Eιδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου



«Στάχτη» 250 ελαιόδενδρα δίπλα από την ΠΑΘΕ στον Αλμυρό

Φωτιά ξέσπασε, στις 11 χθες το πρωί, δίπλα από την εθνική οδό, προς τη θάλασσα, στο ύψος του κόμβου Αλμυρού, που αντιμετωπίστηκε έγκαιρα από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κατασβέστηκε, αφού μετέτρεψε σε «στάχτη» 250 ελαιόδενδρα και σιτοκαλαμιές σε έκταση 50 στρεμμάτων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία – πιθανόν από αναμμένο τσιγάρο που πέταξε οδηγός – και η επέμβαση του πυροσβεστικού κλιμακίου Αλμυρού ήταν άμεση και επί τόπου πήγαν πέντε οχήματα και 10 πυροσβέστες που την έθεσαν υπό έλεγχο και την έσβησαν λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι.

Ο απολογισμός είναι 250 καμένα ή μισοκαμμένα ελαιόδενδρα, ενώ κάηκαν και υπολείμματα καλλιεργειών σε έκταση 50 στρεμμάτων.



Δύο συλλήψεις και μεγάλα πρόστιμα για παραεμπόριο στον Αλμυρό

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου.
Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, συνελήφθησαν δύο Έλληνες ηλικίας 46 και 59 ετών, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση διάφορα οπωροκηπευτικά προϊόντα, συνολικού βάρους 164 κιλών περίπου, στερούμενοι αδείας από αρμόδια Αρχή.


Σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ύψους 5.000 € αντίστοιχα, ενώ τα προϊόντα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.



Αναφορά Π. Μουτσινά για την παράνομη υλοτόμηση στο Πήλιο

Την ανάγκη να διασωθεί ο δασικός πλούτος του Πηλίου με την καταπολέμηση της παράνομης υλοτόμησης, επισημαίνει μεταξύ άλλων με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς.

Όπως τονίζει «είναι αδιαπραγμάτευτη η υποχρέωση της Πολιτείας, να προστατεύει τον αιγιαλό, τα δάση και όλο το φυσικό περιβάλλον. Είναι και υποχρέωση όλων μας, παρά την όποια οικονομική κρίση, με συνέργιες και κοινό αγώνα, να διαφυλάξουμε το φυσικό περιβάλλον ώστε να το αποδώσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές».

Στην αναφορά του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννη Μανιάτη, ο βουλευτής επισυνάπτει την πρόταση του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου κ. Νίκου Φορτούνα, για την τοποθέτηση δύο δασοφυλακίων και για διαρκή συνεργασία του Δασαρχείου με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Για την κτηματαγορά
Την παράλογη πραγματικότητα που επικρατεί στην κτηματαγορά, επισημαίνει μεταξύ άλλων με αναφορά του στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς. Όπως αναφέρει, την ίδια στιγμή που η κτηματαγορά των ακινήτων στην Ελλάδα έχει πλήρως καταρρεύσει, η κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στην λανθασμένη τακτική της αρνούμενη το αίτημα για μείωση των αντικειμενικών αξιών και την προσαρμογή τους στις μειωμένες τιμές της αγοράς.


«Αυτή η εμμονή έχει ως αποτέλεσμα, στις ελάχιστες αγοροπωλησίες που γίνονται, να υπάρχουν δύο διαφορετικές προσεγγίσεις για τον πωλητή και τον αγοραστή. Στον μεν πρώτο, το πόθεν έσχες υπολογίζεται στην πραγματική τιμή πώλησης, στον δε αγοραστή ο υπολογισμός αυτός γίνεται με βάση την αντικειμενική αξία του ακινήτου», αναφέρει.

Στην αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, ο Π. Μουτσινάς επισυνάπτει τα επίσημα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος όπως δημοσιεύθηκαν στο NEWMONEY.GR, σύμφωνα με τα οποία το πρώτο τρίμηνο του 2014 έγιναν μόλις 3903 συμβόλαια όταν το πρώτο τρίμηνο του 2013 ήταν 10.638, σημειώνοντας πτώση 63,3%.
Τέλος καταγγέλλει ότι, την αδράνεια της κυβέρνησης εκμεταλλεύονται μέσω διαδικτύου οι μεσάζοντες, οι οποίοι υπόσχονται στους απεγνωσμένους ιδιοκτήτες μετρητά με αντάλλαγμα την άμεση αγορά των ακινήτων στο ήμισυ της αντικειμενικής τους αξίας.




Πωλητήριο στα Πευκάκια καταγγέλλει ο δημ. σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο "σφυρί" έκταση 27 στρεμμάτων

Να μην παραχωρηθεί έκταση 27 στρ. στα Πευκάκια, για οικοδόμηση ξενοδοχείου από το ΤΑΙΠΕΔ, ζητά ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τους Δρόμους Συνεργασίας Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ιάσονας Αποστολάκης, που καλεί τη νέα Δημοτική Αρχή να αντιδράσει, τους συμπολίτες, τις συλλογικότητες και τους φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας να κινητοποιηθούν.

Όπως αναφέρει, η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης καταστροφής μέσω ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να ξεπουλήσει κοψοχρονιά στο ιδιωτικό κεφάλαιο ότι μπορεί από την περιουσία του Ελληνικού λαού προκειμένου να ικανοποιήσει τις ορέξεις μεγιστοποίησης των κερδών του. Η πολιτική αυτή οδηγεί σε μη αναστρέψιμη καταστροφή το παράλιο, παραλίμνιο και παραποτάμιο φυσικό και πολιτισμικό κεφάλαιο της χώρας, καθώς αίρει την κατά προτεραιότητα προστασία των οικοσυστημάτων, επιτρέποντας επεμβάσεις στο ανεπανάληπτο και πολύμορφο ελληνικό τοπίο. Παράλληλα με την πολιτική ξεπουλήματος των παραλιών καταργεί την απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία που γίνεται πλέον απαγορευμένος τόπος για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τον Ι. Αποστολάκη, το σχέδιο νόμου παραδίδει στο ιδιωτικό κεφάλαιο προς εκμετάλλευση ένα φυσικό και πολιτισμικό πόρο ανυπολόγιστης αξίας, καθώς αυτός φέρει ιδιαίτερα, μοναδικά χαρακτηριστικά, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν οδηγήσει στη θεσμοθέτηση περιοχών ως εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

«Από τη λαίλαπα αποστέρησης του Ελληνικού λαού από την περιουσία του δεν θα μπορούσε να ξεφύγει η Μαγνησία και ο Βόλος. Ανάμεσα στις περιοχές που παραχωρούνται για οικοδόμηση ξενοδοχείων είναι και 27.131 τετρ. μέτρα στα Πευκάκια», τονίζει ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος.

Ο Ιάσονας Αποστολάκης καλεί τη Δημοτική αρχή Βόλου να αντιδράσει στην προοπτική αυτή δηλώνοντας την αντίθεσή της, με στόχο την αποτροπή του ξεπουλήματος, τους συμπολίτες, τις συλλογικότητες, τους φορείς του Βόλου και της Μαγνησίας να κινητοποιηθούν όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και να συμβάλλουν με όλες της τις δυνάμεις για την αποτροπή αυτών των εξελίξεων.



Ανοιχτή συνέλευση των «Δρόμων Συνεργασίας» για ΤΑΙΠΕΔ και ΕΡΓΗΛ

Οι “Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης” καλούν όλους τους συναγωνιστές, φίλους αλλά και κάθε ενεργό πολίτη του δήμου Βόλου να πάρουν μέρος στην ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση της παράταξης που θα διεξαχθεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου την Δευτέρα 14/07/2014 στις 7:30 το απόγευμα.
Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι: Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την δομή και την αποτελεσματικότερη λειτουργία της παράταξης. Το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα και oι πρωτοβουλίες που είναι απαραίτητες να αναληφθούν από την παράταξη και αφορούν σε θέματα που άπτονται της δημόσιας & δημοτικής περιουσίας καθώς και ζητήματα ύψιστης σημασίας για τους συμπολίτες του “Καλλικρατικού” δήμου Βόλου.
Συγκεκριμένα: Η πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να εκχωρήσει (βλέπε ξεπούλημα) παραθαλάσσιων εκτάσεων στα “Πευκάκια” Βόλου. Οι εξελίξεις στο “μέτωπο” του νερού (ΕΡΓΗΛ/ΔΕΥΑΜΒ)
Για τα παραπάνω η γενική συνέλευση των “Δρόμων Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης”, ως το κυρίαρχο όργανο της παράταξης, θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις στο τέλος της συνεδρίασης.


Συνεστίαση
Οι “Δρόμοι Συνεργασίας Ανατροπής και Αλληλεγγύης” όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «διοργανώνουν συνεστίαση την Τρίτη 15/07/2014 στον εξωτερικό, ιδιαιτέρως δροσερό, χώρο του εστιατορίου “Ενυδρείο” (πάρκο Αναύρου) με στόχο την σφυρηλάτηση φιλικών και αλληλέγγυων σχέσεων μεταξύ των συνδημοτών μας αλλά και την οικονομική ενίσχυση της παράταξης. Τιμή κάρτας 12 € στην οποία θα περιλαμβάνονται φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική. Ώρα προσέλευσης 21:15 μμ.




Δήμος Βόλου: Σε εξέλιξη εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων

Ξεκίνησαν την τρέχουσα εβδομάδα οι εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατοδρόμων, σύμφωνα με τις μελέτες που ενέκρινε και δημοπράτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Η ανάδοχος εταιρία εγκαταστάθηκε ήδη στην οδό Φερών από όπου έγινε η έναρξη των εργασιών. Όπως είναι γνωστό, στην απόφαση της παρούσας Δημοτική Αρχής για οριστική παραλαβή του έργου, το οποίο είχε υλοποιήσει ο πρώην Δήμος Βόλου, ενσωματώθηκαν οι σχετικές παρατηρήσεις – προϋποθέσεις της Επιτροπής Παραλαβής του έργου, που προέβλεπαν σειρά παρεμβάσεων ώστε το υφιστάμενο δίκτυο να αποδοθεί στους χρήστες του λειτουργικό και ασφαλές.

Με βάση την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση του δικτύου, η οποία επίσης εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και υλοποιείται σταδιακά σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Ήδη έχουν δημοπρατηθεί δύο τμήματα της μελέτης, συνολικού προϋπολογισμού 100.000 €. Το πρώτο έργο προβλέπει αναμόρφωση του δικτύου στην οδό Φερών και μεταφορά του ποδηλατοδρόμου επί του πεζοδρομίου καθώς και αποξήλωση στην οδό Γιαννιτσών και στο τμήμα της οδού Μεταμορφώσεως, από την οδό Στρατηγού Μακρυγιάννη έως και Παλαμά. Οι σχετικές εργασίες, ειδικότερα, περιλαμβάνουν αποξηλώσεις των νησίδων σκυροδέματος, καθώς και του παλαιού ασφαλτοτάπητα όπου απαιτείται, αποκαταστάσεις της επιφάνειας του δικτύου, νέες διαγραμμίσεις, σημάνσεις και τοποθέτηση μεταλλικών ανακλαστήρων “μάτια γάτας”. Επίσης προβλέπονται ανακατασκευές ρείθρων και αποκαταστάσεις οδοστρώματος.

Το δεύτερο έργο, το οποίο επίσης έχει δημοπρατηθεί και θα ξεκινήσει αφού ξεπεραστούν διαδικαστικές εμπλοκές που προέκυψαν από ενστάσεις, περιλαμβάνει παρεμβάσεις στις οδούς Ρήγα Φεραίου, Μικρασιατών, Εθνικής Αντιστάσεως, Στρατηγού Μακρυγιάννη και Δημητρίου Πολιορκητού. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν διαμόρφωση των διασταυρώσεων, δημιουργία εσοχών στα πεζοδρόμια για τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, οριοθέτηση της κυκλοφορίας των οχημάτων με την κατά μήκος συνεχή διαγράμμιση, καθαίρεση παράνομων ραμπών και τοποθέτηση πλαστικών οριοδεικτών. Οι δύο εργολαβίες είναι συνολικής διάρκειας τεσσάρων μηνών και μετά την ολοκλήρωσή τους, το βασικότερο τμήμα του παλιού δικτύου ποδηλατοδρόμων θα αποκτήσει στοιχεία λειτουργικότητας και χρηστικότητας με ασφάλεια.

«Επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο, αποφύγαμε ισοπεδωτικές λογικές του τύπου να ξηλωθεί το “έκτρωμα”», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης. «Με τον τρόπο αυτό», συνέχισε, «αποτρέψαμε το να επιστραφεί στο αυτοκίνητο δημόσιος χώρος στο κέντρο της πόλης και τις συνοικίες, καθώς επίσης την όχληση και τη ρύπανση. Αντίθετα, με βάση και τη σταθερή θέση μας υπέρ της βιώσιμης κινητικότητας, διασφαλίσαμε την απόδοσή του στην ήπια κυκλοφορία, σε όφελος των πεζών και των ποδηλατών. Αυτό που προέχει πλέον, είναι η στήριξη της λειτουργίας του δικτύου από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους φίλους του ποδηλάτου και της ήπιας κυκλοφορίας. Από την πλευρά τους οι τοπικές αρχές, Δήμος, Αστυνομία, χρειάζεται να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Μαζί με τις όποιες παρατηρήσεις για τη βελτίωση του δικτύου, χρειάζεται η στήριξη και η συνέργια όλων για την ενσωμάτωση και τη θετική αποδοχή του δικτύου στην καθημερινή λειτουργία της πόλης».



«Δίψασε» η Αγριά

Εσπασε αγωγός ύδρευσης από συνεργεία που κάνουν εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο

Χωρίς νερό για μία σχεδόν ολόκληρη ημέρα κι ενώ ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 36ο C έμεινε ένας ολόκληρος οικισμός στην Αγριά. Συνεργείο που έκανε εργασίες στο αποχετευτικό δίκτυο, χτύπησε σε αγωγό ύδρευσης, με αποτέλεσμα να σπάσει και μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς, οι κάτοικοι να πουν το νερό - νεράκι.Χωρίς σταγόνα νερού για τις ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας, έμειναν κάτοικοι μιας ολόκληρης συνοικίας της Αγριάς. Οι βρύσες των νοικοκυριών στέρεψαν ξαφνικά νωρίς προχθές το απόγευμα και παρέμειναν «στεγνές» για σχεδόν ένα 24ωρο, μέχρι και χθες το μεσημέρι.

Οπως έγινε γνωστό, συνεργείο που εργαζόταν για το αποχετευτικό δίκτυο στην περιοχή, στο ύψος της ΕΨΑ, κατά τη διάρκεια των εργασιών, χτύπησε σε αγωγό ύδρευσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο αγωγός και να γίνει διακοπή της υδροδότησης.

Την ίδια ώρα που ο υδράργυρος άγγιζε τους 36ο C, κάτοικοι της περιοχής έμειναν χωρίς νερό, δοκιμάζοντας τα όρια της υπομονής τους.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Δημ. Οικονομίδη, έως και χθες το μεσημέρι, συνεργεία εργάζονταν προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά και να δοθεί και πάλι νερό στα σπίτια στα οποία έγινε διακοπή.

«Κάνουμε το σταυρό μας να μην τύχει τίποτα άλλο έκτακτο», σχολίαζε χθες, ο κ. Οικονομίδης, αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει πλέον ο Βόλος, εξαιτίας της μείωσης των υδατικών αποθεμάτων.

Η παραμικρή ζημιά και μεγάλη διαρροή νερού, μπορεί να «τινάξει στον αέρα» το σύστημα υδροδότησης της πόλης, που ήδη βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τις τελευταίες δύο ημέρες, η πίεση του νερού μειώνεται και κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να γίνεται οικονομία στην κατανάλωση, στο πλαίσιο των μέτρων που αποφάσισε να ενεργοποιήσει η επιχείρηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Παράλληλα ζητείται και η συνδρομή των πολιτών για τον περιορισμό της σπατάλης νερού, καθώς το καλοκαίρι είναι ακόμη μακρύ και το πρόβλημα της έλλειψης νερού έντονο.



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Αντάμωμα αλησμόνητων πατρίδων

Oι πολιτιστικοί Σύλλογοι: η Ενωση Ποντίων Βόλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατικών Το Εγγλεζονήσι, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατικών «Ιωνες», ο Σύλλογος Καππαδοκών, ο Σύλλογος Διατήρησης Παράδοσης Ανατ. Ρωμυλίας και ο Σύλλογος Θρακών Βόλου προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους της παράδοσης, στο 1ο Αντάμωμα Συλλόγων Αλησμόνητων Πατρίδων για να ζωντανέψουν μνήμες με χορό και τραγούδι την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο της Ν. Ιωνίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη



Συναυλία για το Γηροκομείο

Σήμερα Σάββατο 12 Ιουλίου η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα εμφανιστεί στο «Αξιον Εστί»

Συναυλία στο φως της Πανσέληνου θα πραγματοποιήσει η μουσικός και συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Βόλο, σήμερα Σάββατο 12 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του «Αξιον Εστί», Προφήτη Ηλία 12 στην Αλλη Μεριά, για την ενίσχυση του Γηροκομείου Βόλου.

Με τίτλο «Η παράσταση αρχίζει…» η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στις μουσικές της, στις συνθέσεις που χαρακτηρίστηκαν από την πρωτοτυπία στη σύνθεση των ήχων και της μελωδίας. Κανονάκι, άρπα, ακορντεόν, πιάνο, κοντραμπάσο, τύμπανα, και η Ευανθία Ρεμπούτσικα με το κόκκινο βιολί της θα βρεθούν μαζί στη σκηνή για να παίξουν μουσικές από το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο, με χρώματα Ανατολής και Δύσης.

 Η συναυλία περιλαμβάνει μουσικές γνωστές και αγαπημένες. Μουσικές από το «Αστέρι κι η ευχή», τις «Μικρές Ιστορίες» ως την Κωνσταντινούπολη και την «Πολίτικη Κουζίνα» και το «BabamveOglum» μέχρι το Παρίσι του Συρανό Ντε Μπερζεράκ που θα αποδώσουν οι μουσικοί: Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, Θοδωρής Ματουλας στην άρπα, Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, Στέλιος Χατζηκαλέας στην τρομπέτα, Νίκος Παπαβρανούσης στα τύμπανα και Βαγγέλης Τζάτσος στο κόντρα μπάσο, με υπεύθυνο στον ήχο τον Νίκο Βεκύρη και υπεύθυνο στο φωτισμό τον Στρατή Κουγιουμτζή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54