Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας



Ανησυχία του ΤΕΕ Θράκης για εξελίξεις στην αδειοδότηση της εξόρυξης χρυσού στο Πέραμα

Σε εγρήγορση καλεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Θράκης όλες τις αρχές και τους φορείς που έχουν σαφή άποψη και θέση για τις επενδύσεις χρυσού στην περιοχή της Θράκης, κρίνοντας πως οι νέες ρυθμίσεις της δασικής νομοθεσίας προκαλούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για τις εξελίξεις του ζητήματος της αδειοδότησης εξόρυξης χρυσού στην περιοχή του Περάματος. «Η κυβερνητική πλειοψηφία με τη στάση της απέδειξε απροκάλυπτα μεροληπτική συμπεριφορά προς όφελος της Εταιρείας εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΕΕ Θράκης, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική συμπεριφορά των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το κατά πόσο θα είναι αντικειμενική η στάση του υπουργείου στην αξιολόγηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Εταιρείας εξόρυξης στο Πέραμα. Παράλληλα, χαρακτηρίζει τις νέες ρυθμίσεις της δασικής νομοθεσίας «παραβιάσεις της κοινής και νομικής λογικής», από τις οποίες απορρέουν κίνδυνοι πρόκλησης μη αναστρέψιμων περιβαλλοντικών καταστροφών και υπονόμευσης της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του τόπου.



Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι αποφάσεις για τους εργαζόμενους της ΕΒΖ Ορεστιάδας και Σερρών

Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις για το μέλλον των εργαζομένων των εργοστασίων Ζάχαρης Ορεστιάδας και Σερρών, που με απόφαση της διοίκησης της ΕΒΖ τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Χριστόδουλου Βαρκάκη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει κώλυμα να μετατεθεί στο Πλατύ Ημαθίας ο αριθμός εργαζομένων που θα κριθεί αναγκαίος για τη λειτουργία του μοναδικού εργοστασίου που παραμένει ενεργό, ενώ οι αποσπάσεις εκτιμάται ότι θα έχουν υψηλό κόστος. Ο κ. Βαρκάκης δεν απέκλεισε το σενάριο να δοθούν κίνητρα σε μέρος των εργαζομένων των εργοστασίων Ορεστιάδας και Σερρών, ώστε να αποχωρήσουν οικειοθελώς, ενώ, από την πλευρά της διοίκησης γίνεται λόγος για την «αξιοποίηση του έμπειρου προσωπικού της εταιρείας στο βέλτιστο βαθμό, όπου υπάρχουν ανάγκες».  



Επιστολή Μ. Ουζουνίδη στον υπουργό Αγροτικής Ανάτπυξης για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Την αγωνία και την απόγνωση των κτηνοτρόφων του Έβρου, οι εκτροφές των οποίων πλήττονται ή απειλούνται από τις ασθένειες της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού, μεταφέρει στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, με επιστολή που του απέστειλε, ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνος Ουζουνίδης. «Οι κτηνίατροι και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών που πιστοποιούν τις απώλειες, δεν επαρκούν», σημειώνει ο κ. Ουζουνίδης και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό «να δείξει έμπρακτα ότι θέλει να δώσει λύση στο πρόβλημα, στέλνοντας κτηνιάτρους και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται» για την αντιμετώπιση της κατάστασης.



Τελετές ορκωμοσίας των νέων δημοτικών συμβουλίων & της περιφερειακής διοίκησης ΑΜΘ

Η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Σουφλίου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Αυγούστου. Η τελετή έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής στο δημοτικό θέατρο Σουφλίου. Τη Δευτέρα 25 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Για την Πέμπτη 28 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι προγραμματίστηκε η ορκωμοσία της νέας περιφερειακής διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.



46χρονος συνελήφθη στο τελωνείο Ορμενίου με ποσότητα μεθαδόνης

Έναν 46χρονο Έλληνα, που προσπάθησε να περάσει από την Βουλγαρία στην Ελλάδα μέσω του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Ορμενίου έχοντας στην κατοχή του ποσότητα μεθαδόνης, συνέλαβαν οι αστυνομικοί. Ο άνδρας είχε μέσα στο τσαντάκι του, σε πλαστικό δοχείο, διάλυμα μεθαδόνης βάρους 46,7 γραμμαρίων, το οποίο εντοπίστηκε στη διάρκεια ελέγχου και κατασχέθηκε. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.



Στις 23/8 το 23ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Έβρου

Το 23ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων διοργανώνει το Σάββατο 23 Αυγούστου στον παραδοσιακό οικισμό Λεπτοκαρυάς Αισύμης ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Έβρου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα, περιλαμβάνει αναπαραστάσεις εθίμων, εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων και σαρακατσάνικο γλέντι με ζωντανή μουσική.







Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54