Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2014



Ζημιές από χαλάζι στο Ερμήτσι

Περίπου 3000 στρέμματα υπέστησαν ζημιές στο Ερμήτσι του δήμου Σοφάδων από την πρόσφατη χαλαζόπτωση, την ανεμοθύελλα και την ισχυρή βροχόπτωση. Πρόκειται για καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού και τριφυλλιού. Την πληγείσα περιοχή επισκέφτηκε ο αντιδήμαρχος Σοφάδων κ Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης, ο οποίος ενημέρωσε τους αγρότες ότι εκεί θα βρεθεί σήμερα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να γίνει άμεσα η εκτίμηση και η καταγραφή των ζημιών.

Περίπου 30 τόνοι άχυρου κάηκαν στην παλαιά αποθήκη της ΕΑΣΚ

Περίπου 30 τόνοι άχυρου κάηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές στην παλιά αποθήκη της ΕΑΣΚ, ιδιοκτησίας της πρώην ΑΤΕ, που σήμερα ανήκει στην τράπεζα Πειραιώς. Η απορία όλων είναι ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του άχυρου, αφού η συγκεκριμένη αποθήκη ήταν εγκαταλελειμμένη.

Συνάντηση της δημοτικής αρχής Καρδίτσας με τη διοίκηση του ΕΒΕ

Ενόψει της 13ης εμποροβιοτεχνικής έκθεσης Καρδίτσας ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συναντήθηκε με τη διοίκηση του επιμελητηρίου για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του. Έτσι είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα μέλη, διάφορα θέματα που αφορούν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις του δήμου και των επαγγελματιών σε ζητήματα καθαριότητας, προστασίας των κοινόχρηστων χώρων από αυθαιρεσίες, διαφύλαξης της προσβασιμότητας, τήρησης του ωραρίου ανεφοδιασμού καταστημάτων, καθώς και επίσης και την ανάγκη ενίσχυσης του εμπορικού χαρακτήρα της δημοτικής αγοράς. Σε ό,τι αφορά την εμποροβιοτεχνική έκθεση, στόχος του ΕΒΕ είναι η «επανεκκίνηση» του θεσμού και ζητήθηκε η υποστήριξη της δημοτικής αρχής ως προς αυτήν την κατεύθυνση.

Συνέντευξη τύπου της Διαμάντως Μανωλάκου

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει στις 6 σήμερα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Αύρα» η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υπεύθυνη του αγροτικού τμήματος. Στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά με θέμα «Η νέα ΚΑΠ και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».

Έκτακτη Γενική Συνέλευση μελών και φίλων της Κινηματογραφικής Λέσχης

Πριν την έναρξη της νέας κινηματογραφικής περιόδου το διοικητικό συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης Καρδίτσας αποφάσισε να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών, φίλων και όσων επιθυμούν να εγγραφούν στη Λέσχη. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει σήμερα, στις 8 το βράδυ, στο Παυσίλυπο και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η επιλογή χώρου για προβολές με στόχο την αυτοδυναμία της λέσχης και την παροχή ποιοτικών προβολών στα μέλη, καθώς και η επιλογή ταινιών για όλες τις ηλικίες, με στόχο το άνοιγμα της λέσχης και σε μικρότερες ηλικίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν πλαισιώσει τη λέσχη.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/09/2014 - 10:27