Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Συνάντηση των επιχειρηματιών για τον ΟΑΕΕ

 

Ανοιχτή συγκέντρωση όλων των επιχειρηματιών του νομού πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας σε συνεργασία με την  Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Καρδίτσας, τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, τον Εμπορικό – Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Παλαμά, τον Εμπορικό Σύλλογο Σοφάδων, την Επαγγελματική Ένωση Σοφάδων τον Εμπορικό Σύλλογο Μουζακίου, σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Καρδίτσας. Σκοπός, ο προγραμματισμός από κοινού των επόμενων ενεργειών για την επίλυση των προβλημάτων των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ. 

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κος Ηλίας Αντωνίου, οι επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου έχουν την ευκαιρία με την στήριξη και την αρωγή της Διοίκησης του Επιμελητηρίου να διεκδικήσουν λύσεις για τα χρόνια προβλήματα με τον ασφαλιστικό τους φορέα. Οι δυσβάστακτες μηνιαίες εισφορές, τα υπέρογκα οφειλόμενα ποσά, η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, οι παλαιές εισφορές, η προσωποκράτηση για χρέη προς το ταμείο, οι προσαυξήσεις,  είναι η κορυφή μόνο του παγόβουνου.  Ο αγώνας, ο οποίος παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα πρέπει να είναι κοινός, είτε στόχος μας είναι η μείωση των μηνιαίων εισφορών των επιχειρηματιών είτε η ρύθμιση των οφειλόμενων ποσών, αφορά όλους τους επιχειρηματίες και η μαζική συμμετοχή στη συνάντηση είναι προϋπόθεση αλλά και συνθήκη ικανή για την επιτυχία του εγχειρήματος. Ήδη έχει ξεκινήσει από το Επιμελητήριο η συγκέντρωση των ατομικών αιτήσεων των επιχειρηματιών οι οποίες θα υποβληθούν στον ΟΑΕΕ. Η συμπλήρωση των παραπάνω αιτήσεων θα πραγματοποιείται και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Στη συνάντηση θα παραβρεθεί και δικηγόρος με σκοπό την νομική προσέγγιση του ζητήματος αλλά και τον προγραμματισμό των δικαστικών ενεργειών που θα ακολουθήσουν.

Προαπεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

 

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις να εντείνουν τις προσπάθειες ενάντια στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση. Να συγκεντρώσουν τα φύλλα αξιολόγησης και να μεριμνήσουν για την επιτυχία των κινητοποιήσεων, με πρώτο στόχο τη μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία του δημόσιου τομέα. Σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στο εργατικό κέντρο, πραγματοποιεί προαπεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων και πολιτών, στην οποία θα συμμετέχει ο κ. Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Καλομοίρης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο εργατικό κέντρο

 

Συγκλονιστική επιστολή του πατέρα του 24χρονου που αυτοκτόνησε στα κρατητήρια του Α.Τ. Καρδίτσας

 

Μια σειρά από ερωτήματα εκφράζει με επιστολή του ο Βολιώτης δικηγόρος, πατέρας του 24χρονου που κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας του ίδιου και αυτοκτόνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Καρδίτσας. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η συνεδρίαση του δικαστηρίου άρχισε 33 λεπτά αργότερα. Ο ίδιος ζήτησε την αθώωση του γιου του, δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, και ενώ θα έπρεπε η δίκη να ολοκληρωθεί ταχύτατα και αυθημερόν, εντούτοις η πρόεδρος του δικαστηρίου και η εισαγγελέας έκαναν πολλές ερωτήσεις στον ίδιο, με αποτέλεσμα να περάσει πολύ η ώρα. Κάποια στιγμή, όπως αναφέρει ο πατέρας, η πρόεδρος διέκοψε τη συνεδρίαση για μισή ώρα, ωστόσο η διακοπή διήρκησε μιάμιση ώρα. Όταν ξανάρχισε η διαδικασία λόγω της λήξης του ωραρίου της γραμματέως και παρά τη δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης ότι μπορούμε να καθίσουμε μέχρι τα μεσάνυχτα, η δίκη διακόπηκε για τις 25/6. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, 20/6 ο 24χρονος αυτοκτόνησε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι σήμερα συνθήκες, στα κρατητήρια της Καρδίτσας, μην αντέχοντας, όπως αναφέρει ο πατέρας του, την αναμονή για τη συνέχιση της δίκης. Όπως αναφέρεται στην επιστολή επιβάλλεται να γίνει ταχύτατα έρευνα από την Εισαγγελία Καρδίτσας για να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους, ενώ πειστικές εξηγήσεις πρέπει να δώσουν και οι δικαστικές λειτουργοί, διότι, όπως υποστηρίζει ο Βολιώτης πατέρας, αν η δίκη είχε τελειώσει αυθημερόν, ο γιος του θα ήταν τώρα ζωντανός. Επιπλέον στην επιστολή δίδονται και άλλες λεπτομέρειες, όπως οι καταθέσεις μαρτύρων που ανέφεραν ότι δεν υπήρχε πρόθεση από την πλευρά του 24χρονου και ότι δεν κινδύνευσε η ζωή του πατέρα, ο οποίος θεωρεί βέβαιο ότι η κατηγορία θα μετατρεπόταν από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε σωματικές βλάβες, ενώ ο ίδιος ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι άλλαξε την κατάθεσή του για να σώσει το παιδί του.

 

Λήστεψαν 80χρονο στους Σοφάδες με την απειλή μαχαιριού

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στους Σοφάδες. Χθες το πρωί, οι άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι όπου διαμένει 80χρονος και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας.

 

Επένδυση 260.000€ στο Φανάρι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Στέβιας

 

Υπογράφηκε η σύμβαση υλοποίησης της επένδυσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Στέβιας η οποία εντάχθηκε στο πρόγραμμα LEADER. Η υπογραφή έγινε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ ΑΕ) από τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Κουλοσούσα με την παρουσία όλων των μελών του ΔΣ. Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο ΑΣ Στέβιας θα πραγματοποιήσει επένδυση στο Φανάρι, ύψους 260.000€ για την παραλαβή γλυκοζιτών στεβιόλης με εκχύλιση ξερών φύλλων που παράγονται από φυτά στέβιας που καλλιεργούνται από τα μέλη του. Για την υλοποίηση της επένδυσης ο ΑΣ Στέβιας θα λάβει ενίσχυση από το πρόγραμμα ύψους 130.000€. «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για τους αγρότες του Νομού μας», τόνισε ο Πρόεδρος του ΑΣ Γεώργιος Κουλοσούσας, υπογράφοντας «την πιο γλυκιά σύμβαση» - όπως την χαρακτήρισε - που υπογράφηκε ποτέ, όχι μόνον γιατί κάναμε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον τελικό μας στόχο, αλλά γιατί είναι η πρώτη σύμβαση που υπογράφεται από επαγγελματίες συνεταιρισμένους αγρότες με στόχο να παραχθεί τελικό προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας από τις καλλιέργειές μας το οποίο θα προωθηθεί απ’ ευθείας στην αγορά. Μέχρι το τέλος Ιουλίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγραφούν στο συνεταιρισμό με το ίδιο κόστος απόκτησης της υποχρεωτικής μερίδας. Από 1η Αυγούστου το κόστος εγγραφής και απόκτησης μερίδας θα αναπροσαρμοστεί σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Ο Διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ κ. Μπέλλης, τόνισε ότι οι επενδύσεις αυτού του τύπου όχι μόνον συμβάλλουν στην καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης, αλλά δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες αναδιάρθρωσης του παραγωγικού συστήματος του Νομού μας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54