Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

ΜΕ 4 ΕΥΡΩ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ...
Συμβόλαια με 4 ευρώ τη βραδιά επιδιώκουν, αρκετοί πλέον, τουρ οπερέητορς να υπογράψουν με ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και μικρών ξενοδοχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τουριστικά γραφεία προέρχονται όχι μόνο από χώρες της ανατολικής Ευρώπης αλλά και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Κώστας Μπρετάνος καλεί τους ιδιοκτήτες να μην υποκύψουν σε τέτοιους εκβιασμούς.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μόνο ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης από τα 14 και ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν το Σάββατο στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το πρώτο θέμα το οποίο συζητήθηκε είναι οι απολύσεις των εκπαιδευτικών, των σχολικών υπαλλήλων αλλά και γενικότερα των δημοσίων υπαλλήλων. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος, ωστόσο κατατέθηκαν και άλλα κείμενα από συμβούλους με αποτέλεσμα να υπερψηφιστεί με τις ψήφους της παράταξης Σπύρου κείμενο που κατέθεσε ο Δημήτρης Καρύδης.
Στο θέμα του μεταφορικού ισοδυνάμου, παρουσιάστηκε μελέτη την οποία είχε παραγγείλλει ο Σπύρος Σπύρου μέσω της διαχειριστικής αρχής, η οποία όμως, όπως επεσήμαναν οι περισσότεροι περιφερειακοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, δεν απαντούσε στο ερώτημα για το πως θα μειωθεί το κόστος μετακίνησης των Επτανησίων τόσο προς τις απέναντι ακτές των νησιών τους όσο και μεταξύ των Ιονίων. Η μελέτη κόστισε περίπου 70.000 ευρώ, αλλά εξετάζεται πλέον από την περιφερειακή αρχή η παραγγελία νέας μελέτης.
Παραίτηση Τσίπη
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παραιτήθηκε από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου ο Φώτης Τσίπης, διαμαρτυρόμενος για τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα του σώματος. Ο κ. Τσίπης, στο τέλος της συνεδρίασης και λίγο πριν κηρύξει τις εργασίες περατωθείσες ο πρόεδρος του σώματος Νίκος Μηλιώτης, ζήτησε το λόγο και δήλωσε : «Είμαι δημόσιος υπάλληλος για 28 χρόνια. Μας κατηγορούν τους δημοσίους υπαλλήλους ότι είμαστε αντιπαραγωγικοί. Σήμερα, ήταν η πιο αντιπαραγωγική ημέρα της ζωής μου. Συνεδριάζουμε επί 9μισι ώρες για να συζητήσουμε διόμισι θέματα! Σας υποβάλλω την παραίτησή μου και παρακαλώ να αντικατασταθώ από τον πρώτο επιλαχόντα. Η απόφασή μου είναι οριστική και αμετάκλητη».
Στη συνέχεια, αποχώρησε από την αίθουσα αρνούμενος να δεχθεί οποιαδήποτε παραίνεση από πλευράς ηγεσίας του σώματος.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ
Συνεδριάζει την Τρίτη, στις 7.00 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Ξεχωρίζουν:
• η δημιουργία Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου
• η πορεία του έργου των Φραγμάτων
• οι συνέπειες της Καλλικρατικής μεταρρύθμισης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
• τα προβλήματα των εργαζομένων στον Τουρισμό
• η πορεία του ΕΣΠΑ στο νομό και
• τα προβλήματα των κατοίκων των διαποντίων νήσων.

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗ
Τον ετήσιο απολογισμό του θα κάνει αύριο Τρίτη, στις 8.00 το βράδυ, στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Σαμοΐλης.
Θα χαιρετήσουν η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Γιώργος Ραιδεστινός

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Την αντίθεση του στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε το κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο βουλευτής επικρατείας Τέρενς Κουίκ δήλωσε χαρακτηριστικά : «τα όσα καταστήματα έχουν μείνει ανοιχτά, δεν τα σώζει η Κυριακή, αλλά αναπτυξιακά και φορολογικά μέτρα που δεν τα επιτρέπει η τρόικα »

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΛΙΩΤΕΣ
Στην υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου για την ολοκλήρωση της παράκαμψης Αυλιωτών προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου.
Το έργο αφορά την πρόσβαση και παράκαμψη της περιοχής Αυλιωτών της Κέρκυρας, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια.

Η Ε.Ο. ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ
Επίσης, κατατέθηκε χθες στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας ο φάκελος του Τεχνικού Δελτίου του έργου για την ολοκλήρωση της ανακατασκευής τμήματος της Εθνικής Οδού Παλαιοκαστρίτσας - Κέρκυρας από την Πλατυτέρα έως την διασταύρωση του Ποταμού.

ΣΠΕΙΡΑ ΚΛΕΦΤΩΝ
Έξι μέλη του κυκλώματος που ενέχονται σε είκοσι συνολικά υποθέσεις διαρρήξεων σε διάφορες περιοχές της Κέρκυρας συνέλαβε η αστυνομία. Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας στον καταυλισμό Ρομά στο Λιβάδι Ρόπα.
Επίσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη δύο μελών της σπείρας οι οποίοι ενέχονται συνολικά σε είκοσι υποθέσεις διαρρήξεων
Η λεία που αφαιρέθηκε εκτιμάται ότι ξεπερνά σε αξία το χρηματικό ποσό των (140.000) ευρώ

ΤΡΟΧΑΙΟ
Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Τρία Γεφύρια, όταν επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονη υπήκοος Τσεχίας συγκρούστηκε με δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του.

ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
Ανευρέθηκε εγκαταλελειμμένο κλεμμένο αυτοκινήτο, στο Πέραμα την Παρασκευή το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων. Πρόκειται για ένα φορτηγό που είχε αφαιρεθεί την Τρίτη το πρωί από την περιοχή του Χλωμού.

ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων την Κυριακή 4 Αυγούστου και, σε περίπτωση μη απαρτίας, στις 8, 10 και τελικά 12 Αυγούστου. Θέμα της συνέλευσης είναι «Η εξέλιξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου».

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ
Αρχίζουν τη Δευτέρα οι εργασίες του έργου «Συντήρησης Φωτεινών Σηματοδοτών και Δικτύων Ηλεκτροφωτισμού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, προϋπολογισμού 125.000 €, με ανάδοχο την εταιρεία «ΚΥΚΛΟΣ Ο.Ε.».
Η σχετική σύμβαση υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη

ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ
Στην Κέρκυρα θα γίνει στις 5, 6 και 7 Σεπτεμβρίου το Θερινό Σχολείο Κρουαζιέρας

ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ
Μέχρι την 1η Αυγούστου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για την εγγραφή των παιδιών τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. Η αίτηση συμμετοχής για τους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς Κέρκυρας γίνεται στα γραφεία της πρόνοιας και ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΣΟ
Περίπατο στον Ίσσο κάνουν σήμερα το μεσημέρι οι νέοι και οι νέες του ΣΥΡΙΖΑ, που διοργανώνουν 1ου camping Νέων του ΣΥΡΙΖΑ στο Δρέπανο της Θεσπρωτίας. Η επίσκεψη στην περιοχή του Ίσσου – Λίμνης Κορισσίων, γίνεται σήμερα, στις 12:30 μ.μ., σε συνεργασία με τις Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Κέρκυρας, Μελιτειέων και της Νεολαίας Κέρκυρας, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στο επιχειρούμενο ξεπούλημα της περιοχής του Ίσσου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
• Συνεχίζεται, στην Πάνω Πλατεία, η 3η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας. Στην έκθεση, που θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, συμμετέχουν 60 εκδοτικοί οίκοι. Απόψε θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Ζέφης Κόλλια με τίτλο «Λώρα, η τελευταία των Μαρξ», ενώ θα συνομιλήσει με τη συγγραφέα ο Χρήστος Χωμενίδης
• Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη συνεχίζει την εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με το πρόγραμμα «Η Οδύσσεια-Η…πολύχρωμη ιστορία» για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 ώρα 10:00-12:00 στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης. Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Παγιατάκη Ιωάννα.

• Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο πλαίσιο της 11ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ διοργανώνει συναυλία με θέμα «Κρουστά και Carmen». Η παράσταση θα δοθεί τη Δευτέρα στις 21:30 στην Ιόνιο Ακαδημία με ελεύθερη είσοδο.
• Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ στο Θέατρο «ΡΕΝΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ» στο Μον Ρεπό, η Δημοτική Χορωδία «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ» θα δώσει συναυλία με τίτλο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά».
• Ο διεθνής Έλληνας τενόρος, Μάριος Φραγκούλης, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας στην ελληνική και ξένη μουσική σκηνή και πραγματοποιεί μια σειρά επετειακών εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εν λόγω περιοδείας θα βρεθεί για μία μοναδική εμφάνιση στην Κέρκυρα την Παρασκευή 16 Αυγούστου στο Παλαιό Φρούριο.
• Το Κέντρο Έρευνας και ΔΙάδοσης ΜΟΥσικής ΡAδιουργίας αναλαμβάνει την μουσική επένδυση της έκθεσης εικαστικών OFFLINE που φιλοξενείται στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, την Κυριακή 28 Ιουλίου. Μουσικοί εγκαθίστανται στο χώρο της έκθεσης και εναλλάσσονται μεταξύ τους, σε έναν πολύωρο ζωντανό ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, δημιουργώντας ηχητικά περιβάλλοντα που συνοδεύουν την περιήγηση ανάμεσα στα έργα τέχνης.
• Η "ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ", παρουσιάζει τη μεγάλη λυρική συναυλία bel canto d' amore , με τίτλο "Απ΄τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου". Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013, και ώρα 21.15, στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας. Τραγουδούν: Νίνα Λοτσάρη, Αντώνης Κορωναίος, Διονύσης Σούρμπης, Παντελής Κοντός. Διευθύνει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης. Με τη συμφωνική μαντολινάτα της "ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ" και τη χορωδία της Κέρκυρας. Διδασκαλία Χορωδίας Κέρκυρας: Χριστίνα Καλλιαρίδου

Ο ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κέρκυρα σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.
Για αύριο Τρίτη 30/7, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54