Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  03-07-2014


Εργατικό Κέντρο Έβρου: «Μικρή ΔΕΗ…Μεγάλα Συμφέροντα»

Την αντίθεσή του στο «ξεπούλημα της “μικρής” ΔΕΗ» εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Έβρου, με τίτλο «Μικρή ΔΕΗ…Μεγάλα Συμφέροντα». Θέτει επίσης σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται για τον ελληνικό λαό με το ξεπούλημα επιχειρήσεων που παράγουν και διαθέτουν κοινωνικό αγαθό, τονίζοντας πως με τη στρατηγική που ακολουθήθηκε στη ΔΕΗ, «δημιούργησαν ένα ακριβό τιμολόγιο ρεύματος, που θα ευνοεί τον ιδιώτη, ο οποίος θα πάρει έτοιμη πελατεία και υποδομές αντί πινακίου φακής». Το Εργατικό Κέντρο εκφράζει παράλληλα την πεποίθηση ότι ο ιδιώτης δεν θα έχει κοινωνικές ευαισθησίες και κανένα ενδιαφέρον για τα κοινωνικά τιμολόγια ή για τα αδύναμα νοικοκυριά που δε θα έχουν ρεύμα. «Οι εργαζόμενοι και άνεργοι λέμε “όχι” στο ξεπούλημα των κοινωνικών υπηρεσιών που προσφέρουν κοινωνικά αγαθά, όπως την Ενέργεια, το νερό, την Παιδεία και την Υγεία», καταλήγει η ανακοίνωση.


Σχόλιο Μ. Ουζουνίδη για την απάντηση Κουκουλόπουλου στο θέμα αντιμετώπισης της ευλογιάς

Σε εμπόδια που βάζουν οι μεγάλες ευρωπαϊκές φαρμακευτικές εταιρείες, αποδίδει ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης την αδυναμία της Ελλάδας να προβεί στην πρόληψη ασθενειών που πλήττουν σημαντικά την κτηνοτροφία και την οικονομική βιωσιμότητα των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Αυτό αναφέρει σε δήλωση που έκανε σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή με θέμα το νέο κρούσμα ευλογιάς που επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Λυκόφη του δήμου Σουφλίου, με αποτέλεσμα τη θανάτωση περίπου 400 ζώων. «Ουσιαστικά πρόληψη είναι αδύνατον να υπάρχει και όποια μέτρα λαμβάνονται είναι κατασταλτικά και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας», υποστηρίζει ο βουλευτής. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις που έχουν δοθεί ή πρόκειται να δοθούν, σημειώνει πως δεν αποκαθιστούν επαρκώς την τεράστια ζημιά των κτηνοτρόφων, ενώ στέκεται επιφυλακτικός και στις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον κ. Κουκουλόπουλο για την καλύτερη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών του νομού Έβρου, για τις οποίες ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε πως θα ενισχυθούν άμεσα με 10 κτηνιάτρους και με επιπλέον εξειδικευμένο προσωπικό για το οποίο θα προκηρυχθούν περίπου 90 θέσεις.


Περιοδεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στον Έβρο

Στον Έβρο θα περιοδεύσουν από αύριο μέχρι και τις 6 Ιουλίου το προεδρείο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μετά από πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου. Σκοπός της επίσκεψης είναι να καταγραφούν τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, που αντιμετωπίζει η περιοχή, και να προωθηθούν τα ζητήματα στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Η επίσκεψη του κλιμακίου θα ξεκινήσει αύριο από τη Σαμοθράκη, θα συνεχιστεί το Σάββατο στην Κομοτηνή, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των Ιατρικών Συλλόγων Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης και την Κυριακή θα ακολουθήσουν διαδοχικές επισκέψεις στα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου, στα Κέντρα Υγείας Ορεστιάδας και Δικαίων και στο Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης μη νόμιμων μεταναστών του Φυλακίου.


Τέταρτη ερώτηση του Μ. Ουζουνίδη για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Για τέταρτη φορά ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, φέρνει στη Βουλή, με ερώτησή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης. «Τα προβλήματα καθιστούν ισχνή, έως και ανεπαρκή, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των κατοίκων του νησιού» σημειώνει ο βουλευτής, τονίζοντας πως «μείζον πρόβλημα είναι η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας», στο οποίο σήμερα υπάρχει μόνο ένας ειδικός γενικός γιατρός. «Σύμφωνα με τον Οργανισμό της μονάδας, προβλέπονται 3 θέσεις αγροτικών ιατρών και τέσσερις θέσεις Ειδικών Ιατρών, ωστόσο από το 2013 το Κέντρο Υγείας υπολειτουργεί με έναν γιατρό» αναφέρει ο κ. Ουζουνίδης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δοθούν σοβαρά κίνητρα για να υπάρξει ενδιαφέρον να υπηρετήσουν γιατροί στο ακριτικό νησί. Καταλήγοντας, ερωτά τον υπουργό Υγείας, εάν σκοπεύει να προβεί άμεσα στην πρόσληψη νέου ιατρικού προσωπικού και τι κίνητρα θα δοθούν στους υποψήφιους γιατρούς ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων. Μάλιστα, επαναφέρει το πάγιο αίτημα να χαρακτηριστεί το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης σε «άγονο Α’ κατηγορίας» και ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους που η ένταξη της μονάδας υγείας του νησιού ακόμη δεν έχει ενταχθεί στο πλαίσιο αυτό, «από τη στιγμή που πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις».


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Διδυμότειχο για την ομαλή διεξαγωγή του 6ου Πανθρακικού Ανταμώματος

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγόρευση στάθμευσης σε συγκεκριμένες περιοχές του Διδυμοτείχου, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων του 6ου Πανθρακικού Ανταμώματος, θα ισχύσουν σήμερα, αύριο και το Σάββατο 5 Ιουλίου. Ειδικότερα, σήμερα απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στο πλάτωμα του λόφου του Καλέ, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11.30 το βράδυ, αύριο, τις ίδιες ώρες, η απαγόρευση θα αφορά την κεντρική πλατεία Διδυμοτείχου, ενώ το Σάββατο, από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε τμήματα της Βασιλέως Γεωργίου, Βενιζέλου, 25ης Μαΐου, Βασιλέως Αλεξάνδρου, Κατακουζηνού και 28ης Μαΐου. Για το τετραήμερο του 6ου Πανθρακικού Ανταμώματος αναμένεται να βρεθούν στο Διδυμότειχο περίπου 2.500 άτομα, επισκέπτες και μέλη των συλλόγων που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές, χορευτικές, γραστρονομικές δράσεις και εκθέσεις.


Αλεξανδρούπολη: «Κάψε το σενάριο» στο Κηποθέατρο του πάρκου Εγνατία

Με τη θεατρική παράσταση «κάψε το σενάριο» συνεχίζονται απόψε στο Κηποθέατρο του Πάρκου Εγνατία τα «κύματα πολιτισμού», που διοργανώνει ο δήμος Αλεξανδρούπολης σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και η είσοδος θα είναι με εισιτήριο. Επόμενη εκδήλωση θα είναι η μουσικοχορευτική παράσταση από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, που θα δοθεί το Σάββατο στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03/07/2014 - 13:46