Ειδήσεις από ΕΡΑ Ρόδου-Δίκτυο Ν.Αιγαίου

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ…ΡΟΔΟΥ ...’’-Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ-ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ’’

‘’Το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και δεν μπορούν να μετατρέπονται σε εμπορεύματα προς εκμετάλλευση και στυγνή κερδοφορία.
 Αυτό το έγκλημα δεν θα μπορεί και δεν πρέπει  περάσει.’’δηλώνει το Εργατικό κέντρο Ρόδου,συμπληρώνοντας ότι η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι μόνο ασύμφορη οικονομικά, αλλά και καταστροφική για την κοινωνία και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
‘’Την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είτε διατηρούν κάτω από κρατική ομπρέλα τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας, είτε δρομολογούν την επαναφορά τους υπό δημόσιο έλεγχο, η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα προχωρά στο διαμελισμό και την ουσιαστική εκποίηση του Ομίλου της ΔΕΗ.
Το νομοσχέδιο για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση της διάλυσης και ξεπούλημα στους ιδιώτες, μιας ανυπολόγιστης αξίας δημόσιας περιουσίας,’’ υπογραμμίζει η διοίκηση του Εργατικού κέντρου.
Παράλληλα προσθέτει ότι παραμένει  σταθερά προσανατολισμένο στη  θέση του για   τη διατήρηση  υπό κρατικό έλεγχο όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και την ενίσχυση της θέσης τους στο διεθνή ανταγωνισμό.και στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ στοιχιζόμενο πίσω από την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προκειμένου να ματαιωθούν τα  σχέδια της κυβέρνησης και της ΤΡΟΙΚΑ για το ξεπούλημα της ΔΕΗ και του εθνικού μας πλούτου.

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Επανέρχεται η τρόικα και πιέζει για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ,.δηλώνει ο δήμαρχος Ρόδου. Στάθης Κουσουρνάς, μετά τη συνάντηση που είχε προχθές με την διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών . Ευτυχία Μιχαηλίδη.,σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ‘’Δημοκρατική’’
«Ομολογήθηκε από την κ Μιχαηλίδη πως οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ είναι θέμα συζήτησης. Αρχίζω να ανησυχώ. Πρέπει όλοι μας να είμαστε σε εγρήγορση. Σαν νέα διευθύντρια η κ. Μιχαηλίδη δεν φυλάχτηκε και μας είπε την αλήθεια ότι το ειδικό καθεστώς είναι στην ατζέντα των συζητήσεων», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως θα πρέπει για μια φορά ακόμη να αποδειχθεί πως το ειδικό καθεστώς λειτουργεί προς όφελος των νησιωτών.
Υποστήριξε ότι η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου θα επικαιροποιήσει τη μελέτη που έχει εκπονηθεί για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.
’’ Έτσι θα αποδείξουμε το όφελος που υπάρχει., η κ. Μιχαηλίδη μας ενημέρωσε πως είναι θέμα που τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου από τα στελέχη της τρόικας. Αν αυτό έχει συμβεί τότε πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για αυτό που πάει να γίνει. Θυμίζω πως ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς έχει δεσμευθεί για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ».υπογράμμισε ο κ. Κουσουρνάς.
Αναφορικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, 25 Ιουνίου, στο γραφείο του υπουργού Υγείας ο δήμαρχος ανέφερε ότι για μια φορά ακόμη διαπιστώθηκε πως τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας δεν λύνονται αλλά οξύνονται. Υπάρχουν νησιά που έχουν μόνο ένα γιατρό και τον χάνουν κάθε φορά που χρειάζεται να γίνει μεταφορά ασθενούς σε νοσοκομείο άλλης περιοχής. Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πάνω από 50%.’’ Δεν υπάρχει άλλος νομός με τόσο μεγάλες ελλείψεις τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος σημειώνοντας πως η μοναδική δέσμευση που έδωσε ο νέος υπουργός υγείας είναι η αύξηση της θητείας των επικουρικών γιατρών.ώστε να υπηρετούν τρία χρόνια στο νοσοκομείο που έχουν τοποθετηθεί.

ΤΗ ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ
ΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

Την Τρίτη το πρωί, η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Δωδεκανήσου θα στείλει σε όλα τα Λύκεια του Νομού τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές και μέχρι το μεσημέρι θα αναρτηθούν στα σχολεία.
Μία μέρα μετά τη Τετάρτη οι καταστάσεις θα αναρτηθούν και στα ΕΠΑΛ του Νομού.

ΣΤΟ 30% ΟΙ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ-ΣΕ ΑΛΓΕΒΡΑ,ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ.

Βαθμολογική αποτυχία της τάξης του +30% καταγράφεται και στη Δωδεκάνησο, στις προαγωγικές εξετάσει της Α! Λυκείου ,που έγιναν μέσω της πολυδιαφημιζόμενης Τράπεζας θεμάτων του πρώην υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαδομαρκάκη ,στην ΕΡΑ Ρόδου το ποσοστό των μετεξεταστέων ανέρχεται η και ξεπερνά το 30% δηλ. 3 στους 10 μαθητές της Α! Λυκείου ‘’κόπηκαν’’ στις Προαγωγικές Εξετάσεις και κινδυνεύουν να μείνουν στην ίδια τάξη. ενώ η βαθμολογική καθίζηση ,παρατηρείται σε Άλγεβρα Γεωμετρία
Σύμφωνα με βαθμολογητές σχολείων το μεγάλο αυτό πρόβλημα με την Άλγεβρα προκλήθηκε διότι το 50% των ερωτημάτων επελέγη από την Τράπεζα Θεμάτων.

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ,ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Σε βελτιώσεις του τρόπου υπολογισμού της βαθμολογίας σε ορισμένα μαθήματα της Α΄ Λυκείου, ώστε να γίνει ευκολότερη η προαγωγή των μαθητών στην επόμενη τάξη προχώρησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας σε σχετική οδηγία της προς τα σχολεία, ζητώντας μάλιστα από τους διευθυντές να προβούν σε νέα έκδοση των αποτελεσμάτων με τις βαθμολογικές επιδόσεις.
Δεν είναι τυχαίο ότι η οδηγία έγινε γνωστή μία μέρα μετά τις αποκαλύψεις για τα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας που καταγράφονται στις εξετάσεις της Α΄ Λυκείου σε μία σειρά μαθημάτων.

ΕΛΜΕ…ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ‘’ΣΦΑΓΗ’’

Η εφαρμογή για πρώτη φορά του θεσμού της Τράπεζας θεμάτων αντί να λειτουργήσει προς όφελος των μαθητών προκάλεσε τη βαθμολογική τους ‘’σφαγή’’αφού επιλέχθηκαν θέματα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, δηλώνουν εκπαιδευτικοί της Α! και Β! ΕΛΜΕ
.Είχαμε προειδοποιήσει, τόνισαν χαρακτηριστικά, από το περασμένο καλοκαίρι πως η Τράπεζα Θεμάτων και ο νέος τρόπος υπολογισμού του βαθμού προαγωγής θα προκαλούσαν προβλήματα στους μαθητές της Α! Λυκείου και στο εκπαιδευτικό σύστημα,δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε..,σημείωσαν ζητώντας παράλληλα να καταργηθεί άμεσα η Τράπεζα Θεμάτων και να μην ισχύσει για φέτος ο τρόπος προαγωγής των μαθητών από τη Α! στη Β! Λυκείου.

Μ.ΙΑΤΡΙΔΗ..ΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ..’’ΔΕ ΨΗΦΙΖΩ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ..’’

ΔΕΝ ψήφισα, ΟΥΤΕ στήριξα το ν.4093/2012, με βάση τον οποίο το Υπουργείο Οικονομικών πήρε την απόφαση να περικόψει τις αποδοχές σας., επισημαίνει σε επιστολή της προς την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ρόδου και Δωδεκανήσου η ανεξάρτητη βουλευτής Μίκα Ιατρίδη ,με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές και παράνομες τις περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων.
‘’Αντίθετα ‘’ συμπληρώνει η κ. Ιατρίδη ‘’ οι συνάδελφοι βουλευτές που έστειλαν την επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό, αν θυμάμαι καλά, και στήριξαν τον εν λόγω νόμο και τον ψήφισαν.Με άλλα λόγια, ενώ ψήφισαν υπέρ των περικοπών των αποδοχών σας, έρχονται τώρα και ζητούν να εφαρμοστεί η απόφαση του ΣτΕ, δηλαδή με την επιστολή τους αναιρούν την ψήφο τους.’’υπογραμμίζει δηλώνοντας πως ως βουλευτής παραμένει σταθερή στις απόψεις της και τοποθετείται έντιμα στη Βουλή με την ψήφο της. και σε κάθε περίπτωση . θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αίτημα του κλάδου για άμεση αποκατάσταση των μισθολογικών περικοπών που επιβλήθηκαν.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ…ΠΡΟΣ Μ.ΒΟΡΙΔΗ .’’ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
100 ΑΠΟ ΤΑ 600 ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

‘’Δεν συμμετείχαμε στη σύσκεψη της Τετάρτης 25 Ιουνίου στο Υπουργείο,διαμαρτυρόμενοι με την πολιτική αυτή στάση μας για την αναποτελεσματικότητα του Υπουργείου σας να ασκήσει αποτελεσματική πολιτική υγείας στα νησιά μας .και επειδή από τις προηγούμενες τρείς συναντήσεις δεν υλοποιήθηκε ποτέ τίποτα το θετικό και δεν επιλύθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα, αλλά αντίθετα μέρα με την μέρα τα προβλήματα αυξάνονται ραγδαία και η βασική περίθαλψη και η Υγεία των πολιτών στα νησιά μας μειώνεται επικίνδυνα..’’επισημαίνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου’
Ταυτόχρονα ενημερώνουν το κ. Βορίδη για θέματα που χρήζουν σοβαρής πολιτικής βούλησης για να σταματήσει τουλάχιστον να η υποβάθμιση της Υγείας .
Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου στα  τοπικά θέματα επικράτειας Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Κάρπαθου, Κάσου, Χάλκης, Τήλου, Σύμης & Καστελόριζου.καθώς και το γεγονός ότι
Τα τελευταία δύο χρόνια ο Σύλλογος που απαριθμούσε περίπου 600 ιατρούς έχει εκδώσει 102 βεβαιώσεις Goodstanding, για το εξωτερικό. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρουν
•  Το Καστελόριζο, η Χάλκη, η Τήλος εδώ και 2 χρόνια είναι χωρίς ειδικευμένο ιατρό .•    Η Σύμη έχει παραμείνει με έναν ειδικευμένο ιατρό αφού η επί 20 χρόνια Διευθύντρια ΕΣΥ μη αντέχοντας άλλο το φόρτο εργασίας, τις απλήρωτες εφημερίες και τις απαράδεκτες σχέσεις εργασίας που διαμόρφωσε το Υ.Υ. παραιτήθηκε..    
•    Ειδικευμένοι ιατροί στο Γ.Ν. Ρόδου παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον φεύγοντας επίσης στο εξωτερικό.
•    Στην νέα Μ.Υ. ΠΕΔΥ Ρόδου (τέως ΕΟΠΥΥ) από τους (54) ειδικευμένους  ιατρούς έχουν παραμείνει μόνο (13) ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες εμπόρων για παροχές ιατρικών υπηρεσιών αυξάνονται με σοβαρή οικονομική συμμετοχή των ανασφάλιστων, των ασθενών, αλλά και των ασφαλισμένων.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ 7ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΚΩ
ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ 12 ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΡΟΔΟ -ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας ζήτησε για άλλη μια φορά το ΕΚΑΒ προκειμένου να μεταφερθούν από την Ρόδο και την Κω, σε Νοσοκομεία της Αθήνας και του Ηρακλείου μία 7χρονη και ένα μωρό μόλις 12 ωρών που είχαν άμεσα ανάγκη Νοσοκομειακής περίθαλψης.
Χθες τα ξημερώματα αεροσκάφος C-130 μετέβη στην Κω για να παραλάβει επτάχρονο κορίτσι με επιληψία. Το αεροσκάφος επέστρεψε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας στις 3:50 απ' όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο εφημερεύον Νοσοκομείο.
Λίγες ώρες αργότερα, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα μετέφερε από τη Ρόδο στο Ηράκλειο κοριτσάκι μόλις 12 ωρών σε θερμοκοιτίδα που γεννήθηκε πρόωρα και παρουσίασε άπνοια.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
ΠΡΕΣΒΥΣ..’’ΜΕ ΜΕΤΡΟ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ’’

Συναντήσεις με τον δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων   πραγματοποίησε χθες Παρασκευή ο Βρετανός Πρέσβυς John Kittmer, συνοδευόμενος από την πρόξενο της Βρετανίας  στην Ελλάδα με έδρα στη Ρόδο Ράνια Κοσιώρη και θέματα που αφορούν στους βρετανούς υπηκόους που κάθε χρόνο κάνουν τις διακοπές τους στο νησί της Κω.
Η επίσκεψη του   εντάσσεται στις τακτικές επισκέψεις που γίνονται από εκπροσώπους της Πρεσβείας σε τουριστικές περιοχές, όπως η Καρδάμαινα ,Φαληράκι, Μάλια, Λαγανάς που είναι δημοφιλείς για τους Βρετανούς Τουρίστες αλλά και στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης και προώθησης της ενημερωτικής καμπάνιας HOLIDAY HANGOVER που υπενθυμίζει στους νεαρούς Βρετανούς τουρίστες ότι η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να γίνεται με μέτρο αλλιώς προκαλεί σοβαρά προβλήματα
Σημειώνεται ότι τα περιστατικά παραβατικότητας έχουν περιοριστεί λόγω καλής συνεργασίας των τοπικών αρχών με την βρετανική πολιτεία και της μείωσης του αριθμού των οργανωμένων group που προκαλούσαν αναταραχές.

ΣΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ , ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Τον απολογισμό δράσης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας για το πρώτο εξάμηνο του 2014 παρουσίασαν ο Επιστημονικός Διευθυντής Δημήτρης Γερούκαλης και τα στελέχη του Κέντρου σε χθεσινή συνέντευξη τύπου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν στην αξία της πρόληψης ειδικά στην ευαίσθητη εφηβική και μετεφηβική ηλικία. Παράλληλα ανακοίνωσαν ότι από το Σεπτέμβριο το Κέντρο θα ερευνήσει ένα νέο σημαντικό πεδίο που αφορά στις διαταραχές διατροφής στο μαθητικό πληθυσμό.
Να σημειωθεί ότι η Αστική Εταιρεία ''ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ'' με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, υλοποιεί δράσεις σε Γονείς, Εφήβους, Εκπαιδευτικούς, Στρατευμένους, καθώς και στην Ευρύτερη Κοινότητα, στα πλαίσια του εγκριθέντος Τριετούς Προγράμματος  από τον ΟΚΑΝΑ. Στόχος των δράσεων  η ενίσχυση των παραγόντων που χαρακτηρίζουν έναν υγιή τρόπο ζωής και η ευαισθητοποίηση όλων μέσω έγκυρης, επιστημονικής πληροφόρησης σε θέματα διαπροσωπικών, οικογενειακών σχέσεων, πρόληψης, χρήσης ουσιών και εξαρτήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο υλοποιήθηκαν δράσεις στο στρατό, σε Κω και Λέρο, στην σχολική κοινότητα, σε Κω, Κάλυμνο και Πάτμο, σε Εκπαιδευτικούς, Μαθητές και Γονείς, όπως και με την οργάνωση Ομάδων Γονέων σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στην έκδοση Έντυπου Υλικού για τον Εθισμό στο Διαδίκτυο σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝ/ΦΟ

Συνεχίζεται μέχρι και αύριο Κυριακή το«Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο», στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των Θερινών Ιπποκρατείων, που διοργανώνουν ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, και η «ΟΡΦΕΑΣ» ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.Οι προβολές γίνονται στις 9μ.μ στο Χειμερινό Κινηματοθέατρο «Ορφέας»με είσοδο ελεύθερη
.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ ΙΝΔΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ

Συνελήφθη στην Κάρπαθο 44χρονoς Ινδός διακινητής, ο οποίος συνόδευε μια υπήκοο Αφγανιστάν με τα δυο ανήλικα παιδιά της προσπαθώντας να την προώθηση σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ειδικότερα σε αστυνομικό έλεγχο στα Πηγάδια Καρπάθου διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος συνόδευε την 33χρονη με τα δυο ανήλικα παιδιά της, προσποιούμενος ότι αποτελούν οικογένεια με σκοπό να μεταβούν στο αεροδρόμιο προκειμένου να τους διευκολύνει να ταξιδέψουν παράνομα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τον έλεγχο η 33χρονη επέδειξε τρία διαβατήρια αρχών Ινδίας τα οποία της είχε προμηθεύσει ο 44χρονος δράστης και απεικονίζουν άλλους ιδιοκτήτες.
Τα διαβατήρια που βρέθηκαν στην κατοχή της 33χρονης κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.Πλημμελειοδικών Ρόδου.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΜΗ

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΟ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
Τέσσερις υπήκοοι Συρίας (από τους οποίους  δυο άνδρες και μια γυναίκα που συνόδευαν ένα ανήλικο παιδί) εντοπίστηκαν ξημερώματα Πέμπτης στη Σύμη και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54