Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Μέτωπο εμπόρων για τις Κυριακές

Να συστήσουν κοινό μέτωπο προς όφελος της αγοράς, για να αποτρέψουν την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τους τις Κυριακές, δεσμεύοντας στην ουσία τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπο Καφύρα που θα λάβει,  βάσει του θεσμικού του ρόλου,  και την τελική απόφαση, κατευθύνονται οι καταστηματάρχες, έμποροι και Επαγγελματίες- βιοτέχνες του νομού. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ν. Ηλείας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηλείας, έχουν ζητήσει αμφότερες από τους Συλλόγους τους, να συγκαλέσουν το Σεπτέμβρη Γενικές Συνελεύσεις και να αποφασίσουν για τις Κυριακές και στη συνέχεια να συναντηθούν με τον  αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για να του εκθέσουν τις απόψεις τους και τις αποφάσεις τους.

 

Κλείνουν 4 καταστήματα ΕΛΤΑ στην Ηλεία

«Λουκέτο» σε 80 καταστήματα στη χώρα βάζουν τα ΕΛΤΑ, στα οποία απασχολούνται από 1 έως 3 άτομα, και θα αντικατασταθούν από πρακτορεία ιδιωτών. Σε ό,τι αφορά την Ηλεία κλείνουν τα πρακτορεία Επιταλίου, Νέας Φιγαλείας, Κυλλήνης και Τραγανού.


Ο δήμαρχος Ηλιδας για Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας

Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, δήλωσε κατηγορηματικά κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης. Αφορμή της συνέντευξης αποτέλεσε το δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας που έκανε αναφορά σε μελέτη του πρώην καθηγητή Δημόσιας Υγείας Γιάννη Κυριόπουλου, σύμφωνα με την οποία η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας συγχωνεύεται με την αντίστοιχη του Πύργου, με περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.


Συνεδρίαση στη «σκιά» των απολύσεων

Οι απολύσεις δημοτικών αστυνομικών, σχολικών φυλάκων και εκπαιδευτικών απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας, που πραγματοποιήθηκε και παρουσία απολυμένων. Η εν λόγω συνεδρίαση σημαδεύτηκε από λιποθυμικό επεισόδιο απολυμένης εκπαιδευτικού του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας όπου έγινε μικρή διακοπή για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό. Ωστόσο το σώμα αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος που καταγγέλλει την κυβέρνηση για τις απολύσεις.


«Ρήμαξαν» το θέατρο «Ολυμπία» στο Φλόκα

Κανονικά θα γίνει σήμερα το βράδυ η συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου, καθώς ο δήμος μερίμνησε να αποκαταστήσει στο μέτρο του δυνατού τις ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι δράστες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του θεάτρου Ολυμπία στο Φλόκα. Οι δράστες κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας μπήκαν στο χώρο του θεάτρου και έκοψαν τα καλώδια του δικτύου, ενώ ξήλωσαν και τους πίνακες ηλεκτροδότησης.. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Άρης Παναγιωτόπουλος το ύψος της ζημιάς ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.


Ορθολογική  χρήση νερού

Την ανάγκη για ορθολογική χρήση του νερού  τους θερινούς μήνες και ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών σαν και αυτή που διανύουμε, επισημαίνει με σχετική ανακοίνωσή του το Τμήμα Αυτεπιστασίας και Συντήρησης Δικτύων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης για άρδευση λαχανόκηπων, κηπευτικών (κλπ) προϊόντων, η λήψη νερού με υδροφόρα (βυτία) όπως και η αποθήκευση νερού σε χωμάτινες ή άλλες επίγειες δεξαμενές από τα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου, για τις ανάγκες κτηνοτροφικών μονάδων  και την άρδευση δενδρυλλίων και κηπευτικών στους αγρούς. Επίσης, κατά τις ώρες αυξημένης ζήτησης νερού (13.00 μ.μ. - 10 μ.μ.) απαγορεύεται η αλόγιστη χρήση νερού για πλύσιμο αυτοκινήτων, κατάβρεγμα δρόμων κλπ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54