Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Ιδρύεται Κέντρο Στήριξης Ελληνισμού

Γιώργος Παύλος: Να παραιτηθούν οι Βουλευτές! Έχουν προδώσει τον Ελληνικό Λαό

25 χρόνια προσφοράς του Ταμείου της Θράκης

Κέντρο Στήριξης Ελληνισμού ιδρύει το Ταμείο Θράκης και καλεί Έλληνες του εσωτερικού και του εξωτερικού, σύγχρονους φιλέλληνες να συνδράμουν στην προσπάθεια της εκδίωξης του πνεύματος ασχήμιας, σκοταδισμού, προδοσίας και μη δημοκρατίας, απέναντι στον Ελληνικό λαό.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο Αναπληρωτής Καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης και ψυχή της ίδρυσης του θερινού σχολείου του Ταμείου της Θράκης-Ελλάδα Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού- Γιώργος Παύλος, τόνισε πως το ζητούμενο είναι η παιδεία του ανθρώπου και το πνεύμα του.
«Το ανθρώπινο πνεύμα είναι η κινητήριος δύναμη και για το καλό-αγαθό-, αλλά και για το κακό. Η Ελλάδα δίδαξε το καλό, την ωραιότητα! Γέννησε τη Φιλοσοφία και τη Θεολογία! Και όπως γράφουν τα ιερά κείμενα η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!
Πρέπει να καταλάβουμε οι Έλληνες ότι πρώτα μας άλωσαν το πνεύμα και άρα έχουμε πνευματική κρίση και μετά αφήνοντάς μας εν υπνώσει, υπάρχει ο στόχος και το βλέπουμε: Μας υφαρπάζουν τη δημόσια περιουσία με το ξεπούλημα όλων, παραλιών, λιμανιών, αεροδρομίων, ενέργειας…Θα μας αρπάξουν τις περιουσίες μας  τα σπίτια και τα χωράφια μας…
Καλώ τους Βουλευτές να παραιτηθούν γιατί πρόδωσαν τον Ελληνικό λαό. Κι αυτοί και οι προηγούμενοι, τα κόμματα και τα μέλη τους. Αναίρεσαν τη Δημοκρατία. Θέλουν να επιβάλλουν μια παγκόσμια κυβέρνηση του Μεσαίωνα και της Φεουδαρχίας…»
Από την κριτική του κ. Παύλου δεν ξέφυγε ούτε η Γερμανία και δη το Γερμανικό πνεύμα, που όπως είπε  γέννησε το Χίτλερ, τον ολοκληρωτικό ιδεαλισμό… «Και η Αμερική τι είναι τάχα; Δεν είναι συνέχεια του Χίτλερ εκεί δεν είχαμε την πρώτη δικτατορία; Τι γίνεται όταν ιδεολογικοποιούνται τα πάντα ο Θεός, τα ανθρώπινα πάθη, η ομοφυλοφιλία; Πολύ απλά υποβιβάζεται ο Πολιτισμός, που δεν είναι άλλο από την ομορφιά του πνεύματος, που η Ελλάδα δίδαξε και καλείται και πάλι να διδάξει και να πει ένα ΟΧΙ στο σκοταδισμό, κάτι για το οποίο και πάλι η Ανθρωπότητα θα την ευγνωμονεί».
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε λειτουργεί επί 25 χρόνια και το θερινό σχολείο, Ελλάδα, Διεθνές Σχολείο Πολιτισμού, όπου ο κ. Παύλου και οι συνεργάτες του, μυούν μαθητές από πολλές χώρες του κόσμου στον Ελληνικό Πολιτισμό, μετατρέποντάς τους με το αυθεντικό Ελληνικό ΦΩΣ της Γνώσης, στους καλύτερους πρεσβευτές για τη Χώρα μας!
Αναφερόμενος δε στους τωρινούς πολιτικούς σημείωσε ότι έχουν στιγματισθεί με τα μελανότερα χρώματα και θα είναι οι δακτυλοδεικτούμενοι της ιστορίας, όπως όσοι συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς στην κατοχή, την δικτατορία αργότερα…
Σε ότι αφορά τη…Γερμανική Ασχήμια που μας έχει κατακλύσει, έσπευσε να απαντήσει ότι, «οι Γερμανοί θα ΝΙΚΗΘΟΥΝ και πάλι…
Το καλό και  η ανθρωπότητα  θα νικήσει. Ο  άνθρωπος θα ζήσει το κάλλος και την ομορφιά που του δίνει Θεός…»

Ανακοίνωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ
Ανακοίνωση εξέδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ για την υδρόλυση των χημικών της Συρίας.
Στην ανακοίνωση αυτή ο κ. Καραγιουσούφ τονίζει ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν αφορά μόνο την Κρήτη, αλλά όλους μας.
Πιο συγκεκριμένα: «Δεν πιστεύω ότι αυτό το πολύ επικίνδυνο εγχείρημα, αφορά μόνο την Κρήτη ή την νότια Πελοπόννησο. Μας αφορά όλους και στον ίδιο βαθμό, δεδομένου ότι τα πολύ πιθανά ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν από αυτή την υδρόλυση, θα έχουν τις ίδιες επιπτώσεις παντού. Ζητήθηκε επίσης, ο Πρόεδρος του Κόμματος, να κάνει παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι ευρωβουλευτές μας να αναδείξουν το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Ήδη ετοιμάζεται ένα αλιευτικό σκάφος να φύγει για τα πιθανά σημεία που μπορεί να βρίσκεται το Cape Ray, αντιμετωπίζοντας βέβαια δυσκολίες , τις οποίες, με ανάλογες πιέσεις, ελπίζουμε να ξεπεραστούν, πλην όμως, χωρίς την στήριξη της κοινωνίας δεν θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα.
Δεν φτάνει η προφορική ή γραπτή μας συμπαράσταση και στήριξη. Χρειάζεται να κινητοποιηθεί ο κόσμος ο οποίος στα περισσότερα μέρη δεν είναι καν ενημερωμένος.
Ζητώ λοιπόν από όλους, να ευαισθητοποιηθούν και να βοηθήσου, ώστε να αποτραπεί αυτό το έγκλημα που συντελείται στην αυλή μας», σημειώνει καταλήγοντας ο κ. Καραγιουσούφ.

Επίσκεψη Στυλιανίδη στο Σισμανόγλειο
Επίσκεψη στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής πραγματοποίησε πρόσφατα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αμέσως μετά, προκλήθηκε πολύωρη σύσκεψη στην οποία ήταν παρόντες ο ίδιος, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, παραϊατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Αφού συζήτησε με τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση, συγκέντρωσε τα σχετικά υπομνήματα, ιεραρχώντας τα προβλήματα και τις προτεραιότητες και προχώρησε σε δύο ενέργειες, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί έναντι όλων.

Μάλιστα, υπέβαλε σχετική Κοινοβουλευτική Ερώτηση περιγράφοντας την κατάσταση του Νοσοκομείου Κομοτηνής και ζητώντας λύσεις σε ζητήματα: α) έλλειψης ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, β) εκσυγχρονισμού του πεπαλαιωμένου ιατρικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού και γ) ταχείας δρομολόγησης της κατασκευής του νέου νοσοκομείου.

Τέλος, πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, στον οποίο έθεσε επιτακτικά τα ζητήματα, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Δίκτυο ΚΟΙΝΣΕΠ Δυτ. Μακεδονίας
Δίκτυο ΚοινΣΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν να συστήσουν οι Κοινσεπ της Δυτ. Μακεδονίας. Οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν μια μακροχρόνια διαδικασία συναντήσεων, συζητήσεων, ενημερώσεων, ανταλλαγής εμπειριών και διαμόρφωσης συναντίληψης, Οι συμμετέχουσες ΚοινΣΕπ, με συντονιστή της συνάντησης τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη (μέλος της ΠΡΩΣΚΑΛΟ και του Καταναλωτικού Συνεταιρισμού BiosCOOP)  δημιούργησαν  το ΔΙΚΤΥΟ Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, ως μια άτυπη πλατφόρμα συνάντησης, συζήτησης, ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών, συναντίληψης, σύνθεσης προτάσεων και προώθησης από κοινού θέσεων των ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας, τόσο μεταξύ τους, όσο και με όσους θα ήθελαν να προβάλλουν και να προωθήσουν την κοινωνική & αλληλέγγυα οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στην Κεντρική Μακεδονία.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας, όπως συναποφάσισαν, δεν υποκαθιστά τις ΚοινΣΕπ που δρουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ούτε δημιουργεί κάποιας μορφής ομοσπονδία ή κάποιας τυπικής μορφής νομική δέσμευση ή εκπροσώπηση. Αποτελεί πρωτοβουλία που θέλει να θέσει ως προτεραιότητα την Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία, τις δομές μορφής Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και τις Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΚοινΣΕπ.
Για τον καλύτερο συντονισμό τους, διαμορφώσανε τριμελή Συντονιστική Ομάδα, εξάμηνης εντολής (Ιουλ-Ιαν), με Συντονιστή την κα Στέλλα Γκουδίνογλου (ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ, 6976855676), Υπεύθυνο Επικοινωνίας τον κ. Χρήστο Βοζίκη (ΚοινΣΕπ VICTORYFARM, 6932835265) & Τεχνικό Σύμβουλο τον κ. Γιώργο Φαρφαρά (ΚοινΣΕπ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, 6936 888967), στην οποία θα συμμετέχουν, με κυκλική εναλλαγή, όλες οι ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας. Το ΔΙΚΤΥΟ ΚοινΣΕπ θα συναντάται τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα, και οι επόμενες ανοικτές στην τοπική κοινωνία συναντήσεις του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚοινΣΕπ Κεν. Μακεδονίας προγραμματίσθηκε να γίνουν στις 26/8/2014, 9/9/2014 & 14/10/2014, κυρίως τις δεύτερες Τρίτες κάθε μήνα.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΦΙΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση, με αφορμή τη νέα άφιξη της Τρόικας:
«H Persona non grata Τρόικα ήρθε στην Αθήνα για να βεβαιωθεί ότι οι εντολές της, που πνίγουν τον ελληνικό λαό, εκτελούνται κανονικά από τη συγκυβέρνηση και με κύριο συνομιλητή τους πλέον τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη της Σημιτικής αυλής. Συνάντηση που επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».

Ενισχύσεις 32,2 εκ ευρώ σε γεωργούς και κτηνοτρόφους για το έτος 2013.
 
Την καταβολή συνολικού ποσού ενισχύσεων 32,2 εκ. ευρώ σε δικαιούχους γεωργούς και κτηνοτρόφους, μετά την ολοκλήρωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των ελέγχων για τις πληρωμές των αιτήσεων του 2013, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος.

Οι πληρωμές αυτές έχουν να κάνουν με εξοφλήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης, Ειδική Ενίσχυση βαμβακιού και της Διεπαγγελματικής του προϊόντος, ειδική στήριξη ελαιολάδου, επιτραπέζιων ελιών, παραδοσιακών ελαιώνων, σκληρού σταριού, αναπαραγωγικών μοσχίδων, θηλαζουσών αγελάδων, αιγοπρόβειου κρέατος, διατήρησης αμπελώνων, ενισχύσεις καλλιέργειας πατάτας, φασολιών, εσπεριδοειδών, μαστίχας, φάβας Σαντορίνης, γάλακτος για παραγωγή τυριών και κριθαριού στη Λήμνο.

Σεμινάριο Περμακουλτούρας στην Κομοτηνή
Σεμινάριο Περμακουλτούρας που συνδιοργανώνει η τοπική ομάδα Πελίτι Κομοτηνής
Οι ενδιαφερόμενοι για το εργαστήριο της επόμενης Πέμπτης 17/7 παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον κ. Νίκο Δομπάζη στο τηλ 6944 284612 (cosmote) για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.
Για το εργαστήριο θα υπάρχει μια πολύ μικρή επιβάρυνση (ως 5 Eυρώ) προκειμένου να καλυφθούν τα εισιτήρια των  εισηγητών.
Το σεμινάριο έχει ελεύθερη είσοδο.
Οι άνθρωποι που βοηθούν στην πραγματοποίηση αυτού του πρωτόγνωρου εγχειρήματος είναι μια περίεργη μίξη -από μεμονωμένα άτομα μέχρι συγκροτημένες ομάδες, και από εντελώς άτυπα σχήματα μέχρι οργανωμένους εμπορικούς συνεταιρισμούς! Ο λόγος είναι ότι θέλουμε να δείξουμε πως μπορούμε να πετύχουμε επίπεδα αυτάρκειας όποιες κι αν είναι οι συνθήκες μας!

Ο «Θράκας Ιππέας» στις  «Πέτρινες Κατασκηνώσεις» Μαρώνειας.".

Ο ποδηλατικός σύλλογος Κομοτηνής «Θράκας Ιππέας» συνεχίζοντας το έργο του με σκοπό την ποδηλατική επιμόρφωση της νεολαίας, την Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014, βρέθηκε στις «Πέτρινες Κατασκηνώσεις» στη Μαρώνεια για ενημερώσει, αλλά και να συνομιλήσει σχετικά με το ποδήλατο και την ποδηλασία στους μικρούς κατασκηνωτές. Τα παιδιά άκουσαν με προσοχή αυτά που τους είπαν τα μέλη του συλλόγου περί ποδηλάτου και ασφαλούς οδήγησης, εξέφρασαν τις απορίες τους και ήρθαν σε επαφή με τα ποδήλατα και τον ποδηλατικό εξοπλισμό  των αθλητών του συλλόγου. Στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης, βρέθηκε και ο Έλληνας πρωταθλητής ποδηλασίας και προπονητής των ακαδημιών του «Θράκα Ιππέα» Χαρούν Μολλά,  με τον οποίο τα παιδιά ποδηλάτησαν και έκανα ασκήσεις δεξιοτεχνίας. Για όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ο «Θράκας Ιππέας» μέσω του προέδρου Κου. Γκογκότση, προσέφερε ένα μήνα δωρεάν εκπαίδευσης εφόσον αποφασίσουν να εγγραφούν στις ακαδημίες του συλλόγου.


Ίψεν:Παράσταση: « Ένας εχθρός του Λαού»
Το Ερευνητικό Θέατρο Θράκης σας παρουσιάζει   την παράσταση "Ένας Εχθρός του Λαού" Ερρίκου Ίψεν σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζαμπουλάκη που θα παιχτεί στις 12,13,14,15 & 18,19,20,21 Ιουλίου 2014 ώρα 21:00  στις Αποθήκες ΕΑΣ Δήμου Αλεξανδρούπολης, Τέρμα Ρόδου.
Εισιτήριο: 10ευρώ Φοιτητικά & Ανέργων 5 ευρώ.Κρατήσεις θέσεων: 6940580180. Προπώληση εισιτηρίων στο Βιβλιοπωλείο ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ (Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων παρακαλούμε να κάνετε έγκαιρα  τις κρατήσεις σας).
 Συντονιστείτε μαζί μας στο δεκαήμερο των παραστάσεών μας, δηλώστε εθελοντές στο Ερευνητικό Θέατρο Θράκης, παρακολουθείστε το έργο μας από κοντά, νιώστε ενεργοί πολίτες με αφετηρία την Τέχνη.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54