Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Γ.Παυλίδης: «Θα τρέξουμε για μια Περιφέρεια Οδηγό στην Ανάπτυξη και στην Ευημερία για όλους»



Ανάπτυξη, Διαφάνεια, Ευημερία. Ενιαίο μηχανισμό λειτουργίας και συνεργασία με όλους τους θεσμούς και τις αρχές της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με στόχο η Περιφέρεια να καταστεί οδηγός στην ανάπτυξη στην ευημερία, αλλά και στην εξυπηρέτηση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ενίσχυση του εισοδήματος των ΟΛΩΝ πολιτών της.

Αυτά υποσχέθηκε ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Παυλίδης, στην πρώτη του ομιλία αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο(πρώην Νομαρχία) Ροδόπης, σήμερα στις 12 μ.μ.

Η επίτευξη των στόχων αυτών θα προκύψει μέσα από βαθιές τομές και αναδιαρθρωτικές αλλαγές σε ότι λίμνασε και αδράνησε, αλλά και με σεβασμό σε ότι θετικό υπήρξε από την απελθούσα διοίκηση. Επίσης υπογράμμισε και επανέλαβε ότι θα επιδιωχθούν συνεργασίες με θεσμούς πολίτες, επιχειρηματίες αλλά και με όλες τις αρχές του τόπου.

Στην ομιλία του ο κ. Παυλίδης φάνηκε αποφασισμένος στο θέμα των συγκρούσεων που πρέπει να γίνουν, μια και ο ίδιος -όπως τόνισε- και η παράταξή του δεν έχει εξαρτήσεις, με όλες εκείνες τις παθογόνες νοοτροπίες του παρελθόντος, που εξέθρεψαν την κρίση που βιώνουμε σήμερα και που η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη βιώνει πιο έντονα.

«Δεν μας αξίζει να είμαστε στην ουρά. Πρέπει να τρέξουμε εκεί που εκτρέφεται το μέλλον. Κατοικούμε σε μια περιφέρεια που είναι προικισμένη από το Θεό και τη Φύση σε συγκριτικά πλεονεκτήματα και δυνατότητες και έναν πολύτιμο φυσικό πλούτο! Πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι οι δομές της ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ που είναι ένα τεράστιο αναπτυξιακό εργαλείο!

Παράλληλα κάλεσε και όλες τις παρατάξεις να συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις στο δύσκολο αυτό έργο.

Την τελετή ορκωμοσίας πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, ενώ το παρόν τους έδωσαν και οι υπόλοιποι Μητροπολίτες της Θράκης.

Επίσης το παρόν τους έδωσαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέκος Δερμεντζόπουλος, ο πρώην υπουργός και Βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, η Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θες/νικης Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Βουλευτής των ΑΝΕΛ Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης, ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Αθανάσιος Καραμπίνης, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Γιώργος Πετρίδης κ.α.



Γ. Ντόλιος: «Δεν θα απολυθεί κανείς»

Σε εξαγγελίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προέβη κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, αφού υπογράμμισε ότι επέλεξε να είναι παρών εδώ και όχι στην ορκωμοσία της κ. Δούρου στην Αθήνα!

Πιο συγκεκριμένα προέταξε την αξιολόγηση του προσωπικού της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην σύνταξη ενιαίου κώδικα για την αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών.

«Κι όταν λέμε κώδικα εννοούμε στις δομές, στους υπαλλήλους και στα έσοδα, προκειμένου η επιτροπή που θα συσταθεί να ασχοληθεί σοβαρά με το αντικείμενο. Κάτι που επίσης θέλω να προσθέσω ότι κανείς από τους υπαλλήλους δεν θα απολυθεί», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Ντόλιος.



Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ στο Δήμο Μαρωνείας-Σαππών

Την πραγματική εικόνα ,της ολοσχερούς καταστροφής χιλιάδων εκτάσεων σπαρμένων με βαμβάκι,καπνό ,ηλίανθο ,κηπευτικά και δέντρα παρουσίασε χθες στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Βασίλη Εξαρχο ο οποίος με κλιμάκιο του Οργανισμού επισκέφθηκε οικισμούς του Δήμου  ,στα πλαίσια της παρουσίας του στη Θράκη ,ο νέος Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης.

Ο κ Εξαρχος επισκέφθηκε τον οικισμό των Αμαράντων όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και δεσμεύτηκε πως η καταγραφή των ζημιών, που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί σύντομα και πως σε αυτήν θα ληφθεί υπόψη το σύνολο των παρατηρήσεων που έγιναν .Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ διαψεύδοντας τις σχετικές φήμες τόνισε ότι κονδύλια για την αποζημίωση υπάρχουν και είναι εξασφαλισμένα.Ο ίδιος δε επισκέφθηκε και χωράφια στα οποία διαπίστωσε το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής από την πρόσφατη, πρωτοφανή στα χρονικά, χαλαζόπτωση η οποία φτάνει στο σύνολο των περισσοτέρων εκτάσεων  το 100%.

Να σημειωθεί ότι στα Αμάραντα βρέθηκαν και οι βουλευτές Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης,Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αιχάν

Καράγιουσουφ καθώς και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσείν..





Πίεση από ΣΥΡΙΖΑ προς κυβέρνηση για κρούσματα καταρροϊκού πυρετού



Μετά από την ενημέρωση που έγινε από Προέδρους κτηνοτροφικών συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτήριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή την Τετάρτη 20.08.2014, με τη συμμετοχή και των βουλευτών Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Δράμας Χρήστου Καραγιαννίδη, είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος ο καταρροϊκός πυρετός να προσβάλλει κοπάδια κτηνοτρόφων της περιοχής λαμβάνοντας υπόψη και τα δεδομένα της χωρικής εξάπλωσης της νόσου.Τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα της περιοχής μας αποτελούν ένα ακόμη πλήγμα για τον κτηνοτροφικό κόσμο,του οποίου το εισόδημα τα τελευταία χρόνια δέχεται απανωτά χτυπήματα λόγω των μνημονιακών πολιτικών, των φορολογικών μέτρων, την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, τη μη πληρωμή της εξισωτικής αποζημιώσεις και τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων.
Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναδείξει το ζήτημα και έχουν καταθέσει ερωτήσεις στις 17.06.14 και στις 24.07.14 στον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού αιγοπροβάτων, ζητώντας να συγκροτηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του. Το ΥΠΑΑΤ απέφυγε να απαντήσει, αποδεικνύοντας ότι δεν έχει αποτιμήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος για την οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή αλλά και χωρίς να έχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης αντίστοιχων προβλημάτων.
Παρά το γεγονός ότι χάθηκε αδικαιολόγητα πολύτιμος χρόνος, είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης της ασθένειας, η οποία έχει πολύ μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις στους κτηνοτρόφους και η θνησιμότητα σε ένα κοπάδι κυμαίνεται σε πολύ υψηλά ποσοστά (80%).
Για να επιτευχθεί ο έλεγχος της νόσου πρέπει να γίνει:
- Καταπολέμηση του εντόμου με τη συγκρότηση συνεργείων ψεκασμού την κατάλληλη εποχή και πριν να δημιουργηθεί το πρόβλημα.
- Αιματολογικός έλεγχος των βοοειδών που είναι φορείς και δεξαμενές του ιού χωρίς τα ίδια να νοσούν.
-Ψεκασμός του ζωικού κεφαλαίου συγχρονισμένα σε ολόκληρες περιοχές και σε όλες τις σταβλικές εγκαταστάσεις.
- Πρόσληψη κτηνιάτρων οι οποίοι θα εφαρμόζουν το πρόγραμμα επιδημιολογικής επιτήρησης του καταρροϊκού πυρετού.
- Αποζημίωση και οικονομική στήριξη σε κτηνοτροφικές μονάδες πού έχουν ή θα παρουσιάσουν κρούσματα καταρροϊκού πυρετού.


Τέλος αποφασίστηκε να διοργανωθεί κι άλλο μεγαλύτερο συλλαλητήριο στην Κομοτηνή μέσα στον Σεπτέμβρη.



Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ στη Ν. Αγχίαλο Μαγνησίας

Μέχρι την Κυριακή, 31 Αυγ 2014, στην Νέα Αγχίαλο Βόλου (Μαγνησία) θα διαρκέσει το Γεωργικό και Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Ελλάδος, το ραντεβού όλων, λίγες ημέρες πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Γεωργικό & Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ οργανώνεται από την Ένωση Καταστηματαρχών Νέας Αγχιάλου και τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας, σαν ένα σημείο αναφοράς για μια «άλλη» Ελλάδα, φιλοξενώντας ταυτόχρονα, έκθεση Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων, εξοπλισμό, εκφράσεις πολιτισμού, κύκλους συζητήσεων και ομιλιών κάθε βράδυ & Γευστικές δοκιμές.

Το Γεωργικό & Κτηνοτροφικό Φεστιβάλ Νέας Αγχιάλου θα φέρει πιο κοντά τους αγρότες-παραγωγούς πραγματικού «πλούτου» στην σημερινή Ελλάδα, τόσο μεταξύ τους, όσοκαι με όλους τους συμπολίτες. Ο κάθε εκθέτης-παραγωγός μπορεί να ενοικιάσει τέντα STAND και να δειγματίσει τα προϊόντα του, αλλά μπορεί να τοποθετήσει τη δική του κατασκευή, αν έχει κάποιο συγκεκριμένο τρόπο που θέλει να παρουσιάσει την γεωργική και κτηνοτροφική του δραστηριότητα.

Για πρώτη φορά ένα τέτοιο Φεστιβάλ θα συνδυαστεί τις σημαντικές διοργανώσεις:





Προκήρυξη θέσης Γραμματέα στην ΟΕΒΕΣ ΡΟδόπης

Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν. Ροδόπης ζητάει να προσλάβει ένα (1) άτομο, Υπάλληλο Γραφείου μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης για την ενίσχυση της οργανωτικής ικανότητας των μελών της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.».

Απαραίτητα προσόντα :



-        Κάρτα Ανεργίας

-        ΓνώσηχρήσηςΗ/Υ (Word, Excell, Power Point, Internet)

-        Kαλή γνώση Αγγλικής γλώσσας

-        Πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ

-        Αντίστοιχη προϋπηρεσία θα εκτιμηθεί.

Προθεσμία κατάθεσης βιογραφικών – δικαιολογητικών :

Από 1/9 έως και 8/9 και ώρα 13.00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Σοφ. Κομνηνού 13, 1ος όροφος) και ώρες 9.00-14.00 (Πληροφορίες : 2531022384, κα Καραπούλη Τάνια).



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54