Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΡΙΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΟ «ΑΝΕΚΔΟΤΟ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Καταγγελία του ΔΣ του ΕΣΔΕΠ

Ενημερώνουμε,

τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας και τα μέλη του Πανεπιστημίου μας ότι:

Για την τρέχουσα Ακαδημαϊκή χρονιά τοΠανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίαςζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας να αποσπαστούν 15 εκπαιδευτικοί στο Ίδρυμα: (α) 10 (δέκα) στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και (β) 5 (πέντε) στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

Καταγγέλλουμε ότι:

 το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε υπόψη του τις προτάσεις του Πανεπιστημίου μας. Έστειλε 3 αντί 15 εκπαιδευτικούς:

     Έναν στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.

     Έναν στο Τμήμα Νηπιαγωγών (χωρίς να το ζητήσουμε!...).

     Έναν στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (επίσης χωρίς να το ζητήσουμε!...).

Επισημαίνουμε ότι ο Θρακιώτης Υφυπουργός Παιδείας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος για τα ζητήματα λειτουργίας του Πανεπιστημίου της Περιφέρειάς του, γιατί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποσπάστηκαν 28 εκπαιδευτικοί, ενώ αδιαφορεί για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Σύλλογος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές βάλουν άμεσα κατά της αποτελεσματικής λειτουργίας των Τμημάτων του ΠΔΜ και καλεί το Υπουργείο να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες τους σε αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Τέλος, καλεί τους φορείς και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας να στηρίξουν τις συγκεκριμένες προτάσεις, ώστε να διαφυλαχθεί η ποιότητα των σπουδών που προσφέρει από την ίδρυσή του το Πανεπιστήμιό μας.

Η Πρόεδρος

Άννα Σπύρτου

Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ο Γραμματέας

Γιάννης Ζιώγας Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς υπογραμμίζει με ένα νοερό τρόπο τη δύναμη της συνήθειας. Προσπαθεί με το δικό του, μονότονο τρόπο να πείσει πως τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως και αυτή η χρονιά θα κυλήσει με την ίδια μονοτονία της καθημερινής επανάληψης του ήχου του. Επιμένει να μας λέει πως «ό,τι έγινε – έγινε». Να σβήσουμε, δηλαδή, τα

προηγούμενα και να συνεχίσουμε σαν τίποτα να μην συνέβη, σαν τίποτα να μην αλλάζει.

Όμως εμείς οι εκπαιδευτικοί, σε πείσμα των καιρών και κόντρα σ’ εκείνους που μας λένε πως πρέπει να ξεχνάμε και να παραμένουμε απαθείς και πειθήνιοι, επιμένουμε πως τίποτα δεν μπορεί να διαγραφεί. Όλα εδώ συμβαίνουν και όλοι εδώ κρινόμαστε.

Δεν κλείνουμε τα μάτια μας στη ζωγραφισμένη σε εφηβικά πρόσωπα αγωνία και απογοήτευση, όταν αντίκριζαν την απόρριψή τους τον περασμένο Ιούνη.

Είναι πέρα από τη λογική μας, να ξεπουλάμε τα παιδιά μας στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μαθητείας από τα άγουρα ακόμα χρόνια τους.

Δεν ξεχνάμε τους 20.000 μαθητές και μαθήτριές μας που έχασαν πέρυσι το καλοκαίρι την ειδικότητά τους, και τους 2.500 συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς που σβήστηκαν από το σχολικό χάρτη με μια μονοκονδυλιά, με την κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Δεν μπορούμε να πούμε πως τίποτα δεν συνέβη όταν τα σχολεία φτωχαίνουν χρόνο με το χρόνο κατά χιλιάδες καθηγητές και «νέο αίμα» δεν μπαίνει στις τάξεις.

Πώς να ξεχάσουμε το κλίμα φόβου και ανασφάλειας όταν η θηλιά των διοικητικών μηχανισμών στο όνομα της «αξιολόγησης» σφίγγει απειλητικά, τόσο που να είναι δύσκολο ακόμα και να ανασάνεις;

Ήρθε ο καιρός εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς να σφίξουμε ξανά τα χέρια. Να υπογράψουμε το δικό μας κοινωνικό συμβόλαιο. Να γίνουμε θεματοφύλακες της Μόρφωσης και της Δουλειάς.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν υπάρχει τίποτα το πιο εκπληκτικό, πιο επιβλητικό και πιο μεγάλο από έναν άνθρωπο που αποφασίζει να σηκώσει το κεφάλι του και να γίνει ένας με τους πολλούς και όλοι μαζί ένα σώμα.

Να δώσουμε λοιπόν ξανά το πραγματικό νόημα στις λέξεις Αγώνας, Αξιοπρέπεια και Αλληλεγγύη.

Δεν θα ευχηθούμε, λοιπόν, καλή χρονιά, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Θα δώσουμε όμως την υπόσχεση πως και αυτή τη χρονιά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το Ψωμί, για τη Μόρφωση και για τη Δουλειά, για μια πραγματικά καλή χρονιά. Δεν υπάρχουν αδιάβατοι δρόμοι! Θα κάνουμε τ’ αδύνατα δυνατά!

Εμπρός λοιπόν!

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΝΙΚΗΣ

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης και του Δήμου Φλώρινας για την αναβάθμιση των υποδομών του μεθοριακού σταθμού της Νίκης.

Η παραπάνω σύμβαση, η οποία υπογράφηκε από τον Υπουργό Μακεδονίας- Θράκης κ.Γιώργο Ορφανόκαι το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, αποτελεί μέρος της συνολικής σύμβασης μεπροϋπολογισμό 525.000 ευρώ και προβλέπει την ανάδειξη των υποδομών των μεθοριακών σταθμών Προμαχώνα, Κήπων, Ορμενίου, Καστανεών, Κυπρίνου και Νίκης.

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Φλώρινας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης)συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Φλώριναςστο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Φλώρινας μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

florina1.jpg

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Φλώρινας. Μ. Αλεξάνδρου 111 (κτίριο παλαιάς Νομαρχίας) από 22/09/2014 έως και 03/10/2014 και  ώρες από 12:00μ.μ. έως 16:00μ.μ. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2385025133 από 12:00μ.μ. έως 16:00 μ.μ. κατά τις εργάσιμες ημέρες. Οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν απαραιτήτως φωτοαντίγραφο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ(Κ.Δ.Β.Μ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότιο Δήμος Αμυνταίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης)συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αμυνταίουστο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

Στο Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Αμυνταίου μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

florina2.jpg
florina3.jpgflorina4.jpg
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουνενήλικες (άνεργοι και εργαζόμενοι)κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης,εντελώς δωρεάν.Τμήματα μάθησης πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται:

1.      Η συμπλήρωση σχετικής αίτησης

2.      Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε:

·        Στα γραφεία του Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Αμυνταίου τα οποία στεγάζονται στο  ΕΠΑΛ Αμυνταίου (εργατικές κατοικίες,τηλ.23860-22175 εγκαταστάσεις Δημοτικού Κ.Ε.Κ.).

Ø     Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10.00 – 14.00

Ø     Τετάρτη 17.00 – 20.00

Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής, με την επισύναψη της σχετικής αίτησης και αντιγράφου της αστυνομικής ταυτότητας ή αντιγράφου διαβατηρίου (σκαναρισμένου) στοe-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπεύθυνος εκπαίδευσης ανάπτυξης και διασφάλισης ποιότητας: κ. Αντώνιος Σαραντίδης

Υπεύθυνη Οργάνωσης: κα. Σουμέλα Φωκά


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23860-22175

Δηλώσεις συμμετοχής από 16 Σεπτεμβρίου έως 03 Οκτωβρίου 2014.





Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/09/2014 - 13:08