Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-30-7-2014

«Με το Βατοπέδι και τα χρυσόβουλα, προσιδιάζουν οι συμβολαιογραφικές κινήσεις για την αγοραπωλησία στην ορεινή Ζάκυνθο», δήλωσε ο νέος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων!


Τη θέση του για την πολυσυζητημένη υπόθεση της αγοραπωλησίας περίπου 16.000 στρεμμάτων στο ορεινό βορειοδυτικό τμήμα της Ζακύνθου, εξέφρασε με δηλώσεις του, στα τοπικά ΜΜΕ, ο επικεφαλής του συνδυασμού, «ΑΝΑΣΑ», Κεφαλλονίτης στην καταγωγή και νεοεκλεγείς-με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων-Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θόδωρος Γαλιατσάτος. Ειδικότερα, ο κ. Γαλιατσάτος, δεν διστάζει να θέσει θέμα για τον τρόπο με τον οποίο, μια τόσο μεγάλη ιδιοκτησία, πέρασε από τα «χέρια» ενός και μόνο προσώπου (του Γιώργου Χάρου που εμφανίζεται ως ο τελευταίος κληρονόμος της παλιάς Ζακυνθινής οικογένειας των Φλαμπαριάρη), με τίτλους που προέρχονται από τη Ενετοκρατία. Ο Γιώργος Χάρος, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, έχει μεταβιβάσει την επίμαχη έκταση, σε εταιρία συμφερόντων του Κατάρ. Όπως επισήμανε ο κ. Γαλιατσάτος, οι συμβολαιογραφικές κινήσεις για τα 15.000 στρέμματα προσιδιάζουν με αυτά που συνέβησαν στο Βατοπέδι…με τα χρυσόβουλα! Να σημειωθεί ότι αναμένεται η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης για την εν λόγω υπόθεση με πρωτοβουλία του πρωην Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσοστόμου, δεδομένου ότι τόσο η τοπική εκκλησία, όσο και ο δήμος και άλλοι φορείς, όπως και οι κάτοικοι, καθώς και η περιφέρεια, έχουν λόγο και πρέπει να πάρουν θέση, γιατί εδώ πρόκειται για το μέλλον του νησιού.

Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και τους εμπρησμούς στο νησί…

Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος το καλοκαίρι στη Ζάκυνθο, με τις πυρκαγιές, να διαδέχονται η μία την άλλη, με «προτίμηση» σε συγκεκριμένες περιοχές, αλλά υπάρχουν και νέοι…στόχοι από τους εμπρηστές! Μια ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχθές νωρίς το μεσημέρι στη θέση «Βροντόνερο» στην περιοχή του Καλάμακίου, για την κατάσβεση της οποίας, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την απαραίτητη, βέβαια, ενίσχυση της τοπικής υπηρεσίας. Μετά από μερικές ώρες η πυρκαγιά τέθηκε σε έλεγχο, καίγοντας αρκετά στρέμματα χαμηλής βλάστησης και δασικής έκτασης, χωρίς να απειληθούν κατοικίες. Πάντως, στην Πυροσβεστική, έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός», επειδή τα περιστατικά είναι καθημερινά και σε διάφορα σημεία του νησιού, με την «ρίζα του κακού» να βρίσκεται κυρίως, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και στην αλλαγή χρήσης της γης, δεδομένου ότι τα δάση και όχι μόνο, θεωρούνται και έχουν γίνει στην πράξη…ιδιόκτητα και με το δημόσιο, τον δήμο και την τοπική εκκλησία, να επικαλούνται-και από τη δική τους πλευρά, δικαιώματα και διεκδικήσεις.  

Απάντηση του διευθυντή της ΣΑΖ (Συνεταιριστικής Αυτό-διοικητικής Ζακύνθου), για τη μη απογραφή της εταιρίας…

Αντιμέτωπες με σοβαρές κυρώσεις, ακόμα και «λουκέτο»,, βρίσκονται 133 από τις συνολικά 500 δημοτικές επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου των ΟΤΑ και αναπτυξιακές εταιρίες, που δεν έχουν απογραφεί μέσα στη διορία που έδωσε ο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μεταξύ αυτών, είναι και η ΣΑΖ, Συνεταιριστική Αυτό-διοικητική Ζακύνθου, παρόλο που αποτελεί πολυμετοχική αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρία και διαφοροποιείται από τις μονομετοχικές ΑΕ, των δήμων, ως προς το ρόλο και το έργο τους, καθώς και τους κανόνες σύστασης και λειτουργίας τους. Το υπουργείο έχει δώσει διορία έως τις 15 Ιουλίου, έχει παρέλθει, δηλαδή, η ημερομηνία, για την απογραφή, προκειμένου οι υπάλληλοι να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και να πληρώνονται αποκλειστικά μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών…Απαντώντας στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την ΣΑΖ, η οποία δεν έχει απογραφεί, η διευθυντής της εταιρίας, Μαρίνος Κούτσης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι: «Δεν αρνηθήκαμε την όλη διαδικασία, όμως, οι αναπτυξιακές εταιρίες, όπως η δική μας, δεν χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά από το ΕΣΠΑ, καθώς, αναλαμβάνουν την εκπόνηση προγραμμάτων από τα οποία εισπράττουν βάσει τιμολογίων, την αμοιβή τους και καλύπτουν έτσι τα πάγια και διαρκή έξοδά τους». Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι αιρετοί του νησιού και ειδικότερα του δήμου, δεν έχουν πάρει θέση ακόμα!      

Συλλήψεις αλλοδαπών υπηκόων στο αεροδρόμιο Ζακύνθου, για πλαστά έγγραφα, με τα οποία επιχειρούν να ταξιδέψουν σε χώρες της ΕΕ

Σε υπόθεση ρουτίνας τείνουν να μετατραπούν οι συλλήψεις μεταναστών που επιχειρούν με πλαστά έγγραφα να ταξιδέψουν προς χώρες της ΕΕ, από τα περιφερειακά αεροδρόμια, όπως και της Ζακύνθου, που εξυπηρετούν διεθνείς πτήσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, προχώρησαν στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, υπηκόων Συρίας, οι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστές ταυτότητες. Οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν στο πλαίσιο συστηματικών ειδικευμένων ερευνών για την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης μη νόμιμων αλλοδαπών προς Ευρωπαϊκές Χώρες. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου και παράλληλα, σε βάρος τους, εφαρμόστηκαν οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία. ( σ.σ., Πρέπει, να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ανθρώπους «θύματα» εμφυλίων, πολεμικών συρράξεων, οικονομικών, πολιτικών και άλλων συμφερόντων, εφαρμογής απάνθρωπων πολιτικών από τις κυβερνήσεις των Χωρών τους, παραμένοντας απροστάτευτοι από το…διεθνές δίκαιο, που έχει δύο μέτρα και σταθμά και αρκετή υποκρισία, σε ένα σκληρό, ανταγωνιστικό, άδικο, εκμεταλλευτικό και εν μέσω πολύπλευρης κρίσης, παγκόσμιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα).

Πολιτιστικών εκδηλώσεων συνέχεια στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο

Στο πλαίσιο των «Εν Ζακύνθω συναντήσεις τέχνης 2014», την Παρασκευή 1 Αυγούστου, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, στις 21:30 μ.μ., θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση, «Ο Κατάδικος μου». Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλουμπής. Ερμηνεύουν: Ελένη Ράντου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Δημήτρης Καπετανάκος και ο Μπάμπης Γιωτόπουλος. Γενική είσοδος, 18 €, μαθητικό (από 13 έως 17 ετών) 15 €, φοιτητικό και πολυτέκνων12 €, παιδικό (από 6 έως 12 ετών) και ανέργων (με την προσκόμιση στον έλεγχο κάρτα ανεργίας).

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54