Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα 17 Ιουλίου 2014


Σύσκεψη κατά της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας

Στα πλαίσια του 10ημέρου δράσης που προκήρυξε η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του  Π.Α.ΜΕ. το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας οργανώνει σύσκεψη και  καλεί τα Σωματεία Αυτοαπασχολουμένων του Νομού να συμμετέχουν προκειμένου από κοινού να δράσουν,  ώστε να παραμείνει η Κυριακή αργία. Η σύσκεψη θα γίνει σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Καρδίτσας.

Μετά τις αιτήσεις προς τον ΟΑΕΕ ακολουθεί η δικαστική προσφυγή

Διακόσιοι ελεύθεροι επαγγελματίες της Καρδίτσας κατέθεσαν χθες στα γραφεία του ΟΑΕΕ αιτήσεις προκειμένου να τους δοθούν αναλυτικές καταστάσεις των οφειλών τους προς τον Οργανισμό.  Στην κίνηση αυτή προχώρησαν μετά από πρωτοβουλία που ανέλαβε το επιμελητήριο της Καρδίτσας σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ και τους εμπορικούς συλλόγους του νομού. Στόχος των επαγγελματιών είναι να κινηθούν νομικά ώστε να επιτύχουν ευνοϊκές αποφάσεις που αφορούν στη ρύθμιση των οφειλών και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων. Στη διάρκεια δηλώσεων, απευθύνθηκε κάλεσμα στους ελεύθερους επαγγελματίες  να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις, να σταματήσουν να ντρέπονται και να φοβούνται, προκειμένου η αντίδραση να κλιμακωθεί και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Σήμερα στο ΕΒΕ συνάντηση για την Εμποροβιοτεχνιική Έκθεση

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες της 13ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας που διοργανώνεται από το επιμελητήριο από τις 10 έως τις 15 Οκτωβρίου. Στόχος της διοίκησης είναι η φετινή έκθεση να ξεπεράσει σε συμμετοχές και επισκεψιμότητα κάθε προηγούμενη διοργάνωση, έτσι ώστε να αποτελέσει πραγματικά μια επιχειρηματική ευκαιρία και μία απάντηση στο οικονομικό αδιέξοδο. Να υπενθυμιστεί ότι σήμερα, στις 8 το απόγευμα, στο επιμελητήριο Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων για την αρτιότερη  διοργάνωση της έκθεσης.

Αναβολή στην πληρωμή της νιτρορύπανσης

Η  πληρωμή του προγράμματος της νιτρορύπανσης στους αγρότες της Καρδίτσας θα γίνει τελικά μετά τις 11 Αυγούστου. Πριν λίγες ημέρες υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του ΟΠΕΚΕΠΕ προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό ότι η εκταμίευση θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 25 Ιουλίου, ωστόσο υπήρξε νέα ενημέρωση για αναβολή των πληρωμών για μετά τις 11 Αυγούστου. Το θέμα αναδεικνύει με σημερινό της δημοσίευμα η τοπική εφημερίδα «Νέος Αγών», η οποία κάνει λόγο για εμπαιγμό των αγροτών της Καρδίτσας και γενικότερα της Θεσσαλίας.

Σε ετοιμότητα οι δασικές υπηρεσίες

Οι δασικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας υλοποιούν το πρόγραμμα δασοπροστασίας του αρμόδιου υπουργείου για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, τον έλεγχο της λαθροϋλοτομίας και λαθροθηρίας, των δασικών παραβάσεων αλλά και την άσκηση των αρμοδιοτήτων στο πλαίσιο της αγροτικής ασφάλειας. Έτσι, από σήμερα και μέχρι τέλους του έτους οι δασικές υπηρεσίες θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση όλες τις ημέρες του μήνα από τις 7 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Επίσης θα διενεργούνται και νυχτερινές περιπολίες σε καθημερινή βάση.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17/07/2014 - 10:04