Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε σε φουσκωτό ανοιχτά της Χίου

Μια σοβαρή υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών απασχολεί την Αντιτρομοκρατική. Στη Χίο, εντοπίσθηκε τα ξημερώματα φουσκωτό σκάφος που μετέφερε το βαρύ οπλισμό και είχε προορισμό την Τουρκία. Συνελήφθησαν δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι υπήκοοι. Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι το φορτίο προοριζόταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία. Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν γίνει μέχρι στιγμής 12 προσαγωγές.

Οι εννέα από τις προσαγωγές έγιναν στην Αθήνα, κυρίως από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου συνεχίζονται οι έρευνες από την αστυνομία, και οι υπόλοιπες στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσαχθέντες είναι κυρίως αλλοδαποί και κάποιοι Έλληνες.

Το φουσκωτό εντοπίστηκε τα ξημερώματα από σκάφος του Λιμενικού Σώματος, που περιπολούσε για σκάφη με λαθρομετανάστες, ανοιχτά της Χίου, με φορτίο δύο αντιαρματικές ρουκέτες, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι (κουρδικής καταγωγής), οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Έλληνας συνεργάτης τους.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54