Eιδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

Συνάντηση σήμερα του νέου «γαλάζιου» και…επαναστατημένου δημάρχου Ζακύνθου, με τον υφυπουργό Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ

«Τα ελλιπή στοιχεία που οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών έχουν μεταφέρει στις υπηρεσίες τους, δυστυχώς, φορτώνουν τα ακίνητα των Ζακυνθινών με 182.600 ευρώ ανά στρέμμα. Οικόπεδα που βρίσκονται στην πόλη της Ζακύνθου, στην παραλία του Λαγανά, στην παραλία του Τσιλιβί, στη Ρίζα και στα ορεινά χωριά του νησιού, έχουν την ίδια αξία, με αποτέλεσμα ο συμπληρωματικός φόρος να είναι τετραπλάσιος του βασικού φόρου»! Αυτά επισημαίνει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του, ο νέος δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς και προσθέτει: «Εμείς προτείνουμε, για να αρθεί η αδικία, που εμπεριέχεται στον 4223/13 (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), οι τιμές που υπολογίζουν τον συμπληρωματικό φόρο να είναι τουλάχιστον ίσες με την τελευταία απόφαση του υπουργού των Οικονομικών (ΠΟΛ 1093/214 ΦΕΚ Β 961/16-4-2014). Δηλαδή, τα ακίνητα που βρίσκονται εντός οικισμού στο Δήμο Αλυκών να έχουν αντικειμενική αξία 25.000 ευρώ ανά στρέμμα, στον Αρκαδίων 30.000 ευρώ ανά στρέμμα, στον Αρτεμισίων 25.000 ευρώ ανά στρέμμα, στον Ζακυνθίων 30.000 ευρώ ανά στρέμμα και στον Λαγανά 35.000 ευρώ ανά στρέμμα. Στο Δήμο Ελατίων 35.000 ευρώ ανά στρέμμα (το οποίο παρέμεινε σε αυτή την τιμή λόγω έλλειψης στοιχείων και ανικανότητας των τότε υπευθύνων της ΔΟΥ Ζακύνθου να δώσουν την πραγματική αξία των οικοπέδων στα ορεινά). Για παράδειγμα, συνολική αξία ακινήτου 2.106.972,80 ευρώ που υπολογίζεται με τον 4223 του 2014 με τη νέα μας πρόταση βάση των αξιών που εμπεριέχονται στην απόφαση του υπουργού 1093/2014, η συνολική αξία θα πέσει στα 517.920,97 ευρώ». Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Κολοκοτσάς, θα έχει συνάντηση σήμερα το πρωί με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Μαυραγάνη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον ΕΝΦΙΑ σήμερα στη ΔΟΥ Ζακύνθου από ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ και Αγροτοκτηνοτροφικό σύλλογο

Οι γραμματείες Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, και ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος του νησιού, με ανακοίνωσή τους, καταγγέλλουν την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τη νέα φοροληστεία με τον ΕΝΦΙΑ! Σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι τουλάχιστον πρόκληση να φορολογείται το ίδιο ένα χωράφι με ελιές, με μία τουριστική μονάδα σε παραθαλάσσια περιοχή! Η αντικειμενική αξία των ακινήτων που είναι εντός οικισμού, καθορίζεται με την κατώτερη της πόλης της Ζακύνθου 182,6 ευρώ, το τετραγωνικό, τονίζεται σε άλλο σημείο και όπως υποστηρίζεται, έγινε ένα “τσουβάλιασμα” για όλη τη Ζάκυνθο χωρίς κανένας να λάβει υπόψη του τη χρήση γης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που λειτουργεί ως πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου, με φόρους και φτώχεια για το λαό, φοροαπαλλαγές και προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο. Οι γραμματείες Ζακύνθου του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, και ο Αγροτο-κτηνοτροφικός σύλλογος του νησιού, καλούν τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες και τους μικρούς επαγγελματίες, σε κοινό μέτωπο πάλης, για να φρενάρουν τα βάρβαρα μέτρα και να παλέψουν για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Απαιτούν την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτει της στεγαστικές ανάγκες και την αναψυχή της λαϊκής οικογένειας, να μην φορολογηθεί η αγροτική γη και ας είναι εντός οικισμού, να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία και η αντικειμενική αξία της μικρής ιδιοκτησίας να υπολογίζεται με βάση τη χρήση γης. Επίσης, καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα φορο-επιδρομή του ΕΝΦΙΑ, σήμερα στις 8 το πρωί στη ΔΟΥ Ζακύνθου.

Σε ενημερωτική επαφή παλιών και νέων αιρετών έγινε η...αποκάλυψη, ότι κάποιοι παίρνουν παράνομα νερό από το δίκτυο και παράνομα ρεύμα από το δημοτικό φωτισμό

Με τους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων, Κατασταρίου, Αλυκανά και Σκουλικάδου, Πέτρο Ποταμίτη, Σοφοκλή Γλαρό και Νίκο Κεφαλληνό, αντίστοιχα, συναντήθηκε ο Τομεάρχης της Δημοτικής Ενότητας Αλυκών και νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος με τη νέα δημοτική αρχή Ζακύνθου, Αναστάσιος Μαρίνος, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για τα προβλήματα των συγκεκριμένων περιοχών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε λίγες ημέρες μετά την ενημέρωση που παρείχε στον κ. Μαρίνο, ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Αλυκών, Σπύρος Βούτος και αξίζει να αναφερθεί ότι το επόμενο διάστημα ο τομεάρχης της εν λόγω Δημοτικής Ενότητας θα συγκαλέσει νέα σύσκεψη, όπου θα παραστούν τόσο οι απερχόμενοι πρόεδροι των δημοτικών διαμερισμάτων, όσο και οι νεοεκλεγέντες, ούτως ώστε να γίνει ο προγραμματισμός για τις βραχυπρόθεσμες, αλλά και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που χρειάζεται η περιοχή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι παίρνουν νερό παράνομα από το δίκτυο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον δημοτικό φωτισμό, με συνέπεια να υπάρχει τεράστιο οικονομικό έλλειμμα στο Δήμο. Όπως τονίστηκε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν έκανε τίποτα για να σταματήσει αυτά τα δυσάρεστα και κατακριτέα, από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ζακυνθινών, φαινόμενα. Ο κ. Μαρίνος τόνισε από την πλευρά του ότι όλα τα ζητήματα θα τεθούν επί τάπητος στο εγγύς μέλλον και επιθυμία του είναι να υπάρχει συνεργασία με όλες τις πλευρές, για να επιλυθούν όσο το δυνατόν, πιο άμεσα.

Ευχαριστήριες επιστολές νεοεκλεγέντα δημοτικού συμβούλου στην αεροπορική εταιρεία "Aegean", καθώς και στην εταιρεία "11880" για την τουριστική προβολή της Ζακύνθου…

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο νεοεκλεγείς, με τη νέα δημοτική αρχή Ζακύνθου, δημοτικός σύμβουλος και τομεάρχης της Δημοτικής Ενότητας Αλυκών, Αναστάσιος Μαρίνος, απέστειλε ευχαριστήριες επιστολές…στην αεροπορική εταιρεία "Aegean", καθώς και στην εταιρεία…"11880", με αφορμή το γεγονός ότι διαφημίζουν τη Ζάκυνθο πανελλαδικά σε τηλεοπτικά σποτ που προβάλλονται από κανάλια των Αθηνών. Ο τομεάρχης της Δημοτικής Ενότητας Αλυκών αναφέρει πως τέτοιες πρωτοβουλίες μόνο θετικό αντίκτυπο έχουν για το νησί μας, η οικονομία του οποίου στηρίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στον τουρισμό. Επίσης, ο κ. Μαρίνος, έχει προ πολλού αναλάβει την πρωτοβουλία της σύσφιξη των σχέσεων Ζακύνθου και Κίνας, καθότι και επιχειρηματίας με κινέζικο εστιατόριο στην τουριστική περιοχή των Αλυκών, ενώ, έχει ανοίγματα και στο Βιετνάμ!

«ΩΧ…Ηλέκτρα» σήμερα στο ύπαιθρο δημοτικό θέατρο

Σήμερα, Πέμπτη 7 Αυγούστου, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, στις 21:30 μ.μ., θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση, «ωχ... Ηλέκτρα» του Αλέξη Καλλίτση. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης και Άννα Παναγιωτοπούλου, Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, Αλμπέρτο Φάϊς,Μάνος Ιωάννου, Χρήστος Σπανός, Σταύρος Καραγιάννης και Κυριάκος Μαρκάτος.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ, 18 € , Α.Μ.Ε.Α , ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 15 € , ΑΝΕΡΓΩΝ 12 €.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54