Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-28-7-2014

Ευρεία σύσκεψη για την αγοραπωλησία στην ορεινή Ζάκυνθο, με πρωτοβουλία του πρώην μητροπολίτη


Πρωτοβουλίες από διαφορετικές κατευθύνσεις αναλαμβάνονται με στόχο την κατοχύρωση της δημόσιας γης, η οποία πρέπει να εξαιρεθεί από την αγορά που έγινε στο ορεινό βορειοδυτικό τμήμα της Ζακύνθου, από εταιρία συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ. Ευρεία σύσκεψη τις επόμενες ημέρες, προγραμματίζει ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου και νυν Δωδώνης, κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την αγοραπωλησία περίπου 15.000 στρεμμάτων στα ορεινά του νησιού, ενώ, παράλληλα διερευνά όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης αυτής σε σχέση και την εκκλησιαστική περιουσία στη συγκεκριμένη περιοχή. Εντωμεταξύ, ιδιοκτήτης 10.000 στρεμμάτων στα ορεινά, εμφανίζεται ο δήμος Ζακύνθου, με το δημοτικό συμβούλιο, να μην έχει συνεδριάσει ακόμα, για την υπόθεση αυτή και με επιτακτική την ανάγκη ελέγχου στο περιουσιόλογιο με τα ακίνητα του δήμου, καθώς και της σύνταξης κτηματολογίου-δασολογίου, που είναι άμεσης προτεραιότητας!

Έντονες αντιδράσεις από τον αναπτυξιακό σύλλογο των ορεινών περιοχών και την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ για την «επένδυση» στο νησί…

Με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του αναπτυξιακού συλλόγου των ορεινών περιοχών του νησιού, Γιάννης Κατσαρός, αναρωτήθηκε εάν η πολιτεία πούλησε και τους δημόσιους δρόμους, κάνοντας λόγο για απαξίωση της ορεινής Ζακύνθου, με κάποιους να περιμένουν να…σωθούν από την «επένδυση» του Εμίρη, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει διεκδίκηση για μια διαφορετική ανάπτυξη, ανακοινώνοντας, ότι προετοιμάζει τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας. Επίσης, την αντίθεσή της, με την πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα μεγάλης έκτασης στην ορεινή Ζάκυνθο, εκφράζει με ανακοίνωση της, η τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, μιλώντας για «πράσινες» μπίζνες στα δάση, τα οποία, όπως υποστηρίζει, δεν είναι ιδιόκτητα με βενετσιάνικους τίτλους, σύμφωνα με αρκετούς στο νησί που επικαλούνται αυτό το επιχείρημα, καταλήγοντας ότι θα είναι αρνητικές οι συνέπειες για αγρότες και κτηνοτρόφους, καθώς και ότι θα επικρατήσουν συνθήκες «γαλέρας» για όσους βρουν δουλειά, μετά την περιβόητη «επένδυση»! Μάλιστα, σημαντική είναι η επισήμανση του ΚΚΕ, ότι οι πυρκαγιές-εμπρησμοί, τα τελευταία-πολλά χρόνια-είχαν συγκεκριμένους στόχους στο νησί…

Σύσκεψη στην Κέρκυρα για τη διαχείριση των απορριμμάτων στα Ιόνια Νησιά

Συνάντηση με το νέο δήμαρχο Ζακύνθου, Παύλο Κολοκοτσά, θα έχει το νέο διάστημα, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΣΑ» και νέος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θοδωρής Γαλιατσάτος, με επίκεντρο το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, υπό το βάρος της καταδίκης της χώρας, από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, με αφορμή τη συνέχιση της λειτουργίας του…κορεσμένου ΧΥΤΑ στην περιοχή του Σκοπού, εντός των ορίων του…Εθνικού θαλασσίου Πάρκου Ζακύνθου! Να σημειωθεί ότι είχε προγραμματιστεί για προχθές, Σάββατο, σύσκεψη στην Κέρκυρα, με πρωτοβουλία του κ. Γαλιατσάτου, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων σε περιφερειακό επίπεδο, στην οποία, επρόκειτο να παραστεί ο νέος αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, Λεύτερης Νιοτόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, απέτυχε στην αποστολή του, ο φορέας διαχείρισης αποβλήτων Ιονίων Νήσων και πρέπει από κοινού η περιφέρεια με τουςδήμους και άλλους φορείς να δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό.

Απόφαση τοπικών φορέων για την προστασία της Κυριακάτικης αργίας

Στην απόφαση, ο αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, να προχωρήσει σε τροποποίηση υφισταμένης και συγκεκριμένης διοικητικής πράξης, που, πλέον, θα προσδιορίζει με σαφήνεια ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν αφορά μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων ή καταστήματα που καταλαμβάνουν επιφάνεια μεγαλύτερη των 250 τ.μ., με βάση τους ήδη υφιστάμενους περιορισμούς από το νόμο, κατέληξε πρόσφατη σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα του νησιού, παρουσία εκπροσώπων του εμπορικού συλλόγου, του επιμελητήριου και του εργατικού κέντρου. Στη σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μυλωνά, ζητήθηκαν μέτρα για τη διασφάλιση της Κυριακάτικης αργίας, δεδομένου ότι τα μέλη του εμπορικού συλλόγου, τουλάχιστον, στο εμπορικό κέντρο της πόλης της Ζακύνθου, τηρούν σχεδόν όλοι, την απόφαση να μην ανοίγουν τις Κυριακές. Η σύσκεψη αυτή, ήταν αποτέλεσμα των έντονων αντιδράσεων του εμπορικού κόσμου του νησιού, για το άνοιγμα τις δύο πρώτες Κυριακές του Ιουλίου, συγκεκριμένου καταστήματος στο νησί-και ίσως δεν ήταν το μόνο-που ανήκει σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ, οι υπεύθυνοι του οποίου, μετά από καταγγελία του εμπορικού συλλόγου και σχετικό έλεγχο από την αστυνομία, οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο και τώρα καλούνται να πληρώσουν το προβλεπόμενο πρόστιμο. Μάλιστα, έγιναν και δύο εξώδικα…από δύο σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στη Ζάκυνθο, μετά την Κυριακάτικη λειτουργία του προαναφερόμενου καταστήματος!

Κινητοποίηση από την τοπική «Κίνηση Ενάντια στην Κρατική και Τραπεζική Αυθαιρεσία» και έκκληση για συστράτευση σε φορείς και αρχές

«Καυτός» αναμένεται να είναι ο Αύγουστος στη Ζάκυνθο, λόγω των κινητοποιήσεων που ετοιμάζουν, αρκετοί συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πέσει «θύματα» των δυσβάσταχτων οικονομικών και φορολογικών βαρών και έχουν οδηγηθεί στα…λουκέτα, τους πλειστηριασμούς και την ανεργία. Ειδικότερα, αυτή την εβδομάδα, η τοπική «Κίνηση Πολιτών Ενάντια στην Κρατική και Τραπεζική Αυθαιρεσία», πρόκειται να πραγματοποιήσει εκδήλωση-συζήτηση στο πνευματικό κέντρο του νησιού, για μια σειρά από θέματα, όπως, πλειστηριασμοί, κατασχέσεις, χρέη προς τράπεζες, υπερχρεωμένα νοικοκυριά και διώξεις πολιτών λόγω ανεξόφλητων οφειλών. Τα μέλη της Κίνησης, δηλώνουν ότι αντιστέκονται σε κάθε κυβερνητικό μέτρο που καταστρέφει μικρές επιχειρήσεις, νοικοκυριά, οικογένειες και εν τέλει ανθρώπινες ζωές, καλώντας, παράλληλα, τους δικηγόρους, τους δικαστές και τις τοπικές αρχές να συνταχθούν στο πλευρό τους, για να αποτραπούν…τα χειρότερα και να δικαιωθούν όσοι παλεύουν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής!

Εκδήλωση από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ για τα 40 χρόνια από την πτώση της δικτατορίας

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την πτώση της δικτατορίας της 21η; Απριλίου, πραγματοποιεί η Τομεακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ, σήμερα, Δευτέρα 28 Ιουλίου, στις 20:30μ.μ., στο Λόφο του Στράνη, στην οποία θα μιλήσει το τοπικό στέλεχος του κόμματος, Τάκης Κεφαλληνός.        

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28/07/2014 - 12:34