Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

ΒΟΛΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ  28-8-2014


Σε συνθήκες… «πολέμου» θα ορκιστεί το νέο περιφερειακό συμβούλιο

Συναγερμός στις αρχές από το… ραντεβού που δίνουν έξω από το δημοτικό ωδείο Χρυσαυγίτες και αντιεξουσιαστές!

Η έλευση του κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού, βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου το απόγευμα της Παρασκευής στη Λάρισα προκειμένου να ορκιστεί περιφερειακός σύμβουλος (ήταν επικεφαλής στις πρόσφατες εκλογές της παράταξης που στηρίζονταν από το κόμμα του Μιχαλολιάκου), προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και δημιουργεί ένα εξαιρετικά «εύφλεκτο» κλίμα.

Τούτο διότι παράλληλα με την ανακοίνωση της μεταγωγής του από την Αθήνα στη Λάρισα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος προανήγγειλε και τη διεξαγωγή συγκέντρωσης έξω από το δημοτικό ωδείο όπου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία, μιάμιση ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 7 το απόγευμα.

Η αντίδραση φέρεται να υπήρξε άμεση από το χώρο των αντιεξουσιαστών, οι οποίοι κατά πληροφορίες, ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μία αντί-συγκέντρωση στον ίδιο χώρο!

Υπενθυμίζεται πως κάτι αντίστοιχο είχε λάβει χώρα στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας τον περασμένο Μάρτιο, όταν σε κεντρικό ξενοδοχείο είχαν έλθει πρωτοκλασάτα στελέχη της Χρυσής Αυγής για να παρουσιάσουν το περιφερειακό ψηφοδέλτιο. Τότε, χρειάστηκε η επέμβαση αρκετών διμοιριών των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα μεταξύ του συγκεντρωμένου και μαινόμενου πλήθους.

Αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να πάρει η αστυνομία και για μεθαύριο, με την ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου, να μπαίνει μοιραία σε… δεύτερη πλάνο.

Αντιφασιστικές Κινήσεις: «Ο φασισμός δεν χωρά στη Θεσσαλία»

Η συγκέντρωση την οποία καλεί η Χρυσή Αυγή την Παρασκευή 29/8 στη Λάρισα, με αφορμή την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, παρουσία του προφυλακισμένου βουλευτή Π. Ηλιόπουλου, αποτελεί προσπάθεια νομιμοποίησης και υποστήριξης της δολοφονικής δράσης της ναζιστικής συμμορίας, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Αντιφασιστικές Κινήσεις Μαγνησίας, Λάρισας, το Αντιφασιστικό Μέτωπο Καρδίτσας, το Στέκι RosoNero Τρικάλων και η Αντιφασιστική Δράση Σκιάθου.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ευθύνονται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του ΣαχζτάτΛουκμάν καθώς και για εκατοντάδες ακόμη αιματηρές επιθέσεις (κάποιες θανατηφόρες) με ρόπαλα, μαχαίρια και κάθε άλλο είδος όπλων και ότι η Χ.Α. στοχοποιεί όποιον αντιστέκεται (αγωνιστές εργαζόμενοι, απεργοί, στελέχη της Αριστεράς και των κινημάτων) και όποιον είναι διαφορετικός απέναντι στα ναζιστικά πρότυπά τους (μετανάστες, ομοφυλόφιλοι, ΑΜΕΑ).

«Σε αυτή τη ναζιστική οργάνωση και όχι σε κάποιο παρθεναγωγείο είναι ηγετικό στέλεχος ο Ηλιόπουλος και οι υπόλοιποι προφυλακισμένοι. Σήμερα όλοι αυτοί το παίζουν «αθώες περιστέρες» και «αγωνιστές που διώκονται» και αρνούνται με ευκολία τη ναζιστική ιδεολογία τους, παρά τις εκατοντάδες φωτογραφίες τους με ναζιστικά σύμβολα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αντιφασίστες τονίζουν ότι μόνο η μαζική κινητοποίηση των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων μπορεί να συντρίψει μια και καλή το ναζισμό. «Ο φασισμός και ο ναζισμός δεν χωράνε ούτε στη Λάρισα, ούτε στη Θεσσαλία ούτε πουθενά», αναφέρουν

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πέρδικα γλίτωσαν αποθήκες με γεωργικά εργαλεία

Τελειωμό δεν έχουν οι πυρκαγιές στην περιοχή του Αλμυρού, καθώς κατά την κατάσβεση των δύο μεγάλων σε Νεοχωράκι και Ανάβρα, σειρά είχε χθες το πρωί η περιοχή της Πέρδικας, που αποδείχτηκε ότι είναι επίσης μεγάλη.

Η φωτιά ξεκίνησε χθες στις 11.50 από έκταση με σιτοκαλαμιές και επεκτάθηκε σε ρέμα και σε δύσβατη περιοχή. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και επί τόπου βρέθηκαν έξι υδροφόρα οχήματα και 20 πυροσβέστες, που με τον συντονισμό του διοικητή και του υποδιοικητή της Π.Υ. Βόλου, αντιπύραρχων Χαράλαμπου Πόζογλου και Άγγελου Κυρίτση, κατάφεραν να σώσουν αποθήκες αγροτών με γεωργικά μηχανήματα που βρίσκονται στην περιοχή.

Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης είχαν και δύο τρακτέρ αγροτών, που δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, ώστε η φωτιά να μην ξεφύγει σε δύσβατη δασική περιοχή και επαναληφθεί το σκηνικό των προηγούμενων πυρκαγιών που έκαιγαν για 48 ώρες.

Ο απολογισμός είναι καμμένεςσιτοκαλαμιές σε περίπου 1200 στρ. και δασική έκταση με πουρνάρια, σε 100 περίπου στρέμματα, ενώ διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά.

Σε απόγνωση οι έμποροι  ο ΕΝΦΙΑ  πάγωσε την αγορά

Σε εξαιρετικά δεινή θέση βρίσκονται οι έμποροι της περιοχής μας, οι οποίοι εκτιμούν ότι η κίνηση της φετινής εκπτωτικής περιόδου θα κλείσει με πτώση της τάξης του 20% στο σύνολό της, ενώ την ίδια στιγμή η ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ, αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα».

Δεκάδες έμποροι βλέπουν τον τζίρο τους να μειώνεται δραματικά, καθώς οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων «πάγωσαν» το αγοραστικό ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού, με αποτέλεσμα να μην σημειώνεται η αναμενόμενη κίνηση το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, που είναι, κατά παράδοση, «το πιο δυνατό στη διάρκεια των εκπτώσεων».

 Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου - Ν. Ιωνίας, Κώστας Τσέλιος, υπογραμμίζει ότι «η αγορά δεν παρουσιάζει την εικόνα που θα αναμέναμε λόγω των εκπτώσεων. Τα πράγματα είναι δύσκολα, διότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά». Το γεγονός που, όπως εκτιμά ο ίδιος, επηρέασε πάρα πολύ τις εκπτώσεις, είναι η ανακοίνωση για τον ΕΝΦΙΑ, που συνέπεσε με μια καίρια στιγμή για τους εμπόρους απανταχού της Ελλάδας.

Το συγκεκριμένο γεγονός λειτούργησε ανασταλτικά για τους καταναλωτές, περιορίζοντας σημαντικά το ενδιαφέρον τους για συμφέρουσες αγορές στη διάρκεια των εκπτώσεων. «Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο, διότι οι έμποροι πέρα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες, έρχονται αντιμέτωποι και με την απειλή του ΟΑΕΕ για κατασχέσεις, λόγω οφειλών προς τον ασφαλιστικό τους φορέα» όπως υπογραμμίζει ο κ. Τσέλιος, για να προσθέσει ότι οι έμποροι καλούνται επιπλέον να καταβάλουν φορολογία 26% φέτος, που είναι η υψηλότερη φορολογία, και επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ.

Κοινή θέση των εμπόρων είναι ότι ο συγκεκριμένος κλάδος πλήττεται από παντού, δεν υπάρχει καμία κρατική βοήθεια για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι έμποροι να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Οπως επισημαίνει, παράλληλα, στο σημείο αυτό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «οι έμποροι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, γενικότερα, βρίσκονται στο στόχαστρο του Υπουργείου, έχοντας να αντιμετωπίσουν πολλά δεινά, ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να έχουν ρευστό για να εφοδιάσουν τα καταστήματά τους, ενόψει της φθινοπωρινής και της χειμερινής περιόδου».

Οι επαγγελματίες βρίσκονται σε απόγνωση, συνέπεια των προαναφερθέντων, καθώς δεν εισρέουν χρήματα στα ταμεία τους, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται κατακόρυφα οι υποχρεώσεις τους.

Βασικό ζητούμενο είναι, τέλος η συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου να οδηγηθούν στην εμπορική αγορά της πόλης οι τουρίστες που παραμένουν συνειδητά στο Βόλο, διότι «έστω κι αν καθίσουν σε μια καφετέρια, τα χρήματα τους επιστρέφουν στην πόλη» καταλήγει ο κ. Τσέλιος.

Εκατόν δώδεκα μέρες… στις επάλξεις  έξω από Υπουργείο Οικονομικών.

Παραμένουν στα αντίσκηνα οι απολυμένες καθαρίστριες

«112η μέρα και συνεχίζουμε δυναμικά! Μην καρτεράτε να λυγίσουμε μήτε για μια στιγμή μητ’ όσοστηνκακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει!», γράφει το πανό έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι απολυμένες καθαρίστριες παραμένουν στις επάλξεις, αποφασισμένες να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα τους εάν δεν δικαιωθούν. «Παραμένουμε όρθιες και είμαστε σίγουρες ότι στο τέλος θα νικήσουμε» δήλωσε η Βολιώτισσα Δήμητρα Μανώλη που πρωταγωνιστεί στον αγώνα που δίνουν οι καθαρίστριες για να επαναπροσληφθούν.

Οι καθαρίστριες, οι περισσότερες με μέσο όρο ηλικίας τα 50 χρόνια είναι προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών και απασχολούνταν με σύμβαση αορίστου χρόνου αλλά με 4ωρη και πεντάωρη απασχόληση. Είναι τα «πρώτα θύματα» που βλέπουν την πόρτα της εξόδου και απολύθηκαν από το Δημόσιο.

Εδώ και 110 μέρες παραμένουν σε απεργία διαρκείας σε αντίσκηνα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ ο αγώνας τους έχει γίνει διεθνώς γνωστός ενώ πολλά ευρωπαϊκά συνδικάτα και ξένες αντιπροσωπείες έχουν επισκεφτεί την Αθήνα μόνο και μόνο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις 540 απολυμένες καθαρίστριες και στο μακροχρόνιο αγώνα τους.

Στην πορεία αυτή των κινητοποιήσεων οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες έχουν «δεχτεί» πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, κυρίως για το καθεστώς που απασχολούνταν και τις αποδοχές τους.

Σύμφωνα ωστόσο με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο νομικής υποστήριξης που έχει αναλάβει τον δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει απέναντι στο ΥΠ.ΟΙΚ. από το σύνολο των εκκαθαριστικών μισθοδοτικών σημειωμάτων που διαθέτουμε στα χέρια μας για τις καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ., προκύπτει ότι τα καθαρά ποσά των αμοιβών τους κυμαίνονται από 205 ευρώ έως 757 ευρώ (το τελευταίο ποσό μάλιστα εμφανίζεται σε πολύ λίγες περιπτώσεις). Το συνολικό, καθαρό μηνιαίο ποσό μισθοδοσίας των 393 εργαζομένων ανέρχεται σε 257.577,63 ευρώ (επομένως, ο μέσος όρος μισθού ανέρχεται στο ποσό των 655,41 ευρώ καθαρά + 16,5% εισφορές = 763,55 ευρώ μικτά κατά μέσο όρο, και όχι 883,00 ευρώ που εμφανίζει το δημόσιο στον πίνακα που προσκόμισε στα Δικαστήρια και δημoσιεύτηκε).

Σημειωτέον ότι οι αποδοχές αυτές αντιστοιχούν σε εργαζόμενες με προϋπηρεσία, κατά μέσο όρο, τουλάχιστον 15 ετών. Αντιθέτως, οι συμβάσεις με τους εργολάβους προϋπολογίζουν αμοιβές για εργαζομένους με προϋπηρεσία που δεν υπερβαίνει την τριετία, ή εργαζόμενους που έχουν ηλικία κατώτερη των 25 ετών.

Σημειώνεται τέλος ότι οι γυναίκες αυτές απέχουν στην πλειοψηφία τους πολύ λίγα χρόνια από τη σύνταξη, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποχωρήσουν σε σύντομο διάστημα ομαλά από τις θέσεις εργασίας ενώ ήδη ορισμένες αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότηση.

Στο δρόμο και οι δημοτικοί υπάλληλοι με απεργίες διαρκείας

Συμμετοχή της ΠΟΕ - ΟΤΑ στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ

Σε απεργίες διαρκείας προσανατολίζονται οι δημοτικοί υπάλληλοι της Μαγνησίας. Χθες η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης που ξεκινά από την Παρασκευή.

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ προανήγγειλε ότι θα υπάρξει συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής σήμερα και του γενικού συμβουλίου στις 28 Αυγούστου προκειμένου η Ομοσπονδία να διαμορφώσει και ιδιαίτερο πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, καλεί τους συλλόγους - μέλη της και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «να οργανώσουν και να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα που οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες, σε κατάργηση τα Δημόσια και Κοινωνικά αγαθά και χιλιάδες εργαζόμενους στην απόλυση».

Στο Βόλο ο σύλλογος εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας αναμένεται να συνεδριάσει για να επικυρώσει την απόφαση και να ζητήσει από τα μέλη του σε όλους τους Δήμους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Η ΑΔΕΔΥ ξεκινά τις απεργίες διαρκείας μέχρι και την ικανοποίηση των αιτημάτων της. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημειώνεται στην απόφαση, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως την 1η Νοεμβρίου, οπότε και λήγει η διαδικασία της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τους δημοσίους υπαλλήλους και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο η συγκεκριμένη μεθοδολογία που ακολουθείται στην αξιολόγηση, θα δημιουργήσει τα επόμενα θύματα, την νέα δεξαμενή των απολύσεων. Υπογραμμίζεται μάλιστα ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά αξιολόγηση, όπως προσόντων, γνώσεων, αντικειμένου, θεσμοθέτησης στόχων, και γενικά οτιδήποτε θα μπορούσε να κρίνει αξιοκρατικά τον εργαζόμενο, παρά μόνον η επίτευξη αριθμών, όπως 25, 60 και 15%.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να απέχει από όλες τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου ενώ θα προχωρήσει και στη διεύρυνση του διεκδικητικού πλαισίου «ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες αναδιαρθρώσεις του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων που οδηγούν σε νέες μειώσεις μισθών και στις νέες περικοπές κοινωνικο-ασφαλιστικών δικαιωμάτων και ιατροφαρμακευτικών παροχών».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι βλέπουν ότι μετά το «μέτωπο» της αξιολόγησης ξεκινά η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών, ο περιορισμός, η περικοπή και κατάργηση Κοινωνικών Υπηρεσιών και Παροχών και ότι η «επίθεση» θα κορυφωθεί με την απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο

Αρχίζει η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγ.Στεφάνου

Η κατασκευή ενός ακόμη έργου μείζονος περιβαλλοντικής, αναπτυξιακής και κοινωνικής σημασίας για τον Δήμο Βόλου και ιδιαίτερα για το Πολεοδομικό Συγκρότημα, ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πρόκειται για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Αγ.Στεφάνου, συνολικής δαπάνης 2.048.758,59€ (πλέον ΦΠΑ). Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου και Πρόεδρο του  Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ κ. Πάνο Σκοτινιώτη και εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας ΤΡΙΚΑΤ Α.Τ.Ε.Β.Ε. – ΜΕΤΡΟΝ Α.Τ.Ε.  Σύμφωνα με τη σύμβαση, το έργο προβλέπεται να εκτελεστεί εντός προθεσμίας 16 μηνών. Πέραν του συγκεκριμένου χρηματοδοτούμενου έργου, θα κατασκευαστεί από τη ΔΕΥΑΜΒ και το συνοδό έργο που αφορά τις διακλαδώσεις για τη σύνδεση των ακινήτων, συνολικής δαπάνης 995.154,20€ (πλέον αναθεώρησης και ΦΠΑ), το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Όπως είναι γνωστό, η ΔΕΥΑΜΒ διεκδίκησε και τελικά ενέταξε στο ΕΠΠΕΡΑΑ ολοκληρωμένο πακέτο έργων αποχέτευσης, όπως και αναβάθμισης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), συνολικού προϋπολογισμού 77 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου υλοποιείται στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο θα υλοποιηθεί με το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020. Με την υλοποίηση των έργων αυτών, το σύνολο της ακτογραμμής του Δήμου Βόλου από το Μαλάκι μέχρι την Νέα Αγχίαλο αποκτά δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και εξαλείφεται κάθε ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων στο έδαφος, ενώ απαλλάσσεται ο Παγασητικός Κόλπος από την ρύπανση συνεπεία της εδαφικής διάθεσης των λυμάτων και προστατεύονται με αποτελεσματικό τρόπο οι ποικίλες χρήσεις του και η ανάπτυξη της περιοχής.

Σε δήλωσή του ο κ.Σκοτινιώτης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μείζονα αναπτυξιακή και περιβαλλοντική παρέμβαση, χωρίς ιστορικό προηγούμενο για την περιοχή. Η υλοποίηση των έργων, εξάλλου, συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στη δημιουργία δεκάδων θέσεων εργασίας». Με το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα με τη μελέτη που συντάχθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ, θα κατασκευαστεί το δίκτυο ακαθάρτων περιοχής Αγ. Στεφάνου του Δήμου Βόλου, μιας δυναμικά αναπτυσσόμενης περιοχής, και η σύνδεσή του, μέσω υφιστάμενου δικτύου στην περιοχή των Αλυκών, με τις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.

Π. Σκοτινιώτης: Ενεργά παρόντες στη νέα δημοτική περίοδο με «επιλογή ευθύνης»

Χρηστή διοίκηση και δημόσιο συμφέρον, η παρακαταθήκη της απερχόμενης δημοτικής αρχής

Το στίγμα της αντίληψης με την οποία θα κινηθεί η «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» στη νέα δημοτική περίοδο, έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Πάνος Σκοτινιώτης κατά τη διάρκεια συνέλευσης των μελών του ψηφοδελτίου, χθες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Ο κ. Σκοτινιώτης έστειλε το μήνυμα ότι η παράταξή του θα ασκήσει εποικοδομητική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τη σκοπιά του ολοκληρωμένου προγράμματος του συνδυασμού, υπερασπιζόμενη, ταυτόχρονα, το έργο της παρούσας θητείας και πρωτίστως αυτό που αποτελεί – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε – πολύτιμη παρακαταθήκη αυτής της περιόδου: την αταλάντευτη προσήλωση στη χρηστή διοίκηση και στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Σκοτινιώτης υπεραμύνθηκε του ολοκληρωμένου προγράμματος που παρουσίασε προεκλογικά στους Βολιώτες η «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά» – η μόνη απ’ όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές – επισημαίνοντας ότι «το πρόγραμμα αυτό θα αποτελέσει τον οδηγό δράσης μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η στάση μας απέναντι στη Δημοτική Αρχή θα καθορίζεται κάθε φορά από τη σκοπιά του προγράμματός μας, χωρίς ίχνος λαϊκισμού. Θα υπερασπιστούμε, ταυτόχρονα, μαχητικά το έργο μας αυτής της περιόδου και πρωτίστως αυτό που αφήνουμε ως πολύτιμη παρακαταθήκη: την αταλάντευτη προσήλωση στη χρηστή διοίκηση και στην υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Ολοκληρώνουμε τη θητεία μας με ψηλά το κεφάλι»

Αναφερόμενος στην πρώτη δημοτική περίοδο του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε μεταξύ άλλων ότι δόθηκε καθημερινή και βασανιστική μάχη, προκειμένου η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των 9 ΟΤΑ που αποτέλεσαν τον ενιαίο Δήμο Βόλου, οι οποίοι βρίσκονταν, ουσιαστικά, στο κατώφλι μιας εσωτερικής κατάρρευσης. «Μέσα σε τρία χρόνια κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μαζεμένες όλες τις παθογένειες του παρελθόντος, σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον. Ολοκληρώνουμε τη θητεία μας με ψηλά το κεφάλι, γιατί καταφέραμε να ανατρέψουμε όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Βόλου.

«Κορυφαία προτεραιότητα», όπως είπε, «υπήρξε η σταδιακή εξυγίανση των οικονομικών και η ομαλή, δημοκρατική μετάβαση στο νέο Δήμο, με ηρεμία, χαμηλούς τόνους και χωρίς διχαστικές καταστάσεις, αλλά και χωρίς ν’ αφήσουμε καμιά σκιά από τις πάμπολλες, δυστυχώς, δυσάρεστες υποθέσεις που κληρονομήσαμε από το παρελθόν και κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Με μια κοινωνία πραγματικό καζάνι που βράζει, είχαμε πλήρη επίγνωση ότι η επιλογή αυτή, πολιτικά και επικοινωνιακά θα μας κοστίσει. Ήταν όμως μια συνειδητή επιλογή ευθύνης. Και τώρα αν ξεκινούσαμε, πάλι το ίδιο θα κάναμε κι ας ξέραμε ότι θα χάσουμε τις εκλογές. Ας αναλογιστούμε μόνο τις συνέπειες για το Δήμο, αν ακολουθούσαμε άλλη τακτική».

Πρόσληψη συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας στο Βόλο

Εβδομήντα τέσσερις συμβασιούχοι 8μηνης διάρκειας θα ενισχύσουν, το προσεχές διάστημα, τις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Κοιμητηρίων και Ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Βόλου, καθώς υπογράφηκε, σήμερα, από το Δήμαρχο Βόλου κ. Π.Σκοτινιώτη η σχετική προκήρυξη. Μετά την έγκρισή της από το ΑΣΕΠ, η προκήρυξη θα δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο για την υποβολή των αιτήσεων ενδιαφερομένων για τις προσλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βόλου είχε ζητήσει την έγκριση προσλήψεων εβδομήντα τεσσάρων συμβασιούχων 8μηνης διάρκειας, όσων και την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας νομοθεσίας, για τη μερική έστω κάλυψη των ασφυκτικών αναγκών σε προσωπικό που αντιμετωπίζουν οι προαναφερθείσες Υπηρεσίες αιχμής, λόγω της συνεχούς μείωσης του αριθμού των δημοτικών υπαλλήλων, από αποχωρήσεις για συνταξιοδοτήσεις, χωρίς να προβλέπεται η αντικατάστασή τους, λόγω της νομοθετικής απαγόρευσης των προσλήψεων, ως και το 2016.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να προσληφθούν εξήντα πέντε (65) συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, εκ των οποίων δεκαέξι (16) οδηγοί, δέκα (10) χειριστές μηχανημάτων και τεχνίτες οχημάτων και τριάντα εννέα (39) εργάτες καθαριότητας, οκτώ (8) εργάτες ταφών – εκταφών για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Κοιμητηρίων και ένας (1) ηλεκτρολόγος για την Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού.

Λαική αγορά Αγ Αναργύρων: Ακαθαρσίες και σκουπίδια

Κινδυνεύει η δημόσια υγεία από την αφόρητη δυσοσμία όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής

Την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί με ακαθαρσίες και σκουπίδια στους χώρους όπου διεξάγεται η υπαίθρια λαϊκή αγορά του Σαββάτου στην οδό Νικηταρά στους Αγίους Αναργύρους, επισημαίνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι ίδιοι μάλιστα δεν κρύβουν την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους αφού είναι αναγκασμένοι να υποφέρουν τη δυσοσμία που εκλύεται από τις σωρούς των σκουπιδιών.

Οι περίοικοι ζητούν από το Δήμο να λάβει μέτρα προκειμένου να συμμορφωθούν όσοι βρομίζουν το χώρο. Μία λύση μάλιστα όπως προτείνουν οι ίδιοι θα ήταν η αυστηρή προειδοποίηση ότι θα επιβληθούν πρόστιμα, έτσι ώστε να «πάρουν το μήνυμα» αυτοί που πρέπει και να φροντίζουν ώστε να παραμένει σε κόσμια κατάσταση ο δρόμος που γίνεται η Λαϊκή και τα σημεία που στήνουν τους πάγκους τους και αφού αποχωρήσουν μετά τη λήξη της.

Μέχρι σήμερα όπως υποστηρίζουν όσοι διαμαρτύρονται από το Δήμο Βόλου και τις αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις που να βάζουν πραγματικά τα πράγματα στη θέση τους και να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία και την τάξη στη Λαϊκή Αγορά για αυτό και προγραμματίζουν το επόμενο διάστημα να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στους εκπροσώπους της νέας δημοτικής αρχής από τους οποίους και θα ζητήσουν να επιληφθούν του θέματος.

Σύλληψη 27χρονης στο Βόλο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Συνελήφθη χθες το πρωί στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, μια 27χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Τρικάλων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων που αφορούν στο νόμο ¨περί ναρκωτικών¨ (αγορά, κατοχή, διακίνηση και μεταφορά από κοινού ναρκωτικών ουσιών).

Χειροπέδες σε 14 άτομα

Αστυνομικές επιχειρήσεις με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου υπαίθριου εμπορίου και της επαιτείας πραγματοποιήθηκαν στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών δράσεων ελέγχθηκαν 576 οχήματα, 583 άτομα και προσήχθησαν 45.

Επιπλέον, βεβαιώθηκαν συνολικά 182 παραβάσεις, εκ των οποίων 168 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 5 για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, 5 για επαιτεία και 4 για διάφορα αδικήματα.

Παράλληλα, κατασχέθηκαν πλήθος προϊόντων παράνομου υπαίθριου εμπορίου, καθώς και ποσότητα λαθραίου καπνού.

Στις συντονισμένες αστυνομικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι, συμμετείχε ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας. Οι αστυνομικοί έλεγχοι εστιάστηκαν στη δίωξη του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, της επαιτείας και άλλων μορφών παραβατικότητας, στον έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Συνελήφθησαν 14 άτομα και συγκεκριμένα:
- έξι άτομα, από τα οποία τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Νιγηρίας, ένας αλλοδαπός, υπήκοος Σενεγάλης και δύο ημεδαποί για παραεμπόριο,
- ένας ημεδαπός, για πρόσληψη και απασχόληση μη νομίμου αλλοδαπού,
- ένας αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελληνική Επικράτεια, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα,
- τρεις ημεδαποί για χρέη στο Δημόσιο,
- δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για παράβαση του νόμου ¨περί επιταγών¨ και για παραβίαση κατάσχεσης αντίστοιχα,
- ένας ημεδαπός για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Βεβαιώθηκαν παράλληλα 182 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
- 168 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. (25 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας, 4 για χρήση κινητού τηλεφώνου, 1 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 7 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 9 για στέρηση άδειας οδήγησης, 13 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 1 για Κ.Τ.Ε.Ο. και 108 λοιπές παραβάσεις),
- 5 παραβάσεις για επαιτεία,
- 5 παραβάσεις για παραεμπόριο,
- 1 παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα,
- 2 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών,
- 1 παράβαση του νόμου σχετικά με τα φορτηγά (ν. 3446/2006).

Οι συγκεκριμένες αστυνομικές δράσεις έχουν ως στόχο τη διενέργεια ουσιαστικών και συστηματικών ελέγχων που αποσκοπούν στην πάταξη του παράνομου εμπορίου και της επαιτείας, καθώς και άλλων μορφών παραβατικότητας, ενώ θα πραγματοποιούνται συνεχώς σε όλη τη Θεσσαλία.

Απαξίωση της διαβούλευσης για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα-Μόλις τρεις φορείς παραβρέθηκαν από 49 που προσκλήθηκαν

Απαξιώθηκε εντελώς η υποχρεωτική από τον Καλλικράτη διαβούλευση, για τον προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015, που είχε προγραμματιστεί να γίνει χθες στο Δημαρχείο Βόλου και τελικά δεν έγινε, καθώς μόλις τρεις εκπρόσωποι των φορέων έδωσαν το παρόν. Ωστόσο, θεωρείται ότι έγινε, καθώς, στη δεύτερη συνεδρίαση, ανεξαρτήτως παρόντων, η διαβούλευση θεωρείται ως γενόμενη.

Σημειώνεται ότι, η πρώτη πρόσκληση για διαβούλευση έγινε χθες Τρίτη, όπου παρουσιάστηκαν αρκετοί φορείς, αλλά αναβλήθηκε για σήμερα, με την ελπίδα ότι θα παρουσιαστούν περισσότεροι, καθώς στη διαδικασία κλήθηκαν 49 φορείς και 16 εκλεγμένοι δημότες για την επιτροπή διαβούλευσης, ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν μάλλον απογοητευτικό.
Συγκεκριμένα, στη διαβούλευση παρέστησαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι οικονομικών Ηλίας Ξηρακιάς και τεχνικών υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, του Συλλόγου Αλβανών Μαγνησίας «Ιλλυρία» και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου.

Τρεις ομαδικές αγωγές από το Κίνημα Υπέρβαση

Το Κίνημα Υπέρβαση ξεκινά και πάλι επίσημα τη λειτουργία του, στο νέο γραφείο, στην οδό Περραιβού 6, στο Βόλο. Το νέο γραφείο είναι μία ευγενική παραχώρηση, δύο ενεργών μελών του κινήματος.

Ηδη έχουν κατατεθεί τρεις ομαδικές αγωγές με περισσότερους από 3.500 εναγόμενους.

Η πρώτη ομαδική αγωγή κατατέθηκε στις 13 Ιουνίου 2014 και προσδιορίστηκε να συζητήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2016, η δεύτερη ομαδική αγωγή κατατέθηκε στις 18 Ιουλίου 2014 και θα συζητηθεί στις 19 Ιανουαρίου 2017, ενώ η τρίτη ομαδική αγωγή κατατέθηκε στις 5 Αυγούστου 2014 και θα συζητηθεί στις 6 Απριλίου 2017.

Αυτές τις ημέρες ετοιμάζεται η τέταρτη ομαδική αγωγή, που θα κατατεθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.

«Τα λόγια καταλήγουν ασήμαντα όταν τ’ αντικαθιστούν οι πράξεις!

Το Κίνημα Υπέρβαση προχωρά πάντα με πράξεις και σας θέλουμε όλους μαζί σ’ αυτόν τον αγώνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η εκ περιτροπής… φέρνει κινητοποιήσεις στον ΙΜΑΝΤΑ

Εξουσιοδότηση έλαβε το σωματείο σε έκτακτη συνέλευση παρουσία του γ.γ. της ΓΣΕΕ Ν. Κιουτσούκη

Λίγες μέρες πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος, η εταιρεία ΙΜΑΣ Α.Ε δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της όσον αφορά την πρόταση που έκανε πριν από ένα περίπου μήνα για εκ περιτροπής εργασία από 1ης του Σεπτέμβρη επικαλούμενη μείωση παραγγελιών. Οι εργαζόμενοι ωστόσο «θωρακίζονται» μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο και χθες αποφάσισαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση εάν και εφόσον η εταιρεία επιμείνει στην πρότασή της.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στις χημικές βιομηχανίες Μ. Θεοχάρης, ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, ο γ.γ.  Δημ. Βασιλείου και ο οργανωτικός γραμματέας Βαγγ. Χαντζιάρας ενώ από το ΠΑΜΕ συμμετείχε ο Κων. Στεργίου που εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους στον αγώνα των εργαζομένων και επέκριναν την εταιρεία που επιχειρεί με άλλοθι την κρίση να μετακυλήσει το κόστος αποκλειστικά στο προσωπικό.

Οι εργαζόμενοι ψήφισαν και παρείχαν εν λευκώ εξουσιοδότηση στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσει σε πρόγραμμα δράσης κατά της εκ περιτροπής εργασία και σε αγωγές εφόσον κριθεί απαραίτητο για να σταματήσει κάθε διαδικασία.

Στη συνέλευση περισσότεροι από 220 εργαζόμενοι (από το σύνολο των 260 που απασχολούνται στο εργοστάσιο), που με ψήφους 170, έναντι 24, εξουσιοδότησαν τη Διοίκηση του Σωματείου να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που πρέπει για να μην εφαρμοστεί η πρόταση της εταιρίας για εκ περιτροπής εργασία από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, με επιχείρημα τη μείωση των παραγγελιών και της παραγωγικής δραστηριότητας. Η εκ περιτροπής εργασία θα είναι πέντε μέρες το μήνα, γεγονός που σημαίνει μείον ένας μισθός για τους εργαζόμενους για το χρονικό διάστημα που θα εφαρμοστεί.

Ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Μπουρούς, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι είναι μία «γροθιά» και δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις της εταιρείας και κάλεσε τον ΙΜΑΝΤΑ να μην προχωρήσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένου μέτρου που θα προκαλέσει ανοιχτή σύγκρουση με το προσωπικό.

Παράσταση διαμαρτυρίας Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στο θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), αντιδρώντας στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών.

Χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι πρόεδρος του Τμήματος Νηπιαγωγών Στέλλα Ιωαννίδου και το μέλος του φοιτητικού συλλόγου Γεωπονίας Γιάννης Μπράτσος απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσαν για τις θέσεις του ΜΑΣ σχετικά με τις διαγραφές.

«Η κυβέρνηση με πυγμή απειλεί με οριστική διαγραφή στις 31 Αυγούστου, των φοιτητών που έμειναν πίσω στις σπουδές τους και οι νέες πρυτανικές αρχές «κάνουν τα στραβά μάτια». Αυτοί οι φοιτητές δεν κοστίζουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος. Η κυβέρνηση «καθαρίζει» τα Πανεπιστήμια από το βάρος όχι των «ανεύθυνων φοιτητών», αλλά από τα παιδιά των φτωχών οικογενειών», ανέφεραν.

Οπως πρόσθεσαν, «θέλουν και στοχεύουν να φτιάξουν Πανεπιστήμια των οποίων οι προδιαγραφές να ανταποκρίνονται άριστα στις ανάγκες της αγοράς, που είναι γρήγοροι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ για φθηνά εργατικά χέρια. Θέλουν νέους και νέες που να είναι πρώτοι στο κυνήγι της συνεχούς ψευτοκατάρτισης και να μπαινοβγαίνουν σε προγράμματα ανακύκλωσης ανέργων».

Θέσεις του ΜΑΣ είναι να καταργηθεί κάθε πρόβλεψη για διαγραφή φοιτητών και να τους δοθεί η δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα, μεταφορές και αναλώσιμα για όλους και ανέγερση νέων εστιών.

Αναιρεί αποφάσεις για διαθεσιμότητα-απολύσεις η έκθεση για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Κανένας διοικητικός υπάλληλος δεν θα απομακρυνθεί τελικά από την θέση του, όπως φαίνεται, στα οκτώ πανεπιστήμια της χώρας που εντάχθηκαν στο καθεστώς της διαθεσιμότητας πέρυσι με αποτέλεσμα κινητοποιήσεις μηνών που τα κράτησαν κλειστά.

Η έκθεση

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της ανεξάρτητης εταιρείας που ανέλαβε να κάνει την αξιολόγηση των διοικητικών αναγκών των οκτώ ΑΕΙ στην διάρκεια του καλοκαιριού με «εντολή» του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, τα Ιδρύματα δεν έχουν υπεράριθμους διοικητικούς υπαλλήλους

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο συνολικός αριθμός των προτεινόμενων διοικητικών υπαλλήλων είναι της τάξης των 4.086 ατόμων και για τα 8 ΑΕΙ. «Ο αριθμός αυτός υπολείπεται συνολικά κατά 402 άτομα του συνολικού αριθμού που προκύπτει από τα προτεινόμενα οργανογράμματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση που παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Τα πανεπιστήμια δηλαδή έχουν ζητήσει και προσλήψεις περίπου 402 ατόμων

- Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εισήχθησαν το ακαδ. έτος 2013-2014 μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων 2.445 φοιτητές. Λόγω των μετεγγραφών ο συνολικός ετήσιος αριθμός των νέων φοιτητών που εγγράφονται στο Πανεπιστήμιο υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 2.445 άτομα. Συνολικός αριθμός φοιτητών 10.857. Με προσαυξήσεις και καθυστερήσεις στις σπουδές υπολογίζεται το σύνολο του αριθμού των φοιτητών ανέρχεται στους 12.585. Το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό ανέρχεται στα 398 άτομα.

Αναβαθμίζεται το Μουσείο Θεόφιλου

Υπογράφηκε η απαλλοτρίωση παρακείμενων κτισμάτων, όπως ενημέρωσε η Ζέττα Μακρή

Αναβαθμίζεται το Μουσείο Θεόφιλου, ενώ ήδη υπογράφηκε η απαλλοτρίωση παρακείμενων κτισμάτων, όπως ενημέρωσε η Ζέττα Μακρή, μετά από επικοινωνία που είχε η πρώην υπουργός με τον αρμόδιο Υπ. Πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το Πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ καςΖέττας Μακρή « Κατά την διάρκεια συνάντησης και συνεργασίας που είχε η βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή με τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τασούλα, η κα Μακρή επεσήμανε την ανάγκη διαφύλαξης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μαγνησίας. Η κα Μακρή επικέντρωσε το ενδιαφέρον της, εκτός των άλλων πολιτιστικών χώρων της Μαγνησίας, και στο αρχοντικό Χατζηαναστάση, γνωστό σήμερα ως οικία Κοντού και Μουσείο Θεόφιλου, το οποίο χρονολογείται το α μισό του 19ου αιώνα και βρίσκεται στην Ανακασιά.

Το συγκεκριμένο Μουσείο είχε υποστεί μεγάλες καταστροφές από τον σεισμό του 1955. Το 1962 το υπουργείο Πολιτισμού, για να προστατεύσει αυτό το μοναδικό για την περιοχή μας μνημείο είχε προχωρήσει στον χαρακτηρισμό του ως «ιστορικό διατηρητέο μνημείο (ΦΕΚ 279 / β / 9 – 8 -62), ενώ το 1965 το αγόρασε, προκειμένου να επισκευαστεί και να λειτουργήσει ως επισκέψιμος για το κοινό χώρος.

Όπως εξήγησε η κα Μακρή στον κ. Τασούλα, η ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου εκκρεμούσε λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων. Για αυτό πρόβαλε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, έτσι ώστε να αρχίσουν οι εργασίες ανακαίνισης του περιβάλλοντος χώρου του Μουσείου Θεόφιλου.

Τιμούν τη μνήμη τριών νέων και χαρίζουν «χαμόγελα» στα παιδιά

Ένα ιδιαίτερο φιλικό παιχνίδι, που αν μη τι άλλο φανερώνει και τη δύναμη του ποδοσφαίρου σε κοινωνικό επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30. Οι διοικήσεις του Αστέρα Ριζομύλου και του Διαγόρα Στεφανοβικείου ήρθαν σε συμφωνία να παίξουν φιλικό παιχνίδι αφιερωμένο στη μνήμη των τριών παιδιών που έφυγαν άδοξα απο αυτή τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα. Τα δύο χωριά ενώνουν τις δυνάμεις τους και τιμούν τη μνήμη των Φίλιππου Καπανιάρη, Αικατερίνης και Ιωάννας Κουτσιαρή. Όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στον οργανισμό «Το χαμόγελο του παιδιού». Η ελάχιστη τιμή εισιτηρίου ορίστηκε στα 3 ευρώ.

Αναβάλλεται οριστικά ο αγώνας κυπέλλου της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό Βόλου!

Ανακοινώθηκε επίσημα από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας

Δεν θα διεξαχθεί τελικά την Παρασκευή (29/8) το παιχνίδι ΑΕΛ-Ολυμπιακός Βόλου για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και αυτό γιατί η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας με επίσημο έγγραφό της ζήτησε κι εξασφάλισε από την ΕΠΟ την αναβολή της εν λόγω αναμέτρησης. Η αστυνομία φέρεται να ζήτησε την αναβολή του αγώνα λόγω του ότι μισή ώρα νωρίτερα (στις 8.30) πραγματοποιείται η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου όπου θα παραστεί ο κρατούμενος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών, με τις αρχές να ρίχνουν αναμενόμενα όλο το βάρος στα μέτρα ασφαλείας των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων.

Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας που ανακοίνωνε ότι η αναβολή του αγώνα είναι οριστική.

Όπως ανέφερε αναλυτικά: ««H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνει ότι, έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σήμερα (27-08-2014) εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό, σύμφωνα με την οποία αναβάλλεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΛΑΡΙΣΑ Α.Ε. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 Α.Σ. στο ΕΑΚ ΑΛΚΑΖΑΡ την 29-08-2014, για το Κύπελλο Ελλάδος της περιόδου 2014 – 2015, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.»

Υπενθυμίζεται πως ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, στο στάδιο Αλκαζάρ, ενώ μετά την αναβολή του και μετά από συνεννόηση με τις δύο ομάδες και το τηλεοπτικό κανάλι θα οριστεί εκ νέου την επόμενη εβδομάδα. Σήμερα εξάλλου αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΠΟ.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28/08/2014 - 09:39