Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  21-8-2014


Σε εξέλιξη οι εργασίες συντηρήσεων στα σχολεία του Βόλου

Φ.Λαμπρινίδης: Δίνουμε πραγματική μάχη για να ανοίξουν τα σχολεία ομαλά

Υπεγράφησαν σήμερα από το Δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη, οι συμβάσεις που αφορούν τις εργασίες συντήρησης των σχολείων των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας για το έτος 2014, προϋπολογισμού 60.000€ η κάθε μία. Αντίστοιχη σύμβαση, προϋπολογισμού επίσης 60.000€, έχει ήδη υπογραφεί και αφορά τις εργασίες συντήρησης των σχολείων των λοιπών Δημοτικών Ενοτήρων πλην Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Αντικείμενο των εργασιών είναι οι στοχευόμενες παρεμβάσεις στο σύνολο των σχολικών μονάδων του Δήμου Βόλου, ώστε να αντιμετωπιστούν, κατά το δυνατόν, εκκρεμότητες και προβλήματα κυρίως σε υποδομές, όπως οι μονώσεις και οι στεγανώσεις.

«Προφανώς, τα προβλήματα και τα αιτήματα των σχολικών μονάδων είναι πολλαπλάσια και στην πλειονότητά τους εύλογα», τονίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φώτης Λαμπρινίδης,  : «Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε, με τις πενιχρές χρηματοδοτήσεις και παρά τις ανεπάρκειες σε υλικό και έμψυχο δυναμικό, να μην σταυρώσουμε σε καμία περίπτωση τα χέρια μας. Ιεραρχούμε τις προτεραιότητες έχοντας πλήρη καταγραφή της κατάστασης και εξαντλούμε κάθε περιθώριο και εθελοντική συνεισφορά. Αναφερόμαστε σε ένα κτιριακό απόθεμα του Δήμου Βόλου το οποίο καλύπτει τις ανάγκες διακοσίων (200) περίπου Σχολικών μονάδων και το οποίο συνεχώς παλαιώνει. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δίνουμε μια πραγματική μάχη ως Τοπική Αυτοδιοίκηση για να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα Σχολεία ομαλά».

Αιχμές κατά Αχ. Καλυβιώτη από Θ. Μακρή για την «έδρα»

Αιχμές κατά του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου Αχ. Καλυβιώτη από τον συνυποψήφιό του στη δημοτική ενότητα Ιωλκού κ. Θωμά Μακρή που τελικά η ένστασή του απορρίφθηκε και έτσι η έδρα του δημοτικού συμβούλου παραμένει στον κ. Αχιλλέα Καλυβιώτη. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μακρής κάνει λόγο για «ειδήμονες που μετέχουν σε ίντριγκες και μηχανορραφίες» ενώ αναφερόμενος ονομαστικά στον κ. Αχ. Καλυβιώτη, αποδοκιμάζει τη συμπεριφορά του.

Ειδικότερα στη δήλωσή του ο κ. Μακρής αναφέρει: «Η δικαιοσύνη απεφάνθη και απέρριψε την αίτησή μου για αλλαγή της εκλογικής κατάταξης των υποψηφίων στις πρόσφατες εκλογές στο Δήμο Βόλου.

Η μεγάλη έκπληξη και απορία είναι το πως απεφάνθησαν οι γνωστοί ειδήμονες για το αν θα έπρεπε να προσφύγω στο φυσικό μου δικαστή ασκώντας ένα θεμελιώδες δικαίωμα που έχει κάθε πολίτης και για το ποιοι με υποκίνησαν σε αυτή την πράξη. Πιθανότατα έκριναν εξ ιδίων. Χρόνια τώρα υπηρετούν τη διαπλοκή και μετέχουν σε ίντριγκες και μηχανορραφίες. Δηλώνω λοιπόν ότι ουδείς με προέτρεψε, πολύ δε περισσότερο με υποχρέωση, να προβώ στην ενέργεια αυτή που επαναλαμβάνω αποτελεί αναφαίρετο και αποκλειστικό μου δικαίωμα.

Η δική μου ανάμειξη στα κοινά μόνο στόχο είχε την υπηρέτηση των συμφερόντων της πόλης με διαφάνεια και εντιμότητα. Έτσι πορεύτηκα σε όλη τη διαδικασία και έτσι συνεχίζω στηρίζοντας ολόθερμα τη μεγάλη προσπάθεια του Δημάρχου μας Αχιλλέα Μπέου και των συνεργατών του για οριστική αλλαγή σελίδα στη πόλη μας. Σε ό,τι αφορά τον κ. Καλυβιώτη και τους ισχυρισμούς του αρκεί να υπενθυμίσω τις πολυετείς ανεκδοτολογικού τύπου περιπέτειες του με μια σειρά Δημάρχων (Νέστορας Τσίρος, Πόρης Μουτσινάς) για να συνάγει κανείς τα συμπεράσματα του. Αλλωστε όλοι θυμούνται, με χαμόγελο ότι προεκλογικά αυτοαποκαλούνταν Αντιδήμαρχος Ιωλκού»

Παραιτείται από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου η Ελένη Λαΐτσου

«Έκτακτες επαγγελματικές υποχρεώσεις που αναγκαστικά δεν θα μου επιτρέπουν την τακτική συμμετοχή μου στα δημοτικά συμβούλια και τις υπόλοιπες θεσμικές διαδικασίες των διασυλλογικών οργάνων, με ωθούν να μη συνεχίσω ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την επόμενη πενταετία δήλωσε η Δήμαρχος

Τον πολύ σημαντικό ελεγκτικό και διεκδικητικό ρόλο της αντιπολίτευσης θα τον ασκούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα υπόλοιπα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης που έχουν αποδείξει την ικανότητά τους επανειλημμένα», επισημαίνει σε δήλωσή της η νυν δήμαρχος Ρήγα Φεραίου και εκλεγείσα ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ελένη Λαΐτσου.

Όπως αναφέρει ως Δήμαρχος τα τελευταία τέσσερα χρόνια αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και τη συνδρομή των δημοτικών υπηρεσιών, προκειμένου να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του Δήμου και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

«Χωρίς διακρίσεις, αλλά συλλογικά, πετύχαμε πολλά, υλοποιήσαμε έργα, ενώ πολλά άλλα ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια. Το συνολικό έργο των 30.000.000 ευρώ της τελευταίας τετραετίας, μολονότι τη δυσβάστακτη οικονομική κρίση, αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν συνεχιστές. Ένα έργο που ήταν προϊόν 24ωρης προσωπικής απασχόλησης με τα θέματα του Δήμου και αξιοποίησης όλων των σύγχρονων εργαλείων για την άντληση πόρων από ευρωπαϊκά κονδύλια και την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών», επισημαίνει η δήμαρχος.

Όπως αναφέρει, με ήθος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα η Ενωτική Κίνηση Δημοτών Φερών-Κάρλας-Κεραμιδίου, θα βρίσκεται κοντά στο δημότη και στον τόπο, ενώ προσωπικά από τη θέση της επικεφαλής της παράταξης θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια, ώστε αυτά που κτίσαμε όλοι μαζί, να μην γκρεμιστούν, αντίθετα να πολλαπλασιαστούν.

«Στους χιλιάδες δημότες που στήριξαν τον αγώνα μας θέλω να τους ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς και να τους διαβεβαιώσω ότι η παράταξή μας, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και στα επόμενα, θα παραμείνει η δική τους φωνή έκφρασης και διεκδίκησης για την πρόοδο της τοπικής κοινωνίας», καταλήγει στη δήλωσή της η Ελένη Λαΐτσου.

Παρέμβαση Αγοραστού για την εξισωτική

Aιχμηρή παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων για το 2013.

«Είναι αδιανόητο αντί η Πολιτεία να στηρίζει έμπρακτα τους Ελληνες κτηνοτρόφους, να τους ταλαιπωρεί λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και προχειρότητας στην άσκηση πολιτικών στο επίπεδο της κεντρικής κυβέρνησης και των οργανισμών της» σημειώνει σε επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό ο περιφερειάρχης και ζητά να καταβληθεί η αποζημίωση σε όλους τους δικαιούχους κτηνοτρόφους.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, περίπου 1.200 κτηνοτρόφοι σε σύνολο 7.000 δικαιούχων δεν έχουν λάβει ακόμη την εξισωτική αποζημίωση για το 2013.

 Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας εντοπίζει το πρόβλημα που ανέκυψε με την καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης στην απόφαση του ΟΠΕΚΕΠΕ το 2012 να ορίσει τους διαθέσιμους βοσκότοπους στη χώρα μας. Όπως εξηγεί, «τη χρονιά εκείνη ο ΟΠΕΚΕΠΕ αφαίρεσε έναν τεράστιο αριθμό στρεμμάτων που αφορούσαν αλπικά λιβάδια, προστατευόμενες περιοχές και δασώδεις μη ξυλευόμενες εκτάσεις (καλυμμένες δηλαδή από πουρνάρια), οι οποίες ανέκαθεν χρησιμοποιούνται ως βοσκότοποι από τους κτηνοτρόφους.

Σε απειθαρχία στις διαγραφές φοιτητών καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να προχωράει σε ένα ακόμα μέτρο πολέμου ενάντια στη νεολαία, διαγράφοντας από την τριτοβάθμια εκπαίδευση 180.000 φοιτητές(!), στις 31 Αυγούστου, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως αναφέρει, το πέταγμα έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεκάδων χιλιάδων νέων, ειδικά τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών στρωμάτων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους ρυθμούς σπουδών ή στο κόστος διαβίωσης, εκείνων για τους οποίους αποτελεί ασήκωτο βάρος το νοίκι, το ρεύμα, το φαγητό έξω από τη λέσχη, όλων εκείνων που η δουλειά αποτελεί αναγκαιότητα, αποτελεί «ταξική εκκαθάριση» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τα φτωχά παιδιά και παράλληλα την επιβολή ενός καθεστώτος αυταρχισμού και εντατικοποίησης, χτυπήματος του φοιτητικού κινήματος. «Θέλουν να κάνουν τους φοιτητές έρμαια της καθηγητικής αυθαιρεσίας, καθώς ένα «κόψιμο» σε ένα «μη αρεστό» φοιτητή μπορεί να σημαίνει πέταγμα έξω από την σχολή και απώλεια των κόπων μιας ολόκληρης ζωής των νέων και των οικογενειών τους», εκτιμά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως αναφέρει, το μέτρο αυτό είναι συνέχεια του πετάγματος έξω από το Λύκειο χιλιάδων μαθητών μέσω της «τράπεζας θεμάτων» στην Α Λυκείου, της διάλυσης της δημόσιας τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης και την υποχρεωτική εγγραφή στα ιδιωτικά ΙΕΚ για όσους μπορούν. Της διάλυσης των διοικητικών υπηρεσιών των πανεπιστημίων μέσα από τις απολύσεις των υπαλλήλων και της υποβάθμισης κλεισίματος δεκάδων περιφερειακών ιδρυμάτων μέσω του Σχεδίου “Αθηνά”. Τέλος, αναφέρει ότι επιδιώκει την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος στην νέα γενιά που θέλουν να την έχουν μια άμορφη μάζα ανέργων, «ωφελούμενων» -και όχι «εργαζόμενων»- στα προγράμματα με το φιλοδώρημα των 400 €.

Κανένας φοιτητής δεν περισσεύει και κανένας φοιτητής δεν θα διαγραφεί. Αυτοί που περισσεύουν και θα διαγραφούν είναι το υπουργείο, η κυβέρνηση και η ΕΕ, τα όργανα διοίκησης και οι ουσιαστικά διορισμένοι πρυτάνεις, όλοι αυτοί, που προσπαθούν να στερήσουν το δικαίωμά της νεολαίας στις δωρεάν σπουδές και στην αξιοπρεπή δουλειά, τονίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναφέρει ότι ο Νόμος αυτός μπορεί και πρέπει να ανατραπεί.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το φοιτητικό κίνημα να αναπτύξει την πάλη του για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, για να σταματήσει μια για πάντα κάθε σκέψη για διαγραφή φοιτητών. Τους διοικητικούς και πανεπιστημιακούς να απειθαρχήσουν στην όποια εντολή για διαγραφές φοιτητών, σφυρηλατώντας το μέτωπό τους με το φοιτητικό κίνημα και, τέλος, καλεί στον αγώνα για ανατροπή του μαύρου μετώπου κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και των ανδρείκελων που κυβερνάνε.

ΠΑΜΕ: Απαίτηση η προστασία των ανέργων από τον ΟΑΕΔ

Η προστασία των ανέργων, η πλήρης και σταθερή εργασία, η αύξηση και η διεύρυνση των επιδομάτων στο σύνολο των ανέργων, η προστασία της μητρότητας και των οικογενειακών επιδομάτων δε μπαίνουν στη συζήτηση που άνοιξε γύρω από το ρόλο του ΟΑΕΔ και η δήλωση του Υπουργού Εργασίας είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Ο προσανατολισμός του ΟΑΕΔ βρίσκεται στην επέκταση των κακοπληρωμένων και βραχύβιων προγραμμάτων εργασίας, στη τζάμπα εργασία της μαθητείας. Την ίδια στιγμή που το επίδομα ανεργίας λαμβάνει το 1/10 των ανέργων, που καταργήθηκε το οικογενειακό επίδομα, που τα προγράμματα των καταργηθέντων οργανισμών έχουν εξαφανιστεί ή απευθύνονται σε ελάχιστους, η συζήτηση για το μέλλον του ΟΑΕΔ υπό αυτές τις συνθήκες αποτελεί κοροϊδία, τονίζει το ΠΑΜΕ.

«Οι ιδιώτες στον τομέα της απασχόλησης ζουν και υπάρχουν ανάμεσα μας. Δίπλα στον ΟΑΕΔ λειτουργούν αρκετές εταιρείες απασχόλησης που έχουν αποκτήσει το ρόλο των σύγχρονων δουλεμπορικών γραφείων. Το γνωρίζουν οι χιλιάδες άνεργοι που στριμώχνονται στα γραφεία τους, οι εργαζόμενοι που δουλεύουν χωρίς δικαιώματα με άθλιους μισθούς, αναλώσιμοι, ενοικιαζόμενοι», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η συζήτηση για τον ΟΑΕΔ πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει στην προστασία των ανέργων, της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, στην κατοχύρωση της πλήρους και σταθερής εργασίας με μισθούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και προς αυτή την κατεύθυνση είναι η διασφάλιση των εργαζομένων του Οργανισμού, που είναι επιτακτική και άμεση, καταλήγει η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

Χάνουν το επίδομα ανεργίας για  ασήμαντες  αιτίες

Χάνουν το επίδομα ανεργίας για «ψύλλου πήδημα» και μένουν με άδεια χέρια. Υπολογίζεται ότι από μήνα σε μήνα «διαγράφονται» από το μητρώο των επιδοτούμενων ανέργων στη Μαγνησία τουλάχιστον από 20 μέχρι 50 άτομα και αυτό διότι έτσι «επιτάσσουν» οι διατάξεις της νομοθεσίας.

Ακόμη και η αμοιβή που μπορεί ένας άνεργος να πάρει για μία δουλειά του ποδαριού που θα κάνει μπορεί να του στοιχίσει το επίδομα ανεργίας, εάν περιλαμβάνεται σε αυτούς που επιδοτούνται μηνιαίως μετά από απόλυση.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιδότηση πλέον έχουν αυστηροποιηθεί σημαντικά με αποτέλεσμα με το παραμικρό ο κάθε επιδοτούμενος να κινδυνεύει να βρεθεί εκτός.

Το ίδιο ισχύει και για τους δεκάδες ανυποψίαστους ανέργους, ειδικά αυτούς που ασχολούνται με τα εποχικά και τα τουριστικά επαγγέλματα.

Από τις αρχές του 2013, ο ΟΑΕΔ διενεργεί έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας και ποιοι όχι και δεν αρκείται μόνο στον αριθμό των ενσήμων. Ελέγχει πίσω στον χρόνο για μια 4ετία.ΌΟταν εντοπίζει ότι ο άνεργος έχει εισπράξει περισσότερα από 450 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντιστοιχούν σε 18 μηνιαία επιδόματα) μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, τότε σταματάει να χορηγεί την επιδότηση.

Έτσι ουσιαστικά σε όσους ο ΟΑΕΔ εντοπίσει ότι έχουν συμπληρώσει τις 450 ημέρες ανεργίας δίνεται αμέσως εντολή και σταματάει η επιδότηση. Οι εποχικοί υπάλληλοι, κυρίως, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, είναι τα μεγαλύτερα «θύματα» καθώς στην πλειοψηφία τους απασχολούνται για έξι μήνες τον χρόνο, και επιδοτούνται για τους υπόλοιπους.

Και σαν να μην έφτανε αυτό σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται διάφορα σενάρια για νέα συρρίκνωση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, όπως να λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο τα εισοδήματα που απέκτησε ο ενδιαφερόμενος κατά το εκάστοτε προηγούμενο έτος αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει, δηλαδή τα ακίνητα, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα δίκυκλα, που έχει στην κατοχή του.

Επιπλέον υπάρχει πρόταση να λαμβάνονται υπόψη και οι αποταμιεύσεις και οι πάσης φύσεως επενδύσεις των χρημάτων του, δηλαδή οι καταθέσεις του στις τράπεζες, τα ομόλογα, οι μετοχές, τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και τυχόν άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα και παράγωγα στα οποία έχει τοποθετήσει τα χρήματά του.

Για τον προσδιορισμό της πραγματικής οικονομικής κατάστασης κάθε φορολογουμένου μάλιστα θα χρησιμοποιηθεί το ηλεκτρονικό «περιουσιολόγιο», δηλαδή η βάση δεδομένων που δημιουργεί το υπουργείο Οικονομικών καταχωρίζοντας πληροφορίες για όλα τα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων πολιτών.

Αναταραχή στο ΕΚΚΝ Κασσαβετείας

Επεισόδιο που διήρκεσε επί τετράωρο και οδήγησε ακόμη και στον αυτοτραυματισμό με ξυραφάκι -ευτυχώς ελαφρύ- αλλοδαπού φιλοξενούμενου προκάλεσαν προχθές το μεσημέρι στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας τρεις υπήκοοι Αλγερίας, διαμαρτυρόμενοι που συνεχίζουν να είναι κρατούμενοι των φυλακών ενώ έχουν εκτίσει τις ποινές τους.

Η αναταραχή στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων ξεκίνησε στις 12.45 το μεσημέρι με τους τρεις φιλοξενούμενους, οι οποίοι εξέτισαν ποινές για αδικήματα όπως κλοπές και ληστείες, να αρνούνται να εισέλθουν στο εσωτερικό των φυλακών για την καταμέτρηση των εγκλείστων.

Μάλιστα ο ένας εκ των τριών ανέβηκε στη μπασκέτα και αρνούνταν επί ώρες να κατέβει και να τηρήσει το πρόγραμμα του σωφρονιστικού καταστήματος. Υποστηρίζοντας ότι εδώ και ένα μήνα του λένε ότι θα αποφυλακιστεί αλλά συνεχίζει να κρατείται, ο φιλοξενούμενος εξύβριζε τους φύλακες, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας αυτοτραυματίστηκε με ξυραφάκι στο στήθος.

Τελικά το επεισόδιο έληξε γύρω στις 4.30 το απόγευμα ευτυχώς χωρίς να προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού περιορίστηκε στον αρχικό πυρήνα των διαμαρτυρόμενων που επιδείκνυαν απείθεια στις υποδείξεις των φυλάκων.

Οι τρεις κρατούμενοι υπάκουσαν τους φύλακες, οι οποίοι είχαν ήδη ενημερώσει την Εισαγγελία Βόλου. Οι υπάλληλοι των φυλακών πέρασαν στους διαμαρτυρόμενους χειροπέδες και τους μετέφεραν στο πειθαρχείο.

Και οι τρεις δικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που καταδίκασε έκαστο σε πέντε μήνες φυλάκιση εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο πρώτος κατηγορούμενος, που ανέβηκε και στην μπασκέτα και ο οποίος εξέτισε ποινή για κλοπές, ισχυρίστηκε ότι εδώ και ένα μήνα έχει τελειώσει η ποινή του και του λένε ότι θα αποφυλακιστεί από Δευτέρα σε Δευτέρα, όμως δεν γίνεται τίποτα. Ο δεύτερος κρατούμενος, που ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του, και ο οποίος εξέτισε ποινή για ληστεία, υποστήριξε ότι η πρεσβεία τον ενημερώνει ότι έχουν φτάσει τα χαρτιά του για την απέλαση όμως στην Αστυνομία δεν τα έχουν. Ο τρίτος έγκλειστος, που εξέτισε  φυλάκιση για κλοπές, ισχυρίστηκε ότι κρατείται ενώ δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα.

Μετά τη νέα καταδίκη τους, αυτή τη φορά για απείθεια, οι καταδικασθέντες συνοδεία φυλάκων οδηγήθηκαν εκ νέου στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβετείας

Από αδύναμο έως ανύπαρκτο το σήμα κινητών στο Πήλιο

Πρόβλημα στον τουριστικό κλάδο του Ανατολικού και του Νοτίου Πηλίου αποτελεί το ισχνό σήμα της κινητής τηλεφωνίας και του ίντερνετ, σύμφωνα με επαγγελματίες ξενοδόχους.

Πολλοί είναι οι ξενοδόχοι οι οποίοι γίνονται δέκτες παραπόνων από τους επισκέπτες των περιοχών του Ανατολικού και του Νοτίου Πηλίου καθώς, σε πολλά σημεία, το σήμα της κινητής τηλεφωνίας κάποιων εταιρειών αλλά και των υπηρεσιών διαδικτύου που διαφημίζουν ότι παρέχουν στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας είναι από αδύναμο έως τελείως ανύπαρκτο.

Ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, αναφέρει ότι οι τουρίστες εκφράζουν συχνά τη δυσαρέσκειά τους για το πρόβλημα που παρατηρείται τόσο με το σήμα της κινητής τηλεφωνίας όσο και με το wifiώστε να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς το σήμα. «Είναι πρόβλημα για την εποχή που ζούμε να μην υπάρχει σήμα για τα κινητά τηλέφωνα και από τη στιγμή που αυτά έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο» δήλωσε  ο κ. Ζαφείρης.

Κάποιες παραλιακές περιοχές του Νοτίου Πηλίου, κυρίως αυτές που βρίσκονται από την πλευρά του Αιγαίου, είναι «νεκρές» όσον αφορά την πρόσβαση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το γραμματέα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. ΠάρηΚονιόρδο. «Στο χωριό Χόρτο του Νοτίου Πηλίου, το οποίο διαθέτει 3.500 κρεβάτια, δεν υπάρχει πρόσβαση στο ασύρματο ίντερνετ όπως, επίσης, και σε κάποια παράλια της περιοχής με αποτέλεσμα να χάνουμε πελάτες για αυτό το γεγονός» δήλωσε ο κ. Κονιόρδος.

Πρόβλημα, επίσης, αποτελεί και σε ορισμένα σημεία όπου το κινητό τηλέφωνο ξαφνικά δε πιάνει σήμα εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους της περιοχής. Κάποιοι τουρίστες παίρνουν τα βουνά προκειμένου να πιάσουν σήμα και να μιλήσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα προκειμένου να μη διακοπεί η κλήση από το ασθενές σήμα. «Εχουμε κάνει δράσεις ως Ενωση Ξενοδόχων για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων αλλά μένουμε με τις υποσχέσεις καθώς δεν έχουμε δει λύσεις» ανέφερε ο κ. Κονιόρδος.

Σύμφωνα με υπάλληλο γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, η κάλυψη του σήματος είναι αδύναμη σε κάποια σημεία του Ανατολικού Πηλίου, όπως στον Αη Γιάννη, γεγονός στο οποίο συμβάλλει η μορφολογία του εδάφους αλλά και η ύπαρξη ή μη παρεμβαλλόμενων εμποδίων.

Τη συγκομιδή τους καλούνται να δηλώσουν οι αμπελουργοί

Δήλωση συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων καλούνται να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι της Μαγνησίας στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων υπενθυμίζει στους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου την υποχρέωσή τους να υποβάλλουν τη δήλωση συγκομιδής σταφυλιών από 1η Σεπτεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου.

Η δήλωση υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της ιστοσελίδας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Υποχρέωση υποβολής της δήλωσης έχουν οι αμπελουργοί που κατέχουν πάνω από ένα στρέμμα αμπέλι ενώ απαλλάσσονται οι αμπελουργοί που οινοποιούν οι ίδιοι το σύνολο της παραγωγής τους, εφόσον όμως καταθέσουν «Δήλωση παραγωγής».

Σε περιπτώσεις όπως, ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ, κλπ. υποβάλλεται μηδενική δήλωση συγκομιδής.

Σε περίπτωση που δεν γίνει έγκαιρη υποβολή της δήλωσης, συνεπάγεται αποκλεισμός του παραγωγού από προγράμματα (Αναδιάρθρωση αμπελώνων, χορήγηση δικαιώματος από το Εθνικό Αποθεματικό), μέτρα της νέας Κοινής Οργάνωσης Αγοράς καθώς και επιβολή διοικητικών ποινών, όπως μη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

Οι αμπελουργοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και στο τηλέφωνο 2421352402 για περισσότερες πληροφορίες

Πανηγυρίζει το Μοναστήρι της Παναγίας Κάτω Ξενιάς

Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα εορτασθεί το Σάββατο 23 Αυγούστου, με επίκεντρο στην Τοπική μας Εκκλησία την παλαιά Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται η μεγαλύτερη πανήγυρις της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Την παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί στον υπαίθριο χώρο της παλαιάς Μονής ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Την Ιερά πανήγυρη θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μουσική Δωματίου στο Χόρτο

Την Παρασκευή 22 Αυγούστου, 21:00, στην αίθουσα Χατζηνίκου στο Χόρτο, οι καθηγητές της Ακαδημίας μαζί με διακεκριμένους τελειόφοιτους σπουδαστές του Πανεπιστημίου Mozarteum θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων το κουαρτέτο έργο 27 του EdvardGrieg και το κουιντέτο σε σολ ελάσσονα του WolfgangAmadeusMozart. Η ίδια συναυλία θα επαναληφθεί στις 23 Αυγούστου στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου και στις 26 Αυγούστου στο Νέο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Μια μοναδική συνάντηση στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Ακαδημίας Μουσικής Δωματίου Εγχόρδων που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά, φέτος στα πλαίσια συνεργασίας του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Χατζηνίκου - Αγγελίνη» με το Προξενείο της Αυστρίας στη Βόρεια Ελλάδα, το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Στα σεμινάρια που ο καθηγητής βιολιού Χρήστος Κανέττης έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδάσκει, φέτος προστίθεται η Ανίτα Μίτερερ, καθηγήτρια βιόλας στο Πανεπιστήμιο του Mozarteum, Salzburg και μέλος του διακεκριμένου βιεννέζικου κουαρτέτου Mosaiques.

Μαγνήτων κιβωτός

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων και δράσεων για το θεματικό έτος εκδηλώσεων και δράσεων 2015 «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας» απευθύνει ο φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», εκκλησιαστικό ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Συγκεκριμένα, ο παραπάνω φορέας προσκαλεί φορείς, συλλόγους, οργανισμούς και πολίτες για την κατάθεση προτάσεων, ιδεών για εκδηλώσεις και δράσεις για το θεματικό έτος 2015 με κεντρικό θέμα «Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας». Οι προτάσεις μπορούν να στέλνονται σε μορφή ηλεκτρονικού κειμένου (σε μορφή word) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και με ταχυδρομική επιστολή στη διεύθυνση: Ι.Μ.Δ., Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας Μελισσιάτικα Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, Βόλος, 38001 (για το φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός»).
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21/08/2014 - 10:36