Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Η μείωση του ΦΠΑ

Σε ισχύ τίθεται από αύριο η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα συναφή καταστήματα του κλάδου από 23 σε 13%. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί πιλοτικά για διάστημα πέντε μηνών (μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013),   με την προϋπόθεση ότι δε  θα μειωθούν τα έσοδα του Δημοσίου και ότι με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή. Η μείωση δεν αφορά τα οινοπνευματώδη που παραμένουν στον υψηλό συντελεστή 23%.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία  Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και δεν υπάρχει υποχρεωτικότητα στη μείωση τους, ενώ όσοι επιθυμούν να περάσουν τη  μείωση ολόκληρης της διαφοράς του ΦΠΑ (10%) στις τιμές τους, μετά την αποφορολόγηση το ποσοστό στην τελική τιμή του προϊόντος, πρέπει να είναι μειωμένο κατά 8,1%.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού σωματείου, Βασίλη Σώζο, δεν έχουν ακόμη παραληφθεί τα ειδικά σήματα  που δικαιούνται όσοι περάσουν το σύνολο της μείωσης στην κατανάλωση.

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του  Δ.Σ

Αναβλήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κέρκυρας λόγω της συμβολικής κατάληψης του χώρου από δημοτικούς υπαλλήλους. Οι δημοτικοί υπάλληλοι, που βρίσκονται σε 48ωρη απεργία, σήμερα και αύριο, προχώρησαν στην κινητοποίηση καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία για την υπογραφή από τους δημάρχους των διαπιστωτικών πράξεων για τη διαθεσιμότητα των δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων 

 

 

Η Αναγνωστική Εταιρεία για το Σταθμό

Δελτίο τύπου για τη διατήρηση της ΕΡΑ -Κέρκυρας εξέδωσε χθες η Αναγνωστική Εταιρεία.

Όπως αναφέρει: «Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας, ως πολιτιστικός φορέας της Κέρκυρας  που ενδιαφέρεται για τη διάσωση και προβολή του Κερκυραϊκού πολιτισμού  σε όλες τις εκφάνσεις του, εκφράζει την πεποίθησή της ότι θα πρέπει να διατηρηθεί  απρόσκοπτη η λειτουργία και ο δημόσιος χαρακτήρας του ιστορικού κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού  Κερκύρας, που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1957 και έκτοτε έχει προσφέρει πολλά, εκτός των άλλων, και στα πολιτιστικά θέματα του νησιού μας και όχι μόνον.

Επίσης, κρίνει σκόπιμο ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να διασωθεί και να αξιοποιηθεί το πολύτιμο αρχείο που διαθέτει και να είναι προσβάσιμο στον κάθε ενδιαφερόμενο.

Ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός Κερκύρας, αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, που μπορεί να αναπτυχθεί πολύ περισσότερο, προσφέροντας στην ενημέρωση και τον πολιτισμό του τόπου μας»

 

Αστυνομικές ειδήσεις

***** Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η κλοπή που έγινε την περασμένη Κυριακή (28.07.2013) το πρωί στην περιοχή Τζάβρου Κέρκυρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ρομά ηλικίας 25 και 45 ετών, για κλοπή κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, από την έρευνα της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας,   ταυτοποιήθηκαν οι δύο ημεδαποί ως οι δράστες της κλοπής του λεωφορείου,  το οποίο ύστερα από  συντονισμένες αναζητήσεις εντοπίστηκε τη  Δευτέρα   το πρωί στον προαύλιο χώρο της οικίας τους. Το λεωφορείο επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε και το φορτηγό με το οποίο το μετέφεραν.

****Συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στην Κέρκυρα, στη Ζάκυνθο και στην Λευκάδα, από αστυνομικούς των αντίστοιχων Αστυνομικών Διευθύνσεων, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο αλλοδαποί και τρεις ημεδαποί ηλικίας από 25 έως 63 ετών, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις.

****Χθες το απόγευμα συνελήφθη στον Άγιο Στέφανο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εσπερίων, 19χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράνομη παραμονή στη χώρα.

****Επίσης, καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας από 58χρονο ημεδαπό, ότι χθες (30.07.2013) το βράδυ στην πόλη της Κέρκυρας, άγνωστος δράστης, τον ακινητοποίησε με την χρήση βίας, χτυπώντας τον με μία πέτρα στο κεφάλι, ενώ εκινείτο πεζός και στην συνέχεια του αφαίρεσε ένα σακίδιο με προσωπικά αντικείμενα. Η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε εξέλιξη.

****  Συνελήφθη προχθές (29.07.2013) το πρωί στον Κάβο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λευκιμμαίων, 53χρονος ημεδαπός για κλοπές σε βάρος παραθεριστών στην παραλία του Κάβου Κέρκυρας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, δικογραφία  για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης δύο διαδοχικών κλοπών σε βάρος παραθεριστών (τριών γυναικών και ενός άνδρα) Σέρβικης και Νορβηγικής καταγωγής, στην παραλία του Κάβου από τους οποίους αφαίρεσε  τέσσερα κινητά τηλέφωνα και χρήματα.

 

Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ την Κυριακή

Με κεντρικό σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη», θα  πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Αυγούστου στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» η προφεστιβαλική εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Κέρκυρας της ΚΝΕ στο Μαντούκι με θέμα την ανεργία. 

Η προφεστιβαλική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Μπάσκετ  και θα ξεκινήσει στις 8:30μ.μ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

•  προβολή DVD

•  ομιλία από μέλος του Ν.Σ. Κέρκυρας της ΚΝΕ

•  λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

 

Πρόσκληση από τη Βιβλιοθήκη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  γνωστοποιεί ότι ξεκίνησε η κατάθεση μουσικού υλικού για τη δημιουργία Αρχείου Μουσικής Κερκυραίων Συνθετών - Δημιουργών, ως τμήμα της Επτανησιακής Συλλογής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Το αρχείο αυτό θα αποτελείται από παρτιτούρες έργων (αντίγραφα) που έχουν συνθέσει κερκυραίοι δημιουργοί, με στόχο στο μέλλον να προσφέρονται μέσω ακουστικής αναπαραγωγής, ενώ με πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιούνται  εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη του έργου των τοπικών δημιουργών.

Το πολύ σπουδαίο αυτό αρχείο για την πολιτιστική μας κληρονομιά σχεδιάζεται επίσης να είναι προσβάσιμο σε μαθητές, σπουδαστές & φοιτητές μουσικής, ερευνητές καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο επί της τοπικής μουσικής δημιουργίας μέσω ποικίλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

•  Συναυλία, με τίτλο τίτλο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά», θα δώσει απόψε, στις 9. 15, στο Μον Ρεπό, η Δημοτική Χορωδία «ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ». Πρόκειται για μιαν αναδρομή της Χορωδίας στο ρεμπέτικο τραγούδι. Υπεύθυνος της κομπανίας ο Χρήστος Ζάχος, τη Χορωδία Διευθύνει η Δήμητρα Καλογεροπούλου. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν  ο ΔΟΠΑΠ και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τη στήριξη του ΔΗΠΕΘΕ

•  Ένα από τα σημαντικότερα διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας, «Το Αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού θα παρουσιάσει αύριο, στις 9.00, στο Μον Ρεπό το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

•  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσιώπης διοργανώνει στο λιμάνι της Κασσιώπης την Παρασκευή 2 Αυγούστου,  στις 9.00,  την 1η Συνάντηση Παραδοσιακών Χορευτικών Συγκροτημάτων με τίτλο "Χορεύοντας στον Χρόνο".

•  Το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 9 θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Πάλκο της άνω πλατείας από την Φιλαρμονική Σιναράδων.

•  Την Κυριακή 4 του μηνός,  στις 8.30 το βράδυ,  θα γίνει βαρκαρόλα στην παραλία της Παλαιοκαστρίτσας. Θα ακολουθήσει συναυλία αφιέρωμα στους συνθέτες: Χρήστο Νικολόπουλο, Μάριο Τόκα, Μίκη Θεοδωράκη και  Μάνο Χατζιδάκη.

•  Η Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά τη  διήμερη πολιτιστική εκδήλωση «ΑΝΤΑΜΩΜΑ» στον Αρίλλα Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και την Κυριακή.

•  Συνεχίζεται, στην Πάνω Πλατεία,  η 3η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας. Στην έκθεση, που θα λειτουργήσει μέχρι τις 3 Αυγούστου, συμμετέχουν 60 εκδοτικοί οίκοι. Απόψε, Ο Νίκος Παργινός  θα παρουσιάσει το βιβλίο της Λένας Μαντά με τίτλο «Με λένε Ντάτα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, και η συγγραφέας θα μιλήσει με το κοινό  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54