Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας



Παραίτηση Δ. Μουζά: «Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά-δε σταματώ την ενασχόλησή μου με τα κοινά…»

Την παραίτησή του από δημοτικός σύμβουλος ανακοίνωσε επίσημα εχθές στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου ο απερχόμενος δήμαρχος Ορεστιάδας, Δημήτρης Μουζάς. «Παραδίδω τη σκυτάλη σε νέους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο κ. Μουζάς, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι αποχωρεί «με το κεφάλι ψηλά, ευχαριστημένος για όσα προσέφερε και με τα ίδια περιουσιακά στοιχεία που είχε και πριν από οκτώ χρόνια, πριν εκλεγεί δήμαρχος». Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να είναι ενεργός πολίτης και πως δεν πρόκειται να σταματήσει η ενασχόλησή του με τα κοινά, χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε νύξη για τα μελλοντικά του σχέδια, που σύμφωνα με ορισμένα σενάρια, προσβλέπουν σε επικείμενη βουλευτική υποψηφιότητά του. Καταλήγοντας, ο κ. Μουζάς ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο διάστημα της θητείας του ως δήμαρχος Ορεστιάδας, τους πολίτες που πίστεψαν στην προσπάθεια της δημοτικής του ομάδας και ευχήθηκε «καλή δύναμη» στον νέο δήμαρχο, Βασίλη Μαυρίδη.



Ο Γιώργος Μουτουσίδης στη θέση του παραιτηθέντος Δ. Μουζά

Ο Γιώργος Μουτουσίδης, ως πρώτος επιλαχών, θα αναπληρώσει την κενή θέση που αφήνει με την παραίτησή του ο Δημήτρης Μουζάς στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, ενώ η παράταξη του απερχόμενου δημάρχου θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί για να εκλέξει και τον νέο επικεφαλής μεταξύ των εννέα μελών της. Μέχρι την ολοκλήρωση της ενδοπαραταξιακής αυτής διαδικασίας, χρέη επικεφαλής θα αναλάβει ο πρώτος σε σταυρούς της δημοτικής ομάδας, Κώστας Σιαφκαλόζης.



Από το νέο δημοτικό συμβούλιο η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2015 του δήμου Ορεστιάδας

Στην ανακοίνωση παραίτησης του Δημήτρη Μουζά περιορίστηκε εχθές το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, που επρόκειτο να συζητήσει τον προϋπολογισμό του 2015, ωστόσο, λόγω μη απαρτίας (μόλις 15 ήταν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι), η συζήτηση δεν ξεκίνησε ποτέ και μετατίθεται για τις επόμενες ημέρες, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα του νεοεκλεγέντος δημάρχου, Βασίλη Μαυρίδη, έχει ήδη καταρτίσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επόμενο έτος. Να σημειωθεί ότι ενώ η 5η Σεπτεμβρίου αποτελούσε την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προϋπολογισμών των δήμων, υπήρξε οδηγία από το υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία παρατείνεται μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προέγκρισης των προϋπολογισμών από τα αρμόδια Παρατηρητήρια και ψήφισής τους από τα δημοτικά συμβούλια.



Τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας

Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου θα γίνει η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής και των μελών των άλλων παρατάξεων που συνθέτουν το νέο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Εκατόν είκοσι πέντε (125) άτομα θα συμμετέχουν στην τελετή ορκωμοσίας, η οποία είναι ανοιχτή για τους πολίτες.



Τη Θράκη επισκέπτεται η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας

Τους τρεις νομούς της Θράκης επισκέπτονται από σήμερα έως τις 29 Αυγούστου, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο υπουργός και οι δύο υφυπουργοί Παιδείας, συνοδευόμενοι από τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες. Η επίσκεψή τους στον Έβρο έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή και θα περιοριστεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου θα έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, Βαγγέλη Λαμπάκη.



Εκδήλωση για τους μαχητές του Ε. Λ. Α. Σ. διοργανώνει η Τ. Ο. Έβρου του ΚΚΕ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους μαχητές και τις μαχήτριες του Ε. Λ. Α. Σ., που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση του Διδυμοτείχου από τους Ναζί κατακτητές, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 30 Αυγούστου η Τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ και το παράρτημα Εθνικής Αντίστασης Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας. Η εκδήλωση για την εβδομηκοστή επέτειο της απελευθέρωσης θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο χώρο του μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Διδυμοτείχου-Ελληνοχωρίου.



Η «Κομέντια» παρουσιάζεται στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ν. Ορεστιάδας

Την «Κομέντια» του Γιώργου Σκούρτη θα παρουσιάσει απόψε στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας, στις 9 το βράδυ, η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απόλλων» Περιγιαλίου δήμου Κορινθίων, ως τρίτη διαγωνιζόμενη ομάδα στο 15ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας. Αύριο στη σκηνή θα εμφανιστεί ο θεατρικός σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών νομού Θεσσαλονίκης «Διθύραμβος Εξ Αμάξης», που θα παρουσιάσει το έργο της Αφροδίτης Ιωάννου και της Ιωάννας Κατσαρού «Γριοθεσία». Το Φεστιβάλ συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 31 Αυγούστου.



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54