Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Ορεστιάδα: Πικραμένοι οι Έλληνες της Ίμβρου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Την πικρία τους για το κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασαν Έλληνες κάτοικοι της Ίμβρου, στην Τουρκία. Όπως είπαν, μιλώντας στην Ε.ΡΑ. Ορεστιάδας, μετά από την κατάργηση της ΕΡΤ, αισθάνονται «απομονωμένοι και ξεκομμένοι από την Ελλάδα» καθώς τα τηλεοπτικά κανάλια και η Ε.ΡΑ. Ορεστιάδας τους κρατούσαν συντροφιά και τους έδιναν την ευκαιρία να ενημερώνονται για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. «Σήμερα αναγκαζόμαστε να παρακολουθούμε μόνο τις Τούρκικες συχνότητες, αυτό που έγινε είναι πλήγμα για ολόκληρο τον Ελληνισμό ανά τον κόσμο» σημείωσαν εκφράζοντας την ελπίδα η δημόσια ραδιοτηλεόραση να επαναλειτουργήσει σύντομα.


Ορεστιάδα: Σύντομα σε κυκλοφορία τα νέα οδικά τμήματα Ψαθάδες-Αμόριο και Λάβαρα

Σε ένα περίπου μήνα αναμένεται να δοθούν σε κυκλοφορία τα οδικά τμήματα Ψαθάδες-Αμόριο και Λάβαρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημάρχου Σουφλίου, Ευάγγελου Πουλιλιού. Σε δηλώσεις του στην Ε.ΡΑ. Ορεστιάδας, αναφέρθηκε στις εντατικές εργασίες κατασκευής του τμήματος Μάνδρα-Ψαθάδες, το τελευταίο διάστημα, λέγοντας πως αυτήν τη φορά ασκήθηκαν πολλές πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε τουλάχιστον τα επικίνδυνα σημεία για πρόκληση τροχαίων περιστατικών, να ολοκληρωθούν και να δοθούν σε κυκλοφορία.

 

Ορεστιάδα: Ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Ισαάκιο και Καστανιές

Στο Ισαάκιο του δήμου Διδυμοτείχου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ ψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στους δρόμους του οικισμού, από ειδικό ψεκαστικό όχημα. Η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης των κουνουπιών για την αντιμετώπιση νοσημάτων που µμεταδίδονται από αυτά τα έντοµα, ενώ αύριο την ίδια ώρα θα γίνει ψεκασµός και στις Καστανιές του δήμου Ορεστιάδας. Κατά τη διάρκεια του ψεκασµού και για µία ώρα µετά το τέλος του, καλό είναι να αποφεύγεται η κυκλοφορία, ενώ ανάλογη µέριµνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα. Ο ψεκασµός διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η ενέργεια αυτή είναι έκτακτη και συμπληρωτική των µμεθόδων που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί. Η μέθοδος, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, εάν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας. Τα μέτρα που προτείνονται στους κατοίκους των περιοχών αυτών είναι, να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα των σπιτιών τους πριν και μετά τον ψεκασμό για μία ώρα, να παραμείνουν στα σπίτια τους, να τεθούν σε λειτουργία τα κλιματιστικά τους, να μαζέψουν από τις αυλές την μπουγάδα, τα παιχνίδια των παιδιών, σκεύη και τρόφιμα για όση ώρα διαρκεί ο ψεκασμός, να σταυλίσουν τα ζώα τους και οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη.

 

Ορεστιάδα: Ανοιχτός διαγωνισμός για την αποκατάσταση σχολικών υποδομών

Ο δήμος Ορεστιάδας, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Αποκατάσταση σχολικών υποδομών δημοτικής κοινότητας Ορεστιάδας (2012-2013)» με προϋπολογισμό128.949 ευρώ με ΦΠΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την έδρα της υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Βασ. Κων/νου 11, μέχρι τις  22/08/2013. Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2552-350351,FAX επικοινωνίας 25523-50357. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την  Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 10 το πρωί. και θα υποβληθεί με το σύστημα «προσφορά επιμέρους ποσοστών έκπτωσης και έλεγχο ομαλότητας». Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 2.036,34 ευρώ και ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι έξι μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ / ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Προϊσταμένη Αρχή δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας


Ορεστιάδα: Έναρξη υλοποίησης του προγράμματος «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» για επιχειρήσεις

Ξεκίνησε η  υλοποίηση του προγράμματος «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», όπως ενημερώνει το επιμελητήριο Έβρου, μέσω του οποίου θα παρασχεθούν δάνεια για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ (275 εκατ. από το ΕΤΕΑΝ και 275 εκατ. από τις τράπεζες)  σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλης της χώρας, κάθε νομικής μορφής (ατομικές, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε.) που βρίσκονται σε οποιαδήποτε στάδιο λειτουργίας (υπό σύσταση, νεοσύστατες ή και υφιστάμενες). Μεταξύ άλλων, βασικές προϋποθέσεις είναι οι ενδιαφερόμενες προς ένταξη επιχειρήσεις να είναι και θα παραμείνουν Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, να απασχολούν έως 250 εργαζομένους, σε Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.) και να εμφανίζουν έως 50 εκατομμύρια ευρώ. ετήσιο κύκλο εργασιών ή ενεργητικό 43 εκατ. ευρώ. Η περίοδος ένταξης στο πρόγραμμα είναι  έχει ορισθεί η 31.12.2013 , με την προϋπόθεση ότι ο προϋπολογισμός του Προγράμματος, ανά γεωγραφική περιοχή, δεν έχει εξαντληθεί νωρίτερα.

Ορεστιάδα: Περιοδεία μελών του ΚΚΕ σε καταστήματα ΕΛΤΑ του β. Έβρου

Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ σε Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Καστανιές και Βύσσα, επισκέπτεται σήμερα αντιπροσωπεία της τομεακής οργάνωσης Έβρου του ΚΚΕ.. Η κομματική οργάνωση τονίζει σε ανακοίνωσή της για την κατάργηση ταχυδρομικών καταστημάτων πως η «”απελευθέρωση” των ταχυδρομείων οδηγεί σε δραστική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας για τη χρήση ταχυδρομικών υπηρεσιών, σε απολύσεις και σε εγκατάλειψη περιοχών που θα κριθούν μη κερδοφόρες». Καταλήγοντας, καλεί τους εργαζόμενους «να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους στον πραγματικό τους αντίπαλο, που είναι τα μονοπώλια και η Ε. Ε.» και να μην επιτρέψουν τα σχέδια κατάργησης καταστημάτων και ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ .  

 

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει στις 8/8 το δημοτικό συμβούλιο

Με 49 θέματα συνεδριάζει την Πέμπτη 8 Αυγούστου, στις 6.30 το απόγευμα, το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Κυριαρχεί το θέμα των απολύσεων σχολικών φυλάκων, δημοτικών αστυνομικών και δημοτικών υπαλλήλων. Το συμβούλιο θα συζητήσει επίσης την αναγκαιότητα εκτέλεσης της μελέτης για «Μερική Αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Ορεστιάδας», ενώ θα γίνει και η παρουσίαση της έκθεσης εσόδων-εξόδων του Β’ Τριμήνου του 2013 για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του δήμου για το τρέχον έτος.
 

Ορεστιάδα: «Ο Επιθεωρητής» του Ν. Γκόγκολ παρουσιάζεται στις 3/8

«Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ παρουσιάζεται το Σάββατο 3 Αυγούστου, στο θέατρο «Διόνυσος» στη Νέα Ορεστιάδα. Πρόκειται για μία κωμωδία-σάτιρα της διαφθοράς, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και ο Γιώργος Αρμένης. Η παράσταση είναι συμπαραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βέροιας. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 14 ευρώ κατά την προπώληση, 18 στην πόρτα και 14 το μειωμένο. Η προπώληση γίνεται από το θέατρο «Διόνυσος». 

 

Αλεξανδρούπολη: Με δύο ώρες καθυστέρηση σήκωσε άγκυρα για Σαμοθράκη το «ΣΑΟΣ»

Με δύο ώρες καθυστέρηση, αναχώρησε στις 11 η ώρα, τελικά, το πλοίο «ΣΑΟΣ» από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προς τη Σαμοθράκη. Το δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο για τις 9 το πρωί, ωστόσο, μέλη πρώην πληρώματα του «ΣΑΟΣ» κράτησαν κλειστές τις πόρτες του πλοίου και δεν επέτρεψαν την επιβίβαση του κοινού, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Τελικά, μετά από δύο ώρες, το πλοίο σήκωσε άγκυρα και αναχώρησε, αφού προηγήθηκαν διαβεβαιώσεις της εταιρείας ότι τα οφειλόμενα θα καταβληθούν.

 

Έβρος: 605 θέσεις στους δήμους του Έβρου από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Διακόσιες ενενήντα έξι (296) θέσεις στο δήμο Αλεξανδρούπολης, 152 στο δήμο Ορεστιάδας, 18 στη Σαμοθράκη, 60 στο Σουφλί και 79 στο Διδυμότειχο, συμπληρώνουν τις συνολικά 605 θέσεις που αντιστοιχούν στους δήμους της περιφερειακής ενότητας Έβρου από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Η διάρκεια απασχόλησης για όσους επιλεγούν θα είναι πεντάμηνη, ωστόσο ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο χρόνος προκήρυξης των θέσεων, ούτε οι αμοιβές των απασχολούμενων. 

Διδυμότειχο: Μέχρι αύριο οι εγγραφές για το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Μέχρι και αύριο Πέμπτη 1 Αυγούστου, μπορούν να προσέρχονται στο δημαρχείο Διδυμοτείχου οι ενδιαφερόμενοι γονείς για την υποβολή της αίτησης προκειμένου να ενταχθούν τα παιδιά τους στα δωρεάν προγράμματα φιλοξενίας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του δήμου στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ.
Για την περίοδο 2013-2014 ο δήμος Διδυμοτείχου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του και το νομικό του πρόσωπο υπεύθυνο για τους παιδικούς σταθμούς Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», είχε εξασφαλίσει συνολικά 595 θέσεις δωρεάν φιλοξενίας, για την παροχή φιλοξενίας και σίτισης σε 15 βρέφη και 130 νήπια, στους 4 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου και επιπλέον 450 θέσεις στα 4 ΚΔΑΠ, σημειώνοντας σημαντική πρωτιά σε επίπεδο Νομού Έβρου και Περιφέρειας, αυξάνοντας σε 8 τις ενταγμένες δομές και στο τετραπλάσιο τις προσφερόμενες θέσεις, προσφέροντας άνω του 30% των θέσεων σε επίπεδο νομού.

Διδυμότειχο: Συνελήφθη Ιρακινός διακινητής και 11 μη νόμιμοι μετανάστες

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας οδηγήθηκε ο 31χρονος Ιρακινός που συνελήφθη χθες το βράδυ στην  παρέβρια περιοχή Διδυμοτείχου για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών. Συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός διακινητής καθοδηγούσε πεζός έντεκα μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων οι δέκα Ιρακινοί και ένας Σύριος. Και οι έντεκα είχαν περάσει λίγη ώρα πριν τον εντοπισμό τους από τους αστυνομικούς, με βάρκα τον ποταμό Έβρο, προερχόμενοι από την Τουρκία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31/07/2013 - 12:38