Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Γεωργικό & Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ, Ν. Αγχίαλος



Από αύριο Πέμπτη, 28 Αυγ 2014, μέχρι την Κυριακή, 31 Αυγ 2014, στην Νέα Αγχίαλο Βόλου (Μαγνησία) το Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδος, είναι το ραντεβού όλων, λίγες ημέρες πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Γεωργικό & Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ οργανώνεται από την Ένωση Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου και τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, σαν ένα σημείο αναφοράς για μια «άλλη» Ελλάδα, φιλοξενώντας ταυτόχρονα, έκθεση Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων, εξοπλισμό, εκφράσεις πολιτισμού, κύκλους συζητήσεων και ομιλιών κάθε βράδυ & Γευστικές δοκιμές.

Το Γεωργικό & Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου θα φέρει πιο κοντά τους αγρότες-παραγωγούς πραγματικού «πλούτου» στην σημερινή Ελλάδα, τόσο μεταξύ τους, όσο και με όλους τους συμπολίτες. Ο κάθε εκθέτης-παραγωγός μπορεί να ενοικιάσει τέντα STAND και να δειγματίσει τα προϊόντα του, αλλά μπορεί να τοποθετήσει τη δική του κατασκευή, αν έχει κάποιο συγκεκριμένο τρόπο που θέλει να παρουσιάσει την γεωργική και κτηνοτροφική του δραστηριότητα.(Πηγή Αγρονέα Δημήτρης Μιχαηλίδης)





Σε τρεις δόσεις οι Εξισωτικές Αποζημιώσεις στο περσινό ύψος

Η κυβέρνηση αποφάσισε να χρυσώσει το χάπι και αυτή τη φορά στους Κτηνοτρόφους και να πει ότι οι εξισωτικές αποζημιώσεις θα έχουν το περσινό ύψος και θα δοθούν σε τρεις δόσεις…

Ο κ. Καμπούρης πρόσθεσε ότι οι Κτηνοτρόφοι ζητούν τον επαναπροσδιορισμό των εξισωτικών επιχορηγήσεων, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια έμμεση επιδότηση της Πολιτείας, προκειμένου να εξισορροπήσει τους Κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στα πεδινά με αυτούς που δραστηριοποιούνται στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές. Οι επιδοτήσεις αυτές να έχουν σχέση με το ζωϊκό κεφάλαιο και όχι να περιπλέκονται άλλου είδους γραφειοκρατικές διαδικασίες ή και προσωπικές διενέξεις!

Αξίζει δε να σημειωθεί πως δεν έχουν μπει στους λογαριασμούς των Κτηνοτρόφων τα ποσά που ισχυρίζεται η Κυβέρνηση, δηλαδή της τάξης των 70 εκ ευρώ…Ζήτημα είναι να έχουν μπει περί τα 5 εκ ευρώ και αν…!



Μη επιλέξιμοι οι Βοσκότοποι της Ελλάδας από την ΕΕ

Ένας άλλος πονοκέφαλος που βρήκε τους Κτηνοτρόφους, είναι η μη επιλεξιμότητα των προτεινόμενων από τη Χώρα μας βοσκοτόπων, από την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Το θέμα οι αρμόδιοι, Κτηνοτρόφοι, Αυτοδιοικητικοί και Πολιτικοί το γνώριζαν από το 2003 και θα έπρεπε έως το 2009 να έχει λυθεί, από ένα κράτος που πρέπει να συντάξει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Δασικό, Αγροτικό Κτηματολόγιο, ακόμα να ξεκαθαρίσει τις εκτάσεις, Δασικές, Λιβαδικές και Χορτολιβαδικές.

«Δυστυχώς φτάσαμε στο έτος 2013 και οι εκάστοτε κυβερνώντες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο συνέχισαν να χρησιμοποιούν τις Εξισωτικές Αποζημιώσεις ως μια καθαρά πελατειακή σχέση και δράση, ανάλογα με τις ψήφους που ήθελαν να πάρουν!

Από την άλλη οι Κτηνοτρόφοι διασπασμένοι, χωρίς οργάνωση και δυναμική δεν απαίτησαν από τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε λύσεις με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει κίνδυνος, -εφ’ όσον έκρινε η ΕΕ μη επιλέξιμους βοσκότοπους τις δασικές εκτάσεις που προτείνει η Ελλάδα- να χάσουν και μέρος της Εξισωτικής Αποζημίωσης, αλλά και από την ενιαία ενίσχυση που λαμβάνουν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο συνεργάτης του «Αγρόραμα» και συντάκτης των Αγρονέων, Δημήτρης Μιχαηλίδης.





Δ. Καμπούρης πρόεδρος ΠΕΚ: «Δεν μας ακούνε…Πρέπει να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση για την κτηνοτροφία»



«Δεν μας ακούνε. Ξεκινήσαμε να κάνουμε κινητοποιήσεις σε κάποια μεγάλα αστικά κέντρα, Θεσσαλονίκη , Κομοτηνής κ.α.

Σκεφτόμαστε να συμμετέχουμε και στις κινητοποιήσεις των φορέων στην ΔΕΘ, για τον εμπαιγμό της κυβέρνησης για το θέμα των εξισωτικών αποζημιώσεων. Εκεί που περιμέναμε 3.000 4.000 και 5.000 ευρώ, είδαμε στους λογαριασμούς μας 90, 100 11,5 ευρώ ή και…τίποτα…Επι πλέον πρέπει να αλλάξει πολιτική η κυβέρνηση στην φθίνουσα πορεία της Κτηνοτροφίας και της Γεωργίας, προκειμένου ο πρωτογενής τομέας πρώτον να βοηθήσει τη Χώρα μας να αποκτήσει αυτάρκεια σε Αγρο-κτηνοτροφικά προϊόντα και δεύτερον να βγει από το τέλμα της κρίσης, προσθέτοντας μεταποιητική αξία στα προϊόντα και κατακτώντας τις αγορές του εξωτερικού», σημείωσε με νόημα στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Καμπούρης.







Συντριβή Α-7 Κορσαίρ στην Νυμφαία

Ήταν λίγο μετά από τις 9:30χθες το πρωΐ, όταν αρκετοί από τους πολίτες που ήταν έξω στα χωράφια στις δουλειές τους, ή για περπάτημα κοντά στο δάσος της Νυμφαίας πάνω από την πόλη της Κομοτηνής, αλλά και όσοι κατοικούν εκεί κοντά, είδαν ένα στρατιωτικό αεροσκάφος Α-7 Κορσέρ-στο πλαίσιο μια άσκησης- να πετά χαμηλά να ακολουθεί τρελή πορεία, να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς στον αέρα, μέχρι που έπεσε σε περιοχή της Νυμφαίας προκαλώντας τεράστιο κρότο, ταρακούνημα, αλλά και πυρκαγιά.

Ευτυχώς ο πιλότος έκανε έγκαιρη χρήση του αλεξίπτωτου και περισυνελλέγη σώος από το Στρατό που έσπευσε στο περιστατικό! Από την πρώτη στιγμή και η Πυροσβεστική κατέφθασε στο συμβάν και έθεσε υπό έλεγχο και την πυρκαγιά στο δάσος της Νυμφαίας.

Ο ηρωικός 28χρονος πιλότος μεταφέρθηκε απλά για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Κομοτηνής!

Οι πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές δείχνουν ως αιτία της πτώσης τη μηχανική βλάβη. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροσκάφος καθώς πετούσε πάνω από την Γρατινή έβγαλε καπνό στο πίσω μέρος, ο δε πιλότος, πριν εγκαταλείψει το σκάφος έκανε κάποιους ελιγμούς προφανώς θέλοντας να το «οδηγήσει» έξω από κατοικημένες περιοχές.

Το αεροσκάφος έπεσε βόρεια της Κομοτηνής, στο πεδίο βολής του στρατού, είναι μια ευρύτατη περιοχή γύρω στα 10 χιλιάδες στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί από το στρατό και είναι πεδίον ασκήσεων.

Ευτυχώς είχε αίσια έκβαση το περιστατικό. Δεν είναι λίγες οι φορές που παρακολουθούμε τις στρατιωτικές ασκήσεις και τις χαμηλές πτήσεις των στρατιωτικών αεροσκαφών, αλλά ποτέ δεν είχε τύχει τέτοιο περιστατικό στην περιοχή.

Οι αρμόδιοι τώρα θα πρέπει να αναζητήσουν τις αιτίες που οδήγησαν στην πτώση του αεροσκάφους… κάποιοι είπαν ότι αυτού του τύπου τα στρατιωτικά αεροσκάφη έπρεπε να έχουν αποσυρθεί … μια και είναι από την εποχή του Βιετνάμ, αλλά ακόμα όπως φαίνεται δεν έχουν αποσυρθεί…εγκυμονώντας κινδύνους για όσους τα χρησιμοποιούν.

Η λιτή και σύντομη επίσημη ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σχετικά αναφέρει απλά ότι «τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται». 



To Aγρόραμα στην φετινή 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Αγρόραμα επιχειρεί να παρουσιάσει μία επιδεικτική Αγορά Αγροτών, στο πλαίσιο της φετινής Διεθνούς Εκθέσεως Θες/νικης στις 6 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην Agrotica του 2014, το ΑγρΟραμα παρουσίασε με επιτυχία μία επιδεικτική Αγορά Αγροτών. Στην 79η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επαναλάβει το εγχείρημα, καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος τόνωσης του αγροτικού εισοδήματος. Όσοι αγρότες επιθυμούν να συμμετέχουν στη ΔΕΘ με συσκευασμένα ή μή προϊόντα, μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2319 27 19 50 6943 834921.



Προκήρυξη θέσεων εργασίας στα παιδικά χωριά SOS ΕΛΛΑΔΟΣ



ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ προκηρύσσουν για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, τις ακόλουθες θέσεις (μερικής απασχόλησης):

A. 1 Ψυχολόγος

B. 1 Ειδικός Παιδαγωγός

Γ. 1 Γραμματέας

Η αποστολή βιογραφικών θα γίνεται δεκτή έως τις 02/9/2014, ηλεκτρονικά, στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., υπόψη Νίκου Καΐτσα, Υπεύθυνου Ανθρώπινου Δυναμικού.



ΤΡΕΧΩ ΜΕ ΤΟΝ «ΠΕΡΠΑΤΩ» .. ξανά…

Μετά από την συμμετοχή μας στους 1ο  και 2ο  Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, 1ο  και 3ο  Spetses Mini Marathon, 8ο  και 9ο  Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος", ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης "Περπατώ" θα συμμετάσχει στον 3ο  Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης στις 18 Οκτωβρίου 2014.
https://www.youtube.com/watch?v=T5Rdls_CrT8&feature=youtu.be

Ο σύλλογος καλεί τον κόσμο και αυτή την φορά στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο & Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να στηριχθεί το έργο του συλλόγου,  καθώς κάθε εγγραφή με την ομάδα στα 5 ή τα 21 χλμ. ενισχύει το Σύλλογο με 5 ευρώ. 

Για την συμμετοχή χρειάζεται να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά μαζί μας στο 2531036909.

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί η αίτηση σας και να έχει κατατεθεί το αντίτιμο της συμμετοχής σας έως τη 1 Οκτωβρίου.




Αγωνία, Μυστήριο, Δυνατή Πλοκή:

«Χωρίς Παρελθόν», Φωτεινή Ναούμ, εκδόσεις Λιβάνη



Γερές δόσεις από αγωνία, μυστήριο και πλοκή που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα μέχρι και την τελευταία σελίδα, μας υπόσχεται στο τελευταίο της βιβλίο η πολλά υποσχόμενη Κομοτηναία συγγραφέας, Φωτεινή Ναούμ!

«Χωρίς Παρελθόν» από τις εκδόσεις Λιβάνη, μας λέει η Φωτεινή και παρόλο που το μικρό όνομα της συγγραφέως μιλάει για ΦΩΣ (Φωτεινή), το νέο της βιβλίο εκτυλίσσεται σε ένα σκοτεινό παρελθόν, που ταλαιπωρεί και στιγματίζει τους ήρωες του, οι οποίοι προσπαθούν να απαλλαγούν από αυτό…όμως πάντοτε το βρίσκουν μπροστά τους…και ξανά ξεκινούν τη μάχη…

Η Φωτεινή Ναούμ είναι μια νεότατη συγγραφέας, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη για το μέλλον…Τα βιβλία της αν και είναι σχετικά νέα στο στερέωμα(σ.σ. γι’ αυτόν τουλάχιστον που έχει αρκετή εμπειρία στην ανάγνωση) διακρίνονται από βάθος, δυνατές περιγραφικές εικόνες τοπίων και χαρακτήρων, με ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία της εποχής που αναφέρεται, ήρωες που τολμούν, συγκρούονται, διδάσκονται και ορίζουν τελικά τη δική τους μοίρα…

Η ίδια είναι αρκετά αυστηρή με τον εαυτό της, κρατώντας στα συρτάρια αρκετά ακόμα πονήματα…Θέλει αυτό που θα διαβάζει ο αναγνώστης να τον ικανοποιεί, αφού πρώτα ικανοποιεί την ίδια ως αναγνώστρια!

Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής δήλωσε ότι απολαμβάνει όταν γράφει τα βιβλία της και ειδικά απόλαυσε στο «Χωρίς Παρελθόν», την …αγωνία και το μυστήριο που αποπνέει!

Η Φωτεινή Ναούμ δεν παραμένει απλά και μόνο στα γραφόμενα της, μένοντας στην Κομοτηνή η ίδια έχει την ευκαιρία να συνομιλεί και να αφουγκράζεται τους αναγνώστες της και τις ανάγκες έκφρασης της πόλης.

Για το λόγο αυτό από πέρυσι ξεκίνησε μια ομάδα δημιουργικής γραφής, όπου άκουσε και έδινε τις κατευθυντήριες γραμμές της σε ανθρώπους που έχουν το γράψιμο ως μέσο έκφρασης και …καταφύγιο! Το απόσταγμα αυτής της ομάδας και της εργασίας που έγινε είναι η ανάδειξη μια κοπέλας με ιδιαίτερα συγγραφικά προσόντα, τα οποία οσονούπω θα αποκαλυφθούν…

Η ίδια φαίνεται διατεθειμένη να συνεχίσει τη δημιουργική ομάδα και παράλληλα την ανίχνευση ταλέντων…χωρίς φυσικά να εγκαταλείπει ποτέ το γράψιμο, αλλά και την γλυκιά της οικογένεια!

Καλοτάξιδο το Βιβλίο σου Φωτεινή Ναούμ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54