Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Διαμαρτυρία για την παραχώρηση τμήματος της παραλίας

Την έντονη διαμαρτυρία τους, για την παραχώρηση σε ιδιώτες, τμήματος της παραλίας στην περιοχή της εκκλησίας της Ανάστασης, για την εγκατάσταση επιχείρησης εκμετάλλευσης ποδηλάτων θαλάσσης και κανό, εξέφρασαν χθες το βράδυ πολίτες της Καλαμάτας στη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζήτησαν να συζητηθεί εκτάκτως το θέμα και να ληφθεί απόφαση με την οποία θα ακυρώνεται η παραχώρηση. Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας ζήτησε από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να τον συνοδεύσουν σήμερα στην επίμαχη περιοχή και μαζί με το Λιμεναρχείο να αναζητηθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.



«Παγώνει» η αξιολόγηση και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Παγώνει» προς το παρόν, η διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παγώνουμε την εξέλιξη της αξιολόγησης γιατί δεν έχουν κριθεί τα ζητήματα αντισυνταγματικότητας, δεν έχουν σταλεί εξειδικεύσεις για την αντικειμενικότητα της αξιολόγησης και γιατί, σύμφωνα με το νόμο "Καλλικράτη", οι υπηρεσιακές μεταβολές παγώνουν μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων των νέων περιφερειακών διοικήσεων». Αποφάσεις να «παγώσουν» τις διαδικασίες αξιολόγησης έχουν λάβει και τα Δημοτικά Συμβούλια Μεσσήνης, Τριφυλίας και Δυτικής Μάνης.



Ένσταση για τις εκλογές στο Δήμο Μεσσήνης

Ένσταση κατά του αποτελέσματος των εκλογών της 25ης Μαΐου για το Δήμο Μεσσήνης, κατέθεσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Ο κ. Τσώνης στρέφεται κατά της ανακήρυξης του Στάθη Αναστασόπουλου ως δημάρχου Μεσσήνης, επικαλούμενος στοιχεία της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας και ζητεί από το Εκλογοδικείο, στο οποίο θα εκδικαστεί η ένσταση, να ανακηρυχθεί ο ίδιος δήμαρχος. Να θυμίσουμε ότι στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ο κ. Αναστασόπουλος ανακηρύχθηκε δήμαρχος Μεσσήνης με διαφορά μιας μόνον ψήφου από τον αντίπαλό του Γιώργο Τσώνη.



Πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση Πυλίας

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα, σε δασική περιοχή κοντά στη Μεταμόρφωση Πυλίας. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πυροσβεστικά αεροπλάνα.



Προσκεκλημένος σε γάμο στην Καλαμάτα ο Κ. Καραμανλής

Στην Καλαμάτα θα βρεθεί αύριο ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός θα παραστεί στο γάμο του δικηγόρου Βασίλη Παυλόπουλου, γιου του βουλευτή της Ν.Δ., καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου.



Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς

Αρχίζει τη Δευτέρα, για ένατη φέτος χρονιά, το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς, που λειτουργεί κάθε καλοκαίρι στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, με τη συνεργασία της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά. Σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης. Στο φετινό Θερινό Σχολείο θα συμμετέχουν 37 ομογενείς μαθητές και φοιτητές από 18 έως 24 ετών και 3 συνοδοί – δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν είναι: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός – Ελληνική Λαογραφία.



Την Κυριακή τα «Αγαπήνεια» στους Γαργαλιάνους

Τη μνήμη του μακεδονομάχου καπετάν Τέλλου Άγρα (Σαράντη Αγαπηνού) θα τιμήσουν την Κυριακή οι Γαργαλιάνοι. Οι εκδηλώσεις, που οργανώνει ο Δήμος Τριφυλίας, θα αρχίσουν στις 8 το πρωί στο χώρο που βρίσκεται ο ανδριάντας του ήρωα, με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Θα συνεχιστούν στην κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων με χαιρετισμούς από τους δημάρχους Τριφυλίας Κωνσταντίνο Κόλλια και Έδεσσας Δημήτριο Γιάννο. Θα ακολουθήσει ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων Ευστάθιου Παρασκευόπουλου και οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυδιάς Έδεσσας.



«Ασκητική» στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας

Τη θεατρική εκδοχή της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι σήμερα στις 9:15 το βράδυ, βρεθούν στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας.

Τη θεατρική προσαρμογή και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Πάνος Αγγελόπουλος, τη μουσική ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Mάιρα Βαζαίου, και την κίνηση η Μαρλέν Καμίνσκι

Παίζουν οι ηθοποιοί Τάσος Νούσιας, Θάλεια Αργυρίου, Σοφία Κομηνέα, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Χρήστος Καπενής, Βάνα Αλή, Γιώργος Κολιοβέτας.



«Φιλοκτήτης» στην Αρχαία Μεσσήνη

Η τραγωδία «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9:15 το βράδυ στην Αρχαία Μεσσήνη. Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Κώστας Φιλίππογλου. Πρωταγωνιστούν ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Αιμίλιος Χειλάκης και συμμετέχουν πολλοί ακόμη ηθοποιοί.



Φεστιβάλ Δρόμου στην Καλαμάτα

Αρχίζουν σήμερα στην Καλαμάτα οι εκδηλώσεις του 8ου Φεστιβάλ Δρόμου. Το Φεστιβάλ διοργανώνει το Κέντρο Νέων Καλαμάτας με τη συμμετοχή πολλών ακόμη φορέων και την υποστήριξη του Δήμου. Από σήμερα μέχρι την Κυριακή, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, το 8ο Φεστιβάλ Δρόμου θα συγκεντρώσει καλλιτέχνες από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στις φετινές εκδηλώσεις θα συμμετέχουν πάνω από 100 ξένοι καλλιτέχνες, 70 από την υπόλοιπη Ελλάδα και 20 φορείς από την Καλαμάτα.

«Πάμε σαν άλλοτε…» στη Μεσσήνη

«Πάμε σαν άλλοτε…» είναι ο τίτλος εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του πάρκου της Μεσσήνης. Διοργανωτής είναι το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, που συμπληρώνει φέτος 8 χρόνια δράσης και προσφοράς. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει - υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Ζέρβα - χορωδία που θα αποδώσει τραγούδια από τον μεσοπόλεμο μέχρι και το τέλος του περασμένου αιώνα, ενώ το χορευτικό έχει επιμεληθεί ο Γιώργος Χατζηγιαννόπουλος και το βίντεο που θα προβληθεί ο Γιώργος Λάσκαρης. Ο δημοσιογράφος Ηλίας Μπιτσάνης θα μιλήσει για το ιστορικό της Χορωδίας και Μαντολινάτας της Μεσσήνης.



«Γιορτή της Αγκινάρας» αύριο στη Μικρομάνη

Η ετήσια «Γιορτή της Αγκινάρας» θα πραγματοποιηθεί αύριο το βράδυ, στην πλατεία της Μικρομάνης. Την εκδήλωση οργανώνει ο τοπικός Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος, με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας. Όπως σημειώνουν οι οργανωτές οι γυναίκες του χωριού – μέλη του Συλλόγου – θα μαγειρέψουν 10.000 αγκινάρες (προσφορά των παραγωγών της περιοχής) με διάφορους τρόπους και συνταγές και θα τις προσφέρουν δωρεάν σε όσους τιμήσουν τη γιορτή τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γλέντι με τραγούδια και χορούς.



«Άρτος – Οίνος – Έλαιον» τον Αύγουστο στην Καλαμάτα

Την 3η Έκθεση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων με γενικό τίτλο «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας από 22 έως 24 Αυγούστου. Η έκθεση θα γίνει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στο πλαίσιο της προσπάθειας για προβολή και προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων και για ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και θα περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες παράλληλες δράσεις. Οι παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι αγροτικών και τοπικών προϊόντων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν έως την Παρασκευή 25 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση στη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, στην οδό Παπατσώνη 4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 27213 60846 και 27213 60844.



Αίθριος ο καιρός σήμερα

Αίθριο καιρό,προβλέπει η ΕΜΥ γιασήμερα.Οι άνεμοιθα πνέουν από βόρειες διευθύνσειςασθενείς μέχρι μέτριοι.Η θερμοκρασία θακυμανθεί από 22μέχρι 31βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54