Ειδήσεις από την ΕΡΑ - Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Πολλές οι κλήσεις στη Πυροσβεστική για πυρκαγιές

 

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορα σημεία του νομού. Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πορτή του δήμου Μουζακίου. Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, και στην επιχείρηση της κατάσβεσης πήραν μέρος 80 άνδρες, 20 οχήματα, καθώς και εναέρια μέσα. Κάηκαν συνολικά 150 στρέμματα δασικής έκτασης και 50 χορτολιβαδικής. Το απόγευμα της ίδιας μέρας πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Γιαννουσαίικα, από άγνωστη αιτία, μέσα σε ελατόδασος και έκαψε περίπου 50 στρέμματα. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν επίσης στο Φανάρι, στο Αγναντερό, στην Μαγούλα, στην Πτελοπούλα, στο Μαυρομάτι, στη Μαύρικα, αλλά και στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο Καρδίτσας, που αφορούσαν κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις.

«Στέγνωσε» η λίμνη Πλαστήρα

 

Δέκα ημέρες πριν τη λήξη της αρδευτικής περιόδου και εικόνα της λίμνης Νικολάου Πλαστήρα είναι αποκαρδιωτική, λόγω των ποσοτήτων που παροχετεύονται για την άρδευση των καλλιεργειών. Στο θέμα επανέρχεται σήμερα η τοπική εφημερίδα «Νέος Αγών». Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, χιλιάδες στρέμματα στο νομό Καρδίτσας κινδυνεύουν να «καούν» εξαιτίας των προβλημάτων άρδευσης που προέκυψαν έπειτα από τις αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας για τη διαχείριση των υδάτων της λίμνης. Αγροτικοί σύλλογοι επιρρίπτουν ευθύνες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι από τη μεγάλη εκταμίευση νερών τις προηγούμενες ημέρες δεν ευνοήθηκαν οι καλλιέργειες της Καρδίτσας, ενώ η παροχέτευση τις τελευταίες ημέρες είναι ελάχιστη με αποτέλεσμα να μη φτάνει σε όλα τα δίκτυα του νομού το απαιτούμενο νερό.

Ταλαιπωρία με το δρομολόγιο του τρένου για Θεσσαλονίκη

 

Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι πολλά είναι τα προβλήματα του τρένου για Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα του πρωινού δρομολογίου που, ειδικά το καλοκαίρι, εξυπηρετεί πολύ κόσμο που κάνει στάση σε Νέους Πόρους και Λεπτοκαρυά. Κάθε πρωί 200 περίπου άτομα παίρνουν το λεωφορείο προς Θεσσαλονίκη από Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο αριθμός ξεπερνά τους 300. Το τελευταίο όμως διάστημα δεν υπάρχει απευθείας τρένο και γίνεται ανταπόκριση στη Λάρισα ή στα Παλαιοφάρσαλα με προαστιακό. Από Καλαμπάκα μέχρι Λάρισα το δρομολόγιο γίνεται με τέσσερα βαγόνια χωρητικότητας 300 θέσεων, όμως υπάρχουν μέρες που λόγω έλλειψης σταθμάρχη το δρομολόγιο γίνεται με τρένο χωρητικότητας 120 θέσεων, με αποτέλεσμα πολλοί να μη βρίσκουν εισιτήριο. Ο λόγος που γίνονται όλα αυτά είναι γιατί το τρένο που πήγαινε Θεσσαλονίκη, χάλασε και είναι άγνωστο πότε θα επισκευαστεί. Ο σύλλογος τονίζει ότι δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλίας να ταλαιπωρούνται κατ’αυτόν τον τρόπο στο ένα και μοναδικό δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη, και μια εταιρεία όπως η ΤΡΕΝΟΣΕ να μην μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα.

Ξεκινά ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

 

Ξεκινά σήμερα, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας ο 2ος κύκλος της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Future Library», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Στα πλαίσια του 2ου κύκλου, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, έχουν προγραμματιστεί περίπου άλλες 30 δράσεις σε 8 παιδικές βιβλιοθήκες του δήμου Καρδίτσας και στη Κοινοτική – Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλλιθήρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54