Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής



Ορίσθηκαν Αντιπεριφερειάρχες ΑΜΘ

Ορίσθηκαν από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης , Γιώργο Παυλίδη, σύμφωνα με το άρθρο 160 του Ν.3852/2010, οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, για την πρώτη περίοδο της πενταετούς θητείας:

1. Αμοιρίδης Μιχαήλ του Χρήστου, Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Aνάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης Δημοσίων Σχέσεων και Διεθνών Σχέσεων.

2. Γεωργιτσόπουλος Χρήστος του Καλογιάννη Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Συνοχής, Πρόνοιας, ΑμΕΑ, Δημόσιας Υγεία

3. Εξακουστός Κων/νος του Αναστασίου, Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, αρμόδιος για θέματα Εξυπηρέτησης Πολιτών, Αντιμετώπιση και Περιορισμού της Γραφειοκρατίας, Διοικητικού Συντονισμού της Λειτουργίας των Π.Ε, Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εμπορίου και Λαϊκών Αγορών.

4. Ζάχαρη Ζήνα, του Κωνσταντίνου , Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας   Έβρου, αρμόδια για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού , Εθελοντισμού, Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

5. Κατραντζή Μουσταφά του Χασάν, Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, αρμόδιος για θέματα Οικονομικών, Παρακολούθησης και Οικονομικού Συντονισμού ΠΕ και Επιχειρήσεων, λύσης επιχειρήσεων, Εκτέλεσης Προϋπολογισμού και πορείας Π.Δ.Ε, Επίλυσης προβλημάτων πληρωμών, τήρησης Στατιστικών Στοιχείων.

6. Παπαδόπουλος Σωτήριος του Θεοδώρου, Περιφερειακός σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Οικονομίας (Γεωργίας, Κτηνοτροφίας, Αλιείας κλπ.), και Καταπολέμησης Κουνουπιών.

Οι αρμοδιότητες θα εξειδικευθούν με απόφαση που ακολουθεί.O Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης ανέφερε επ’ αυτού: «Ο στόχος όλων μας είναι η Περιφέρειά μας να βρεθεί εκεί που της αντιστοιχεί. Χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους για την επίτευξη των στόχων μας. Με την αλλαγή του Οργανισμού, την ανάπτυξη οργανωτικού επανασχεδιασμού, την ενοποίηση των Υπηρεσιών, τη στοχοθεσία, τα συστήματα αποδοτικότητας, την κατανομή αρμοδιοτήτων στους Αντιπεριφερειάρχες, θα επιχειρήσουμε ένα σύστημα τοπικής διακυβέρνησης ευέλικτο, αποτελεσματικό που να υπηρετεί το θεσμό, την ανάπτυξη και τους πολίτες ».



Aνακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για την επίθεση αγνώστων στο Κανάλι 6

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στην επίθεση αγνώστων, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Κανάλι 6.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης καταδικάζει την επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΑΝΑΛΙ 6». Κάθε τέτοια ενέργεια εναντίον της ανεξάρτητης ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας, είναι ακόμα μια προσπάθεια να πλήξουν την ήδη «λαβωμένη»   Δημοκρατία, που έχει επιβάλλει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Αυτοί που επιχειρούν να φιμώσουν την ελευθερία του τύπου και να εκφοβίσουν τους πολίτες θα μας βρουν σύντομα μπροστά τους

Αβέβαιο το μέλλον της μειονοτικής εκπαίδευση

Παρέμβαση για τις εξελίξεις που προκαλούνται από την τροπολογία που ρυθμίζει τα θέματα των ιεροδιδασκάλων και της παρουσίας τους στην εκπαίδευση αλλά και τα τεμένη επιχειρεί ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, οι παρεμβάσεις που επιχειρεί η πολιτεία τα τελευταία χρόνια βαθαίνουν αντί να γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ μειονότητας και πλειονότητας.

Οι ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

Με το άρθρο 6 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, που συζητήθηκε στη Βουλή την Τετάρτη 03-09-2014, επανήλθε το ζήτημα των ιεροδιδασκάλων και των αρμοδιοτήτων τους. Όπως είχαμε τονίσει, όταν συζητήθηκε στη Βουλή ο Νόμος 4115/2013, είμαστε αντίθετοι με το διορισμό θρησκευτικών λειτουργών οποιασδήποτε θρησκείας από το Κράτος. Πιστεύουμε ότι κάθε θρησκευτική κοινότητα θα πρέπει να έχει την ελευθερία να επιλέγει η ίδια τους θρησκευτικούς της λειτουργούς, χωρίς παρεμβάσεις. Το επιχείρημα της κυβέρνησης, ότι ο νόμος αφορούσε προσλήψεις ιεροδιδασκάλων για τη διδασκαλία του Κορανίου στα σχολεία, καταρρίπτεται εκ νέου με το νέο νομοσχέδιο, που ορίζει σαφώς ότι η βασική απασχόληση των ιεροδιδασκάλων είναι στα Τεμένη και δευτερευόντως εάν επιθυμούν μπορούν να έχουν και εκπαιδευτικό έργο.Θέση μας παραμένει, ότι όσοι διδάσκουν σε σχολεία οποιουδήποτε τύπου (δημόσια, μειονοτικά, ιεροσπουδαστήρια) θα πρέπει να προσλαμβάνονται με τις διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών (μέσω ΑΣΕΠ), εφόσον βέβαια πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, να κατέχουν δηλαδή διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια και οι θέσεις εργασίας τους να είναι μόνιμες και όχι με ολιγόμηνες συμβάσεις. Επιπροσθέτως ξεκαθαρίσαμε, ότι η προώθηση ενός ενιαίου μαθήματος θρησκειολογίας, αποτελεί πάγια θέση μας, ενισχύοντας την απόκτηση σφαιρικής γνώσης γύρω από το αντικείμενο καθώς και την καλλιέργεια μιας κουλτούρας κατανόησης της διαφορετικότητας, συμβάλλοντας κατά αυτό τον τρόπο στην κατεύθυνση της άρσης των διαχωρισμών μεταξύ πλειονότητας και μειονότητας. Η προώθηση αποσπασματικών λύσεων και μάλιστα χωρίς παιδαγωγική βάση, όπως ο διορισμός θρησκευτικών λειτουργών για την επιτέλεση εκπαιδευτικού έργου, δε συμβάλλει στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης.



Η ΕΠΑΘ, ο σχεδιασμός της οποίας έγινε με εκπαιδευτικά και πολιτικά δεδομένα του 1968, παρείχε χαμηλής ποιότητας εκπαίδευση, δεν ανταποκρινόταν στις σύγχρονες ανάγκες και ορθώς καταργήθηκε με το αρ.59 του Ν. 3966/2011, ικανοποιώντας παράλληλα ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας. Η αντικατάσταση της όμως, μέσω της ίδρυσης σχετικού τομέα και με την προοπτική δημιουργίας αντίστοιχης κατεύθυνσης στο τμήμα ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, αν και κινείται στη σωστή κατεύθυνση δε θωρακίστηκε επαρκώς από τις ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας και δυστυχώς κινδυνεύει να καταστεί κενό γράμμα. Όλες αυτές οι κινήσεις, σε συνδυασμό και με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, καταδεικνύουν πλέον την πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει συνολικά και οριστικά τη μειονοτική εκπαίδευση, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο το δικαίωμα των μαθητών της μειονότητας για πρόσβαση στην εκπαίδευση. Η στρατηγική αυτή δημιουργεί επί της ουσίας πολίτες δύο κατηγοριών, και βαθαίνει αντί να γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ μειονότητας και πλειονότητας.



Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ βασίζεται στις αξιακές μας αρχές για την παιδεία και βρίσκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και των μνημονίων. Για μας η παιδεία αποτελεί καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ισότιμα σε όλους, με στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Η άρση των ταξικών φραγμών, η απάλειψη των κάθε λογής διακρίσεων και η Anδωρεάν παροχή δημόσιας παιδείας υψηλού επιπέδου αποτελούν για μας αξιακές στοχεύσεις



Ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και άλλοι 19 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική τακτική της κυβέρνησης

Κοινή ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ. Στην ερώτηση καταγγέλλεται η πολιτική του υπουργείο να μη δημοσιεύει στον δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) από το οικονομικό έτος 2011 (χρήση 2010) και έπειτα στατιστικά δελτία για τη φορολογία εισοδήματος να μην μπορούν οι πολίτες καθώς και οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς να βγάζουν συμπεράσματα για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης καταπατώντας το δικαίωμα στην πληροφόρηση των πολιτών



Ερώτηση βουλευτών του Κ.Κ.Ε. για τις πλημμύρες σε Θάσο, Καβάλα και Ξάνθη

Την ακόλουθη ερώτηση με θέμα «Προβλήματα από πλημμύρες στην Π.Ε. Καβάλας και Ξάνθης» υπέβαλαν προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου:

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν έπειτα από την έντονη βροχόπτωση της Τετάρτης 3 Σεπτεμβρίου 2014, στη νήσο Θάσο καθώς και σε πολλές περιοχές της Π.Ε. Καβάλας και Ξάνθης, εξαιτίας της απουσίας των απαραίτητων αντιπλημμυρικών, αλλά και αντιπυρικών έργων. Ιδιαίτερα επλήγησαν περιοχές στην νότια Θάσο και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Λιμεναρίων, όπου πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και πολλά ξενοδοχεία. Τα ορμητικά ρεύματα παρέσυραν στη θάλασσα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ έκλεισε και τμήμα της περιμετρικής οδού του οικισμού. Να σημειωθεί επίσης πως στην περιοχή Κλίσμα, στην Σκάλα Καλλιράχης και στον παραλιακό δρόμο στα Λιμενάρια, οι δρόμοι κόπηκαν στα δύο.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θάσου εξέδωσε 98 δελτία ζημιών για μαγαζιά και σπίτια, ενώ δέχθηκε 65 κλήσεις και έγιναν 35 αντλήσεις νερών. Να τονιστεί ότι μετά την πυρκαγιά στην περιοχή της Καλλιράχης και Μαριών, το καλοκαίρι του 2013 όπου κάηκαν πάνω από 7.000 στρέμματα και των ανύπαρκτων μέτρων πυροπροστασίας, σε συνδυασμό με τον μη καθορισμό των ρεμάτων και τη μη ύπαρξη αντιπλημμυρικών έργων, η περιοχή πλημμυρίζει με την πρώτη βροχή.

Στην Καβάλα πλημμυρίσουν υπόγεια κατοικιών, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων.

Επιπλέον στην περιοχή της Ξάνθης η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε ζημίες σε κατοικίες και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πολλά τηλεφωνήματα για άντληση νερών από υπόγεια καταστήματα και ισόγεια σπιτιών.

Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, δεν θέλουν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους ώστε να σχεδιαστούν, να μελετηθούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των δασών, του περιβάλλοντος.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

Την έγκαιρη και ολοκληρωμένη καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν.

Την αποζημίωση στο σύνολο των ζημιών, όλων όσων επλήγησαν από τις πλημμύρες καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών

Την κατασκευή όλων των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων και αντιπυρικών έργων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στην περιοχή.



Σήμερα εισάγουμε το 90% του βόειου κρέατος και 65% του αγελαδινού γάλακτος που καταναλώνουμε»

Επίκαιρη επερώτηση κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής ν. Ροδόπης κ. Αϊχάν Καρά Γιουσούφ σχετικά με το θέμα της κτηνοτροφίας στη χώρα μας. στην ερώτηση κρούεται ο κώδωνας του κινδύνου για τη φθίνουσα πορεία της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα ενώ δριμύ είναι και το «κατηγορώ» για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα των εξισωτικών ενισχύσεων και των ζωονόσων του καταρροϊκού πυρετού και της ευλογιάς.

Στην επίκαιρη επερώτηση επερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Με ποιους τρόπους σκοπεύει να στηρίξει ουσιαστικά την κτηνοτροφία, που αποτελεί το βασικότερο παράγοντα για τη βιωσιμότητα της υπαίθρου και την εξασφάλιση της αυτάρκειάς της σε προϊόντα ζωικής προέλευσης, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε;

2. Ποια πρόσθετα μέτρα σκοπεύει να πάρει για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, με δεδομένη την ανάγκη για την επαρκή κάλυψη των διατροφικών αναγκών της χώρας αλλά και τη δυνατότητα για δυναμική προώθηση των ζωικών προϊόντων στις ξένες αγορές;

3. Γιατί αντί να εξακολουθεί να κόβει και να ράβει τους βοσκότοπους δεν υπερασπίζεται το αυτονόητο, ότι στην Ελλάδα βόσκονται περισσότερα από 51 εκατ. στρέμματα και είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των εκτάσεων που αποτελούν τον πρωταρχικό παράγοντα ποιοτικής διαφοροποίησης των γαλακτοκομικών μας προϊόντων και το σημαντικότερο κριτήριο αναγνώρισης και κατοχύρωσης των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ);

4. Πώς θα αντιμετωπίσει το χρηματοδοτικό κενό των 70 εκατ. ευρώ για τη κάλυψη της δέσμευσής του ότι έχει εξασφαλίσει για τις φετινές εξισωτικές αποζημιώσεις ακόμη 130 εκατ. ευρώ, όταν τα διαθέσιμα φτάνουν μόνο στα 60 εκατ. ευρώ;

5. Ποιά συγκεκριμένα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ενίσχυση των δημοσίων δομών κτηνιατρικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίζονται, καταρχήν, και καταπολεμούνται ζωονόσοι όπως ο πρόσφατος καταρροϊκός πυρετός που ήδη έχει ζημιώσει κτηνοτρόφους πολλών Περιφερειών της χώρας;»



Ημερίδα στην Ξάνθη για τη νέα ΚΑΠ

Οι δύο βουλευτές της Ν.Δ   , Ξάνθης και Ροδόπης, Αλέξανδρος Κοντός και Ευριπίδης Στυλιανίδης, διοργανώνουν κοινή ημερίδα στην Ξάνθη για τη νέα ΚΑΠ.

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει:

Ο Βουλευτής Ν.Ξάνθης κ. Αλέξανδρος Κοντός και ο Βουλευτής Ν.Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης προσκαλούν τους αγρότες Νομού Ξάνθης στην Ενημερωτική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο «ΝΑΤΑΣΣΑ» για την απόφαση που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση όσον αφορά την Νέα ΚΑΠ 2015-2020 με ομιλητές τους:

1.Γενικό Γραμματέα ΥΠΑΑΤ κ. Μελά Δημήτριο

2.Αντιπρόεδρο ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Σκιαδά Κων/νο

3.Γενικό Διευθυντή ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Κολυβά Ιωάννη

Επεισόδιο Πηλαδάκη με το Σωματείο του Καζίνο και καταγγελίες για προσπάθεια δημιουργίας νέου σωματείου

Mε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων στο Καζίνο της Θράκης καταγγέλει την προσπάθεια του ιδιοκτήτη της επιχείρησης να για τη δημιουργία νέου Σωματείου με μέλη τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους από την Αλεξανδρούπολη, με στόχο, όπως κατηγορείται, να παρακαμφθεί η δράση του Σωματείου και να εδραιωθεί η ύπαρξη εργαζομένων δύο ταχυτήτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014 οι εργαζόμενοι του καζίνο που προέρχονται από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν στις 15.00 η ώρα περίπου να προσέλθουν στο ξενοδοχείο όπου στεγάζεται και το καζίνο , για να τους μιλήσει ο κ. Πηλαδάκης.Πολλοί συνάδελφοι μας, ζήτησαν και από το Δ.Σ. του Σωματείου μας να είναι παρόντες. Προσήλθαμε λοιπόν στο χώρο του ξενοδοχείου, όπου είχε οριστεί η συνάντηση των εργαζομένων και αναμέναμε μέσα στην αίθουσα τον ιδιοκτήτη του καζίνο μαζί με 20 περίπου συνάδελφους. Σημειώνουμε ότι ήμασταν στον χώρο για αρκετή ώρα πριν την προσέλευση του κ. Πηλαδάκη και ουδείς εκ των παρευρισκομένων συναδέλφων δεν μας ζήτησε να αποχωρήσουμε.Μόλις εισήλθε στην αίθουσα ο ιδιοκτήτης του καζίνο απευθυνόμενος προς το Δ.Σ. του Σωματείου μας, ωρυόμενος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Περάστε έξω! Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να είσαστε εδώ μέσα! Εδώ είναι συγκέντρωση του νέου σωματείου». Όταν του απαντήσαμε ότι έχουμε κληθεί από τους συνάδελφους μας, ως οικοδεσπότης μιας διοργάνωσης που ο ίδιος συντόνιζε, κατέβηκε από το βήμα, κατευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου μας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είστε αλήτες. Θα σας ταχτοποιήσω εσάς τους δύο».

Ο κ. Πηλαδάκης για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι φοβάται την δημόσια αντιπαράθεση με το Δ.Σ. του Σωματείου μας. Επίσης με πανηγυρικό τρόπο απέδειξε το ποιος συνέστησε το «νέο σωματείο» και ποιος το «τρέχει». Εμείς ξέρουμε και το γιατί!!!!

Στη συνέχεια ο κ. Πηλαδάκης, ανέπτυξε μονόλογο στα άτομα που παρέμειναν και ανενόχλητος από την φυσική παρουσία των εκπροσώπων του Σωματείου μας, ανέπτυξε στους εργαζομένους και «ιδρυτικά» μέλη του «νέου σωματείου», τον λόγο για τον οποίο οι τελευταίοι έπρεπε να το συστήσουν!!!! Με ασυναρτησίες και απαντώντας σε αγωνιώδεις ερωτήσεις των εργαζομένων, προσπαθούσε να τους πείσει, ποιοι ήταν οι λόγοι που επέβαλαν τη σύσταση του «νέου σωματείου»!!! Επίσης πολύ αναφέρθηκε και στο γιατί οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι δεν πρέπει να γίνουν μέλη του μοναδικού εργατικού Σωματείου μας!!!

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, μεριμνούν και διάφοροι ενεργούντες ως εκπρόσωποί του!!! Τους προειδοποιούμε ότι θα εκτεθούν!!!

Επίσης τους ενημερώνουμε ότι οι ενέργειες, στις οποίες εμπλέκονται συνιστούν ποινικώς κολάσιμη πράξη και για τους ίδιους. Αν δεν ξέρουν το νόμο, τους τον γνωρίζουμε:

Άρθρο 14 παρ. 2 Ν. 1264/1982: «Απαγορεύεται στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οποιονδήποτε τρίτο, να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα α) να ασκούν επιρροή τους εργαζομένους, για την ίδρυση ή μη συνδικαλιστικής οργάνωσης β) να επιβάλουν ή να παρεμποδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο της προσχώρηση εργαζομένων σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση γ)να απαιτούν από τους εργαζομένους δήλωση συμμετοχής, μη συμμετοχής ή αποχώρησης από συνδικαλιστή οργάνωση δ) να υποστηρίζουν ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση ή με οικονομικά ή με άλλα μέσα ε) να επεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων στ) να μεταχειρίζονται με ευμένεια ή δυσμένεια τους εργαζομένους, ανάλογα με τη συμμετοχή τους σε ορισμένη συνδικαλιστική οργάνωση».

Και ο νόμος συνεχίζει:

Άρθρο 23 παρ. 1 Ν. 1264/1982: Ποινικές Διατάξεις «Ο εργοδότης και οι εκπρόσωποί του, ως και οποιοσδήποτε τρίτος, που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 .. του νόμου αυτού, τιμωρούνται με φυλάκιση ή και με χρηματική ποινή.»

Πριν από 11 χρόνια η τότε Διεύθυνση του καζίνο με τρομοκρατία, απολύσεις και άλλα προσπαθούσε να αποτρέψει τους εργαζόμενους να γίνουν μέλη του Σωματείου μας. Η παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης υποχρέωσε τους διοικούντες την επιχείρηση να σταματήσουν κάθε παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης.Σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ζούμε χειρότερη τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων του καζίνο από την Διοίκηση αλλά και εκτός επιχείρησης. Η δράση τους είναι γνωστή και ευρεία, ενώ υπάρχουν και αποδείξεις!!! Τους προειδοποιούμε!!! Θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα, καθώς είμαστε βέβαιοι ότι και σήμερα υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι έχουν ευαισθησίες σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων!!!

Η συνδικαλιστική δράση είναι συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων. Όσοι επιδιώκουν την διάσπαση των εργαζομένων θα απομονωθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Όσοι εργαζόμαστε χρόνια στην επιχείρηση γνωρίζουμε πολύ καλά τον κ. Πηλαδάκη και οι νέοι συνάδελφοι μας δεν θα αργήσουν να τον γνωρίσουν πραγματικά.Κλείνοντας δηλώνουμε ότι δεν μας τρομάζουν οι απειλές του κ. Πηλαδάκη. Μόνος του και δημοσίως αποκάλυψε το σχέδιό του!!!! Υπερασπιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο τα δικαιώματα των συνάδελφων μας.

Πρόεδρος ο Γ. Μπατζακίδης στην Ομοσπονδία Επαγγελματιών

Συγκροτήθηκε σε σώμα τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου μετά από συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, όπως προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 3ης Σεπτεμβρίου. Η παράταξη Μπατζακίδη

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ο.Ε.Β.Ε. Ξάνθης :

•Πρόεδρος: Μπατζακίδης Φ. Γεώργιος

•Αντιπρόεδρος: Ιωαννίδης Φ. Κωνσταντίνος

•Γενική γραμματέας: Τσιακίρογλου Σ. Μαρία

•Ταμίας: Καραπαναγιωτίδης Ν. Δημήτριος

•Αναπληρώτρια γενική γραμματέας: Γρηγορίου Κ. Χρυσούλα

•Μέλη: Τσάκαλος Χ. Αντώνιος και Φανίδου Ε. Κονδύλω.





Έκτακτη γενική συνέλευση δασκάλων-νηπιαγωγών της Ξάνθης

Έκτακτη γενική συνέλευση δασκάλων και νηπιαγωγών συγκαλεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης την παραμονή του πρώτου φετινού κουδουνιού στα σχολεία ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης.

Η έκτακτη γενική συνέλευση θα γίνει το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 10 Σεπτεμβρίου με τα ακόλουθα θέματα:

Λειτουργία σχολείων

Αξιολόγηση

Προσλήψεις - μόνιμοι διορισμοί

Χρηματοδότηση σχολείων

Κινητοποιήσεις.

Ξάνθη – Δωρεάν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας για μετανάστες. Πρόγραμμα «Οδυσσέας»

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα απαιτούνται: α) συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής β) Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο γ) άδεια διαμονής.

Πληρ.:Υπεύθυνος Εκπαίδευσης Ξάνθης Κουρτίδης Παύλος, 6944767045 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



Σε διεθνή έκθεση ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας

Στην τριήμερη διεθνή έκθεση British Birdfair, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για ορνιθοπαρατηρητές παγκοσμίως που διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1989, συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας.Η έκθεση διοργανώθηκε στο Rutland Water Nature Reserve, ένα μικρό υγρότοπο της Μεγάλης Βρετανίας και διήρκησε τρεις ημέρες (15-17 Αυγούστου). Ο αριθμός των επισκεπτών φέτος ξεπέρασε τα 22.000 άτομα, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να ενημερωθούν σχετικά με τις περιοχές ανά την υφήλιο οι οποίες φημίζονται για την πλούσια ορνιθοπανίδα τους, αλλά και για να γνωρίσουν όλες τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις.

Εδώ και 25 χρόνια, η έκθεση Birdfair περικλείει όλο το φάσμα των προϊόντων που σχετίζονται με την ορνιθοπαρατήρηση (εξειδικευμένα γραφεία τουρισμού, εταιρείες φωτογραφικών και οπτικών ειδών, Μ.Κ.Ο. κλπ) ενώ παράλληλα αναλαμβάνει δράσεις για την προστασία των πτηνών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Η συμβολή της έκθεσης στη διατήρηση του πληθυσμού πτηνών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση δεν περιορίζεται μόνο στο επίπεδο ευαισθητοποίησης του κοινού. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της περσινής έκθεσης συγκεντρώθηκαν £270.000, οι οποίες δόθηκαν στην BirdLife International.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου, Βιστωνίδας, Ισμαρίδας συμμετείχε στην έκθεση με κοινό περίπτερο με τους Φορείς Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς, με σκοπό την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά κυρίως την απόκτηση εμπειρίας και γνώσης για την ενδεχόμενη συμμετοχή του και τις επόμενες χρονιές, με χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και ειδικότερα μέσω της πράξης «Προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜαΘ».

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.epamath.gr, την αντίστοιχη σελίδα στο Facebook/Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας ή καλέστε στο τηλέφωνο του Κέντρου Πληροφόρησης Βιστωνίδας-Ισμαρίδας 25410 96646.

Δημόσια πρόσκληση σε συλλόγους φορείς και σωματεία απευθύνει ο «Ορφέας»

Δημόσια πρόκληση απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ροδόπης «Ορφέας» σε φορείς, σωματεία, συλλόγους (πολιτιστικούς, αθλητικούς, γονέων και κηδεμόνων) να γίνουν μέλη στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσο εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2014, ορίσουν εκπρόσωπο για τη Γενική Συνέλευση και ετήσιο πόσο εισφοράς (ελάχιστο ποσό 45 €). Γιατί η πρόληψη είναι υπόθεση όλων μας!

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2531081750 – 1.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής

«Πάντα εδώ...»όπως δηλώνει και ο τίτλος της καλοκαιρινής του περιοδείας, που θα φέρει τον ΒασίληςΠαπακωνσταντίνου ξανά σε επαφή με το αγαπημένο του κοινό την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Κομοτηνής.Ο πλέον αγαπητός συναυλιακός καλλιτέχνης των τελευταίων σαράντα χρόνων, διατηρεί σταθερά δυνατή τη φλόγα της σκηνικής του παρουσίας και μας προσκαλεί σε μια συναυλία που θα προσφέρει συγκίνηση και δυναμισμό, εκτόνωση και σκέψη.Τη συναυλία της Πέμπτης στην Κομοτηνή θα ανοίξουν τα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, τα οποία έχουν συνεργαστεί με τον Βασίλη στο τραγούδι «Δεν έχει η θάλασσα άκρη».

Ώρα έναρξης 21:00, Ώρα προσέλευσης 20:00.Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ - Ταμείο: 12 ευρώ

*Για τα παιδιά κάτω των 10 ετών που θα συνοδεύονται η είσοδος θα είναι δωρεάν



Οι συντελεστές της συναυλίας

Αντρέας Αποστόλου – πιάνο

Στέφανος Δημητρίου – ντράμς

Βαγγέλης Πατεράκης – μπάσο

Μαίρη Μπρόζη - βιολί / τραγούδι

Γιάννης Αυγέρης - κιθάρα / φωνητικά

Φρόσω Στυλιανού - τραγούδι / φωνητικά

Γιάννης Δίπλας – επιμέλεια φώτων

Αλέκος Μπίτος – επιμέλεια ήχου

Ενορχήστρωση : Αντρέας Αποστόλου

Οργάνωση παραγωγής: Stray Music

Προπώληση εισιτηρίων:

• Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο (Δημοκρίτου 7Α, τηλ 25310 84040)

• Καταστήματα Public

• Ηλεκτρονικά στο viva.gr, public.gr, τηλ. 11876 & Seven Spots, www.vasilisp.com , www.facebook.com/PapakonstantinouV , www.straymusic.gr

Το εργαστήριο φωτογραφίας της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης

Ξεκινά την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου με την πρώτη συνάντηση και ενημέρωση των συμμετεχόντων, ο κύκλος των φετινών μαθημάτων του εργαστηρίου φωτογραφίας της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης.Η συνάντηση θα γίνει στις 19.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

Bρήκε ενεργό βλήμα του Στρατού στη Λευκόπετρα. Το πήγε με ΙΧ στην Αστυνομία και προκάλεσε πανικό !



Πανικός από βλήμα που βρέθηκε και μεταφέρθηκε από πολίτη στην αστυνομία Ξάνθης

Ο πολίτης δεν ειδοποίησε τηλεφωνικά την Αστυνομία για το εύρημά του, ώστε να κινητοποιηθεί ο αναγκαίος μηχανισμός αλλά το περισυνέλεξε ο ίδιος και, διατρέχοντας μεγάλο κίνδυνο, το κουβάλησε μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.Οι άνθρωποι της Αστυνομίας άκουσαν έκπληκτοι τον ανυποψίαστο πολίτη να αναφέρει ότι το μετέφερε ο ίδιος με το όχημά του μέχρι την Ξάνθη και προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και κινητοποίηση.Άμεσα βρέθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης δυνάμεις του στρατού, πυροτεχνουργός και ασθενοφόρο ενώ σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Αστυνομίας το σημείο όπου βρισκόταν το ΙΧ με το βλήμα, αποκλείστηκε.Η όλη επιχείρηση διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, μέχρι ο πυροτεχνουργός να πάρει το επικίνδυνο βλήμα και να το μεταφέρει με ασφάλεια σε κατάλληλο χώρο. Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, επρόκειτο για ενεργό βλήμα πυροβολικού, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση τόσο στην Αστυνομία όσο και στον ανυποψίαστο πολίτη που το μετέφερε με αυτοκίνητο μέσα σε κατοικημένη περιοχή, και μάλιστα, δίπλα στην Αστυνομία !

Το βλήμα είχε βρεθεί εκεί, χωρίς να εκραγεί, από άσκηση του στρατού και ο άνδρας που είχε την απίθανη ιδέα να το μεταφέρει με ΙΧ μέχρι την Ξάνθη διέτρεξε τεράστιο κίνδυνο. Όπως αναφέρουν οι άνδρες της Αστυνομίας, τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ αυστηρά σε τέτοιες περιπτώσεις . Ποτέ δεν πρέπει να αγγίζουν οι πολίτες οτιδήποτε βρίσκουν και οφειλουν απλώς να ενημερώνουν τις αρχές για το σημείο που βρίσκεται το βλήμα ώστε να απομακρυνθεί με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία και με ασφάλεια.

Η υπόθεση έληξε αλλά η αναστάτωση για τον ριψοκίνδυνο πολίτη και τις αρχές ήταν πολύ μεγάλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54