Eιδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Συναγερμός  στην  Κτηνιατρική  Ηλείας

Σε επανέλεγχο κοπαδιού 100 περίπου  αρνιών που μετακινήθηκαν από τα Καλάβρυτα στην Στροφυλιά Ηλείας , προχωρά σήμερα  η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας –Κτηνιατρικής  σήμερα, για επιβολή προστίμων και διενέργεια αιμοληψιών στα ζώα . Και αυτό γιατί χθες το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες του κοπαδιού εμφανίστηκαν αρνητική στην πρόσκληση των κτηνιάτρων του δημοσίου να τους παραδώσουν τα παραστατικά υγείας των ζώων και την άδεια μετακίνησής τους που όφειλαν να έχουν από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Αχαίας. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που  οι κτηνοτρόφοι του νομού μας είναι ανάστατοι από την εμφάνιση κρουσμάτων καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδι στην Λινίσταινα με αποτέλεσμα να τεθεί σε  ζώνη ελέγχου, όλοι η νότια Ηλεία και συγκεκριμένα 48 δημοτικά διαμερίσματα στους Δήμους Ανδρίτσαινας –Κρεστένων και Ζαχάρως .

Προκηρύχθηκαν 30 θέσεις γιατρών για την Ηλεία

Προκηρύχθηκαν από το Υπ. Υγείας 30 θέσεις γενικής ιατρικής προκειμένου να καλύψουν τα κενά στο  Κ. Υ  Κρεστένων , Ζαχάρως και Γαστούνης,  το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και σε αγροτικά ιατρεία που παραμένουν ακάλυπτα επί τρεις και τέσσερις μήνες.  Ταυτόχρονα οκτώ θέσεις γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για την μονάδα Υγείας του ΠΕΔΥ Πύργου και έντεκα θέσεις επικουρικού προσωπικού. Οι προτάσεις για τις προσλήψεις του ιατρικού και επικουρικού προσωπικού έγιναν από την 6η ΥΠΕ ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό Ηλείας.  Το αν θα βρεθούν γιατροί που θα δεχθούν να καλύψουν αυτές τις θέσεις ή για πόσο χρόνο παραμένει να  απαντηθεί στην πράξη.

Προς νέο αδιέξοδο με τα σκουπίδια

Εν αναμονή της έγκρισης μεταφοράς των σκουπιδιών του δήμου Πύργου στον ΧΥΤΑ της Βάχοστέρνας στη Ναύπακτο, συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για το αμέσως προσεχές διάστημα σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα των απορριμμάτων.

Όπως  δήλωσε  ο αντιδήμαρχος  Πύργου  Βασίλης Παναγόπουλος, οι ποσότητες απορριμμάτων που υπολείπονται βάσει της σύμβασης με τον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου , είναι ακόμα 800 περίπου τόνοι, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν ξεκινήσει η αποκομιδή, σε μια εβδομάδα θα έχουν καλυφθεί οι ποσότητες αυτές και ο δήμος Πύργου θα βρίσκεται ξανά μπροστά σε ένα νέο μεγάλο αδιέξοδο.

Η επόμενη εναλλακτική λύση είναι η μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φυλής, όπου η σύμβαση είναι έτοιμη, αλλά θα πρέπει να αναζητηθεί χρηματοδότηση για να καλυφθεί το κόστος που αγγίζει τα 400.000 ευρώ για ποσότητα 4.000 τόνων.

Στο μεταξύ ο χρόνος  ισχύος της έκτακτης ανάγκης του δήμου Πύργου για την διάθεση των σκουπιδιών έχει λήξει και  θα υποχρεωθεί να ζητήσει νέα παράταση από τον κ Πάτροκλο Γεωργιάδη υπεύθυνο πολιτικής προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση. Νέα παράταση ωστόσο χωρίς διαθέσιμο χώρο για την εγκατάσταση του δεματοποιητή δεν πρόκειται να δοθεί. Γι αυτό το λόγο η δημοτική αρχή  «τρέχει»  τις διαδικασίες την διασφάλιση του χώρου που θα εγκατασταθεί ο δεματοποιητής σε συνεργασία με την νέα ( από το Σεπτέμβρη) δημοτική αρχή.

Ένα χωριό με γαστρεντερίτιδα !

Με έντονα τα συμπτώματα της γαστρεντερίτιδας «ξύπνησαν» το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Αρχαία Πίσσα (Μιράκα) του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, πολλοί από τους οποίους αναγκάστηκαν να επισκευθούν το Κέντρο Υγείας της περιοχής, προκειμένου να λάβουν ιατρική περίθαλψη.

Τουλάχιστον τριάντα άτομα φαίνεται να εμφάνισαν συμπτώματα  γαστρεντερίτιδα χθες και προχθές, με τις υποψίες αρκετών να στρέφονται προς το νερό της ύδρευσης καθώς τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι και λόγω της ζημιάς που έχει υποστεί ο αγωγός του Ερυμάνθου στη Μουριά, υδρεύονται από την παλιά γεώτρηση που είχε να λειτουργήσει ένα χρόνο.

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες της  Μανωλάδας

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης προς τους εργάτες μετανάστες της Μανωλάδας πραγματοποίησαν σωματεία εργαζομένων της Πάτρας μαζί με μέλη και φίλους του Αντιφασιστικού Μετώπου Ηλείας το πρωί της Τρίτης στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Η πορεία κατέληξε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, όπου  συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης των πυροβολισμών σε Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες γης στη Μανωλάδα πέρυσι.

Πρόσληψη εποχικών  στο Δήμο Πύργου

Ανακοινώθηκε χθες η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δέκα οκτώ (18) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Πύργου, κυρίως εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων και οδηγούς απορριμματοφόρων με οκτάμηνη σύμβαση.

Εκδηλώσεις στην Σπιάντζα

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Συλλόγου Οικιστών Σπιάντζας για το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Χαράλαμπο Κλουκίνα, στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να ξαναγίνει η Σπιάντζα σημείο αναφοράς προσφέροντας χαρά και στιγμές χαλάρωσης σε μικρους και μεγάλους.

Με σύνθημα “δίνουμε αίμα , χαρίζουμε ζωή “ για πρώτη φορά φέτος ο Σύλλογος Οικιστών θα πραγματοποιήσει & εθελοντική αιμοδοσία, ενώ προβλέπονται ακόμα παραστάσεις καραγκιόζη, προβολές ταινιών, παράσταση με ταχυδακτυλουργούς, χορευτικές επιδείξεις και συνεστίαση με το πέρας των εκδηλώσεων.

Γιορτή με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων του συλλόγου

Με αφορμή την συμπλήρωση μιας 10ετούς πορείας έντονης και πολυδιάστατης δραστηριότητας, του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου  Γυναικών Γρανιτσεΐκων «Φίλοι του Σχολείου» η πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου διοργανώνουν ειδική εκδήλωση ανοιχτή προς όλους κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει αναφορά σε όσα έχουν κατακτηθεί όλα αυτά τα χρόνια καθώς και στους στόχους για τα επόμενα.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο σχολείο του Δημοτικού Διαμερίσματος των Γρανιτσεΐκων την προσεχή Κυριακή 20 Ιουλίου στις 8:30 το απόγευμα. Την εκδήλωση της προσεχούς Κυριακής, θα πλαισιώσει και η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου κ. Ελένης Παπαδοπούλου  που έχει τον τίτλο «Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής -Η Ιθάκη στο πιάτο μας».

Για το πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής στην Ολυμπία

 Σήμερα  το μεσημέρι θα παραχωρηθεί  στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας συνέντευξη τύπου για την διεξαγωγή του διεθνούς  τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης. Την συνέντευξη θα παραχωρήσουν ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης. 

 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54