Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

 

Ευρεία σύσκεψη για τη λίμνη Πλαστήρα ζητά το ΕΒΕ

 

Επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας έστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Αντωνίου, μέσω της οποίας ζητά να συγκληθεί με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ευρεία σύσκεψη για το θέμα της λίμνης Πλαστήρα και της πιθανής ιδιωτικοποίησης είτε στο προσεχές είτε στο απώτερο μέλλον. Όπως τονίζει, θα πρέπει στη σύσκεψη να συμμετέχουν φορείς και βουλευτές του νομού, στη διάρκεια της οποίας θα πρέπει όλοι να εκφράσουν τις απόψεις τους για το ζήτημα ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν τις θέσεις όλων. «Πιστεύουμε ότι μια τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει ένα αρραγές μέτωπο συστράτευσης φορέων και πολιτών, με σκοπό τη διασφάλιση των εθνικών μας αγαθών. Και επιτρέψτε μου να ανησυχώ παρά τις διαβεβαιώσεις που ακούμε περί του αντιθέτου. Ο εφησυχασμός πολλές φορές είναι επικίνδυνος και για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και ξεκάθαροι ότι οι κάτοικοι του νομού λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των νερών και ειδικά της λίμνης Πλαστήρα», καταλήγει ο κ. Αντωνίου.

Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ λέει το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, στην οποία αναφέρεται ότι η διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ αποτελεί έγκλημα διαρκείας. Όπου η παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας πέρασε στα χέρια ιδιωτών σημειώθηκαν τεράστιες αυξήσεις, αναφέρει η διοίκηση του εργατικού κέντρου (Νορβηγία 89%, Τσεχία 84%, Σουηδία 71%, Ουγγαρία 64%, Δανία 64%, Ολλανδία 49%, Φιλανδία 36%, Πολωνία 33%). Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο, θα πρέπει να είναι πάντα σε προσιτές τιμές ώστε να μπορεί να το απολαμβάνει και ο πιο φτωχός καταναλωτής. Η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ αποτελεί παλλαϊκό καθήκον και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σε αυτή. Η πάλη για τη μη ψήφιση του σχεδίου νόμου που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ αποτελεί πρώτιστο καθήκον για το σύνολο των εργαζομένων. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε, το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας να παράγεται αποκλειστικά από μία ΔΕΗ που θα ανήκει 100% στο κράτος και που θα δουλεύει για το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Κλειστές οι 85 χαρές του δήμου Καρδίτσας

 

Ο δήμος Καρδίτσας σφράγισε και τις 85 παιδικές χαρές, κατ’επιταγή του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είχε δώσει προθεσμία σε όλους τους δήμους της χώρας να συμμορφωθούν στο νόμο που ορίζει τις προδιαγραφές για την καταλληλότητα των παιδικών χαρών ως τις 30 Ιουνίου. Η προθεσμία ήταν ασφυκτική και πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα σφραγίζουν ο ένας μετά τον άλλον, τις παιδικές τους χαρές. Το θέμα αναδεικνύει με σημερινό του δημοσίευμα ο «Νέος Αγών», σημειώνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνται αφού εν μέσω θέρους τα παιδιά πλέον δεν έχουν χώρους να παίξουν. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης ανακοίνωσε παράταση για την πιστοποίηση των παιδικών χαρών, χωρίς να την προσδιορίσει χρονικά, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι θα είναι τυπική μέσω εγκυκλίου, και όχι άτυπη. Όπως ανέφερε, μετά από συζήτηση των δημάρχων με το υπουργείο εσωτερικών θα αλλάξουν επί το ηπιότερο οι προδιαγραφές πιστοποίησης, μέσω του διαχωρισμού που θα γίνει μεταξύ υφιστάμενων και νέων παιδικών χαρών.

 

Για την Ιστορία και όχι μόνο…

 

Με πρόσφατη απόφασή του το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε δεκτή την έφεση του αείμνηστου Χρήστου Τέγου και των συνεργατών του, απαλλάσσοντάς τους από κάθε καταλογισμό σε βάρος τους για υποτιθέμενο έλλειμμα στη διαχείριση του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους 300.226.01 ευρώ. Όπως αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Καρδίτσας, η παραπάνω απόφαση αφορά τη γνωστή σε όλους υπόθεση των χρημάτων των σχολικών επιτροπών που δήθεν δεν αποδόθηκαν σε αυτές, ενώ οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες γνώριζαν την αλήθεια και την απέκρυψαν συνειδητά. Η απαλλακτική αυτή απόφαση αποτελεί κόλαφο σε όλους εκείνους που έστησαν την ψεύτικη κατηγορία σε βάρους του Χρήστου Τέγου, των συνεργατών του και της διοίκησής του, σε όλους εκείνους που στήριξαν την κατηγορία αυτή, σπερμολογώντας στην τοπική κοινωνία και συκοφαντώντας τον ως «κλέφτη». Η απόφαση αποτελεί δικαίωση στην πίστη του εκλιπόντος και των συνεργατών του ότι όχι μόνο δεν έβλαψαν την περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά τη διαχειρίστηκαν με τιμιότητα και διαφάνεια. Η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει ότι η απόφαση αυτή αφιερώνεται σε αυτούς που με ιδιαίτερο ζήλο έσυραν και πρωτοστάτησαν στο χορό των διώξεων του Χρήστου Τέγου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54