσει μέσα στο δικαστήριο, όταν άκουσε την ανακοίνωση της καταδίκης του σε κάθειρξη 6 χρόνων. Το περιστατικό έγινε στην αίθουσα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Όταν ο πρόεδρος ανακοίνωσε την ποινή, ο κατηγορούμενος αναφώνησε «με καταστρέφετε» και έβγαλε λεπίδα. Οι αστυνομικοί φρουροί επενέβησαν αμέσως, όμως ο κατηγορούμενος πρόφθασε να αυτοτραυματιστεί στο λαιμό. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και όπως έγινε γνωστό το τραύμα του δεν είναι σοβαρό.



Αλλοδαποί κατηγορούμενοι για κλοπές

σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Αργολίδα

Κατηγορίες για 19 διαρρήξεις και κλοπές σε Μεσσηνία, Αρκαδία και Αργολίδα περιλαμβάνει δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, σε βάρος 4 αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας. Από τους κατηγορούμενους ένας 19χρονος και ένας 30χρονος είναι ήδη κρατούμενοι στις φυλακές Ναυπλίου. Κατηγορούμενοι είναι ακόμη ένας 42χρονος και μια γυναίκα 30 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία οι 4 αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο είχαν διαπράξει οκτώ διαρρήξεις και κλοπές και επτά απόπειρες στην Αρκαδία, δύο απόπειρες κλοπών και μία κλοπή οχήματος στην Αργολίδα και δύο διαρρήξεις και κλοπές στη Μεσσηνία και είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, που η συνολική τους αξία εκτιμάται στις 6.000 ευρώ.



Απέχουν σήμερα οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Αποχή από τα καθήκοντά τους πραγματοποιούν σήμερα οι δικηγόροι της Καλαμάτας, με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου. Σε σχετική ανακοίνωση οι δικηγόροι τονίζουν ότι ο κλάδος τους «έχει υποστεί τεράστια οικονομικά πλήγματα, που οφείλονται στην επαχθή φορολόγηση, στην επιβολή υψηλού ΦΠΑ, στην επιβολή τέλους επιτηδεύματος και στην επιβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια» και ζητούν:

- Την κατάργηση ή εναλλακτικά τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις δικηγορικές αμοιβές

- Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

- Την επιβολή ασφαλιστικών εισφορών με βάση εισοδηματικά κριτήρια

- Την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών



Συνεχίζονται οι απολογίες για τα λαθραία τσιγάρα

Με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί λαθρεμπορίου απολογούνται στον ανακριτή Κυπαρισσίας, τα 15 άτομα που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή από το Λιμενικό, στην περιοχή Μαραθούπολης Μεσσηνίας, ενώ μετέφεραν με φουσκωτό σκάφος μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι 5 Έλληνες, 6 Ουκρανοί και 4 Πακιστανοί. Οι απολογίες ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν της Κυριακή.



Το πρόγραμμα του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Μια πρώτη γεύση από τις παραστάσεις και τις παράλληλες εκδηλώσεις του προγράμματος του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, πήραν όσοι χθες το βράδυ βρέθηκαν στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας.Την παρουσίαση έκανε η θεωρητικός του χορού Στεριανή Τσιτζιλώνη. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 17 μέχρι 24 Ιουλίου και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Το Φεστιβάλ ανοίγει με την Ολλανδική ομάδα «Nederlands Dans Theater 2» σε δυο παραστάσεις, στις 17 και 18 Ιουλίου, στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού.
  • Ακολουθεί στις 18 και 19 Ιουλίου στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού το σόλο του Κριστιάν Ριζό με τον Τούρκο χορευτή Κερέμ Γκελεμπέκ.
  • Βέλγοι και Παλαιστίνιοι καλλιτέχνες συνυπάρχουν στην επόμενη παράσταση στις 19 και 20 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Κάστρου
  • Σειρά παίρνει η Μέττε Ίνγκβαρτσεν από τη Δανία με τέσσερις παραστάσεις στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού στις 20 Ιουλίου.
  • Ακολουθεί στις 22 Ιουλίου στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού, η παράσταση «Πλάνητες» της Πατρίσιας Απέργη με την ομάδα «Αερίτες».
  • Στις 24 Ιουλίου στο αμφιθέατρο του Κάστρου, ο Καλαματιανός συνθέτης Στάθης Γυφτάκης και οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας – η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Παιδική Χορωδία και το Φωνητικό σύνολο «Μελίφωνο» - θα παρουσιάσουν την παράσταση «Πετρόσουπα».
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, εργαστήρια και σεμινάρια χορού.



Ενημέρωση για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Ενημερωτική εκδήλωση για το Κοινωνικό Φαρμακείο και τη συγκέντρωση φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο του τριήμερου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καρδιομεταβολικών Παραγόντων που άρχισε χθες στην Καλαμάτα.



Γιορτή στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

Εορταστική εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, πραγματοποιείται σήμερα στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ στο αμφιθέατρο του σχολείου.



«Φασισμός Α.Ε.» στην Πύλο

Στην πλατεία της Πύλου θα προβληθεί την Κυριακή στις 8:30 το βράδυ, το ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.». Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον δημιουργό της ταινίας Άρη Χατζηστεφάνου. Την εκδήλωση οργανώνουν οι Αντιφασιστικές Κινήσεις Καλαμάτας και Πύλου και η ΕΡΑ Καλαμάτας.



Βραδιά κλασικής μουσικής στην Κορώνη

Βραδιά κλασικής μουσικής περιλαμβάνει το αυριανό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Τεχνών της Κορώνης. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα «Καγκελάριος».



Ο ΚΑΙΡΟΣ



Γενικά αίθριος ο καιρός

Γενικά αίθριο καιρό, με πιθανές αραιές τοπικές νεφώσεις, προβλέπει η ΕΜΥ για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54